Petius

XXX.XXX.20.219
Zdravím, máte prosím někdo nastálo venku dlouhosrstou kočičku? Ujali jsme se na vesnici vyhozených koťat, všechny jsme udali, jedno dlouhosrsté si nechali, máme domek se zahrádkou. Od malička je zvyklá být venku (je jí skoro rok), pokusy o to nechat jí doma jsou celkem neúspěšné, všem hned při pootevření dveří proběhne ven.
Rozčesáváním cca ob den, přesto začíná dost dredatit, nevím kudy chodí :-) Párkrát jsem použila i nůžky, nechci ji ale okudlat úplně. Máte někdo zkušenosti, co dělat, co pomáhá? Česání je pro ni (i pro mě) za trest, vzteká se 🤷🙏🤭
Janae1

XXX.XXX.160.6
Vyčesávat, je potřeba to učit od kotěte. Nebo ostříhat.
Taky pomůže kosmetika, nějaký kondicionér nebo olej, nevím, já teď mám kočky v pohodě, ale před lety jsem použivala kondicioner s norkovým olejem.
Poptala bych se v nějakém zvířecím salonu, kosmetika zmůže hodně, majitelé pudlů by mohli vyprávět.
A já nepoužívám Fuminátor, dle mého ničí srst a tak pak více dredatí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

..věřím tomu, že pokud bych se odstěhovala nastálo ven do domu, tak tak kocoura ragdolla a rádobyperšanku už domů nedostanu, max tak na jídlo a pomazlit se.......jinak když jsou v létě celý měsíc venku, tak zadredovaní nejsou, jen ubyde chlupů v domácnosti, zřejmě se vyčešou jak se prodírají křovím a tak všelijak podobně.......jinak už nějakou tu dobu kočky vezmu vždy když dorostou holícím strojkem, nechávám jen ocas tlapky a hlavy........