Venkovní kastrovaný kocourek,starý skoro 2 roky, nám zmizel na 24 hodin...
Hledali jsme,volali všude možně,ale prostě se neobjevil..je zvyklý na ranní a večerní krmení,respektive vždy ráno a vždy navečer má k dispozici jídlo na cca 1-2 hodiny(bohužel už mu nemůžu nechávat venku jídlo nonstop,protože mu začali na jídlo chodit jiné kočky a všechno mu sežrali).Dnes ráno konečně přišel,viditelně byl unavený,ale vypadal normálně,nezraněně,až na oči.
Přes obě oči má v rohu přetažené třetí víčko..oči jsem hned kontrolovala,žadný výtok nebo zarudnutí,nevidím ani cizí předmět v oku.Hned jsem kocourovi dala jídlo,protože jsem si říkala,jaký musí mít hlad po takové době..ale on nechtěl ani jíst..čichnul si a odešel od toho..nekrmím žádným hnusem,dostává vařené nebo syrové maso(dnes konkrétně vařené kuřecí)+ kapsičku+ granule(Carnilove,Purizon,Taste of Wild) - to vše vždy k dispozici tedy 2 x denně...vzala jsem ho do náruče,mazlila ho a nechala mi spát na klíně..po chvíli se sám probudil a alespoň něco málo snědl..trochu kapsičky a trochu masa...večer snědl už alespoň celou kapsu,granulí a masa se nedotknul.
Četla jsem,že to třetí víčko značí u kočky,že prostě něco není v pořádku..od dehydratace,po infekci,začervení,průjem,únavu,stres...odčervený je před měsícem,průjem bohužel nevím,na záchod ho nevidím chodit,když je venku..napadlo mě,jestli třeba někde nebyl zavřený a vystresovaný,že se neobjevil..nebo prostě nějaký únavující stresový zážitek..nebo nevím..
Když pak číhal na nějakou myšku v seně, blanka z očí na chvíli zmizela... tak nevím, nemáte někdo zkušenost?
Ještě mě napadlo..cca 3 dny má nasazený obojek Foresto, který měl i minuly rok... nemůže to mít vliv?
Pokud to nezmizí, hned v pondělí ráno půjdeme k vetovi, aby se na něj podíval...
Ten obojek mě napadl jako první,ale na druhou stranu je to jediný obojek,který tedy alespoň u nás opravdu funguje na 100% po třičtvrtě roku,kdy ty klíšťata opravdu jsou...
Odčervený je Drontalem z lékárny...myslíte že bude tedy lepší říct vetovi o něco ,,silnějšího,,?
Mě spíš překvapilo to,že prostě najednou nemá takový hlad jako obvykle..možná něco špatného snědl..je to takový lovec,který mi kromě obvyklých myší a ptáčků nosí i napůl sežraný žáby,ještěrky a sarančata
K vetovi v pondělí radši zajdu tak jako tak,ale bude to boj..nenávidí přepravku a cestování,ale nedá se nic dělat..
Je něco,co je dostupné i takhle o víkendu někde,co by mu dodalo chuť k jídlu?
Zkusila bych na pár dní sundat ten obojek - jestli neuvidíte změnu. U odčervení na tasemnici je problém s tím, že musíte odčervit ještě jednou za 14 dní, aby se zničila i další vylíhlé, tak to odčervíte a za tři dny vám kočka sežere myš s blechama(nepamatuju si přesně ten vývojový cyklus tasemnice) tak dejme tomu za další týden se v kočce vylíhne tasemnice a tím pádem za 14 dní po odčervení už ji má nanovo Tak je to bohužel u nás Co jsme dostali profender pipetu, účinkuje tuším 3měsíce, takže ty + nějakých 14 dní do další vylíhlé tasemnice byl klid Jenže zase se prý má látka měnit, aby si paraziti nezvyknuli. Možná jsem to blbě pochopila. Ale jak by si mohl zvyknout parazit, který je už tím pádem pádem po smrti a daší s touto látkou zase ještě ve styku nebyl?
Uživatel s deaktivovaným účtem

třetí víčka + nežere = vet
Dneska obrat o 180 C,kocourek dneska zbaštil 2 kapsičky,čtvrt misky granulí a ještě kousek sýra..pak chytnul rapla,lítal a honil všechno,co v tom větru lítalo po zemi..došel si i na záchod přede mnou,průjem nemá...pak ještě něco málo pojedl a šel spokojeně spát do pelíšku...každopádně očíčka jsou furt stejná..takže nás vet asi stejně nemine...
canka
napsal(a):
Dneska obrat o 180 C,kocourek dneska zbaštil 2 kapsičky,čtvrt misky granulí a ještě kousek sýra..pak chytnul rapla,lítal a honil všechno,co v tom větru lítalo po zemi..došel si i na záchod přede mnou,průjem nemá...pak ještě něco málo pojedl a šel spokojeně spát do pelíšku...každopádně očíčka jsou furt stejná..takže nás vet asi stejně nemine...
Jeden kocour mé dcery(brácha Maxe ) měl taky ty "víčka"dostala na to u vet."lidský" Framykoin mastičku,neví sice za jak dlouho,ale spravilo se to....
canka
napsal(a):
A myslíte že by Framykou pomohl? Doma ho mám... Mohla bych zítra ráno aplikovat..teď večer jedl zase míň, ale to proto, že tam přede mnou slupnul půlku nějakýho rejska.. Možná zkusím ještě jednou odčervit.. Jen mu nechci tím odčervením nějak opětovně zatížit organismus..
Canko...Volala jsem schválně mojí dceři-vím,že jsme o tom mluvily,že to měl...co na to dostal...že Framykoin,jsem se ptala,že jo,ten co máme normálně doma....a mám dojem,že to někdo říkal,že je to taky ATB-kdysi jsem to dostala i do ucha já,když mě píchalo v uchu(nesmí se mi do ucha dostat voda) ...Nevím,pokud máte v plánu jet už zítra ráno k vet.....počkala bych asi(psala jste,že dneska pěkně jedl)....,co vám dá-dejte sem pak co vám dali....

framykoin je ATB, fakt není dobré ho naordinovat jen tak z břucha na "nevímcokočceje"......
přetažená třetí víčka signalizují onemocnění a to opravdu různá a četná, není od věci navštívit veterináře a cokoliv podávat na základě nějaké diagnostiky a ne jen tak "pro jistotu", včetně odčervení
To je snad zákon schválnosti..včera kocourek na zahradě normálně byl celý den a dneska po něm není ani vidu,ani slechu Prošla jsem to tu celé několikrát,ani kvůli němu nespím po noční,abych ho k tomu vetovi vzala a on je prostě někde v tahu..veterina má do 18 hodin,takže zkusím ho jít hledat třeba ještě kolem 16 hodiny
Přepravku mám na zahradě připravenou,tak by to mělo jít rychle..jako by snad tušil,že má jít k doktorovi,tak se zdejchnul...
canka
napsal(a):
To je snad zákon schválnosti..včera kocourek na zahradě normálně byl celý den a dneska po něm není ani vidu,ani slechu Prošla jsem to tu celé několikrát,ani kvůli němu nespím po noční,abych ho k tomu vetovi vzala a on je prostě někde v tahu..veterina má do 18 hodin,takže zkusím ho jít hledat třeba ještě kolem 16 hodiny
Přepravku mám na zahradě připravenou,tak by to mělo jít rychle..jako by snad tušil,že má jít k doktorovi,tak se zdejchnul...
