Ivanako

XXX.XXX.213.247
Ahoj, tak máme doma malou dušičku a běžná kočka domácí to nebude. V útulku myslí, že to bude směska s britskou, možná i čistá. Já o tomto plemeni nic nevím, tak pro mě těžko uhádnout.
Hlavička kulatá, oči jasně žluté, srst krátká, na povrchu klasická lesklá silnější, uvnitř heboučké chmíříčko, ocas poměrně krátký. Vzrůst malý, všichni si myslí, že je to kotě, ale je jí už 5 let a je po koťátku. Povaha psí - pořád vrtí ocasem sem tam, když se něco děje, u všeho musí být.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ivanako
napsal(a):
Ahoj, tak máme doma malou dušičku a běžná kočka domácí to nebude. V útulku myslí, že to bude směska s britskou, možná i čistá. Já o tomto plemeni nic nevím, tak pro mě těžko uhádnout.
Hlavička kulatá, oči jasně žluté, srst krátká, na povrchu klasická lesklá silnější, uvnitř heboučké chmíříčko, ocas poměrně krátký. Vzrůst malý, všichni si myslí, že je to kotě, ale je jí už 5 let a je po koťátku. Povaha psí - pořád vrtí ocasem sem tam, když se něco děje, u všeho musí být.
Asi kříženec britky.
Ivanako

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Britka v tom možná bude ale: britky jsou uzavřené, nemazlivé a velké. Takže úplně povahou to nesedí, částečně možná vzhledem, ale já ji tam moc nevidím (ono ten belzebub je moc černej )
P.S. kočka vrtí ocasem při nervozitě.
No to by mě zajímalo, co by teda mohla být zač.
Jinak s tím ocasem ano, je to přesně takový to chování "co se to tu jako děje", ale je u toho jak asistenční pes. Např. když slyší klíče v zámku, vylítne z křesla, vrtí ocasem jak psisko a běží se podívat, kdo přichází. I když teda je fakt, že teď ten druhej tejden se už trochu mění. Třeba když večer přijde páníček a volá na ní, že nepřiběhla, válí se v křesle a jen kouká na zeď, za kterou je předsíň. Už jí ani nenapadne jít se zdravit, má to na háku. Ale za krkem se chce nosit furt.
Ivanako

XXX.XXX.213.247
Janaaa
napsal(a):
Britská černá,žluté oči,před lety jsme měli takového kocoura:-)
Může mít malý vzrůst podle toho,kde vyrůstala a za jakých podmínek.Proto je menší.Ale to vůbec nevadí.Moje dcera má britku,je jí už 17 let ale mazlí se stále a vrní...
Ale to bude spíš kříženec, nebo myslíte čistá? Slyšela jsem, že kříženci mají velké zdravotní problémy hlavně v pozdějším věku a nevím, nakolik ji "tejrat" různými doplňky v jídle a tak

Ivanako
napsal(a):
Ale to bude spíš kříženec, nebo myslíte čistá? Slyšela jsem, že kříženci mají velké zdravotní problémy hlavně v pozdějším věku a nevím, nakolik ji "tejrat" různými doplňky v jídle a tak
Kříženci také můžou mít zdravotní problémy, ale ne víc než čistokrevné, nejsou na tom hůře.
Pokud je ta čistokrevná kočka (spíš bezpapírová, protože kočky s pp se většinou testují) náhodou HCM/N, tak může tento geneticky přenosný problém se srdcem přenést na půlku potomků, i když jsou to kříženci s normální evropankou, nebo další příslušníci plemene.
Ale jinak o křížencích je známo, že jsou velice odolní a zdraví, silní (heterozní efekt).
Ivanako

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Kříženci také můžou mít zdravotní problémy, ale ne víc než čistokrevné, nejsou na tom hůře.
Pokud je ta čistokrevná kočka (spíš bezpapírová, protože kočky s pp se většinou testují) náhodou HCM/N, tak může tento geneticky přenosný problém se srdcem přenést na půlku potomků, i když jsou to kříženci s normální evropankou, nebo další příslušníci plemene.
Ale jinak o křížencích je známo, že jsou velice odolní a zdraví, silní (heterozní efekt).
Děkuji za uklidnění :) Veterinář říkal, že je perfektně zdravá a do útulku se dokonce před jejím odchodem dostal mor a zvládla to, prý bude mít imunitu jako kámen. Ale kdyby měla predispozice, radši začít hned, než pozdě.
NoNickname5582

XXX.XXX.173.134
Tohle je moje z 3/4 britka... Otec čistokrevný, matka poloviční brit. A taky černá :D tak si to zkuste porovnat
Ivanako

XXX.XXX.213.4
Ježiš, ste mě vyděsila, co u vás dělá naše kočka! Neskutečný... A taky v noci chrápe? :D
Ivanako

XXX.XXX.213.4
Janaaa
napsal(a):
Moje kočka chrápe:-)Ale tak nahlas, že jsem v první chvíli nevěděla,co to vychází vedle z pokoje za zvuky:-)
Joo, přesně! : )) Chvíli po adopci sem šla zkontrolovat spotřebiče, co sem nechala zapnutý.. A vona mrcha spala vyvalená a chrápala, až se jí uši klepaly. S obavou sem to říkala veterinářovi, ten v klidu odvětil, že má nárok