Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenyy

22.1.2020 01:56
Lenyy

XXX.XXX.1.65

Dobrý den,
asi před dvěma týdny jsme si vzali kocoura z útulku.
Jedná se o radu ragdoll bez PP.
Je mu téměř sedm let, chodí pravidelně na očkování atp.
Zvykl si na nás docela rychle - už druhou noc spal se mnou v posteli.
Od začátku nám ale dělalo starosti, že nechtěl vůbec žrát maso. Kuřecí ani vařené a ani syrové. Hovězí nežral vářené - syrové jsme nezkoušeli.
Poté jsme tedy vyzkoušeli asi 3 různé kapsy nebo konzervy, z nichž si vybral jen jednu, která mu celkem chutnala. Žere tedy granule a každý den mu dáme trochu té konzervy. Předchozí majitelé měli s granulemi zkušenosti a říkali, že je na je zvyklý. Ze začátku jedl celkem normálně, ale v poslední době žere méně a méně a začíná trochu hubnout. Když jsme si ho vzali, tak měl normální váhu, ale předpokládám, že něco zhubl v útulku.
Sice něco málo sní, ale je to tak cca 50 - 70 g granulí denně.
Co myslíte, je potřeba ho vzít k veterináři nebo prostě počkat?
Nebo třeba úplně změnit krmivo, i když na něj byl zvyklý?
Děkuji moc za odpovědi

22.1.2020 07:30
deauville

XXX.XXX.30.49

Dva týdny je relativně krátká doba na to, aby se srovnal s novým domovem, může v tom být i stres... Některé kočky jsou navíc hodně vybíravé a trvá, než naleznete krmivo, které jim bude chuťově vyhovovat. To, že nechce žrát maso, vůbec nic neznamená - některé kočky vyrostly na granulích či průmyslové stravě a samotné maso jim nejede. Nemá cenu to lámat přes koleno. A některé kočky prostě nejsou žádní zvláštní jedlíci. Doporučuji nakoupit vzorky různých krmení a zkoušet, co mu zachutná...

ALE - pokud opravdu hubne a navíc pokud si všimnete nějakých dalších příznaků (více pije či močí, má průjem, je apatický, zhoršuje se mu srst atp.), nebo pokud se bude jednat o dlouhodobější problém, pak by to veta opravdu chtělo, minimálně krevní testy - ledviny, játra, cukr...

22.1.2020 10:10
Bobča

XXX.XXX.105.52

Lenyy napsal(a):
Dobrý den,
asi před dvěma týdny jsme si vzali kocoura z útulku.
Jedná se o radu ragdoll bez PP.
Je mu téměř sedm let, chodí pravidelně na očkování atp.
Zvykl si na nás docela rychle - už druhou noc spal se mnou v posteli.
Od začátku nám ale dělalo starosti, že nechtěl vůbec žrát maso. Kuřecí ani vařené a ani syrové. Hovězí nežral vářené - syrové jsme nezkoušeli.
Poté jsme tedy vyzkoušeli asi 3 různé kapsy nebo konzervy, z nichž si vybral jen jednu, která mu celkem chutnala. Žere tedy granule a každý den mu dáme trochu té konzervy. Předchozí majitelé měli s granulemi zkušenosti a říkali, že je na je zvyklý. Ze začátku jedl celkem normálně, ale v poslední době žere méně a méně a začíná trochu hubnout. Když jsme si ho vzali, tak měl normální váhu, ale předpokládám, že něco zhubl v útulku.
Sice něco málo sní, ale je to tak cca 50 - 70 g granulí denně.
Co myslíte, je potřeba ho vzít k veterináři nebo prostě počkat?
Nebo třeba úplně změnit krmivo, i když na něj byl zvyklý?
Děkuji moc za odpovědi

Můj kocou teď taky málo žere-od mala(bude mít 2 roky)je na granulích a kapsičkách...vařila jsem mu zkraje želudky,srdíčka-veter.mi řekla,že bude tlustý(má laloky pod bříchem),,Takže od asi 4 měsíců je pouze na kapsičkách,granule jsem mu měnila asi 3 krát,chci teď zkusit taky nové,protože taky málo žere,nevím,jestli na něho nelezou choutky,protože chodí,mrčí,tře se o nohy...Maso nekoupím ani sobě ,ale když jsem si vařívala třeba kuřecí na polévku,obrala jsem mu maso,nechtěl to,ani cokoli jiného,když mu kousek chci dát..Stouhaný sýr má rád,včera se ho ani nedotkl...vajíčko na tvrdo..to chci zkusit dnes...Granulí jí teď taky o dost míň..

Jen moje zkušenost,možná vám tu někdo poradí jinak..Mám známé a kocour je POUZE na granulích,což by mě ho bylo teda líto...

22.1.2020 10:48
ladd

XXX.XXX.34.41

Bobča napsal(a):
Můj kocou teď taky málo žere-od mala(bude mít 2 roky)je na granulích a kapsičkách...vařila jsem mu zkraje želudky,srdíčka-veter.mi řekla,že bude tlustý(má laloky pod bříchem),,Takže od asi 4 měsíců je pouze na kapsičkách,granule jsem mu měnila asi 3 krát,chci teď zkusit taky nové,protože taky málo žere,nevím,jestli na něho nelezou choutky,protože chodí,mrčí,tře se o nohy...Maso nekoupím ani sobě ,ale když jsem si vařívala třeba kuřecí na polévku,obrala jsem mu maso,nechtěl to,ani cokoli jiného,když mu kousek chci dát..Stouhaný sýr má rád,včera se ho ani nedotkl...vajíčko na tvrdo..to chci zkusit dnes...Granulí jí teď taky o dost míň..

Jen moje zkušenost,možná vám tu někdo poradí jinak..Mám známé a kocour je POUZE na granulích,což by mě ho bylo teda líto...

No to vám tedy veterinářka dala skvělou radu. Kocour žere přirozenou stravu (i když úplně ideální by bylo maso syrové) a ona vám poradí, ať mu to nedáváte….
To vajíčko zkuste syrové.
Strouhaná sýr? Tedy slaný!! Zkuste tvaroh.

22.1.2020 11:45
Bobča

XXX.XXX.105.52

zkusím syrové...ten sýr-jednou za čas,když něco dělám ze sýrem,tak mu dám množství tak asi na velkou lžíci-to jen jako na přilepšenou-vždycky to snědl....jako kotě mi snědl nepozorovaně půl kolečka tvarůžku...a pak už taky ne-to jen jako pamlsek občas jsem zkusila...

22.1.2020 13:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsem to chtěla napsat. Naše kočky jsou vybíravé, malý Viktor je teď v růstu, tak ten ještě zbaští kde co, ale vařeného masa se nedotkla žádná z koček, ani on. Jedině syrové a pokud možno hovězí. Často tu lidi píšou, že kočky kuřecí, ale naše ani jedna ze 3.

22.1.2020 14:39
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Jsem to chtěla napsat. Naše kočky jsou vybíravé, malý Viktor je teď v růstu, tak ten ještě zbaští kde co, ale vařeného masa se nedotkla žádná z koček, ani on. Jedině syrové a pokud možno hovězí. Často tu lidi píšou, že kočky kuřecí, ale naše ani jedna ze 3.

kuřecí jsem mu dávala sem tam syrové,když jsem si dělala řízek..Snědl pár kousíčků...Granule taky kuřecí..Pak měl ošklivé akné pod bradou-a v těch bílých chlupech to vypadalo hrozně..Vysadila jsem kuřecí,a za asi 2 měsíce byl vyléčený-už jsem to tu někde psala..

Lenyy

22.1.2020 16:00
Lenyy

XXX.XXX.1.65

Děkuji všem moc za rady
Zkusím nějaké nové krmení a budu na nej dávat pozor :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík