Zdravím,
řešíme problém s naším pětiletým nekastrovaným kocourem.
Už půl roku chodí kálet mimo záchod. Ne pokaždé, řekněme tak každé 10. Nejdřív to bylo ke mě do peřin. Ty jsem schovala, takže teď chodí do obýváku na zem nebo na skříňky. Všimla jsem si, že v záchodu jsou pevná hnědá, ale do postele bylo vždy měkké, s krví a hlenem. Močí nikde neznačkuje.
S veterinářkou jsme mluvili. Řekla, že je to u kocourů normální, tak jsme to nehrotili. Máme akorát v plánu kastraci teď únor/březen, že by to mohlo pomoci, pokud to dělají kocouři.
Jenže teď byl úplně ten stejný problém v Má pekelná kočka, akorát kocour kastrát. Kocour měl zažívací problémy, nasadili mu nějaké prášky a měkkou stravu a začal chodit zase do záchodu a bylo to bez krve. Takže mě to donutilo zase pochybovat o úsudku naší veterinářky i když to byl jen seriál.
Přijde mi zvláštní, že by to bylo normální, když to téměř 5 let předtím nedělal a teď najednou ano. Co myslíte? Nemáte s tím zkušenosti?
Chtěla bych mu nasadit dietu v podobě měkčí stravy. Teď má Applaws granule. Bohužel kromě granulí do pusy nic nevezme. Ostatní kočky a pes mají BARF, ale on nežere maso, kapsičky, prostě nic kromě granulí. Ale jí všechny značky granulí, tak mě napadlo, zkusit mu koupit takové ty měkké. Nevíte o nějaké dobré značce? Přelít vývarem mu to nemůžu, nežral by to. Raději by několik dní hladověl.
Existují granule přímo na zácpu.Jsou to tedy Royal Canin ale i když jsou od této značky,tak veterinární mají na vysoké úrovni a zabírají.Sama teď kupuji tyto ale na problémy s neustálým zvracením a fakt pomáhají.Poradila mi to chovatelka Savannových koček a řekla mi, ať se toho nebojím, že opravdu zabírají a má pravdu.
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/doplnkove_specialni_krmivo/royal_canin_veterinary_diet/zaludek_streva/700327
Tak krev ve stolici normální není, zvlášť pokud se po léčbě znovu opakuje. Doporučuju udělat rozbor stolice. Napadají mě třeba giardie - paraziti, na které nefungují běžná odčervovadla a musí se odčervovat zvlášť. Možná alergie... Bylo by ideální taky sono. Každopádně bych začala rozborem stolice, kocoura nemusíte tahat k vetovi a řekne toho docela dost:-)
Krmivo je vedlejší, nejdřív je nutno zjistit příčinu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Všimla jsem si, že v záchodu jsou pevná hnědá, ale do postele bylo vždy měkké, s krví a hlenem"
stejně tak to bylo i u mé staré kočičky, která měla problém se zácpou (a možná i nádorem). Neboli, když je problém, jde se mimo wc.
Že je to u kocourů normální.....divná to myšlenka......
deauville
napsal(a):
Tak krev ve stolici normální není, zvlášť pokud se po léčbě znovu opakuje. Doporučuju udělat rozbor stolice. Napadají mě třeba giardie - paraziti, na které nefungují běžná odčervovadla a musí se odčervovat zvlášť. Možná alergie... Bylo by ideální taky sono. Každopádně bych začala rozborem stolice, kocoura nemusíte tahat k vetovi a řekne toho docela dost:-)
Krmivo je vedlejší, nejdřív je nutno zjistit příčinu...
No ale tak mě napadá, máme ještě kočku, chodí do stejných záchodů, žijí spolu v jedné domácnosti...neměla by to ta kočka taky?
karo2702
napsal(a):
No ale tak mě napadá, máme ještě kočku, chodí do stejných záchodů, žijí spolu v jedné domácnosti...neměla by to ta kočka taky?
Jestli myslíte ty giardie, tak druhá kočka je mít může, ale nemusí... Moje nově příchozí kočka je měla (projevilo se to právě krví ve stolici), ale zbývající tři kočky byly negativní, i když používaly stejnou toaletu...každopádně asi by nebylo od věcí udělat test ze stolice i druhé kočce - není to drahé a budete mít jistotu. Na veterině Vám poradí, jak na to...