Jak vyhnat cizí kočku z pozemku slušným způsobem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2020 15:55
canka

XXX.XXX.35.234

Poslední týden se nám stává,že nacházíme všechny misky s jídlem našeho venkovního kocoura úplně prázdné.Přičítala jsem to tomu,že jak se ochladilo,má lrostě víc hlad a tak jsem jídlo přidala..vše opět sežrané a když jsem přišla,kocourek úplně hladový.
Furt jsem nad tím přemýšlela a hledala příčinu,až jsem se konečně dopátrala..načapala jsem tam žrát dva velké kocoury...sežerou vždycky úplně všechno a tomu našemu kocourkovi nic nenechají . Náš kocour ke kastrovaný a asi mu chybí ten pud bránit si území,je prostě až moc hodný
Pozemek nemáme u baráku,máme ho asi 3 minutky chůze od baráku.Jsou na něm kozy,koně..Kocourek má jako zázemí seník,kde má pelíšky,krmení a sucho..chodíme sem pravidelně 2x - 3x denně,pokaždé kocourek dostane krmení + plním větší misku granulí,kterou mu prostě ty dva kocouři pokaždý sežerou
Jak je nějak slušně ,,vystrnadit",aby můj kocour nebyl hladový a aby tam už nechodili,když se tam už naučili,že je tam žrádlo???

10.1.2020 17:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Těžko, měli jsme to stejně, nechodili sice na jídlo, ale mlátit nám kocoura Jídlo máme u baráku na stole a většinu času tam je pes, takže na to si netroufnuli...to žerou pro změnu kosové Nešlo by ho krmit u baráku?

10.1.2020 17:10
Míra n

XXX.XXX.233.193

No tak to by mne také zajímalo, asi to nejde.
Mám to jak Vy, zahrada asi 10min. chůze od bytu.
Snažím se tam chodit každý den, jednou jsem tam dva dny
nemohl jít, tak jsem kočičce nasypal do kůlny cca 250g granulí,
No a pak podle fotopasti jsem zjistil, že moje kočka tam nebyla ani jednou
a cizích koček tam chodilo asi 5.
Tak to řeším kočičími dvířky na čip a krmítkem na čip.
Kočky však musí být čipované asi 500Kč.
Krmítko je lepší, kočky se lepe naučí, bohužel se tam moc granulek nevejde
asi tak 100-150g.

10.1.2020 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Míra n napsal(a):
No tak to by mne také zajímalo, asi to nejde.
Mám to jak Vy, zahrada asi 10min. chůze od bytu.
Snažím se tam chodit každý den, jednou jsem tam dva dny
nemohl jít, tak jsem kočičce nasypal do kůlny cca 250g granulí,
No a pak podle fotopasti jsem zjistil, že moje kočka tam nebyla ani jednou
a cizích koček tam chodilo asi 5.
Tak to řeším kočičími dvířky na čip a krmítkem na čip.
Kočky však musí být čipované asi 500Kč.
Krmítko je lepší, kočky se lepe naučí, bohužel se tam moc granulek nevejde
asi tak 100-150g.

No tedá!!! Máte to promakané Jste na to šel přes techniku: čipy, fotopasti...Ani jsem nevěděla, že to jde takhle - krmítko na čip, to čumím Já myslela, že jen nějaký ten obojek musí mít...a ten bych teda kočce nedala.

Janae1

10.1.2020 17:19
Janae1

XXX.XXX.160.6

Koukám, že budu asi sama, ale krmím aj ty cizí.
Granule pro venkovní kočka mám na terase na stolku, ve velké míse, když jdu okolo, dosypu mísu a neřeším, kdo ji vyjedl. Občas se z nějáké příchozí kočky stane domácí.
Jo, chlap a pošťák nadává, máme spotřebu granulí jako malý útulek.

10.1.2020 17:21
Míra n

XXX.XXX.233.193

Fotopast byla původně určena na hlídání česneku, ale občas jí používám
na sledování kočičího provozu na zahradě.

10.1.2020 17:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Míra n napsal(a):
Fotopast byla původně určena na hlídání česneku, ale občas jí používám
na sledování kočičího provozu na zahradě.

Česneku? Jste z Blatnice?

10.1.2020 17:32
Míra n

XXX.XXX.233.193

Tu kočičku které jsem to kupoval, už nemám
mám tam nyní prý kdysi její kotě (kočka cizího majitele) a jeji
tři 1,5 roků stará koťata. takže vlastně také krmím cizí, plus ještě jejich dřívějšího bráchu.

10.1.2020 17:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janae1 napsal(a):
Koukám, že budu asi sama, ale krmím aj ty cizí.
Granule pro venkovní kočka mám na terase na stolku, ve velké míse, když jdu okolo, dosypu mísu a neřeším, kdo ji vyjedl. Občas se z nějáké příchozí kočky stane domácí.
Jo, chlap a pošťák nadává, máme spotřebu granulí jako malý útulek.

No jó, však já bych z toho nevyšilovala, kdyby na ně chodili. Kosti psu okusuje ježek, na granulích jsme vychovali x generací kosáků na pergole. Ale je pravdou, že se chystám tyhle dva mlaďochy, když už není Leonek převést na granule kvalitní, dnes muž na zkoušku přiveze vzorky Canaganu a to by mě asi zabil, kdybych tím krmila cizí kocoury a ještě ty, co nám Leonka dvakrát ošklivě pokousali Jsem mu totiž tvrdila, že všechny granule jsou levnější, než ty Royalky, mnohé kvalitnější. No...a našla jsem tyhle Až si spočte cenu...

10.1.2020 17:34
Míra n

XXX.XXX.233.193

Ne ne od Jihlavy

10.1.2020 21:26
canka

XXX.XXX.35.234

Opět teď večer můj kocour běhal po pozemku mimo seník,tak běžím do seníku a tam zvesela černobílý kocour zhltává jeho granule
Mě by to nevadilo,že se tam chodí teda nabaštit i jiný čičiny,i když ty granule jsou prostě drahý,protože nekupuji žádný hnusy,ale vadí mi,že mého kocoura utlačují a nenechají ho nažrat a všechno mu sežerou..Kocourek byl na zimu krásně vykrmený a kulatý,teď za poslední týden něco málo shodil..když jsem mu tam dala krmení,hned baštil,ale hned ze seníku zase vyběhl a obhlížel to kolem dokola,pak se zase šel najíst a zase odbíhal...tímhle stresem si akorát zadělá na vředy...
Musí být přeci něco,co zafunguje..ten baráček s čipem a dvířkama je skvělý,bohužel náš kočičák má strach z uzavřených malých prostor.Když jsme ho vezli na kastraci a dali ho poprvé v životě v jeho 9.měsících do přepravky,byl z toho úplně hotový a od té doby nikam nevleze.Na zimu jsme mu už minulý rok dělali do seníku domeček z 20 cm tlustého polystyrenu vystlaný senem.Aby tam měl teploučko,udělali jsme mu jen malý otvůrek,takové kolečko,co jsme viděli i na obrázkách u domečků pro venkovní kočky..nevlezl tam ani v těch největších mrazech..museli jsme otvor udělat velký,aby tam chodil spát...takže do takhle uzavřeného prostoru jako je vaše krásná boudička nevleze....

Dneska jsme nad tím přemýšleli celý den s manželem..za celé 2 roky se tam nikdy žádná kočka neobjevila,jsme mezi lesem docela bokem od baráků...jestli jsou to nějací vyhození dva chudáci z baráků poblíž..na druhou stranu hubení nejsou,jde vidět,že je někdo živí(teď už týden i my bohužel)
Přemýšleli jsme o nějakém řešení jako postříkat vodou třeba z vodní pistolky nebo výstřel do vzduchu z takový tý kapslový dětský pistolky..ale to by asi nevyděsilo jen ty dva kocoury,ale i našeho kocoura a ostatní zvířata na zahradě.. Začínám z toho být zoufalá,jak to vyřešit Fakt nechci,aby můj kočičák hladověl...

10.1.2020 21:48
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Platí na ně jedině pes.

10.1.2020 22:10
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

lesnížínka
na zkoušku přiveze vzorky Canaganu

U nás nejdou.
Jezdila jsem krmit kočky
k sestře, švagr jim je taky koupil,
i jejich kočky je odmítají.
Dejte vědět, co na ně Vaše kočky.

10.1.2020 22:33
canka

XXX.XXX.35.234

Tak jestli na ně platí jen pes,tak jsme v háji

11.1.2020 05:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Já taky. Mám čivavu.

