Použití jedu na myši - jsou nejaké právní důsledky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

outu

19.2.2020 13:39
outu

XXX.XXX.56.37

Bydlím v lokalitě, kde mají sousedi domácí mazlíčky. Před asi 5-ti lety mi přišel domů můj kocour, a zhruba za tři dny mi v bolestech umřel. Ani nevím, kolik jsem tehdy platil na veterině..... Obešel jsem sousedy, a domluvili jsme se na tom, že pokud by někoho napadlo použít jed na myši, tak mi dají vědět...... Do včera jsem bojoval o život 6-ti leté Belly, byla invalidní na přední nožku..... Musel jsem ji po týdnu nakonec nechat uspat...... Obešel jsem sousedy znova, všichni se mi dušovali, že ty svinstva nepoužívají....... Věřím jim. Ale máme tady asi 3 roky nového souseda.. Zašel jsem i za ním... Hned u dveří byla miska s jedem na myši.... Jak jsem mu popsal co se dějě, to jsem měl kočku doma na infuzích, všecko to stálo 3400,- Kč. Ale o to nejde. Řekl, mi, že si to neuvědomil, a že to přestane používat..... Chová doma prasata a býky. A moje kočky mu tam chytají myši, protože je sem přitáhl..... Nic nemám proti zemědělcům.... Mají rádi zvířata.... Hlavně na česneku.....

Druhý den jsem byl s kočkou na krev, Všecko to stálo dalších 1600,- Kč Výsledky byly nadějné.... A den na to přišla krize....................... Dalších 500,- Kč.... Vznikla mi finanční škoda 5500,- Kč Zašel jsem to sousedovi říci, aby věděl, a už byl na mne připraven...... Vysmál se mi, že jsem ji doslovně "měl jebnout lopatou" !!!!!! A miska s jedem byla vesele na zemi.... Na můj dotaz, proč to tam ještě má, mi odvětil, že se jedná o volně dostupný prostředek, který nepodléhá žádné oznamovací povinnosti.... A ať vypadnu.... A ať si jdu klidně na policajty !!!!!!!!!!!!!!!

A že to bude vesele používat dále........... Nemíním to tak nechat. Čekal bych aspoň promiň........ Existojou dneska zákkony na ochranu zvířat proti týrání? Ale zkuste s tím jít na policii - vysmějou se z Vás.... Jediná šance je medializace a televize..... Na OÚ, se mi vysmějou taky..... I když existujou zákony na sousedské vztahy.....
Obyčejní zlodějí - to chroničtí Vám nikdy neukradnou za více jak 5000,- Kč Dobře vědí proč !!!!! Takže, je-li někdo z Vás právník, a máte podobnou zkušenost, prosím o radu jak mám postupovat, aby on toho sveho jednání zanechal, aniž bych ho tou lopatou nemusel jebnou já........ Jeho nejbližsí sousedi mají lovecké psy..... A dost drahé a cvičené.. Až jim budou v bolestech umírat, kvůli myši od souseda, budou čumět.......Teď jsem u nich za blbce......

Jeana12

19.2.2020 13:54
Jeana12

XXX.XXX.132.70

Ze zákona je to tak, že jako majitel zvířete jste povinný zamezit vniknutí zvířete na cizí pozemek (chápu, že u kočky to jde těžko, ale na věci to nic nemění), soused si na svém pozemku může dělat co chce, pokud chce mít u dveří misku s jedem, tak ji tam prostě bude mít a vy nic nezmůžete. Pokud půjdeme do absurdna, mohl by si soused stěžovat na Vás, že mu Vaše kočka sežrala jeho jed a požadovat náhradu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2020 21:04

Jedy na myši, se pokud vím, nesmí pokládat takto volně a mohl by z toho mít ten soused průšvih, musí se zajistit tak, aby ho nežraly zbytečné necílové organismy (tedy dát ho do díry, přivázat sáček).
Ale protože kočka to sežrala na jeho pozemku, tak s tím nic nenaděláte. Před pořízením další kočky zvažte vzhledem k této situaci dobré oplocení části zahrady a nahoru ruličku (tzv. kočkotěsný plot, jednou taky chci vytvořit) a tím zajistíte, aby kočka chodila a lovila jen po vyhraněném území a už se neotrávila.

20.2.2020 22:51
Meelek

XXX.XXX.225.253

A co třeba místo válčení a záškodnictví se s ním snažit domluvit? Úplně obycejne... Hele voe, chovám kočky, schovej si ty sra....Nechci si dělat zle, jsme sousedi..

Anebo po Vašem, posílejte mu tam veterinární kontroly, udejte ho, že tam má nastraženy karbofuran. On Vám za to propícha kola u auta, vy mu za to rozbijete okno, on Vám dá mrtvou kočku před dveře a vy mu ji hodíte tím rozbitým oknem až do obýváku. Nádhera.

21.2.2020 06:55

Meelek napsal(a):
A co třeba místo válčení a záškodnictví se s ním snažit domluvit? Úplně obycejne... Hele voe, chovám kočky, schovej si ty sra....Nechci si dělat zle, jsme sousedi..

Anebo po Vašem, posílejte mu tam veterinární kontroly, udejte ho, že tam má nastraženy karbofuran. On Vám za to propícha kola u auta, vy mu za to rozbijete okno, on Vám dá mrtvou kočku před dveře a vy mu ji hodíte tím rozbitým oknem až do obýváku. Nádhera.

Válka Roseových. Ale na druhou stranu uznávám, že s některými sousedy je to těžké. A s blbcem se asi nedomluvíte.

Dzino

21.2.2020 08:38
Dzino

XXX.XXX.95.13

Dobry den, ten soused v diskuzi budu nejspíš ja, taky umírám ale smichem😁😁, pan outu by měl svoje kočky krmit a zajistit tak, aby Nechodily a neškodily na cizích pozemcích seziranim kde čeho a výkalama. Není nijak podloženo ze kočka se otrávila u me a pokud jo neměla tady co dělat, nejsem chovatel koček, ani útulek kde dostanou zadarmo nažrat a ani uklízečka výkalů po nich... V případě ze jste si nevšiml bydlíme na vesnici, všichni mají kočky a psy, myši kolem domu a v pivnici granule na hubení hlodavců aby jim zbylo něco na jídlo z úrody ...navíc cpát mi do schránky Vytištěné kopie této diskuze, pane outu,mě taky dost obtěžuje, a v neposlední řadě i výroky jako” aniž bych ho tou lopatou nemusel jebnout ja” . Někdo by to mohl brát jako vyhrožování....jak se na Vás dívají sousedi, tak tomu se ani moc nedivim😁 , jo a jinak, nezlobte se, ale mě to bez česneku moc nejde😁

21.2.2020 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemíním se do vás míchat, ale pokud mají sousedé kočky, nemusí sypat do sklepa otrávené granule. Nikdo rozumný, kdo má kočku a když ví, že soused má kočku...to nedělá

Čistič

21.2.2020 11:39
Čistič

XXX.XXX.56.35

Pan Oto, ano je to ten, který zde vložil příspěvek o používání jedu na myši a krysy. Jde o člověka velmi problematického v obci a málokdo s nim chce mít co do činění. Jelikož denně užívá alkohol “o tom svědčí i jeho vzhled” tak pomalu začíná rozpad osobnosti. V obci nevychází z nikým a má neustále nějaké problemy, hlavně po výplatě kdy se dostane k penězům a bezhlavě pije a neustále někomu něčím vyhrožuje. Policie o něm Dobře Vi, jelikož už jednou se svým kumpanem napadli ženu a fyzicky ji uložili. Tolik k panu Otovi

outu

22.2.2020 14:20
outu

XXX.XXX.56.37

Tak pane Čističi. Nic o tom nevíte, tak nepomlouvejte....... Zameťte si před vlastním prahem....... Ať už jste kdokoli.

23.2.2020 13:52
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Čistič napsal(a):
Pan Oto, ano je to ten, který zde vložil příspěvek o používání jedu na myši a krysy. Jde o člověka velmi problematického v obci a málokdo s nim chce mít co do činění. Jelikož denně užívá alkohol “o tom svědčí i jeho vzhled” tak pomalu začíná rozpad osobnosti. V obci nevychází z nikým a má neustále nějaké problemy, hlavně po výplatě kdy se dostane k penězům a bezhlavě pije a neustále někomu něčím vyhrožuje. Policie o něm Dobře Vi, jelikož už jednou se svým kumpanem napadli ženu a fyzicky ji uložili. Tolik k panu Otovi

"...napadli ženu a fyzicky ji uložili..."
A kam? Do lože či do hrobu?
Pardon, ale nedalo mi to... Jinak by to tu nemělo sloužit k vyříkávání si konkrétních sousedských sporů, to si nechte na "doma".

outu

24.2.2020 20:03
outu

XXX.XXX.56.37

Díky! To jsou hodně staré věci. Dotyčný "ČISTIČ", byl účastníkem..... Vyčistil koberce od krve, "mého kumpána"!!! A s policajtama nebylo řeči. Byl jsem i na kriminálce. Dotyčné jsem ublížil na zdraví!!!! Měla ortézu a na třetí den přesazovala kytky na zahradě......Celé to trvalo víc jak rok a půl. Čistič mne v tu noc napadl. Policie? ---- Mám zvukový záznam od soudu, kde dotyčná paní si dotáhla celou famílii..... Soudce to vrátil na MěÚ, chtěli po mně 1500,-Kč pokuty..... Vyžádal jsem si trestní řízení, a nezaplatil jsem ani korunu..... Manželka mého kamaráda, kterým jsem furt dokola spravoval zavirované počítače, mj. kámoška.... nebyla v životě spokojená.... Když se jí ptal soudce, jestli věděla, že si vypije, řekla ano..... Cca 20 let manželství..... a veselo... Neměl jse o ničem potuchy.

A pak jsem jeho donutil, aby konečně napojil barák na internet, abych mu mohl spravovat PC dálkově..... (Malej ADHD, byl schopen zadusit PC za 14 dní!!!!) Ona a jeji rodiče, na něho páku neměli... Mně se to povedlo. Připojili se, platil to její otec...

Netrvalo půl roku, a už měla borca, přes internet.... Starej se bránil, ale byl krátkej.....

Toho dne neměla být doma. Skučel s kompem. Neměl jsem tam jít...... Výsledek? Z něj tekla krev v kuchyni, ja to viděl tak na 4 metry z obýváku. Jakuž ležel v krvi, chtěl jem ji uklidnit, a vyjela po mněš nožem, který před tím použila na něj, Vykroutil jsem ji ho z ruky, a v momentě popadla další...... Větší furii jsem ještě neviděl ani v tom nej dementnějším filmu z USA!!!!!

Policajti - sousedka, co se kámošej mi zařídila peklíčko na zemi. ten její přítel mně přepadl. Všechno se vyšetřovalo - vyšetřovalo - v noci její přítel vypral tepich, kde byly dvě asi 10cm louže krve jejího manžela, uklidili linku a pomyli nože.

Nás její sousedka nechala zavézt na záchytku.... A pak výslech.... Mohl jsem mluvit, co jsem chtěl, všecko marné..... Jí nebylo nic.... doslovně nic, jen ji bolelo zápěstíčko, jak jsem ji vykrucoval try nože z ruky, aby mne nedojebala!!!!

"Kumpána" vyhostlili z baráku, šel ke mně. Za dva dny mu jeho "dcera" donesla vzkaz, že je soudkyní mimořádně vyhoštěn na asi 6 týdnů, už ani nevím..... Rozpovídal se, a ukazoval mi jizvy.... Víc jak 10 let bodla ho nožem do hrudníku..... Měla to krima, moc mu nevěřili, že fakt upadl na nůž, když připravoval maso k obědu..... Nějakou dobu ležel ve špitále... Utulali to... Pak mu zabodla nůžky do stehna...... Vyléčil sám..... Jak jsem tam byl já, tak to skončilo tím, že měl za uchem dvě řezné rány, jako od slepáku...... A obvinila ona mne.................................................

Jen tolik potřebuju napsat.... Kdyby jste to zažili, tak by jste tomu nevěřili.... Já mám důkazy, včetně záznamu soudu..... "Čistič" umí jen pomlouvat............. Jsem si jistý že je to ON, jen mi je divné, že by se zrovna on nachomejtl do diskuse o kočkách asi během 3. dnů???? Tady něco hromsky smrdí !!!!! Ve hře budou asi známosti......... Na patřičných místech............

Pokud někdo potřebuje něco vědět, může se mne zeptat.... Nic jsem neudělal - naopak.............Ota

outu

24.2.2020 20:27
outu

XXX.XXX.56.37

Jo a na to kdy ho malem zabila nože, už nebyl žádný důkaz.... Všechny paíry se v nemocnici, kde po tom pátrala kriminalistka z 3-nce už byly skartovány - po 10-ti letech - automaticky. Penzionovaný kriminalista, kterému to tehdy podle "kumpána", bylo divné, si už na nic nevzpomněl. Rozvod se ji povedl, a ještě před soudem to šla celé stáhnout!!!!!!!!! Ze mne to nešlo, nebyl jsem rodinným příslušníkem. Nevzít si tehdy na krimu advokáta, který opakoval výslechy za moje peníze pořád dokola, tak bych skončil v base já!!!!!!!!! :-) 0,5-3 roky..... Po soudu, mi to proplatil díky mému advokátovi stát....... Ale ten zbytek proplatit nejde....... Dost jsem začal pít.... A piju si za své!!!! A dokonce i před výplatou.......................... Rozpad osobnosti? To je něco, co ty dva nemůže nokdy potkat........................ Nemůže se rozpadnout něco, co neexistuje.....

P.S. Kočky nežerou ty granule. Kočky sežerou ty myši, co ve smrtelné agonii chodí po zahradě, klidně kolem kočky. Dají se klidně chytit do ruky - ničeho se nebojí. Krvácí. Ta myš když zajde k sousedovi, tak ji ten pes sežere taky. Menší pes chcípne taky nějak do týdne, většímu to poškodí ledviny.... Když mu jich příjde pod tlamu více, tak jede taky...... Netrpí Vaši pejsci onemocněním ledvin? Nesypte staré jedy..... Ty nové už to nedělají!!!! ------ Jenže! Jsou DRAŽŠÍ - A ÚDAJNĚ I MÉNĚ ÚČINNÉ !!!!!!!!!!
Jdu do toho plotu...... Děkuji za tip pane "j.erlec" Končím tuto diskusi....... A díky rozumným uživatelům. Časem možná ještě kouknu na reakce. Můj profil NĚKDO ZRUŠIL!!!! ?? Oto Raszka

Přidejte reakci

Přidat smajlík