Si pište, že tušil Přesně tak to bývalo u nás, kočky zásadně předem neobjednávám, protože to je jistota, že se někam zašijou. Když jsem volala, jestli je vakcína, tak na: a kdy přijedete? Jsem opovídala: až se mi povede odchytit kočky, jen s náma počítejte
"canko"..dnes jsem taky ráno pozorovala,když Maxovi utírám"ospalky",že je mu trochu vidět to 3víčko,ale hned zaleze..."ančovička"mě trochu znejistěla,že má Max špatný pohled,tak jsem s ním radši zajela k vet.Říkala,že to tak bývá,pokud není pořád vidět,že je to normální....tak co,podařilo se vám kocourka odchytit??
Bohužel nepodařilo,ten můj rošťák přišel na zahradu v 17:50... Říkám mu:,,ty zmetku,ty jsi věděl,že máš jít k doktorovi viď?'' a jeho odpověď???Líbezný nevinný pohled a mňáaaaaau.. Je to zloduch...no nic,zítra po noční si lehnu aspoň na 2 hoďky a pak ho půjdu zase lovit..vetce jsem volala,prý se nic neděje,ať přijdu zítra,že jestli žere a pije a normálně vylučuje,tak to není nic život ohrožujícího,co by do zítra nevydrželo....
Dneska zase baštil normálně,ale za chvíli byl zase v čudu,tak koukám,kam zmizel a vidím ho na obzoru pole,jak tam zase na něco číhá..je to holt lovec blázen
canka
napsal(a):
Bohužel nepodařilo,ten můj rošťák přišel na zahradu v 17:50... Říkám mu:,,ty zmetku,ty jsi věděl,že máš jít k doktorovi viď?'' a jeho odpověď???Líbezný nevinný pohled a mňáaaaaau.. Je to zloduch...no nic,zítra po noční si lehnu aspoň na 2 hoďky a pak ho půjdu zase lovit..vetce jsem volala,prý se nic neděje,ať přijdu zítra,že jestli žere a pije a normálně vylučuje,tak to není nic život ohrožujícího,co by do zítra nevydrželo....
Dneska zase baštil normálně,ale za chvíli byl zase v čudu,tak koukám,kam zmizel a vidím ho na obzoru pole,jak tam zase na něco číhá..je to holt lovec blázen
Canko,jsou to ale zlatíčka,že?? ..
Bobčo nevím nevím,já myslela,že ho dneska zastřelím s tím jeho touláním....člověk se o něj bojí a on to má úplně na háku...
Ale tak v tomhle má mnohé společného s Vaším Maxem..můj se jmenuje Bertík a šijou s nim všichni raraši...taky jsem si ho brala jako poslední nechtěné kotě z vrhu,protože byl prý nejzlobivější...to se taky potvrdilo A kdybych ho zavřela do garsonky????Tak by z ní asi nic nezbylo
tak jsem já byla na pokraji "zabití ho"....proto "šel".....a půjde!!!!...
"Dnešní noc byla dlouhá má drahá"...Jednak úplněk-to nespávám normálně....on nelítal,on kramařil ..Pak jsem mu řekla"nech toho,nebo půjdeš ke koním" On snad tomu rozuměl ..chvíli byl klid...dveře dokořán-zima jak v ruským filmu...Chytla jsem zas jakýsi "morybundus"...není to korovir,ale pčikám,cmrchtám...a to mám jet zítra na wellnes...Doufám,že jste ho už dnes chytla
Tak lumpa se mi konečně teď odpoledne podařilo odchotit..teď jsme dorazili od veta...dostali jsme Stronghold na parazity(prý je to nejčastější důvod toho třetího víčka to začervení) a dostali jsme Maxitrol mastičku do očí,mám prý dávat 4 x denně,což bude u kočičáka problém,když je furt v čudu..ale snad to nějak dáme..měřil mu i teplotu a vše v pořádku. Doktor ho i se sestrou chválili,že je moc hezký a fakt prý velký na jeho věk..tak mi udělali radost..ale kočičák je teď nějaký unavený z toho..vyčistila a namazala jsem mu ty očíčka a šel si hned lehnout do domečku..tak byl to pro něj stres..ale musím ho pochválit,choval se naprosto fantasticky a ukázkově

tak teď ještě aby se s tou diagnózou trefili.......
canka
napsal(a):
Tak lumpa se mi konečně teď odpoledne podařilo odchotit..teď jsme dorazili od veta...dostali jsme Stronghold na parazity(prý je to nejčastější důvod toho třetího víčka to začervení) a dostali jsme Maxitrol mastičku do očí,mám prý dávat 4 x denně,což bude u kočičáka problém,když je furt v čudu..ale snad to nějak dáme..měřil mu i teplotu a vše v pořádku. Doktor ho i se sestrou chválili,že je moc hezký a fakt prý velký na jeho věk..tak mi udělali radost..ale kočičák je teď nějaký unavený z toho..vyčistila a namazala jsem mu ty očíčka a šel si hned lehnout do domečku..tak byl to pro něj stres..ale musím ho pochválit,choval se naprosto fantasticky a ukázkově
to jsem ráda....Má to za sebou...Mě se podařilo ten wellnes přeložit-jsem fakt na ohrabky ...co kdyby jste ho nechala v domečku přes léčení ?nebo by ho zbořil?
Taky doufám,že diagnózu určil správně..každopádně jsme domluvení,že pokud nenastane to zlepšení,máme v sobotu přijet znovu..pak by se udělala krev a koprologie prý....
Kočičák je v seníku,kde má několik pelíšků a zateplený domeček,zároveň může kdykoliv vylézt ven,takže je jen na něm,kde bude chtít být..teď akorát budu vyrážet krmit zvířectvo,takže ho rovnou zkontroluji...doufam,že tam bude spinkat a ne že bude někde lítat zase...
canka
napsal(a):
Taky doufám,že diagnózu určil správně..každopádně jsme domluvení,že pokud nenastane to zlepšení,máme v sobotu přijet znovu..pak by se udělala krev a koprologie prý....
Kočičák je v seníku,kde má několik pelíšků a zateplený domeček,zároveň může kdykoliv vylézt ven,takže je jen na něm,kde bude chtít být..teď akorát budu vyrážet krmit zvířectvo,takže ho rovnou zkontroluji...doufam,že tam bude spinkat a ne že bude někde lítat zase...
koprologie??...to zní zvláštně
ten domeček jsem právě myslela,abyste ho líp odchytila na to léčení ..
canka
napsal(a):
Myslím, že pokud by to bylo červíkama, v sobotu by na zlepšení bylo ještě dost brzy, nějakou dobu asi trvá, než se oak tělo srovná. Už si to nepamatuju, ale určitě Gucci víčka nezmiznuly dva dny po odčervení.
Bobčo, koprologie je rozbor bobků, s koprovkou to nic nemá
Wellnes rušíš kvůli tomu, že si marod?
Nevím,vet mi tvrdil,že by mělo být vidět zlepšení...že právě když vidět nebude,máme v sobotu přijít..nepočítám,že to bude hned..ale když uvidím zlepšení,uleví se mi,že to vet dobře diagnostikoval..já mu tam samozřejmě vyjmenovala všechno,co jsem na netu vyčetla a on se smál,že prý ať žije internet,který nás majitele zbytečně děsí
No a jinak kočičák zase lítal po lese a honil tam bažanta Takže je mu očividně dobře zloduchovi Přišel se najíst,dneska už opravdu baštil hezky,skočil mi na klín,že jde spát a chce drbat..využila jsem to k aplikaci mastičky a hned jsem byla za tu hnusnou a zlou,co ho zneužila a okamžitě šel do domečku a otočil se ke mě prdelkou..prý si mám naprdět
lesnížínka
napsal(a):
Myslím, že pokud by to bylo červíkama, v sobotu by na zlepšení bylo ještě dost brzy, nějakou dobu asi trvá, než se oak tělo srovná. Už si to nepamatuju, ale určitě Gucci víčka nezmiznuly dva dny po odčervení.
Bobčo, koprologie je rozbor bobků, s koprovkou to nic nemá
Wellnes rušíš kvůli tomu, že si marod?
a já myslela,že trochu jo -si dělám srandu....
ano,ruším wellnes kvůli morybundusovi ...kromě horečky mám všechny příznaky ...ale volala jsem i na slevomat,a ten člověk tam volal na ten hotel,tak máme nový termín od 29,3,-31,3,.(jinak je to 14 dní předem-ale teď v tuhle dobu...).tak pokud se ten korovirus nerozjede,tak pojedeme až pak....teď mělo být zrovna tak hezky ...ale já bych kolem sebe šířila bacily.....ani do bazénu bych nemohla....kýchám,smrkám....hrozně.....Budu teď jak v karanténě..Horečku nemám,zítra si zajedu nakoupit základní potraviny-pokud budou(dnes v Lidlu přede mnou platil chlap přes 3000!!!hrůza...já si vemu plato vajec,nějaký sýr....jogurty...a pečivo do mrazáku...a přežiju třeba válku...aspoň zhubnu Max něco doma má-ale mohla bych mu přikoupit...Musím to vyležet!!!
Myslíte,že by to mohli chytit i mazlíčci???Max se se mnou pusinkuje
Bobčo klidně tykejte,je mi skoro 32,takže jsem ještě vlastně cucák
Udělala jsem mu vývar z kostí a kuřecích srdíček,ty jsem mu teď i vařené přinesla,jestli nebude mít chuť,ale kdepak,mám si to prý sežrat sama..vývaru si párkrát líznul,snědl kapsičku,teď jí granule,ale moc tomu nedá..a to jsem mu ten vývar přinesla hezky vlažný,aby ho neměl studený...ach jo,se z něj zblázním...
Posílám aktuální foto očíček,snad bude vidět..
canka
napsal(a):
Bobčo klidně tykejte,je mi skoro 32,takže jsem ještě vlastně cucák
Udělala jsem mu vývar z kostí a kuřecích srdíček,ty jsem mu teď i vařené přinesla,jestli nebude mít chuť,ale kdepak,mám si to prý sežrat sama..vývaru si párkrát líznul,snědl kapsičku,teď jí granule,ale moc tomu nedá..a to jsem mu ten vývar přinesla hezky vlažný,aby ho neměl studený...ach jo,se z něj zblázním...
Posílám aktuální foto očíček,snad bude vidět..
Děkuji..mě je přesně jednou tolik ale taky mi můžeš klidně tykat..
ten je nádhernej ty bílé ponožky,náprsenka,záclonka kolem nosu já mám oči dobré,ale ty víčka jsem moc neviděla...to je přes oko ta blanka od středu-od nosu-to světlejší???panenka je vidět...Je čisťounkej,na to,že je venkovní-je vidět,že o sebe dbá ......Třeba to ještě vypije...ty vlastně krmíš a nemůžeš to tam nechat..To bude dobrý,musíš věřit hlavně když něco jí ...
Líbí se mi,jak ty si to můžeš "sežrat"....ale on "jí"granule
Max po těch pipetách neměl žádnou reakci..po první-jako kotě vím,že slintal.Po druhé nic....teď měl tu velkou-pospával,ale byl celkově hodně slabý...Průjem(menší-ale doběhl)měl jen,když jsem ho dovezla z té farmy,ale to snědl 2 kapsičky hned v autě-hltal vyhladovělý...a na druhý den už nic,ani po té pipetě..Ale ten tvůj(zapoměla jsem,jak se jmenuje )možná dostal něco ještě navíc na ty víčka....Vydrž
Je pravda,že Bertík o sebe hodně pečuje,plus já ho češu,čistím oči a uši,prostě i když je venkovní,nemusí být špinavý a umolousaný...když tu vidím některé jiné čičiny,které i když patří k nějakému baráku,tak vypadají jak vytažené z popelnice,je mi jich fakt líto
A hlavně Bertík má prostě sucho a zazemí v tom seníku a jeho kožíšek voní senem,což miluji
No teď večer už má ,,bobík,, nebo jak to tady slušně nazvat ,pevnější,ale stále to není ono....
Ano jídlo mu tam už nemůžu nechávat kvůli ostatním dvěma kocourům,kteří mu to prostě vždycky sežerou Ale dneska jsem mu tam ty srdíčka a granulky namočené ve vývaru nechala..celý den u nás prší,takže je celý den zalezlý v seníku,jen mi vylezl pomoct vykydat výběh koníků a pak zase zalezl..tak snad ho nuda donutí se pořádně najíst a kocouři tam v dešti nepřijdou...
canka
napsal(a):
Je pravda,že Bertík o sebe hodně pečuje,plus já ho češu,čistím oči a uši,prostě i když je venkovní,nemusí být špinavý a umolousaný...když tu vidím některé jiné čičiny,které i když patří k nějakému baráku,tak vypadají jak vytažené z popelnice,je mi jich fakt líto
A hlavně Bertík má prostě sucho a zazemí v tom seníku a jeho kožíšek voní senem,což miluji
No teď večer už má ,,bobík,, nebo jak to tady slušně nazvat ,pevnější,ale stále to není ono....
Ano jídlo mu tam už nemůžu nechávat kvůli ostatním dvěma kocourům,kteří mu to prostě vždycky sežerou Ale dneska jsem mu tam ty srdíčka a granulky namočené ve vývaru nechala..celý den u nás prší,takže je celý den zalezlý v seníku,jen mi vylezl pomoct vykydat výběh koníků a pak zase zalezl..tak snad ho nuda donutí se pořádně najíst a kocouři tam v dešti nepřijdou...
Já když jsem viděla ty dva bráchy od Maxe v létě u dcery.(chodí ven,nejsou vykastrovaní),jak jsou v létě dorvaní-jak se rvou o kočky,hubení,špinaví..Mauímu jsem najednou vytahovala 7 klíšťat!!i když prý pipetu dostali,obojky nosili..Ten je taky černobílý...Miki je jak Max-rezavobílý...ten byl vlastně impulsem...moc se mi líbil,mazlívala jsem se s ním u nich-byl nádhernej strašně dlouhý vousy...Říkávala jsem mu,že si ho odvezu do Olomouce ..teď přes zimu je to lepší....
.Ale nějak to dopadne...Max je zatím dobrej,jsou chvíle,kdy mu říkám"ty pudeš" ale pak mu zas odpustím..Jinak u nás nepršelo,jen pod mrakem....
Jo,a klidně napiš"hovišo"to není sprostý...před chvílí jsem byla uklízet po Maxovi...nazvala bych to úplně jinak-podle velikosti a množství .
Tak jsem volala na veterinu,že oči se nám vůbec nelepší,ale kocourek normálně baští,průjem už nemá a je velmi čilý ..doktor řekl ještě počkat,prý je to furt brzo na zlepšení....my dřív dojde ta mastička na očíčka..dnes jsem mu sundala ten Foresto obojek..četla jsem,že může mít i nějaké vedlejší účinky..tak teď počkám...má ten Stronghold,tak ten by asi měsíc měl zřejmě vydržet jako ochrana před klíšťatama..
Ty očíčka mu začli až po nasazení obojku,takže možná to s ním prostě souvisí...
canka
napsal(a):
Tak jsem volala na veterinu,že oči se nám vůbec nelepší,ale kocourek normálně baští,průjem už nemá a je velmi čilý ..doktor řekl ještě počkat,prý je to furt brzo na zlepšení....my dřív dojde ta mastička na očíčka..dnes jsem mu sundala ten Foresto obojek..četla jsem,že může mít i nějaké vedlejší účinky..tak teď počkám...má ten Stronghold,tak ten by asi měsíc měl zřejmě vydržet jako ochrana před klíšťatama..
Ty očíčka mu začli až po nasazení obojku,takže možná to s ním prostě souvisí...
tak to je fajn,že se spravil... a jsem teda zvědavá...s tím obojkem..Kocouři od dcery taky mívají ty obojky proti klíšťatům-někdy jo,někdy ne-nevidím je pořád

přetažená obě třetí víčka znamenají, že problém je s největší pravděpodobností uvnitř, ne v očích (k mastičce)
a klíšťata bych teď určitě neřešila, je to pro něj zbytečná další zátěž, jednak teprve začínají, respektive je jich pomálu, a potom, kočky na onemocnění klíšťaty nejsou až tak vnímavé, jako člověk či pes
napsal(a):
přetažená obě třetí víčka znamenají, že problém je s největší pravděpodobností uvnitř, ne v očích (k mastičce)
a klíšťata bych teď určitě neřešila, je to pro něj zbytečná další zátěž, jednak teprve začínají, respektive je jich pomálu, a potom, kočky na onemocnění klíšťaty nejsou až tak vnímavé, jako člověk či pes
No začínají...já teď kočce tahala tři a to je prohlížím kdykoliv ke mě přijde, i několikrát denně. S tou mastičkou souhlasím, od začátku sem si myslela, že je to zbytečné. A na obojek jsem upozorňovala od začátku.
Jo děvčata,máte pravdu,obojek je už sundaný,měla jsem to udělat hned...ale měl ho i minulý rok bez problému,tak to nechápu..je to jediná věc,co u nás funguje..kapka mu vydrží tak 3 týdny vzhledem k tomu,že máne okolo les,vytahovala jsem z něj vždycky klíšťata,i když měl kapičku. U Foresta se mi to nestalo ani jednou...
Teď tu ani není,jsem tu od rána u zvířat,protože jsem myslela,že zajedu k tomu vetovi,ale nepřišel a doktor má jen do 12 h....navíc teď ani nevím,jestli jsou veteriny normálně otevřené?Já už skrz ten koronavir ani nevím,co otevřené je nebo ne...
Budu tady ještě tak do tří hodin,chtěla bych ho aspoň nakrmit,ale on zase někde lítá na lovu .tak holt pak bude muset vydržet až do 18 hodin,kdy jdu koňuchy zavírat..
canka
napsal(a):
Jo děvčata,máte pravdu,obojek je už sundaný,měla jsem to udělat hned...ale měl ho i minulý rok bez problému,tak to nechápu..je to jediná věc,co u nás funguje..kapka mu vydrží tak 3 týdny vzhledem k tomu,že máne okolo les,vytahovala jsem z něj vždycky klíšťata,i když měl kapičku. U Foresta se mi to nestalo ani jednou...
Teď tu ani není,jsem tu od rána u zvířat,protože jsem myslela,že zajedu k tomu vetovi,ale nepřišel a doktor má jen do 12 h....navíc teď ani nevím,jestli jsou veteriny normálně otevřené?Já už skrz ten koronavir ani nevím,co otevřené je nebo ne...
Budu tady ještě tak do tří hodin,chtěla bych ho aspoň nakrmit,ale on zase někde lítá na lovu .tak holt pak bude muset vydržet až do 18 hodin,kdy jdu koňuchy zavírat..
Jojo Canko,já se náhodou zapletla do diskuse na psech "koronavir".-někde jsem k tomu přišla....je to tam hustý...
Veterina nevím,ale nějaké prodejny pro zvířata jsou myslím otevřený...zavolala bych asi předem....Po 12 hod mluvil Babiš hodinu..další bude ve 14,05.....co nového...
Tak ať to Berťovi pomůže
Canko, dám to sem, i když se to tématu netýká. Pochopila jsem, že jste koňák? Psala jste myslím, že máte koníka svého? Dneska sestřenka pochovávala svého 27letého. Já mu říkala hucul, ale vlastně ani nevím, co byl, takový menší kůň, něco jako převalského. Týden byl na tom špatně, přestal žrát. Veterinářka tam byla denně, první se měli rozhodnout, jestli ho neuspat, pak říkala, že je lepší, že třeba ještě zabojuje. Včera s ním i trochu zaklusala, zdál se lepší...no ráno ho našli mrtvého Tak jsme měli takovou smutnou neděli...
Canko,a co Berťa a víčko???je lepší??Já dnes byla pro granule pro toho mého "mlsouna"-mám,doma,ale on je nechce ..prodávali,ale přes dveře..Zavolalo se tel.,co chci a paní mi to mezi dveřmi prodala...
Než otevřeli,zakecala jsem se tam s pánem-má psa a 8 koček,vesměs nalezence...tak mi to uteklo...Kromě vás tady ani nemám s kým pokecat
lesnížínka
napsal(a):
Canko, dám to sem, i když se to tématu netýká. Pochopila jsem, že jste koňák? Psala jste myslím, že máte koníka svého? Dneska sestřenka pochovávala svého 27letého. Já mu říkala hucul, ale vlastně ani nevím, co byl, takový menší kůň, něco jako převalského. Týden byl na tom špatně, přestal žrát. Veterinářka tam byla denně, první se měli rozhodnout, jestli ho neuspat, pak říkala, že je lepší, že třeba ještě zabojuje. Včera s ním i trochu zaklusala, zdál se lepší...no ráno ho našli mrtvého Tak jsme měli takovou smutnou neděli...
Ano,jsem koňák,mám dva své koníky a dvě zakrslé kozy...
To je mi strašně líto Taky mám obě kobylky menší,jednu úplně maličkatou,ta má 83 cm,ryzku a jedna je velká právě jako hucul a je celá černá..moje srdcovka,jmenuje se Čanka
Je to strašné a je mi upřímně líto koníka,sestřenky i vás,že jste to taky musela prožít...já mám kobylu už 17 let a je pro mě nejvíc na světě..manželovi jsem řekla,že až to jednou přijde a já budu muset kobylku uspat,bude to muset všechno zařídit on,protože já vím,že to psychicky nedám..vím,že se složím...jednou ještě ve staré stáji asi 12 let zpátky dostala kobyla koliku a opravdu vypadalo,že umře...já se v tu chvíli složila,místo abych pomáhala a křísil mě až veterinář,že kobyla je už na nohou..takže já fakt nevím,jak to jednou dám..nechala jsem si ji i vytetovat,protože je to opravdu pouto na celý život..
Bobča
napsal(a):
Canko,a co Berťa a víčko???je lepší??Já dnes byla pro granule pro toho mého "mlsouna"-mám,doma,ale on je nechce ..prodávali,ale přes dveře..Zavolalo se tel.,co chci a paní mi to mezi dveřmi prodala...
Než otevřeli,zakecala jsem se tam s pánem-má psa a 8 koček,vesměs nalezence...tak mi to uteklo...Kromě vás tady ani nemám s kým pokecat
Bobčo upřímně???Jsem z těch očíček zmatená...dneska přiběhl až na večer,ještě na to koukám,očíčka furt stejný..šel se nabaštit,pak mi skočil na klín a koukali jsme na ptáčky v krmítku,co mám na stromě za plotem...a najednou vidí,jak ptáček letí z krmítka a vystřelil..oči na vrch hlavy,třetí víčka pryč...jakmile mu ale ptáček zmizel,oči se mu vrátili zase zpět
canka
napsal(a):
Ano,jsem koňák,mám dva své koníky a dvě zakrslé kozy...
To je mi strašně líto Taky mám obě kobylky menší,jednu úplně maličkatou,ta má 83 cm,ryzku a jedna je velká právě jako hucul a je celá černá..moje srdcovka,jmenuje se Čanka
Je to strašné a je mi upřímně líto koníka,sestřenky i vás,že jste to taky musela prožít...já mám kobylu už 17 let a je pro mě nejvíc na světě..manželovi jsem řekla,že až to jednou přijde a já budu muset kobylku uspat,bude to muset všechno zařídit on,protože já vím,že to psychicky nedám..vím,že se složím...jednou ještě ve staré stáji asi 12 let zpátky dostala kobyla koliku a opravdu vypadalo,že umře...já se v tu chvíli složila,místo abych pomáhala a křísil mě až veterinář,že kobyla je už na nohou..takže já fakt nevím,jak to jednou dám..nechala jsem si ji i vytetovat,protože je to opravdu pouto na celý život..
Nejsem zrovna fanda tetování, ale lepší než nějaké hieroglyfy, co si tam někteří nechávají vytvořit...fakt to máte moc hezké - jak živá.
Ke koníkovi: mluvila jsem s tetou v pátek, plakala, že to asi dobré už nebude, i když se zdá trochu lepší. Chtěly ho pochovat doma, s vetkou se bavili, jak to vlastně udělat. Vykopat hrob nahoře ve stráni, v sadu, koníka tam odvést a ona ho tam uspí. Kdo ho tam povede, na popravu, dcera majitelka ani omylem, té jsem se ani neodvažovala zeptat, jak s ním je, proto sem volala raděj tetě. Druhá dcera se o něj doma většinou starala, ta řekla, že ani náhodou a teta? Ta to nedokázala ani vyříct. Se strejdou by nešel. Naštěstí to nakonec koník vyřešil sám, umřel do rána ve stáji. A to se jim zdál večer mnohem lepší, i s ním byla sestřenka trochu vyklusat. Asi se mu ulevilo před smrtí...
Mám starého psa, který už taky stříhá metr je to láska mého života, moje druhé já a představa, že bych musela udělat rozhodnutí o uspání...se radši uspím sama
Dneska jsem se z vetkou domlouvala, že mi do schránky(radši, aby jsme se nestýkaly) hodí nějaké odčervovadlo Gucci na tasemnici. Pořád jsem to odkládala, byla odčervovaná před Vánocema a už zase z ní lezou měsíc články. Jenže utž začíná vypadat unaveně a teče jí z očiček, už musím. Na houby to je, že to nevydrží dýl, třeba půl roku, jak Bravecto na klíšťata.
Odchod zvířátek je vždycky hrozný,ale prostě my,co je bereme opravdu jako rodinu,je to o to těžší...spousta lidí nechápe,že to třeba tolik prožívám když něco,ale já se prostě nestydím říct,že mám radši zvířata než lidi...je to pro mě fakt člen rodiny a chci pro něj to nejlepší..kolega z práce,taky miluje kočeny,má doma 3 zachráněné...teda teď už jen dvě Minulý týden mu umřel kočičák ve 14- ti letech na selhání jater..brečel jak želva a to je 50- ti letý chlap..musel si vzít i dovču,protože prostě nebyl schopný do práce přijít...a všichni ostatní si z něj utahovali,že to byla jen kočka..tak sem do toho vlítla já a všem jim to né zrovna slušným způsobem vysvětlila
Já věřím,že váš staroušek pejsek si užívá každého dne s Vámi a až se rozhodne odejít,budete s ním až do konce jako jeho celoživotní parťák
Z Berta už taky před tím lezli články,proto jsme odčervili hned druhý den a teď po měsíci ještě ten vet...ale očíčka má čistý,dneska se mu na sluníčku úplně lesknul kožíšek..tak si tak říkám,kdyby mu přeci něco bylo,nevypadal by tak hezky a nelítal by jako pako střelený...dneska to byly cvrkoty rovně na strom,rychle dolu,skok na kozu,skok na koně a pak zase zpátky na strom..byl to teda pohled pro bohy
To je dobré, to skok na kozu, skok na koně To s kolegou a kocourem, věřím...máme zvířata místo dětí a když nám před 4 rokama rychle odešel berňák Berry, beruška náš, myslela jsem, že muž skončí v bázinci. Nechtěl jezdit do práce, protože nechtěl jezdit cestou, kudy jsme s ním jezdili na veterinu. Ještě jsme se zdravotně z toho nedostali. A nemyslím teď psychicky, právě, že jsme se sesypali fyzicky a to jsme do té doby byli ,,nesmrtelní"
canka
napsal(a):
Bobčo upřímně???Jsem z těch očíček zmatená...dneska přiběhl až na večer,ještě na to koukám,očíčka furt stejný..šel se nabaštit,pak mi skočil na klín a koukali jsme na ptáčky v krmítku,co mám na stromě za plotem...a najednou vidí,jak ptáček letí z krmítka a vystřelil..oči na vrch hlavy,třetí víčka pryč...jakmile mu ale ptáček zmizel,oči se mu vrátili zase zpět
to je dost zvláštní....u Maxe,jak mu čistím ráno ty ospalky-někdy to víčko vyjede,někdy vůbec,ani kousek.....
Byla jsem večer na pokec u sousedů nahoře...Dnes jsem vygruntovala,vydesinfikovala byteček...a chystám se být ten týden doma...napsala sousedka...Zůstala z práce na dovču,že dostala rýmu...Dělá na té studentské koleji....Nikdo nekohtroluje kdo odkud přijede..Má tam studenty z celého světa...roušku nikdo nedodá..Tak začínáme ráno šít...V neděli jde do práce...Dceru má ze školy doma,tak jsme hrály jakousi hru-jsme se pobavily .
To jsem ale vlastně nechtěla říct...šla jsem pro něco domů...schytala jsem to hned ve dvěřích od Maxe co si to dovoluju..Mňoukal,chodil od záchodku k misce ....Měl tam vyjímečně dnes podruhé nakaděný a já nebyla doma,abych mu to hned vyčistila Miláček...dnes měl narozeniny,tak dostal kokinka a mazlení co chvíli.......
Jen jsem tím chtěla říct,že jsme teď taky na sebe hodně fixovaní...nemohla bych ho dát pryč-hodně by mi scházel!! ...i když dnes v noci to bylo dílo..
Bobča
napsal(a):
to je dost zvláštní....u Maxe,jak mu čistím ráno ty ospalky-někdy to víčko vyjede,někdy vůbec,ani kousek.....
Byla jsem večer na pokec u sousedů nahoře...Dnes jsem vygruntovala,vydesinfikovala byteček...a chystám se být ten týden doma...napsala sousedka...Zůstala z práce na dovču,že dostala rýmu...Dělá na té studentské koleji....Nikdo nekohtroluje kdo odkud přijede..Má tam studenty z celého světa...roušku nikdo nedodá..Tak začínáme ráno šít...V neděli jde do práce...Dceru má ze školy doma,tak jsme hrály jakousi hru-jsme se pobavily .
To jsem ale vlastně nechtěla říct...šla jsem pro něco domů...schytala jsem to hned ve dvěřích od Maxe co si to dovoluju..Mňoukal,chodil od záchodku k misce ....Měl tam vyjímečně dnes podruhé nakaděný a já nebyla doma,abych mu to hned vyčistila Miláček...dnes měl narozeniny,tak dostal kokinka a mazlení co chvíli.......
Jen jsem tím chtěla říct,že jsme teď taky na sebe hodně fixovaní...nemohla bych ho dát pryč-hodně by mi scházel!! ...i když dnes v noci to bylo dílo..
Se snažím Vikťovi vysvětlit, že když je celý den venku, fakt nemusí chodit kadit domů No, je to kluk nevím, jestli to kdy pochopí kdybych mu zavřela prostě dveře, tak radši asi praskne, trdlín jeden. A to ještě bylo v misce moc načůráno, protože mu tam schválně chodí i Gucci tak naštvaný vyhodil bobek na zem vedle, že on se v tom přehrabovat nebude Je mi to jedno, je to uklízecí kumbál, je tam WC a čistící prostředky, pomůcky, je tam dlažba, tak to seberu a setřu. Jen prostě nevím, proč se nenaučí kadit venku. Čůrat už jsem ho venku viděla několikrát.
lesnížínka
napsal(a):
Se snažím Vikťovi vysvětlit, že když je celý den venku, fakt nemusí chodit kadit domů No, je to kluk nevím, jestli to kdy pochopí kdybych mu zavřela prostě dveře, tak radši asi praskne, trdlín jeden. A to ještě bylo v misce moc načůráno, protože mu tam schválně chodí i Gucci tak naštvaný vyhodil bobek na zem vedle, že on se v tom přehrabovat nebude Je mi to jedno, je to uklízecí kumbál, je tam WC a čistící prostředky, pomůcky, je tam dlažba, tak to seberu a setřu. Jen prostě nevím, proč se nenaučí kadit venku. Čůrat už jsem ho venku viděla několikrát.
já se bála,jak byl Max ty 3 neděle pryč,že to bude dělat taky všude možně-že chodil bůhvíkde venku.....ale hned první den si vzpomněl...jo,to jak trošku nedoběhl,ale to bylo jednou-po tom "přežrání"se na lačný žaludek ...Zase nemusíš sbírat po venku hoviša Já když jsem bydlela u mamy a jezdila do Olmika-už jsem tu měla podnájem,ale v centru..Mám "pažouta"206..když se vylezlo na ulici...ten puch od kočičinců snad všechny jsem je po dvoře posbírala na pneumatiky a dovezla do města..
.jednou slyším mňoukání...Já měla pod kapotou kotě...nemohli jsme ho zaboha dostat ven..když už vylezlo na kolo a já ho chtěla chytit,zas zalezlo někam dovnitř...já pořebovala odjet...nevím,jestli jsem ho i odněkud nepřivezla
canka
napsal(a):
Tak to opravdu vypadá na začervení.... Dneska kocourek zase průjem a měl úplně červený, jakoby "otevřený" zadeček, či jak to napsat. Je to normální? Jak dlouho vlastně trvá při začervení, než se po odčervení zvíře parazitů zbaví?
Škrkavek do pár hodin po podání odčervovadla, tasemnice se musí po 14 dnech opakovat, protože se ještě vylíhne jedna generace.
Já vím,že je to teprve 9.dní,ale já u Bertíka s těma očima nevidím žádné zlepšení vím,že asi po tom odčervení nenastane zlepšení hned,ale tak já nevím...jsem z toho taková smutná..v pondělí koupím znovu v lékárně asi odčervení a zkusím tedy ještě jednou odčervit..
Každopádně energie má na rozdávání,dneska se mnou a ponicí šel na procházku,lítal jak splašený,pak si teda na chvíli sedl a byl důležitý a ponici hlídal při pasení
Posílám i fotky očíček z dneška
canka
napsal(a):
Já vím,že je to teprve 9.dní,ale já u Bertíka s těma očima nevidím žádné zlepšení vím,že asi po tom odčervení nenastane zlepšení hned,ale tak já nevím...jsem z toho taková smutná..v pondělí koupím znovu v lékárně asi odčervení a zkusím tedy ještě jednou odčervit..
Každopádně energie má na rozdávání,dneska se mnou a ponicí šel na procházku,lítal jak splašený,pak si teda na chvíli sedl a byl důležitý a ponici hlídal při pasení
Posílám i fotky očíček z dneška
ahoj Canko...a má to trochu lepší???jak měl zezačátku???9 dní....Má nějakou tu mast???Dcera neví,za jak dlouho se mu to spravilo,ale spravilo...fakt-viděla jsem to...
Vypadá ale spokojeně-krásnej kocourek....asi vydrž...Co ti řekli třeba v lékárně??je to fakt jen na odčevení???neporadí ti něco jiného??..a ty červi vidíš v hovínku???to už by snad v něm bylo...Mě řekli po kapce-na druhý den,že mám sledovat....
Bobča
napsal(a):
ahoj Canko...a má to trochu lepší???jak měl zezačátku???9 dní....Má nějakou tu mast???Dcera neví,za jak dlouho se mu to spravilo,ale spravilo...fakt-viděla jsem to...
Vypadá ale spokojeně-krásnej kocourek....asi vydrž...Co ti řekli třeba v lékárně??je to fakt jen na odčevení???neporadí ti něco jiného??..a ty červi vidíš v hovínku???to už by snad v něm bylo...Mě řekli po kapce-na druhý den,že mám sledovat....
Bobi, to není problém očiček, to by mu z nich minimálně teklo, měl by je začervenalé atd. Těžko říct, ale tím, že jinak je veselej a hravej je pravděpodobná třeba ta tasemnice. Jak jsem psala, ta se musí odčervit 2krát po sobě, jednou a za 14dní znova a co mi bylo na veterině řečeno, že i když to na lécích píšou, tak většina volně prodejných odčervováků na tasemnici nezabírá
lesnížínka
napsal(a):
Bobi, to není problém očiček, to by mu z nich minimálně teklo, měl by je začervenalé atd. Těžko říct, ale tím, že jinak je veselej a hravej je pravděpodobná třeba ta tasemnice. Jak jsem psala, ta se musí odčervit 2krát po sobě, jednou a za 14dní znova a co mi bylo na veterině řečeno, že i když to na lécích píšou, tak většina volně prodejných odčervováků na tasemnici nezabírá
ahááá ...je to moc hezký kocourek..ty dlouhé bílé vousy a obočí-vyniká na té černé....
Ještě pro Canku Maxe v ochraně

lesnížínka
napsal(a):
A co se zeptat veta odborníka na oči? A pokud odčervovák obsahuje praziquantel, měl by brát i tasemnice.
Zkusím sehnat přímo něco na ty tasemnice a uvidíme...zvláštní mi ale přijde to,že pokud se na něco zaměří nebo na něco číhá,třetí víčko úplně zmizí..hlava mi to nebere
Dokázali jsme si zařídit přes jednoho OSVČ,že nám koupí dřevo,aby jsme mohli začít budovat ten seník,tak snad to klapne a v pondělí nebo úterý pojedeme pro dřevo
canka
napsal(a):
Dnes hlásím zlepšení,není to o moc,ale malinký ústup na obou očích..mám takovou radost
tak snad už se to ubere dobrým směrem. U nás pořád špatné Gucci je jak kostlivec v kožichu o tři čísla větším Paní doktorka na nás zřejmě s odčervováky zapomněla a muž nevytáhnul paty z domu, aby něco sehnal v Hradišti na veterinách A kolega, co sem zajíždí taky nejezdí, aby náhodou nenakazil své starší a nemocné rodiče
lesnížínka
napsal(a):
tak snad už se to ubere dobrým směrem. U nás pořád špatné Gucci je jak kostlivec v kožichu o tři čísla větším Paní doktorka na nás zřejmě s odčervováky zapomněla a muž nevytáhnul paty z domu, aby něco sehnal v Hradišti na veterinách A kolega, co sem zajíždí taky nejezdí, aby náhodou nenakazil své starší a nemocné rodiče
A tak já do lékárny pro odčervení půjdu,asi v pondělí nebo úterý...nechcete vzít taky?Mohu Vám ho poslat,když mi dáte adresu?Jen nevím,jak je to teď s doručováním pošty....
canka
napsal(a):
A tak já do lékárny pro odčervení půjdu,asi v pondělí nebo úterý...nechcete vzít taky?Mohu Vám ho poslat,když mi dáte adresu?Jen nevím,jak je to teď s doručováním pošty....
Ježíš ne, děkuju moc, já pořád čekala na tu vetku, ale už to budu muset vyřešit po svém. Zkusím naši lékárnu, i když tam asi mít nebudou, ale nejpozděj do úterka to nějak seženu.
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš ne, děkuju moc, já pořád čekala na tu vetku, ale už to budu muset vyřešit po svém. Zkusím naši lékárnu, i když tam asi mít nebudou, ale nejpozděj do úterka to nějak seženu.
zdravím děvčata...Raduš,jsem nevěděla,že máš problém i s Guccim ???.....Berťa že je lepší je dobrá zpráva!!!! Max si zas vybírá v jídle,vylíže šťávu...asi nesnáší rybu...objednala jsem Brit kapsičky-prý jsou dobré...tak prd...čuchne k tomu a jde do pryč....necháváte jim to tam,až to sní?,nebo asi takhle...jak dlouho jim necháte v misce ty kapsy,které jim až tak nechutnají...??12 hodin?nebo dýl??já mu to třeba večer dám,vylíže šťávu...v noci chodí,mrnká...bych ho zabila ...miska skoro plná...granule sní....a chodí a nedá pokoj...jak to tam má ještě dýl,tak se mi ho zželí(pro svůj klid)....někdy dřív,někdy později ...nechci vyhazovat jídlo,ale když už jsem vytočená nadoraz,tak mu to vyměním za čerstvé....Zase je to manipulátor...i s těmi dveřmi...Otevřu-nechce tam jít...zavřu-bo je zima ja blázen-proto mám tu neustálou rýmu asi.. mrčí u dveří.dere závěs......Na zabití....už spával venku na židli...jenže teď se ochladilo....

kapsičky brit mi nejen že nejedly kočky, ale nechtěl dojídat ani pes
jinak kapsičky(jídlo) i nechávám na noc(teda ne v létě), krom toho, že si tak vykrmuji bezdomovce, tak vím, že je dojídají i moji
napsal(a):
kapsičky brit mi nejen že nejedly kočky, ale nechtěl dojídat ani pes
jinak kapsičky(jídlo) i nechávám na noc(teda ne v létě), krom toho, že si tak vykrmuji bezdomovce, tak vím, že je dojídají i moji
tak aspoň vím,že je dál neobjednávat....jestli mi je doporučila doktorka??nevím...tak po netu ještě s něčím jsem to objednala---nebyly až tak drahé...zkouším cokoli-Whiskas už nechce...ZooRoyal gril,to mu chutná-jsou ale dražší..jen 85 dkg...a Sheba-50dkg...chvíli jedl i Luisy...ale už zas málo-některé...je vybíravý.....Kuřecí maso trochu začal....pak jen trochu....už je skoro ve své váze...vypadá dobře....a i ty své vrtochy se mu vrátily
Bobča
napsal(a):
tak aspoň vím,že je dál neobjednávat....jestli mi je doporučila doktorka??nevím...tak po netu ještě s něčím jsem to objednala---nebyly až tak drahé...zkouším cokoli-Whiskas už nechce...ZooRoyal gril,to mu chutná-jsou ale dražší..jen 85 dkg...a Sheba-50dkg...chvíli jedl i Luisy...ale už zas málo-některé...je vybíravý.....Kuřecí maso trochu začal....pak jen trochu....už je skoro ve své váze...vypadá dobře....a i ty své vrtochy se mu vrátily
Kapsičky buďto přes noc a nebo pár hodin prostě. Když to nejdou žrát rovnou, čichne a odejde, je mi jasné, že to bude dojídat pes. Brity jsem ani nikdy nezkoušela, u nás ty Felixy, teďka malej mám Miamorky a Sheby. Včera dostal kuřecí prsa, ani se jich nedotknul všechno snědla Gučinka. Když jsem se vrátila se psem z prochajdy, Gucci byla ve vchodu pod stolem, něco tam měla. Nemohla jsem poznat, co, musela jsem si posvítit baterkou...a to sem neměla dělat, boha mrskal se tam polomrtvý malý zajíček Když se došoural i Worka, to už jsem utekla domů pro rukavice. Tam jsem našla Viktorka s Tomem u compu. Ještě, že tak, tohle ho učit nemusí Vzala jsem si rukavice(venku už byla děsná kosa) a šla jsem k zadnímu domku uklidit kytky. Worka měl zajdu hozeného na trávníku a ležel u něho. Opravdu sem nezjišťovala, jestli je už mrtvý, ale proletěla jsem kolem nahoru. Po cestě zpátky, Worka vyštěkával v boudě - to dělá vždycky, když tam něco má, takže si ho tam pochopitelně odtáhnul. Jestli ho tam žral nevím, nejspíš ano a to ta sláma bude vypadat Fuj a pak v tom v noci ležel. Nechci vidět psa a nechci ani jít zkontrolovat tu boudu. Doufám, že ho alespoň sežral celého
Max jedl všechno po "návratu" a teď fakt vybíravý..Já to nemám komu dát sníst,tak to musím vyhodit..Jo,a samozřejmě ta gramáž jsou gramy,ne dkg,jak jsem napsala
Raduš,mám obrovské dilema...Jestli mu fakt nedat tu volnost...Dnes lítal-dupal jak koně sem tam od vchodových dveří k balkonu,tam v plné rychlosti zas na zábradlí-on ho jednou přeskočí-běhá po něm..Zavřené dveře nepřichází v úvahu,kňučí u nich-mám tu pořád zimu......Asi přičichl k většímu běhání....V 1 jsem mu pomazala deku kozlíkem,byl chvíli klid...pak jsem ho ovšem okřikla,a zas se mnou nemluví .Dnes bylo hodně brzo světlo,tak začal lítat tak od půl 6...ještě teď pokračuje...
Takže mu to zas vyhodím..smíchala jsem mu večer Sheby a Brita,a potentočkovala jsem obě..Vylízal šťávu....Vymetl talířek s granulema
Nevím proč jsi tak pletu,že Gucci je kocour ..Už máš vyčištenou boudu?? Nedovedu si představit,že by Max ulovil zajíčka...
Bobča
napsal(a):
Pro pobavení
Tak takhle to bývá u nás každé ráno. Otevřu ty dva z pracovny, vyběhnou do jídelny a tam se melou na koberci hodinu. Dneska už někdo i zapištěl, tak jsem to rozehnala. Vikťa to přehání neví, kdy má přestat V boudě nic, hleděla sem jak puk Musel ho do sebe nasoukat tak jak byl, ani kapku krve sem tam nenašla. A to pod tím stolem, jak ho mordovala Gucci krev je. Jo, však on návrhář Gucci je chlap, tak asi proto
Teď mi volala mamka: už máš ty roušky našité? A jako kdy, si blbá, dej mi chvilku pokoj, ještě sem si po tom týdnu ani pořádně nevydechla, jdu šůrovat barák, Tom mi naštěstí momentálně vysává patro. ,,No já sem myslela, žes to už večer šila..."
Ráno jsem opět Bertíka nemohla najít a to jsem mu blbec nesla teplé maso..no nic říkám si,má smůlu zloduch,když tu není...tak jsem šla s kobylou na procházku a vjela do vesnice,co je asi o 2 km pod mým pozemkem a kdo tam nesedí ve starém polorozpadlém domě v okně???Bertík...volám na něj co tam sakra dělá,že tam někam může spadnout a pak už ho nenajdu!!!!Koukne na mě,zamňouká a tradáááá a je v řiti.....teda ten mě naštval fakt...říkám si když se do večera nevrátí,půjdu ho tam hledat..ale večer už chrněl zachumlaný v seníku,hladový jak prase..snědl dvě kapsičky,čtvrt misky granulí a zase šel lítat po všech čertech..