11.1.2020 07:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já na ty cizí v zahradě byla vždycky hodná, psům jsem říkala, že kdo je u nás, je návštěva, aby jim neublížili. No jak začali terorizovat Leonka, tak jsem se nakrknula a už jsem je hnala. Ne drasticky, protože taky byl u toho pes. Zhurta: kocoure, co ty tady děláš? Tohle je naše zahrádka, Leonkova, tak honem šupej domů! Na nějakou dobu to pomohlo, teď jsem ho tu viděla po x měsících, když už tu Leonek ani není. S kočkou se asi neperou, ale bude tu Viktor venku. Všechno jsem zabezpečila, no tento prolezl okem v kari síti, takže tam musím dát ještě pletivo, právě i kvůli malému Viktorkovi.

11.1.2020 10:01
canka

XXX.XXX.35.234

Já jsem na oba ty cizí kocoury taky řvala a tleskala,aby utekli...ale přes noc mu to vždycky sežerou,když tam nejsem...dneska mě napadlo jedno řešení,tak to zkusím a uvidíme..

12.1.2020 18:13
canka

XXX.XXX.35.234

Tak jsem ještě zkoušela udělat rambajz pomocí dvou tyčí,kterými sem i sebe mlátila,ale účinnost další den nula,opět přišli oba kocouři
Nainstalovali jsme fotopast do seníku(máme jí kvůli zvířatům,aby jsme viděli,že někdo neleze na pozemek) a na záznamech je zrzavý kocour,který mu to chodí vyžírat přes noc,a přes den jde vidět černobílý ...náš už přijde k prázdné misce Sem z toho úplně na nervy,chudák náš kocour...
Jediné řešení,které mě napadá,je prostě krmit našeho kocoura jen když tam budeme,což je prostě 2x 3x za den.Kdyby tam jídlo nezůstávalo k dispozici,cizí kocouři by přišli,zjistili,že k jídlu tam nic není a třeba by to časem vzdali tam chodit,když tam nebude jídlo,co myslíte?
Ale zase nebude to málo pro našeho kocoura?Krmení cca 2x za den?Ráno a večer?Musel by si zvyknout,že granule nemá k dispozici furt,ale že si tu dávku musí ráno a večer sníst Maso a kapsičky vždycky sežere před náma,i smetanu,ale granule byl zvyklý mít k dispozici nonstop celý den..Přes léto by to nevadilo,je to fakt lovec a není den,aby nepřitáhl třeba 2 myši..ale teď přes zimu..bojím se aby neměl hlad

12.1.2020 20:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Myslím, že to v pohodě zvládne, naučí se na ten režim. Pár let zpátky žádné granule nebyly a kočky žily. Babči kočka na tom, co si ulovila a rohlíku s mlékem 17let, než se otrávila jedem na potkany, co dala do stodoly bezohledná sousedka

12.1.2020 23:12
canka

XXX.XXX.35.234

Dobře,od zítra zkusíme najet na tenhle plán krmení a uvidíme..snad si náš kocour zvykne.
Pravda,že i kočky tady u nás na vesnici jsou bez granulí,žijí jen z toho,co si najdou a uloví...tak snad to ten náš kočičák dá..třeba to opravdu za 14 dní utichne a budu se moct vrátit k původnímu stylu krmení...

Ale stejně je divné,že je náš kocour takový raubíř,všude leze,lítá,terorizuje naší čivavu,když jde s náma na zahradu...a ve finále ze svýho teritoria nedokáže vyhnat jiného kocoura???

13.1.2020 06:13
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

- terorizuje naší čivavu,když jde s náma na zahradu...

Na to stačí injekční stříkačka s vodou.
Cáknout na něj a nestačí utíkat.
Stříkne dostatečně daleko a docela
dobře se s ní míří.

13.1.2020 15:36
karo2702

XXX.XXX.162.156

Když tam chodíte 3x denně, tak mu prostě dejte najíst, když tam jste, a pohlídejte, ať se nají. Pak mu jídlo zase vezměte. Jestli má hlad, tak to slupne na posezení. V tomhle asi nevidím problém.

13.1.2020 19:58
canka

XXX.XXX.35.234

rapotacka11 napsal(a):
- terorizuje naší čivavu,když jde s náma na zahradu...

Na to stačí injekční stříkačka s vodou.
Cáknout na něj a nestačí utíkat.
Stříkne dostatečně daleko a docela
dobře se s ní míří.

Terorizuje ji ale v dobrém slova smyslu.Naše čivava byla jeho první kejmoš,když jsme kocourka jako kotě přivezli.Trávili spolu venku spoustu času,ale jak kocour rostl a sílil,tak už byl schopný ji svým hupem úplně porazit
Běhají spolu po zahradě,skáčou po sobě,kocour jí okusuje uši,nohy,ocas Je to sranda...když toho má čivavka plný kecky,přiběhne ke mě a já už jí vezmu do ruky

Dneska při krmení jsem si jinak všimla,že má kocourek poškrábaný čumáček trochu..takže možná se kocourům postavil,ale asi nevyhrál...bojím se jen toho,aby mi ho nevystrnadili Chci aby se tam cítil bezpečně..což poslední týden očividně není..dneska mi ležel na klíně,mazlil se,vrněl,ale oka nezamhouřil..furt hlídal,otáčel se,uši našpicované...

13.1.2020 20:05
canka

XXX.XXX.35.234

karo2702 napsal(a):
Když tam chodíte 3x denně, tak mu prostě dejte najíst, když tam jste, a pohlídejte, ať se nají. Pak mu jídlo zase vezměte. Jestli má hlad, tak to slupne na posezení. V tomhle asi nevidím problém.

Ano,dneska jsme to tak poprvé udělali..ráno manžel dal kocourovi jen malou porci granulí(aby jsme věděli,jaká je zhruba porce,kterou sní najednou) + dostal kapsičku. Já večer kolem 17 hodiny dala zase porci granulí,jednu menší porci masa a kapsičku...zbylo trochu masa a granulí,ty jsem schovala a ponechala v seníku jen vodu...aby tam ty dva cizí kocouři nic nenašli..
Myslím že během zítřka nebo pozítří už kocourek pochopí,že jídlo má k dispozici jen po určitou dobu...možná jsem se toho zbytečně bála..
Fotopast je nainstalována a budeme monitorovat příchod kocourů uvnitř seníku...až to ustane,vrátíme se k původnímu způsobu krmení

mickaelsa

9.7.2020 19:50
mickaelsa

XXX.XXX.115.202

Si pořidte sklopec, domácího kocourka na den dva zavřít. Odchytnout nezvané návštěvníky a nabídnou místním myslivcům na výcvik psů nebo zanést utratit k veterináři( nebo normálně zabít :) ale at si nepoškodíte sklopec).
slušně.. vašeho kocourka si zavřít a zlikvidovat definitivně konkurenci. Si každá volně poletující kočka ráda zvykne na žrádlo zdarma a vykrmovat dva cizáky-proč?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2020 20:30

mickaelsa napsal(a):
Si pořidte sklopec, domácího kocourka na den dva zavřít. Odchytnout nezvané návštěvníky a nabídnou místním myslivcům na výcvik psů nebo zanést utratit k veterináři( nebo normálně zabít :) ale at si nepoškodíte sklopec).
slušně.. vašeho kocourka si zavřít a zlikvidovat definitivně konkurenci. Si každá volně poletující kočka ráda zvykne na žrádlo zdarma a vykrmovat dva cizáky-proč?

Ááá, nový přispěvatel

9.7.2020 20:37
nighthunter

XXX.XXX.209.176

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ááá, nový přispěvatel

spis novy retard

9.7.2020 20:51
Bobča

XXX.XXX.105.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ááá, nový přispěvatel

už byl dnes na "přerazila bych mu čelist"...dílo...

mickaelsa

9.7.2020 22:52
mickaelsa

XXX.XXX.115.202

Tak já budu prosazovat zabíjení koček a Vy si můžete prosazovat kastraci. Obojí se své důsledku vede ke snižování počtu volně poletujících koček (dobře pro ptáčky a volně žijící zvířata).
Možná shodně můžeme prosazovat pouze domácí chov koček.
Lišit se budeme jen ve způsobu, co s kočkou odchycenou do sklopce uděláme )vy půjdete na veterinu , utratíte 3-5 stovek- možná i 8 za kastraci a bude vás stát dost peněz další krmení kočky. Mne to bude stát náboj do brokovnice(5 korun na tu kočku chudáka obětuju).. no a bude od konkrétní kočky na věky klid, než přileze do revíru zase nějaká nová.
Nemusíte reagovat na každý můj příspěvek do diskuse.

10.7.2020 12:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.39

Nemusím.
Jen mám potřebu napsat, že jste chudák.
Možná i pracháč, ale chudák, který nepoznal
bohatý život s kočkou. Vy mi nemůžete nikdy
rozumět, já Vám ano. Mám člověka s hodně
podobnými názory v blízké rodině. Nejdříve
jsem tu tupost nechápala, drtilo mě, jak strašně
jinak může cítit (vzdělaný) člověk mé krve.
Už jsem se smířila s tím, že je chudák, který nikdy
nezažije to, co kočka umí dát.
Jsou to lidi k politování.

10.7.2020 13:02

Dobrý deň
Dnes doobeda som počul mnaukanie ako keby malého mačiatka,od našich mačiek to byť nemôže ,sú sterilizované ,a našiel som v starej bude nášho väčšieho psa ,teraz ma už novú a v tejtpsa nám objavil,,darček" :mačka s malým maciatkom ,ale myslím si že ich bude viac ,problém je vtom že v tej bude je hádam 200000000stupnov a už som aj nachystal bednicku,vystlal som ju starým oblečením ,chcem sa opýtať že či ju t môžem preložiť ,viem že mačky bývajú dosť citlivé na pachy ale v tej bude sa o chvilu uvaria tak neviem či ich preložiť alebo čo,tu mačku som v dedine ešte nevidel

mickaelsa

10.7.2020 18:39
mickaelsa

XXX.XXX.115.202

rapotacka11 napsal(a):
Nemusím.
Jen mám potřebu napsat, že jste chudák.
Možná i pracháč, ale chudák, který nepoznal
bohatý život s kočkou. Vy mi nemůžete nikdy
rozumět, já Vám ano. Mám člověka s hodně
podobnými názory v blízké rodině. Nejdříve
jsem tu tupost nechápala, drtilo mě, jak strašně
jinak může cítit (vzdělaný) člověk mé krve.
Už jsem se smířila s tím, že je chudák, který nikdy
nezažije to, co kočka umí dát.
Jsou to lidi k politování.

My se nějak známe? Z rodiny? Nebo umíte vycítit z textu tupost či jiné cítění?
Vám se demokracie a svoboda projevu asi moc nelíbí že, jiní lidi můžou mít jiné názory a že něco co je někde trestné se jinde dávají odměny za ochranu přírody( ale u nás se kočky střílet můžou za jistých podmínek a nikdo Vám nebrání ty opuštěné ohrožené tvorečky všechny zachránit, sesbírat a zaplnit si jimi byt až po strop.. jak se často u opravdu vášnivých sběratelek koček stává (nejspíš projev nějaké psychické nemoci, bo mít v bytě 80 koček fakt není úplně normální).

Já náhodou moc dobře umím předvídat .... já třeba vidím toulavou kočku, ale ona opravdu fakt možná měla jen smůlu, že se zatoulala moc daleko, zatím fakt žádná neměla obojek s adresou a telefonním číslem kam by se při nálezu dalo zavolat a zeptat se majitele ( Halooo mám vaši kočku, jestli mi to dvaceti minut nepřinese pět tisíc korun tak už ji nikdy neuvidíte, dáte mi příspěvek na péči? Děkuji počkám na křižovatce tam a tam a nějak se domluvíme).. Dvacet minut uplyne, nikde nikdo, prásk a nazdar sorry jako.

Však vy tady v diskuzích píšete všude že si jste vědomí toho rizika chovám kočku navolno, prostě není nesmrtelná, někdy se stane že nepřijde, váháte jestli se jenom zatoulala, týden dva, obeptáte sousedy, objede vesnici dokolečka párkrát a pak si stejně pořídíte nové kotě zadarmo a život jde dál.. prostě riziko podnikání. (auto, otrávená myš, sousedův bazén, liška, někdo šel kolem a zachránil opuštěnou kočičku( útulek nebo ihned inzerát našel sem kočku(neuvedeno kdy kde jakou), daruji do dobrých rukou .. kočka ukradená v pytli.
Nebo odchytí sběratelé z ochytových čet útulků (bo na odchycenou kočku jsou příspěvky na péči od města z rozpočtu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík