Hra nebo agrese? (10 dni nova kocka doma)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2020 22:49
Ladush22

XXX.XXX.227.120

Dobrý den. Zajímají mě Vaše názory a zkušenosti :-) Máme doma přes rok kočičku, nalezenou, drobnou Elinku. Chodíme s přítelem do práce, takže po tento čas bývala sama doma. Povahově je celkem dominantní, ví, co chce, pomazlí se jen když má zrovna náladu a když se jí něco nelíbí, dá to jasně najevo (kousne, drápne aj.), jinak je ale hravá - aportuje a má ráda společnost lidí (i cizích), vždy je tam, kde jsme my a baví ji nás pozorovat. Posledních pár měsíců vždy před odchodem do práce mňoukala a lehala si před dveře. Přislo nám, že by se měla lépe, kdyby měla parťáka. Tak jsme 14.2. přivezli domu kocourka Morgana z depozita. Uznávám, že seznámení se nám vymklo - původně jsme kočky chtěli mít min. celý víkend odděleně, v noci spal přítel s kocourkem ve vedlejší místnosti, protože jinak mňoukal. Jenže druhý den nám vyběhl ze dveří a hned za Elinkou utíkal a chtěl si hrát a začlo peklo. Už jsme je tak nechali, došlo k vrčení, syčení, prskání a trucování z Elinky strany. Nejhorší byly první čtyři dny. Pak se to začalo lepšit. Morgan je moc hravý, půlroční kocour, ale jednou tak velký než Eli, je moc hodný a za Elinkou zezačátku pořád chodil. Situace je teď taková, že vedle sebe jednou i spali (cca 20 cm od sebe viz. foto), honí se po bytě, jí vedle sebe. Ale když se honí, Elinka pořád vrčí a syčí a to nás mate. Nevíme tedy, zda je to z její strany agrese nebo hra. Občas se popackují, ale tak nějak vzájemně, jednou on honí ji, ona pak zase hned jde za ním a honí jeho. Nemrská při tom ocasem, někdy se i převaluje na zádech. Často ho i při hře pozoruje (on miluje míčky, je to takový fotbalista:), ale nijak se do ni nezapojuje. Děkuji všem kdo to dočetl až sem a za Vaše názory. Přemýšlím, zda je to třeba o tom, že neví, jak si spolu hrát, nebo jestli se Eli prostě jeho nebojí kvůli tomu že je větší, proto to syčení, vrčení - nebo je to při hře normální? Děkuji!

24.2.2020 07:29
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Je to normální.To by jste musela vidět u nás,jak naše roční Nelinka přivítala 3 měsíční kotě.Myslela jsem, že ho zabije. 14 dní jsme museli kotě schovávat ,hlavně v noci do krytého pelíšku který jsem měla na polštáři,přes něj ručník a ruku v pelíšku.Vždy přišla tajně okolo a tak zle vrčela,že jsem se bála i já.Byla hrozně zlá.Byly odděleni asi cca 15 dní. Nelinka byla uražená na celou rodinu,vrčela,syčela až potom nastal zlom,malý se s ní stále mazlil a ona ho začala mýt a starala se o něj jako o své vlastní kotě i když byla vykastrovaná a nikdy koťata neměla.Dokonce ho nechala tahat i cecíky.Bylo to dojemný

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2020 10:17

Janaaa napsal(a):
Je to normální.To by jste musela vidět u nás,jak naše roční Nelinka přivítala 3 měsíční kotě.Myslela jsem, že ho zabije. 14 dní jsme museli kotě schovávat ,hlavně v noci do krytého pelíšku který jsem měla na polštáři,přes něj ručník a ruku v pelíšku.Vždy přišla tajně okolo a tak zle vrčela,že jsem se bála i já.Byla hrozně zlá.Byly odděleni asi cca 15 dní. Nelinka byla uražená na celou rodinu,vrčela,syčela až potom nastal zlom,malý se s ní stále mazlil a ona ho začala mýt a starala se o něj jako o své vlastní kotě i když byla vykastrovaná a nikdy koťata neměla.Dokonce ho nechala tahat i cecíky.Bylo to dojemný

Ano, je to normální. Neplánovaně jsem k staršímu kocourovi "autistovi" adoptovala sousedovic kotě a i přes občasné bublání a syčení z jeho strany spolu vycházejí.

24.2.2020 12:59

je to hra i agrese, resp. výstraha

si myslím, že kočičce je nepříjemná ta velikost-hmotnost kocoura

chce si hrát, ale ne se nechat válcovat (mám takovou dvojici doma, kočička i kocour jsou "agresivní" rabuši, neboli jako by se našli, jsou schopni si spolu hezky( ) hrát, ale když kocour skočí na Terku, tak ta začne prskat a syčet a letí se schovat, neb on je dvakrát tak velký a těžký, a krom toho je kapku brutus.........a hned na něj číhá a na oplátku na něj vyběhne ona)

doporučuji jim rozmístit a vytvořit dost úkrytů (tunel, krabice s dírami, šplhadla apod.), aby si mohli hrát, packovat se, schovávat, jukat, nahánět se......aniž by došlo k fyzickému kontaktu, neboli kocour zavalil kočičku

24.2.2020 13:30
Ladush22

XXX.XXX.100.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to hra i agrese, resp. výstraha

si myslím, že kočičce je nepříjemná ta velikost-hmotnost kocoura

chce si hrát, ale ne se nechat válcovat (mám takovou dvojici doma, kočička i kocour jsou "agresivní" rabuši, neboli jako by se našli, jsou schopni si spolu hezky( ) hrát, ale když kocour skočí na Terku, tak ta začne prskat a syčet a letí se schovat, neb on je dvakrát tak velký a těžký, a krom toho je kapku brutus.........a hned na něj číhá a na oplátku na něj vyběhne ona)

doporučuji jim rozmístit a vytvořit dost úkrytů (tunel, krabice s dírami, šplhadla apod.), aby si mohli hrát, packovat se, schovávat, jukat, nahánět se......aniž by došlo k fyzickému kontaktu, neboli kocour zavalil kočičku

Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Právě nad tím jsem také uvažovala - že by si s ním i hrála, ale jen z něj má trochu strach kvůli jeho velikosti. Jinak máme poměrně velký byt (cca 80m2), průchozí pokoje, 2 škrabadla z toho jedno cca 2 metrové, tunel, krabicové skrýše, ale rozhodně chci ještě pořídit nějakou stabilní kočičí stěnu na kterou by si mohli vyskákat. Zatím dochází k fyzickému kontaktu pouze packami, kdy třeba kocour bez vytažených drápků poklepe Elince po zadečku a ona mu packuje do čumáku, je v tom lehce agresivnější.

Můžu se jen zeptat, jak si s kočičkami hrajete? Tím, že má každá ráda něco jiného, snažím se Elince házet kroužky na aport a Morgánek si vyhraje s míčkem, ale když chci, aby si hráli oba spolu, tak mám většinou smůlu, protože je máloco dohromady zaujme.

Děkuji

24.2.2020 16:35
Ladush22

XXX.XXX.227.17

Dnes jsem kočky pozorovala při jejich oblíbeném honění po bytě a to se posunulo o další level. Elinka se v blízkosti Morgana naježí a skáče na něj jakoby z boku. Je to komické a zároveň mi přijde, že tím chce dohnat velikost. Je s nima sranda a jsem ráda že už si spolu hrají i když Elinka bude mít asi z toho jak je malá mindrák :-)

24.2.2020 20:08
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Ladush22 napsal(a):
Dnes jsem kočky pozorovala při jejich oblíbeném honění po bytě a to se posunulo o další level. Elinka se v blízkosti Morgana naježí a skáče na něj jakoby z boku. Je to komické a zároveň mi přijde, že tím chce dohnat velikost. Je s nima sranda a jsem ráda že už si spolu hrají i když Elinka bude mít asi z toho jak je malá mindrák :-)

Skákání z boku kočky běžně dělají. Je potřeba se je naučit "číst". Dělají to např. koťata při hře, ale zároveň jako by z boku se může k sokovi i blížit kocour - agresor. Oba bývají naježení, někdy i funí, a nervózně mlátí ocasem; ale to asi časem poznáte, oč se jedná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík