Já když si to přečetla,tak to přesně sedí.Alespoň na mé kočky.Mám nízký tlak- kocour mi stále leží u nohou.Když mám astma - kašel,stále mi leží na hrudi.Když mi není dobře,stále mi obě kočky koukají do očí s výrazem"je ti dobře"???
Jsou to prostě zlatíčka naše:-)
https://hobby.instory.cz/4101-k-lecbe-se-nepouzivaji-jen-kone-nebo-psi-ale-i-kocky-umi-pry-zazraky.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Janaaa
napsal(a):
Já když si to přečetla,tak to přesně sedí.Alespoň na mé kočky.Mám nízký tlak- kocour mi stále leží u nohou.Když mám astma - kašel,stále mi leží na hrudi.Když mi není dobře,stále mi obě kočky koukají do očí s výrazem"je ti dobře"???
Jsou to prostě zlatíčka naše:-)
https://hobby.instory.cz/4101-k-lecbe-se-nepouzivaji-jen-kone-nebo-psi-ale-i-kocky-umi-pry-zazraky.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Ani to nečtu, protože mých se tohle netýká. Britky jsou prostě individualistky a nikdy jsem si nevšimnula, že by řešili mé zdraví
zdravím"děvčata"..přečetla jsem si to...škoda,že tam není ležení na hrudi...Maxík od kotěte mi tehával na prsou,když jsem ležela na boku,tak si lehl do podpaží...když jsem seděla u počítače,přišel sám od sebe a musela jsem ho pustit"na balkon"(mám větší prsa,tak se mu tam dobře leželo )Já musela všeho nechat-nevadilo mi to,užívala jsem si to.Je fakt,že mi ho děcka dali,když jsem měla trochu psych.problémy...Pak to přestal dělat..Asi ta puberta .Lehával mi nějaký čas pak v nohách..Pak měl zas období,kdy nic..na prsa nevlezl už aspoň rok..Pochovat taky nic..Čekával,až si po o lehnu a už hupsnul pod zadek do výklenku...Asi podle nálady.....Kamarádka se ještě neozvala,jestli Maxe vemou k těm koním..
Ano, "krásný článek". Asi na úrovni romantických indiánek (když jsem byl kluk, fakt jsem z nich byl nadšený).
Potvrzuji, že kočka ležící na břiše, ramenou, nohou, lísající se, přešlapující na stehnech apod. je bezva uklidňující zážitek, hormon štěstí asi letí nahoru. Uklidnění a dobrá nálada --> ovlivnění úzkosti, tlaku, činnosti srdce..., ale víc si od toho neslibujte.
Pár "faktů z článku" k zamyšlení"
Plazení kočky: to se jako myslí, že když s náš Artík plazí po zemi, což občas dělá, že mne přejde břichabol :-)
Akupunktura: náš je asi inteligent a empatický, když mi leze po nahé kůži, dráp nevysune. Zato neodhaduje, jak silná je látka --> čili slabé tričko = největší nebezpečí podrápání (a léčivé akupunktury :-)) a nahota = bezpečí (bohužel bez léčivé síly čínské med. techniky).
Takže za mne felinoterapie ano, ale zpovykané bulvární články o "prý zázracích" radši ne. Ale holt taková je asi doba. Článek napsaný bez přehánění by publicitu nezískal :-(
asnipetr
napsal(a):
Ano, "krásný článek". Asi na úrovni romantických indiánek (když jsem byl kluk, fakt jsem z nich byl nadšený).
Potvrzuji, že kočka ležící na břiše, ramenou, nohou, lísající se, přešlapující na stehnech apod. je bezva uklidňující zážitek, hormon štěstí asi letí nahoru. Uklidnění a dobrá nálada --> ovlivnění úzkosti, tlaku, činnosti srdce..., ale víc si od toho neslibujte.
Pár "faktů z článku" k zamyšlení"
Plazení kočky: to se jako myslí, že když s náš Artík plazí po zemi, což občas dělá, že mne přejde břichabol :-)
Akupunktura: náš je asi inteligent a empatický, když mi leze po nahé kůži, dráp nevysune. Zato neodhaduje, jak silná je látka --> čili slabé tričko = největší nebezpečí podrápání (a léčivé akupunktury :-)) a nahota = bezpečí (bohužel bez léčivé síly čínské med. techniky).
Takže za mne felinoterapie ano, ale zpovykané bulvární články o "prý zázracích" radši ne. Ale holt taková je asi doba. Článek napsaný bez přehánění by publicitu nezískal :-(
Neberte si to tak Petře Nebylo řečeno,že nás léčí ,(mě aspoň ne),jen že nám to dělá dobře,ano,uklidňuje,když vrní-a vo tom to je...Asi jsem ho nečetla dost pozorně,ale o zázracích jsem se nedověděla-nebo jsem tomu nepřikládala až tak význam..Já jsem jen napsala svůj "příběh kocoura" A Janaa taky že jsou to naše zlatíčka.. Mě stačilo,že za mnou Maxík šel,ležel na mě,vrněl...Tak jsem si to představovala do budoucna...Domácího mazlíčka ...a co z něho vyrostlo!!.Nic z toho už dávno nedělá-a já s ním,jak s miminem .Spíš mě bere,jak dává.. Nestěžuju si na drápání mě,to nedělá,kousne mě občas jemně do ruky,když ji mám z postele,někdy víc-je to z lásky...kdysi.byl ještě malý,ležela jsem,přiletěl,kousl mě-jemně- do nosu a utekl...Pusinkujeme se,můžu ho i hladit,když se rozplácne na zemi,ale nic moc víc...Jo,když svolím "k boji"-myslím,že to potřebuje občas..je to horší.Vyřeším to někdy dekou,přes ni to tak nebolí.Ale dodrápaná jsem bývala víc..Jako kotě-ty nohy!!!jak po mě šplhal..
Možná se ten můj příspěvek tak tvářil, ale já si to opravdu tak neberu :-), to bych skončil asi pod drnem, kdybych se oddal léčení podle podobných článků.
Když si ale článek přečtete, ani snad ne tak moc pozorně, opravdu tam tyhle blbiny jsou. To jsme si někteří jen zvykli ten tlak podobně laděných zpráv filtrovat, někdo tomu možná i věří.
PS: Pár citací:
"prý dokáže zázraky"
!S kočkou se obejdete bez jehliček a výsledek je stejný. Tím, jak po vás chodí a vystrkuje drápky, dráždí reflexní zóny stejně jako akupunktura"
Třeba to o té akupunktuře - vůbec nic nenasvědčuje o tom, že je to psáno v nadsázce. Pokud by fakt šlo o rozpíchání těla kdekoli, to by mohl tu akupunkturu provozovat kdekdo. Vážně si pisatel myslí, že ty aku mapy vznikly v záchvatu šílenosti jakéhosi čínského zdrogovaného umělce. Anebo si fakt myslí, že kočka ví přesně, kam vás má drápkem píchnout. To snad nemůže tvrdit nikdo :-)
Petr
asnipetr
napsal(a):
Možná se ten můj příspěvek tak tvářil, ale já si to opravdu tak neberu :-), to bych skončil asi pod drnem, kdybych se oddal léčení podle podobných článků.
Když si ale článek přečtete, ani snad ne tak moc pozorně, opravdu tam tyhle blbiny jsou. To jsme si někteří jen zvykli ten tlak podobně laděných zpráv filtrovat, někdo tomu možná i věří.
PS: Pár citací:
"prý dokáže zázraky"
!S kočkou se obejdete bez jehliček a výsledek je stejný. Tím, jak po vás chodí a vystrkuje drápky, dráždí reflexní zóny stejně jako akupunktura"
Třeba to o té akupunktuře - vůbec nic nenasvědčuje o tom, že je to psáno v nadsázce. Pokud by fakt šlo o rozpíchání těla kdekoli, to by mohl tu akupunkturu provozovat kdekdo. Vážně si pisatel myslí, že ty aku mapy vznikly v záchvatu šílenosti jakéhosi čínského zdrogovaného umělce. Anebo si fakt myslí, že kočka ví přesně, kam vás má drápkem píchnout. To snad nemůže tvrdit nikdo :-)
Petr
ano,to máte pravdu..Přečetla jsem si ho pak znovu...Já jsem si asi z toho vzala,že ty kočky.(ovšem pokud jsou muchlací-kontaktní),tak už jen ten dotyk,ležení na člověku kdekoli je samo o sobě léčivé spíš psychicky ..Tudíž spousta i bolestí je spojeno s psychikou-můžu potvrdit-proto mě děcka to kotě dovezli...Mě to kdysi už říkala kamarádka,s těmi léčivými účinky,ale proč to kocour někdy dělá,jindy ne....můj teda jen když byl malý,teda asi podle nálady,nekřičím na něj,i když bych ho někdy fakt"čáchla" Je to pořád můj miláček,bude mi hodně smutno,ale takhle se nedá existovat...Mimochodem-nechcete přírůstek ??Ale přečtěte si o něm víc na vláknech.kde o něm píšu-je to divočák..potřebuje hlavně ven!!!!!Kamarádka od koní se neozývá...
Úplně vás chápu, taky si to s Artíkem užívám, když na něj přijde mazlení. Moc se k němu přemluvit nedá. Je to siamák a ten je fakt dost svůj. O to víc si toho pak vážím.
Článek podobného ražení, ale snad o trochu zajímavější tvrdil, že za léčivou sílu koček může jejich předení, prý ty vibrace. Samozřejmě důkazy žádné, ale aspoň si můžete říci, že by to fungovat mohlo.
Díky za nabídku dalšího člena domácnosti, musím ale odmítnout. Popřeji vám, ať to dopadne co nejlíp!
Petr
asnipetr
napsal(a):
Úplně vás chápu, taky si to s Artíkem užívám, když na něj přijde mazlení. Moc se k němu přemluvit nedá. Je to siamák a ten je fakt dost svůj. O to víc si toho pak vážím.
Článek podobného ražení, ale snad o trochu zajímavější tvrdil, že za léčivou sílu koček může jejich předení, prý ty vibrace. Samozřejmě důkazy žádné, ale aspoň si můžete říci, že by to fungovat mohlo.
Díky za nabídku dalšího člena domácnosti, musím ale odmítnout. Popřeji vám, ať to dopadne co nejlíp!
Petr
Ano,to jsem zapoměla napsat..před časem začal víc a častěji vrnět-a dost nahlas ...když se vyjímečně lísá kolem noh a plete se u vaření-nebo před obrazovkou u počítače...Já bych to brala jako "léčbu",kdyby se přišel s vrněním pomazlit ke mě na klín-to by mi dělalo dobře ..Ale takhle...Už ani do noh nechodí lehnout..