Zdravím,
potřebovala bych trochu zhubnout kočičáka a nevím,jak to udělat správně. Věk 5 let,kastrovaná,matka obyčejná mourina,otec briťák. Aktuální váha 7,4 kg. Je celkem aktivní a má neomezený přístup ven. Chytá i myši, ale nežere je. Myslím, že pohybu má dost a rozhodně to není ležící pecivál. Ale veterinář řekl, že by měla něco shodit. Ráno dostává trochu sušenýho,kuřecího masa,přes den má na příděl granule (N&D,AATU,Orijen,Wolfsblut,Purizon) a večer dostává masovou konzervu. Na radu veterináře jsem ač nerada zkusila Hills dietní granule a po víc jak měsíci striktní diety a vážení jsem zjistila,že nezhubla vůbec nic,zato já jsem přibrala
Poradíte mi někdo, jak a čím ji správně krmit,aby šla s váhou trochu dolů? Jestli jí dávat častěji konzervu a omezit granule? Barf nepřipadá v úvahu. Zkoušela jsem hned,jak jsem si jí přinesla, ale ten odmítla. Uvařené kuřecí si dá max dva dny a pak už se ho nedotkne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží, co je jeho hlavní složka jídla. Pokud granule, hledala bych nějaké s nižším obsahem tuků. Klasické kvalitní granule mají kolem 20% tuku. Ty na hubnutí potom kolem 9 - 12%...Hodně lidí si chválí N&D Weight Mngmnt, které mají právě kolem 9%. Pokud vám ND jí, zkusila bych tyto.
Další otázka..je opravdu tlustý? Zkuste fotku...Britky (i polovičaté) bývají takoví medvídkoidní...na kocoura který je X britka mi 7 kg přijde jako adekvátní váha...Pokud běhá venku a loví myši, pohyb určitě má. Bývalá vetka mi taky tvrdila, že moje ragdollka je s 5 kg tlustá, přitom je úplně akorát...
Děkuju za radu. Ve složení granulí se moc nevyznám, ale podíl tuku bych mohla pochopit i já. Teď jsem jí objednala Purizon pro kastráty kde je ho 12%,ale N&D se mi líbí víc,tak objednám ty. Myslíte, že by pomohlo,kdyby dostala víckrát denně konzervu a ne granule? Je to kočičí dáma, tak myslím, že něco shodit by mohla. Já jak jí vidím každý den tak mi to ani nepřišlo. Ale když se vás zeptají, jestli není březí,tak je asi něco špatně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No trochu obtloustlá mi přijde, to máte pravdu (omlouvám se, předtím jsem myslela, že jde o kocourka - tam by ta váha byla asi v pořádku) ...maso jste psala, že nevezme do tlamky, viďte? To je jako u nás...škoda, tam by to šlo docela hezky upravovat dle potřeb. Nebo třeba sem tam uvařit kuřecí srdíčka, jindy zase kus králíka atd...to by nejedla?
Konzervy nevím jak to mají s tuky, je ale problém, že jich není zase tolik vyloženě kompletních, aby pokryly vše, co kočka potřebuje.
My máme granule celodenně k dispozici kam si chodí uzobávat a ráno a večer dostanou kousek konzervy plus sem tam něco na mls přes den, ale je pravda, že nemají problém s obezitou.
Jinak nové granulky, pokud na ně není zvyklá, přisypávat do starých postupně, aby neměla zažívací potíže.
Odměřujete jí nějak ty granule? nebo dostane přes den plnou misku a tu do sebe celou nacpe? Existují i automatické dávkovače krmiva, kde by se dalo nastavit jak často a kolik mají granulek odsypat...
A kolik cca gramů konzervy sní denně? Nám jedna kočka sní za den cca jednu 70g applaws konzervu, někdy to ani nedojí a vyhazuji (ráno dostanou na půl s kocourem a večer taky - odpoledne ne, protože to někdy nemají dojedenou ani tu z rána a večer už by potom nechtěli).
Pokud jí nějak normálně, nechala bych jí ráno nějaké to sušené maso v přiměřeném množství nebo konzervu, přes den dietní granule a večer kousek konzervy. Ale nejsem žádný odborník na hubnutí koček, ani neznám tu vaši, jen píšu, jak krmím kočky zhruba já. Třeba vám budou stačit jen ty granulky s nižším obsahem tuku...
potom mě napadlo, že pokud ji nepřekrmujete a pohyb má, jestli nemůže mít problémy třeba se štítnou žlázou...
Ano je baculatá a mám to teď stejně s Gucci, taky mi přijde. A nezhubne třeba pak na jaře, v létě, až bude venku víc? Gučina ano, tak v to trochu doufám. Ona se teď drží doma kvůli novému kotěti a ze stejného důvodu i žere, když on, tak ona chce taky Nikdy jí nedávám celou kapsičku, 100g má i na třikrát, dostává ji spíš jen tak na chuť. Jinak má k dispozici celodenně granule royalky pro briťáky a občas si řekne o maso, když chystám psu. Takže teď to řešit nebudu a uvidím na jaře, až vypadnou oba do zahrady
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/royal_canin_veterinary_diet/proti_obezite/306907
tyhle granule jí budou chutnat a zhubne.Moje kamarádka je používala měsíc a ne jenom že kočkám moc chutnají, ale hlavně zhubnou.Občas k tomu přidala syrové masíčko.Hovězí - kuřecí.Nebo dietní kapsičky.
Já jsem léta zavrhovala Royal Canin jako šmejd,ale teď mi je doporučila chovatelka pro kocoura,který mi neustále zvracel a opravdu pomáhají.Ne tyto granule ale Gastro ,Kocour je bere cca měsíc a půl a nezvrací.Hrozně chutnají i mojí zdravé kočce.Tak jim je kupuji a teď i pro seniory i když jsou dražší ale zase nekupuji kapsičky jako dříve.A granule senior 2 -těch se můžou užrat a reguluje jim to váhu. Naše Nelinka měla cca kilo navíc a je zase štíhlá:-)