Dada123

XXX.XXX.138.33
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Přítel má hrozný problém s tím, že naše kočka, leze na obývací stěnu respektive na poličku, ktera jen tak tak drží, a bohužel více zpevnit nejde.
Poradíte mi, jak ji mohu toto odnaučit? Aby tam nelezla i když budeme oba v práci? Děkuji za odpověd. Daniela/Dada
nechci"sýčkovat" ,ale asi budete muset tu poličku opravdu pořádně zpevnit,nebo pořídit jinou-pevnější...Nevím,jak kdo tady,ale pokud už na ni lezla,nemyslím,si,že to půjde odnaučit..Kočky šplhají po čemkoli..Já pořídila kocourovi sloup(trubka od koberce,polepená kobercem)až do stropu.šplhá po ní-naučil se časem skákat z ní u stropu na skříň-asi 1.30m..pak udělá okruh po nábytku různé výšky kolem pokoje...rezignovala jsem-mám jen garsonku-1 pokoj- 6krát 3 metry.jinak to nejde..bydlím u svého kocoura..než jsem tohle pořídila+větší škrabadlo,šplhal po zácloně a záclonách..(žaluzie ani nestahuju,bylo by po nich).Prý je v pubertě,tak ho musím nechat asi "vyřádit"..budou mu v březnu 2 roky a řádí i po vykastrování v půl roce...Třeba vám někdo poradí jinak,já mám tyhle zkušenosti...Nevím,jestli tohle dělá,když nejsem doma,ale jsem skoro pořád doma a pokud nespí,občas ho to chytne,a to hlavně v noci..Začíná tak o čtvrt na 3 a vydrží s přestávkama do rána..
Dada123

XXX.XXX.138.33
Ach jo, já jsem z toho hrozně nešťastná. Přítel se pak naštve a odveze ji do útulku kvůli tomu, a to já nezvládnu. Je to moje všechno!
Pokusím se s tím něco udělat, nějak to zpevnit nebo tak, koukám že mi nic jiného nezbyde. Děkuji za odpověď!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oddělat poličku, dát pevnější poličku (s větší nosností), podložit ji něčím...má kočka šplhací stromy/škrabadla po kterých může hopsat a kde může spát na vyvýšených místech? Pro kočky je tohle docela důležité.
Odvézt mi kočku přítel do útulku, tak je to okamžitě bývalý přítel... Mít chlapa, kterej šílí z kravin, jako že kočka chodí na poličku, bych asi psychicky nezvládla ...
Janae1

XXX.XXX.160.6
Dada123
napsal(a):
Ach jo, já jsem z toho hrozně nešťastná. Přítel se pak naštve a odveze ji do útulku kvůli tomu, a to já nezvládnu. Je to moje všechno!
Pokusím se s tím něco udělat, nějak to zpevnit nebo tak, koukám že mi nic jiného nezbyde. Děkuji za odpověď!!!
Ať odveze obývací stěnu.
Bydlení se musí přizpůsobit zvířeti, u kočky doslova platí "bydlím u své kočky". Takže nábytek pořizuji s ohledem na kočky, u sedačky řeším, jak moc na ní budou viditelné škrábance a jak moc je čistitelná a u poliček řeším, jestli kočku udrží.
Cat friendly nábytek se nechá koupit v hezkém dyzajnu, bydlení nevypadá jako kočičí kotec.
A jedna pelička, když jsem kupovala poslední škrabadlo s prvky z vodního hyacintu, tak si švagrová myslela, že je to krásný květinový stojan.
A jedna nevyžádaná rada, nebyla bych s chlapem, který místo přidělání polličky vyhrožuje.
Proboha,co to máte za přítele? Odnést pro takovou blbost kočku do útulku?Ten nebude mít kočky rád a hledá záminky.
Pořiďte kočce pořádné vysoké škrabadlo s domečky a máte klid.Třeba se chce někam schovat a nemá kam.Třeba zrovna před tím "přítelem".
Dada123

XXX.XXX.138.33
Víte co, ona doopravdy může kamkoliv. Jen se bojím aby ta polička právě nespadla 😂.
Dnes jsem zjistila že musím mít si daně všechny věci ve výškách 😂.
Po výplatě to vše uspusobim.
Má skrabadlo no, a jinak může kamkoliv na ledničku, kuchyň všude, nic ji ne zakazují. Jen tu poličku no😕
Dada123

XXX.XXX.138.33
Janae1

XXX.XXX.160.6
Dada123
napsal(a):
Myslíte že bude stačit toto?
Dlouhý sloupek by měl být tak velký, aby se kočka mohla protáhnout a brousit si drápy, tak omrkněte, aby to tak bylo.
Akorát nechápu, jak škrabadlo zabraní lezení na poličku, tak tu poličku sundejte a je to.
nejlépe by bylo,kdyby se mohla dívat ven...Já jsem měla napřed nízké škrabadlo,a pak mi někdo poradil....vrchní díl jsem dávno vyměnila za větší desku s polstrem,bo je mu to malé,ale hodně rád sedává nahoře a kouká ven....Tu prolézačku z krabic jsem sem dala jako inspiraci pro kotě...i tou trubkou naboku prolézal...ten sloup -stačí polepit kobercem trubku od koberce...na balkon jsem mu pořídila "prolézačku"(ve stavebninách za 50kč-pak jsem to tam zas vrátila,jak se do ní nevešel-je to jen pro kotě ..prostě inspirace...
Zdravím. Osobně bych zkusil na tu poličku nalepit něco co je pro číču nepříjemný, třeba oboustraná lepící páska nebo něco podobného. Nám chodí Jinxík na kuchyňskou desku a když vařím, nebo nedej Bože klepu řízek tak to kříčí a křičí a nedá se mu to vysvětlit.. Jen přítelkyně vyvádí když tam něco nechá a on to lehce koštne :-) Ale je vegetariánka tak ji koštne tak vejce, luštěniny, těstoviny.. Zeleninu kocourek nerad.. Sem se rozepsal, ale tu obouszranku na poličku bych zkusil.. Petr
ale jak by to vypadalo??je i sprej-používala jsem ho na dráty od počítače,když byl Max malý...ale to taky nevidím jako řešení...prostě mu to nějak dovolit...jsem ráda,že nejsem sama komu kecá kocour do vaření Nekoštuje,ale pozoruje nejradši z odkapávače..
Tak jestli je polička vysoko tak by na ni nemuselo byt vidět, že je olepená. Nebo když bude níž, tak to na čas překousnout lestli to bude mít význam... S vejškama je problém pořád.. Čičík vyskočí i na lednici, skříně.. Budu mu muset pořídit škrabadlo do stropu. Zatim má sice velký 185cm ale asi by nepohrd vyšším

Bobča
napsal(a):
nejlépe by bylo,kdyby se mohla dívat ven...Já jsem měla napřed nízké škrabadlo,a pak mi někdo poradil....vrchní díl jsem dávno vyměnila za větší desku s polstrem,bo je mu to malé,ale hodně rád sedává nahoře a kouká ven....Tu prolézačku z krabic jsem sem dala jako inspiraci pro kotě...i tou trubkou naboku prolézal...ten sloup -stačí polepit kobercem trubku od koberce...na balkon jsem mu pořídila "prolézačku"(ve stavebninách za 50kč-pak jsem to tam zas vrátila,jak se do ní nevešel-je to jen pro kotě ..prostě inspirace...
Aneb vše pro kočku! Krásné.
Bobča
napsal(a):
Ta trubka na balkoně je dobrá
Jinak já bych jim tam místo té plachty (na balkone)dala kočičí sítě,aby kočky mohly koukat ven.Plachtu bych dala jen tam kde chcete pro kočky stín.Jinak dobrý.Já když něco přinesu domů v krabici,tak kočky čekají,až si to vybalím a krabici musím nechat doma ,tu mají na hraní,hned si do ní vlezou a to mají spousty pelíšků,škrabadla..atd..ale krabice je krabice:-)
Bobča
napsal(a):
ale jak by to vypadalo??je i sprej-používala jsem ho na dráty od počítače,když byl Max malý...ale to taky nevidím jako řešení...prostě mu to nějak dovolit...jsem ráda,že nejsem sama komu kecá kocour do vaření Nekoštuje,ale pozoruje nejradši z odkapávače..
Jednou mi takhle Sam při smažení vajíček skočil tak nešikovně na linku,že mu packa přistála v pánvi. Zaplať pánbůh,že jsem to teprve začala ohřívat.Od té doby nesmí na linku.On je šílený rošťák.

Je pravda, že my takto oblepili velký jídelní stůl oboustrannou lepicí páskou, když jsme si přivezli kotě. Kočka byla naučená na stůl nechodit, ale kotě lezlo všude. Sice jsme se ke stolu měsíc lepili i my, ale kocour na stůl nechodí, buď sedí způsobně na židli a kouká, nebo hopsne na opěradlo křesla či na škrabadlo. On je pažravý (na lidské jídlo bohužel) a nechtěli jsme ať nám leze do talířů. Ze začátku se mu podařilo krást brambůrky pomalu pod rukama, nebo klobásky a takové věci...to by mu jelo, ale normální neochucené maso, to je prý fuj 😂...každopádně si pamatuje že na stole to lepilo a nemá snahu tam chodit.
ten balkon byl krytý celý,když byl kotě,pak jsem oddělala ty kartony(aby nepropadl dolů)..a tu plachtu tam mám spíš pro moje soukromí...jsem v 1.patře.(už jsem ji vyměnila,byly z ní stejně cáry,jak po ní šlphal .on si chodí od kotěte po zábradlí,nebo sedí na parapetě,nebo nasisuje z boku,skoro celý vylezlý...chystám se mu udělat "okénko" v plachtě,jak začne být teplo,a bude žít na balkoně-mám od jara do podzimu otevřené balkonové dveře...Mám je i teď,v zimě,když začne rvát žaluzie,tak mu je ve 2 v noci otevřu.....Jo,a ty krabice-přesně to samé a čím menší,narve se tam..akorát je začal poslední dobou kousat,rvát,dělá tím hrozný rachot v noci a binec...Prosím,jak se používají ty kozlíkové kapičky???Dnes jsem je koupila,ale napřed se chci zeptat,jak je použít...I šantu ve spreji...Vím,řešila jsem to tu X-krát ty noci,ale opravdu jsem ho chtěla dát i pryč-NECHCI-ale už to nedávám...musí být nějaké řešení!!!
Janaaa
napsal(a):
Jednou mi takhle Sam při smažení vajíček skočil tak nešikovně na linku,že mu packa přistála v pánvi. Zaplať pánbůh,že jsem to teprve začala ohřívat.Od té doby nesmí na linku.On je šílený rošťák.
Max přeběhl jednou varnou desku-dávala jsem tam vždy po vaření kastrol s vodou-asi jsem to nestihla-popálil si trošku tlapku a už si dává pozor..Jinak si chodí všude,do talířů neleze ani do hrnců.....má to svoje jídlo...není zvyklý na šunku,nebo salámy-to vůbec nekupuju,ale vajíčko na tvrdo má rád,strouhaný sýr a jako kotě tvarůžek
Samík je nádherný....
Bobča
napsal(a):
ten balkon byl krytý celý,když byl kotě,pak jsem oddělala ty kartony(aby nepropadl dolů)..a tu plachtu tam mám spíš pro moje soukromí...jsem v 1.patře.(už jsem ji vyměnila,byly z ní stejně cáry,jak po ní šlphal .on si chodí od kotěte po zábradlí,nebo sedí na parapetě,nebo nasisuje z boku,skoro celý vylezlý...chystám se mu udělat "okénko" v plachtě,jak začne být teplo,a bude žít na balkoně-mám od jara do podzimu otevřené balkonové dveře...Mám je i teď,v zimě,když začne rvát žaluzie,tak mu je ve 2 v noci otevřu.....Jo,a ty krabice-přesně to samé a čím menší,narve se tam..akorát je začal poslední dobou kousat,rvát,dělá tím hrozný rachot v noci a binec...Prosím,jak se používají ty kozlíkové kapičky???Dnes jsem je koupila,ale napřed se chci zeptat,jak je použít...I šantu ve spreji...Vím,řešila jsem to tu X-krát ty noci,ale opravdu jsem ho chtěla dát i pryč-NECHCI-ale už to nedávám...musí být nějaké řešení!!!
Kozlíkové kapky já kupuji mým kočkám pro radost:-)Nakapu jim to na nějakou jejich hračku, třeba na myšku a ony jí potom olizují a mazlí se s ní :-)
Potom jsou pár minut v rauši:-)
je to tedy smrad ale jim to vyloženě chutná a prý je to dobré i na trávení.
Nakapejte na nějakou plyšovou hračku více těch kapek a dejte na škrabadlo.Ale dejte čichnout kočce a nechte třeba víčko kam nakapete trochu kozlíku někde u škrabadla a uvidíte:-)
U nás vezmu lahvičku do ruky a už stojí frontu :-)
Bobča
napsal(a):
Max přeběhl jednou varnou desku-dávala jsem tam vždy po vaření kastrol s vodou-asi jsem to nestihla-popálil si trošku tlapku a už si dává pozor..Jinak si chodí všude,do talířů neleze ani do hrnců.....má to svoje jídlo...není zvyklý na šunku,nebo salámy-to vůbec nekupuju,ale vajíčko na tvrdo má rád,strouhaný sýr a jako kotě tvarůžek
Samík je nádherný....
Já bych se bála,že mi kočka vypadne z toho balkonu.Už bych měla zasíťovaný celý...
Janaaa
napsal(a):
Já bych se bála,že mi kočka vypadne z toho balkonu.Už bych měla zasíťovaný celý...
no poprvé-to je pod tím deštníkem-ve 4 měsících jsem ztuhla,ani nedýchala...jen jsem ho chvíli pozorovala,chodil suverenně sem a tam,já pomalu šla k němu,aby se nevylekal a sundala ho...Pak to bylo jeho denní procházení-několikrát za den,i potmě večer!!Doknce,když jsem ho přistihla při těch jeho lítačkách-od vchodových dveří k balkonu-najednou se v běhu odrazil a skočil od prahu těch dveří na to zábradlí a krásně jemně přistál ,myslela jsem,že bude po mě...Od té doby to dělal několikrát-i z toho sloupu-rozběhne se,odrazí se od boku válendy,skočí na sloup,a od stropu na skříň,asi 1,3m...jo a na to zábradlí je to od prahu taky tak stejně..zvykla jsem si..Jsem v klidu.Mám tu někde fotku(jak se řeší laloky )na zábradlí v chodbě paneláku-to skáče z mezipatra,když ho naháním,a skočí o patro níž..Je to lump...Miluju ho,ale v noci bych ho s klidem hodila z toho balkonu dolů -miláčka...samozřejmě si dělám srandu..myslela jsem,že bude po tom kozlíku spát!! včera jsem mu nastříkala šantu na jeho plyšovou kočičku,a počád ji oňufával...Takže do tlamičky mu ho radši nedávat....?
Bobča
napsal(a):
no poprvé-to je pod tím deštníkem-ve 4 měsících jsem ztuhla,ani nedýchala...jen jsem ho chvíli pozorovala,chodil suverenně sem a tam,já pomalu šla k němu,aby se nevylekal a sundala ho...Pak to bylo jeho denní procházení-několikrát za den,i potmě večer!!Doknce,když jsem ho přistihla při těch jeho lítačkách-od vchodových dveří k balkonu-najednou se v běhu odrazil a skočil od prahu těch dveří na to zábradlí a krásně jemně přistál ,myslela jsem,že bude po mě...Od té doby to dělal několikrát-i z toho sloupu-rozběhne se,odrazí se od boku válendy,skočí na sloup,a od stropu na skříň,asi 1,3m...jo a na to zábradlí je to od prahu taky tak stejně..zvykla jsem si..Jsem v klidu.Mám tu někde fotku(jak se řeší laloky )na zábradlí v chodbě paneláku-to skáče z mezipatra,když ho naháním,a skočí o patro níž..Je to lump...Miluju ho,ale v noci bych ho s klidem hodila z toho balkonu dolů -miláčka...samozřejmě si dělám srandu..myslela jsem,že bude po tom kozlíku spát!! včera jsem mu nastříkala šantu na jeho plyšovou kočičku,a počád ji oňufával...Takže do tlamičky mu ho radši nedávat....?
Šantu mu dávejte normálně jíst.Naše kočky jí mají teď v zimě sušenou rozdrobenou v misce a normálně jí lízají,asi jen když potřebují ,nebo mají chuť.
Vlastně v tomto teple mi jde na balkoně pořád.To ožírají čerstvé lístky rovnou z květináče.Sama jsem jí zkoušela,prý je dobrá na migrénu ,ale mě to nepomohlo.
Náš Sam má rád i meduňku.Tu si sám okusuje v truhlíku, a naší Nelině musím sázet kopr.Má to jako drogu tu vůni.Okusuje ho a Sam si kopru ani nevšimne.:-)
Jinak já jsem se kvůli kočkám vzdala balkonu.
Zasíťovala jsem ho a nechala udělat předbalkonní roletu,aby mi nepřeskočily přes síť.Takto můžu nechat otevřeno celou noc,když je venku vedro,tak tam spí.Mají to jako venkovní sídlo.:-)
Posílám ještě Maxe v akci..jen jak daleko skáče-v krabicích mám věci,bo v té garsonce moc místa není,takže rachot....no a ten nevinný ksichtík... dá se na něj zlobit??
Janaaa
napsal(a):
Šantu mu dávejte normálně jíst.Naše kočky jí mají teď v zimě sušenou rozdrobenou v misce a normálně jí lízají,asi jen když potřebují ,nebo mají chuť.
Vlastně v tomto teple mi jde na balkoně pořád.To ožírají čerstvé lístky rovnou z květináče.Sama jsem jí zkoušela,prý je dobrá na migrénu ,ale mě to nepomohlo.
Náš Sam má rád i meduňku.Tu si sám okusuje v truhlíku, a naší Nelině musím sázet kopr.Má to jako drogu tu vůni.Okusuje ho a Sam si kopru ani nevšimne.:-)
to zkusím-koupím...Mě nabídla prodavačka sprej,ale i prý šáchor je dobrý...prý na trávení...
Janaaa
napsal(a):
Jinak já jsem se kvůli kočkám vzdala balkonu.
Zasíťovala jsem ho a nechala udělat předbalkonní roletu,aby mi nepřeskočily přes síť.Takto můžu nechat otevřeno celou noc,když je venku vedro,tak tam spí.Mají to jako venkovní sídlo.:-)
jo a to video je pěkný-to mají fakt bezva...Max je venku vlastně taky od jara do zimy-musím mu otvítat i teď v změ,ještě že tak moc nemrzne..ale jak bylo sluníčko,sedí venku na parapetě...vymýšlím sedačku na zábradí.....
Já bych ten balkon zasíťovala.
Jednou okolo proletí pták,nebo si sedne kousek vedle něj a kocour automaticky vyskočí za ním.U nás už se to stalo několikrát,Sam loví ptáky i přes sítě:-)
Dnes je spousty firem, které zasíťují balkon pro kočky. Já to dělala sama,protože je balkon malinký.Koupila jsem pár latí v OBI a sítě pro kočky v zoohitu.
já balkon dost využívám,přemýšlela jsem o svislé sítí z horního balkonu,ale věším prádlo z balkonu ven..sušák,když dám rozdělaný na balkon,tak se tam nepohnu vůbec..Nechávám tomu průběh,nejsem tak vysoko-dokonce mi kdosi říkal,že kočka si chodí -ale v prvním patře-ven z balkonu,a pak se vyšplhá zpátky...to bych potřebovala,já mám balkon 288cm dlouhý,na jedné straně 120cm a obloukem na druhý konec-tam je jen 50cm...kdo tohle vymýšlel ...ale první patro ve zvýšeném přízemí...U vás to mají bezvadný!!
P.S.
Děvčata,ani nevíte,jak mi pomáháte svými názory a radami..a fotkami Já Maxíkovi hledala někde nové bydlení,kde by se měl dobře,kde by mohl jít ven se proběhnout,ale stejně pořád v duchu vím,že bych na něho pořád myslela,a bylo by mi smutno dík,že jste
Janaaa
napsal(a):
Já bych ten balkon zasíťovala.
Jednou okolo proletí pták,nebo si sedne kousek vedle něj a kocour automaticky vyskočí za ním.U nás už se to stalo několikrát,Sam loví ptáky i přes sítě:-)
Dnes je spousty firem, které zasíťují balkon pro kočky. Já to dělala sama,protože je balkon malinký.Koupila jsem pár latí v OBI a sítě pro kočky v zoohitu.
A já dumala, proč nemůžete užívat ten balkon všichni spolu?!? No už to vidím Tak jako jste koumes, taky takhle věci řeším. Pokud máte jiné možnosti, jak být venku, tak bych se balkonu taky vzdala, ale jinak bych to řešila těma sítěma shora. Já mám k dispozici balkonů několik(neptejte se proč ) ani na jednom nikdy nejsem jsem celý den v zahradě I s kočkama Bobča by přišla o důležitou část bytu, u té by to vaše řešení fakt nešlo
lesnížínka
napsal(a):
A já dumala, proč nemůžete užívat ten balkon všichni spolu?!? No už to vidím Tak jako jste koumes, taky takhle věci řeším. Pokud máte jiné možnosti, jak být venku, tak bych se balkonu taky vzdala, ale jinak bych to řešila těma sítěma shora. Já mám k dispozici balkonů několik(neptejte se proč ) ani na jednom nikdy nejsem jsem celý den v zahradě I s kočkama Bobča by přišla o důležitou část bytu, u té by to vaše řešení fakt nešlo
Já bydlím u svého kocoura v paneláku v garsonce-již jsem psala-6 krát 3 metry,takže na balkoně,pokud tam v létě není58 stupňů(což je!!)tak tam sedávám,i se sousedkou večer na vínku,kafíčku,kocour tam má taky ležení..je to první patro,ale zvýšené přízemí,takže jako druhé...a já to prádlo tam suším,ale zvenku balkonu,takže síť asi nepřichází v úvahu...Pokud za rok a půl nespadl......chodil i k sousedům-proto ten karton,už tam mám kus plovoučky-po dešti ho utrhl,a stejně tam skočil...
Krásné zátiší se zvířátky..
Krásné zátiší se zvířátky.. - tam je vždycky lákám, ať se jdou napít ze studny, protože psa když tam v létě nevytáhnu zalezlého ve stínu za barákem, tak půl dne ani nepije. A když jdeme ze zahrady v době, kdy už není horko(jako tady na podzim) tak se tam naopak sejdem všichni vyhřívat, protože za barákem na terase je většinou už chladno
Bobčo, uvažujete stejně jako já...taky jsem ještě před měsícem myslela, že když Leonek chodí přes tu naši cestu 12let, že už to dává levou zadní. Jenže stačí, aby ho strhnula Guccinka k úprku, když se blížilo auto (myslím, že tak nějak to bylo, párkrát jsem ji viděla) a neštěstí je hotovo Jak se říká: tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. U vás stačí, jak psala myslím Janaaa, aby tam poskakoval nějaký zvědavý ptáček, kocour se zapomene...Nechci strašit, no berte to jako varování
Děkuji lesní žínko...určitě-beru ..Momentálně většinu dne prospí,budím ho-hrát si nějak nechce-kromě toho,že se nechám někdy pokousat(drápky na mě nevytáhne)-v "bitkách,,snažím se ho nějak rozdivočit ve dne,aby v noci spal....po balkoně chodí většinou večer,potmě,i v noci...drápe žaluzie-vyhrnuté,na spodní části balkonových dveří-to mě dostane!! a tak mu musím otevřít....po hodině zavřu,jak je tu zima,a za chvíli to dělá znovu-tyran ..Teď tu sem tam lítají ti"kavoni",to je ale většinou přes den doma...Musím to vypozorovat...holubi lítají na druhé straně paneláku....A kdyby náhodou,dole je trávník(ale v žádném případě to nezlehčuju!!)tak dobrou..
Bobča
napsal(a):
Děkuji lesní žínko...určitě-beru ..Momentálně většinu dne prospí,budím ho-hrát si nějak nechce-kromě toho,že se nechám někdy pokousat(drápky na mě nevytáhne)-v "bitkách,,snažím se ho nějak rozdivočit ve dne,aby v noci spal....po balkoně chodí většinou večer,potmě,i v noci...drápe žaluzie-vyhrnuté,na spodní části balkonových dveří-to mě dostane!! a tak mu musím otevřít....po hodině zavřu,jak je tu zima,a za chvíli to dělá znovu-tyran ..Teď tu sem tam lítají ti"kavoni",to je ale většinou přes den doma...Musím to vypozorovat...holubi lítají na druhé straně paneláku....A kdyby náhodou,dole je trávník(ale v žádném případě to nezlehčuju!!)tak dobrou..
Tak to je dobře, že je tam alespoň ten trávník. Já mám pod okny dlažby, takže když se vyšla stará Gucci v patře producírovat z venku po parapetu, dělalo se mi mdlo, ani jsem nedýchala.
lesnížínka
napsal(a):
Jo,můžu tam za nimi lézt po čtyřech stříhat bylinky:-)Jinak taky chci časem vést sítě až nahoru.Ale další balkon je hooodně vysoko a navíc nám mají tento rok zateplovat barák,takže s tím musím počkat a nechat to udělat firmu,která se nedotkne balkonu nahoře ale má na to hliníkovou konstrukci.Ještě nevím,kolik by to stálo.Tyče na prádlo mám stejně až za tím,tak to stejně nebudu moci používat.Ale kočky mají venkovní sídlo od jara až do podzimu.Občas, když je krásně a svítí sluníčko i v únoru,vezmu teplé kukaně-pelíšky,pod pelíšky dám koupelnové pěnové podložky a kočky tam spí a vychutnávají si to sluníčko:-)
Ta bylina úplně vzadu je šanta kočičí:)
Janaaa
napsal(a):
Jo,můžu tam za nimi lézt po čtyřech stříhat bylinky:-)Jinak taky chci časem vést sítě až nahoru.Ale další balkon je hooodně vysoko a navíc nám mají tento rok zateplovat barák,takže s tím musím počkat a nechat to udělat firmu,která se nedotkne balkonu nahoře ale má na to hliníkovou konstrukci.Ještě nevím,kolik by to stálo.Tyče na prádlo mám stejně až za tím,tak to stejně nebudu moci používat.Ale kočky mají venkovní sídlo od jara až do podzimu.Občas, když je krásně a svítí sluníčko i v únoru,vezmu teplé kukaně-pelíšky,pod pelíšky dám koupelnové pěnové podložky a kočky tam spí a vychutnávají si to sluníčko:-)
Ta bylina úplně vzadu je šanta kočičí:)
tak takhle bych si představovala idylku s kočkama Max se taky vyhříval teď jak svítilo sluníčko na parapetě na podložce....Včera odpol.moc nenaspal,"pomáhal"mi přebírat papíry a "uklízet" ve skříňkách...Myslela jsem si,že bude v noci klid..Od 1 jsem dělala vrátnou u balkonových dveří...Nechávám mu je i otevřené,jenže po hodině je zavřu-mrzne-já se bojím o záda..Pak na chvíli usne,jenže mě to tak rychle nejde,než usnu já,on už zas řádí...Za chvilku zas žaluzie...nekonečný kolotoč..mává se mnou hezky .Otočí se tam a za chvíli zpátky..Zavřela jsem ho tam,začal mňoukat a škrábat zvenku,pustila jsem ho...a ten trysk na záchodek jsem ještě nezažila , ale neudělal to venku!!A měl zas jeho"koňské dostihy"normálně cválal nahlas,dupal,shodil škrabadlo,jak na něho z dálky skočil...Zapoměla jsem schovat šusťákový tunel....Každou noc si najde nějaké nové"rachotidlo"..Od 8 chrápe,já mám oči jak číča,mám tu 16 stupňů(můžu si zatopit..jen konstatuju po té noci jak tu mívám zimu)..Ach jo-tak jsem se zas vykecala
Bobča
napsal(a):
tak takhle bych si představovala idylku s kočkama Max se taky vyhříval teď jak svítilo sluníčko na parapetě na podložce....Včera odpol.moc nenaspal,"pomáhal"mi přebírat papíry a "uklízet" ve skříňkách...Myslela jsem si,že bude v noci klid..Od 1 jsem dělala vrátnou u balkonových dveří...Nechávám mu je i otevřené,jenže po hodině je zavřu-mrzne-já se bojím o záda..Pak na chvíli usne,jenže mě to tak rychle nejde,než usnu já,on už zas řádí...Za chvilku zas žaluzie...nekonečný kolotoč..mává se mnou hezky .Otočí se tam a za chvíli zpátky..Zavřela jsem ho tam,začal mňoukat a škrábat zvenku,pustila jsem ho...a ten trysk na záchodek jsem ještě nezažila , ale neudělal to venku!!A měl zas jeho"koňské dostihy"normálně cválal nahlas,dupal,shodil škrabadlo,jak na něho z dálky skočil...Zapoměla jsem schovat šusťákový tunel....Každou noc si najde nějaké nové"rachotidlo"..Od 8 chrápe,já mám oči jak číča,mám tu 16 stupňů(můžu si zatopit..jen konstatuju po té noci jak tu mívám zimu)..Ach jo-tak jsem se zas vykecala
Ani s miminem by to nebyl tuším takový záhul Tak mne napadá, co by dělal(možná už jste dříve psala?) kdyby jste nereagovala?Zatnula zuby a ne, nepůjdeš tam, protože se prostě spí. Já jsem hrozný spáč, mě neprobudí řvoucí televize, svítící světlo, kočka po mě lezoucí, už jsem ji taky málem zalehla(naštěstí kočka se nedá, není to nemohoucí mimino) Říkám vždycky, že já mít mimino, umře hlady a uřve se k smrti, protože já dokážu trochu procitnout, ale okamžitě zase usínám, někdy o tom ani nevím. Muž mi třeba řekne, že jsem s ním mluvila, ale nevím o tom, hned to zase zaspím.
lesnížínka
napsal(a):
Ani s miminem by to nebyl tuším takový záhul Tak mne napadá, co by dělal(možná už jste dříve psala?) kdyby jste nereagovala?Zatnula zuby a ne, nepůjdeš tam, protože se prostě spí. Já jsem hrozný spáč, mě neprobudí řvoucí televize, svítící světlo, kočka po mě lezoucí, už jsem ji taky málem zalehla(naštěstí kočka se nedá, není to nemohoucí mimino) Říkám vždycky, že já mít mimino, umře hlady a uřve se k smrti, protože já dokážu trochu procitnout, ale okamžitě zase usínám, někdy o tom ani nevím. Muž mi třeba řekne, že jsem s ním mluvila, ale nevím o tom, hned to zase zaspím.
tak to vám závidím..já jsem si 2krát nacpala špunty do uší-AŽ do uší,smotala jsem je,tam asi nabobtnaly pak jsem byla na ušním-bolely mě-ale jinak to asi nemá smysl....To už jsme tu taky řešily-ignoraci-pokud by jenom lítal,ale....já jsem si pořídila matraci..Sadu polštář,vyhřívací deku plus tu matraci,za 22000!!!!!!(neřešte to-jsem prostě blbá) ,ale myslela jsem si,že dělám něco pro svoje zdraví,ležela jsem v důlku na válendě x-let...a prostě"předváděčka",já problémy se zádama-asi"šmejdi"-nevím..
Vrátím se...Max mi tu matraci škrábal-a fest-hlavně v noci..Věděl,že mě tím dostane..Jsem ho i lepačkou párkrát hvízdla..Nepomohlo..Tak jsem rezignovala,ale bylo to fakt o nervy..Pokračoval s těma žaluziema,když byly stažené,brnkal o ně a věšel se na ně-to jsem nemohla dopusti,bo byt není můj!!Tak jsem je vyhrnula,ale na spodní části balkonových dveří,i když jso vytažené,se na ně věší a dělá rachot-už je to tam povolené na jedné straně..V létě bylo otevřené nonstop,tak on vyžaduje pohyb i venku,když nesmí na chodbu.Býval tam od 2 hod až do rána,přiběhl mě zkontrolovat občas,jenže při pootevřených dveřích se blbě spí..Pak to začlo lidem vadit,tak řve u dveří-jsem ho namlsala..Někdo tu psal,že kocoura vypustí,udělá si kolečko...jenže ten můj lítal po chodech nahoru dolů.lozil po zábradlí-vyblbl se ..Tak jsem pořídila závěsy(je sem vidět,když se svítí)ty jsem obětovala...už jsem to tu psala....Dělám dlouho"mrtvého brouka,až shodil reprobedýnku-nevím,jak se mu to podařilo,prostě drápkama za tu přední stranu ji sunul po skříňce,až spadla vedle počítače.Ještě že mám klávesnici pod..Tak to mě taky zvedlo-a vyhrál .Televizi jsem si nechala přidělat na zeď,málem ji shodil...prostě v noci nemá absolutně žádné zábrany..Dávám si polštář na hlavu,ale...Když se nad ránem auta rozjíždí z parkoviště,světla svítí ke mě(nevím,jestli mají dálkové??)...Lítá a skáče po nich po zdi až obrázky lítají...Ve dne ho mám ráda,ale v noci bych ho fakt někdy vyhodila z balkonu obrazně
Škoda,že tady nemám fotky čalouněné židle,ze které naše Nelinka (Ocicat) udělala cáry.Vyškubala vykousala molitan a opěrky dřevěné ohlodávala jako pravý hlodavec! Jakmile je někde kousek molitanu,naše Nelina je jak smyslů zbavená a musí ho rozcupovat!:-)
To náš Samík je tak hodný,nic neničí,nekouše,i ty drápky si brousí poctivě na škrabadle.Tahle je pravý opak:-)
lesnížínka
napsal(a):
koukala jsem a také netuším.
já jsem se dnes hodně zklidnila....těším se na vyjádření kamarádky....říkala,že i koně jsou prostě rádi za nějaké kamarády,co s nimi třeba sdílí kotec.....doufám,že ho nějaký další "kamarád"kocour naučí chytat myši-v životě ji neviděl....ale věřím,že se svým temperamentem to zvládne a k tomu Silvestru.....Nenechám se rozhodit nějakými nicneříkajícími názory....žejo ??
Máme nad pozemkem pastviny a stáje. Ne naše, soukromého zemědělce. Sestřenka tam jezdí poklízet koně a koček tam bylo vždycky dost, protože pán si na ně potrpí, vždycky říkal, že kočky do stájí patří, aby tam nebyly myši. Hlavní stáje mají pod vesnicí(tohle jen takové odloučené pracoviště ) a když někdo nechce koťata, tak mu je tam zanese, alespoň to tak vždycky bylo, teď nevím. Bohužel, je to u hlavní silnice a spotřeba koček značná Takže s tím, že se poptám, jsem radši ani nepřišla. Tady u nás se teď do části stájí nastěhoval syn s rodinou a mladá paní má psy, několik psů. A žádní svatoušci to nejsou, takže kočky značně zredukovali Před pár lety, tam bylo několik koček a třeba najednou 20 koťat. Pak mi sestřenka hlásila každé, co koně ušlapali. Bylo to jak: 10 malých černoušků...Zbyly opravdu tak 4
edit: ježíš, teď jsem si uvědomila....to vás nechci strašit s tím ušlapáním! Tam nejsou koně v boxech, ale v jedné velké stáji volně ložení, je jich tam třeba jen 15. Ale ta koťata se právě většinou motala kolem těch vrat, kudy se koně vyhánějí ven.
lesnížínka
napsal(a):
Máme nad pozemkem pastviny a stáje. Ne naše, soukromého zemědělce. Sestřenka tam jezdí poklízet koně a koček tam bylo vždycky dost, protože pán si na ně potrpí, vždycky říkal, že kočky do stájí patří, aby tam nebyly myši. Hlavní stáje mají pod vesnicí(tohle jen takové odloučené pracoviště ) a když někdo nechce koťata, tak mu je tam zanese, alespoň to tak vždycky bylo, teď nevím. Bohužel, je to u hlavní silnice a spotřeba koček značná Takže s tím, že se poptám, jsem radši ani nepřišla. Tady u nás se teď do části stájí nastěhoval syn s rodinou a mladá paní má psy, několik psů. A žádní svatoušci to nejsou, takže kočky značně zredukovali Před pár lety, tam bylo několik koček a třeba najednou 20 koťat. Pak mi sestřenka hlásila každé, co koně ušlapali. Bylo to jak: 10 malých černoušků...Zbyly opravdu tak 4
edit: ježíš, teď jsem si uvědomila....to vás nechci strašit s tím ušlapáním! Tam nejsou koně v boxech, ale v jedné velké stáji volně ložení, je jich tam třeba jen 15. Ale ta koťata se právě většinou motala kolem těch vrat, kudy se koně vyhánějí ven.
Nene,neva...i na to jsem myslela!!Nebo že ho odkopne..Jenže on je dost hbitý,utěšuju se,že uteče...Třeba ho udá i někde jinde na vesnici...vyčkávám..