Není to s ním jednoduché
Dneska jsme změřili co a jak na tom seníku a snad se nám podaří zítra nebo v to úterý to dřevo koupit
canka
napsal(a):
A tady pro pobavení
taky dobrý ....trochu výš jsem sem dala Maxe v roušce...držel....
Včera mě Max kousnul při divočení-prokousnul nahoře na palci na levé ruce-na hřbetě...doufám,že v něm nemohlo zůstat něco z toho chlíva...opuchlo mě to,bolí to jak čert-nepohnu skoro s palcem....Bylo to horký...tak jsem jela pro višňák...tak uvidím do rána....
canka
napsal(a):
Ráno jsem opět Bertíka nemohla najít a to jsem mu blbec nesla teplé maso..no nic říkám si,má smůlu zloduch,když tu není...tak jsem šla s kobylou na procházku a vjela do vesnice,co je asi o 2 km pod mým pozemkem a kdo tam nesedí ve starém polorozpadlém domě v okně???Bertík...volám na něj co tam sakra dělá,že tam někam může spadnout a pak už ho nenajdu!!!!Koukne na mě,zamňouká a tradáááá a je v řiti.....teda ten mě naštval fakt...říkám si když se do večera nevrátí,půjdu ho tam hledat..ale večer už chrněl zachumlaný v seníku,hladový jak prase..snědl dvě kapsičky,čtvrt misky granulí a zase šel lítat po všech čertech..
Není to s ním jednoduché
Dneska jsme změřili co a jak na tom seníku a snad se nám podaří zítra nebo v to úterý to dřevo koupit
Canko, je Bertík kastrovaný?
Bobča
napsal(a):
taky dobrý ....trochu výš jsem sem dala Maxe v roušce...držel....
Včera mě Max kousnul při divočení-prokousnul nahoře na palci na levé ruce-na hřbetě...doufám,že v něm nemohlo zůstat něco z toho chlíva...opuchlo mě to,bolí to jak čert-nepohnu skoro s palcem....Bylo to horký...tak jsem jela pro višňák...tak uvidím do rána....
Bobi, včera to bylo děs! Pochopitelně, jak zákon schválnosti káže, mi přestala šít mašina A to jsem ještě před měsícem spravovala bráchovi rifle. Sem byla neskutečně vytočená, takže jsem ti ani neodepisovala Přestal podávat podavač. Snad hodinu a půl jsem s tím bojovala, čistila, mazala, nakonec se trochu rozjela, ale poskákané hnusné to mám až hrůza Až jsem vymělnila jinou látku a k ní jiné barvy(a kvality)nitě, zjistila jsem, že s těma to celkem už dobře šije. Ty první bylo takové tenké hedvábí(na záclony) a třepily se hnusně, neustále vyvlékaly, asi to bylo i hodně tím. Takže jich mám jen 12 Alespoň to jim pošlu a jestli mi brácha nějak po někom pošle ty látky, klidně jim ušiju další. Naprosto ve stejnou dobu, jak tě škrábnul Max, mi rozpáral prst Viktor. Moc nechybělo a dostal fakt na prd.l Zavěsil se mi na nohu, když jsem přišla večer se psem, že chce jídlo. Ještě jsem měla na sobě kalhoty, které mi zadrapil, tak jsem se vztekla a ohnala se po něm, abych mu sundala ty zaseknuté packy a trefila jsem mu dráp. To bylo jak když mi prořízně prst žiletkou. Okamžitě začala všude kapat krev, strkala jsem mu to s řevem pod nos, co mi udělal, tak se stáhnul dřepět do rohu a jen zaraženě pokukoval. Tak to bylo už celý večer, i když za mnou přišel, byl obezřetný, aby nějaká nepřilítla. Ani jsem to ničím nečistila, stejně to vyteklo s krví, jen jsem si tam obalila toaleťák, aby to neteklo všude Dneska už je to dva dny a mám to jen jak řízlé o papír, nic mě nebolí. Snad se ti to taky spraví. Mě tohle, jak popisuješ dělá spíš, když se píchnu venku o nějaký keř nebo růže. Najdi si to, po kočičím drápnutí, se ta nemoc (infekce) i nějak jmenuje a říká se jí právě,,nemoc kočičího drápnutí"
Ano,Bertík je kastrovaný,protože jsem nechtěla,aby se právě takhle coural a rval s kocourama a nepodporuju množení venkovních čičin,protože když pak vidím,jak hrozně některé ty kočky vypadají.....
Přesto Bert provádí takovéhle vycházky..nechápu proč...vím,že je to lovec,ale tady hned u nás má les a pole,myší je tu dost..doma má jídla taky dost..no možná se to třeba spraví,ažu do toho seníku nepolezou ty jiní kocouři...teď se se mnou sluní venku na sluníčku,až mu elektrizují všechny chlupy
canka
napsal(a):
Ano,Bertík je kastrovaný,protože jsem nechtěla,aby se právě takhle coural a rval s kocourama a nepodporuju množení venkovních čičin,protože když pak vidím,jak hrozně některé ty kočky vypadají.....
Přesto Bert provádí takovéhle vycházky..nechápu proč...vím,že je to lovec,ale tady hned u nás má les a pole,myší je tu dost..doma má jídla taky dost..no možná se to třeba spraví,ažu do toho seníku nepolezou ty jiní kocouři...teď se se mnou sluní venku na sluníčku,až mu elektrizují všechny chlupy
Já si právě nemohla vzpomenout a hledat se mi to nechtělo To chodí fakt daleko. Naši kastráti byli nejdál tak 100m od baráku..tedy co jsem viděla. Možná v noci, když jsem neviděla? Ale nevěřím tomu, oni se lidí bojí, Gucci II. se jako kotě nebála a už je plachá stejně, jako Gucci I., asi to na ně jde nějak s věkem. Takže si myslím, že by se báli jít někam dál, kde už jsou i lidi. Teď, jak jsem zabezpečila ploty, jsem ji naštěstí venku ještě nechytla, drží se možná víc doma i kvůli malému Viktorkovi(jsem jí říkala, že ho má na povel ) Snad jim to vydrží
Tak to vám upřímně závidím,že se vám nikde necourají...já nevím,co ho k tomu vede,ale kdysi jsem viděla na Prima Zoom dokument o tom,že kočka může mít teritorium až 5 km okolo svého domu..asi mu dám taky obojek s GPS a asi bych se divila,kam všude trajdá....
No teď jsem přišla domů ze zahrady,protože jdu na odpolední do práce a na gauči se válí tohleto
tak děvčata...teď jsem dojela z veteriny...před tím z chiry...
Večer jsem na to ještě jednou nandala ten višňák...ráno ruka jak papuč..hořela,bylo to rozlezlý až po klouby prstů...tak mi to dr.rozřezal-opíchal-bolelo to jak potvora...vyškrabal hnis a dal tam drén....a...dlahu velikosti přerostlé cukety a že mám zajet s kocourem na veterinu...já,sama,bez přepravky-s tou dlahou ..nadlidský výkon...další škrábanec jsem zdesinfikovala na paži...zvládla jsem to!!!můžu psát jen jednou rukou...dostal injekci antibiotik...já prášky atb..a pak mu píchla cosi na krk,že se jí zdá,že ho to nutí na kašel...dnes se nadavoval,jen trochu slin z něho vyšlo...nejsem si jistá,jestli nemohl sníst nějaké nitě...jako kotě nosil hovišo na niti pod zadkem.... ....vysolila jsem 800 a pozítří na kontrolu...k kocourem,já zítra
canka
napsal(a):
Tak to vám upřímně závidím,že se vám nikde necourají...já nevím,co ho k tomu vede,ale kdysi jsem viděla na Prima Zoom dokument o tom,že kočka může mít teritorium až 5 km okolo svého domu..asi mu dám taky obojek s GPS a asi bych se divila,kam všude trajdá....
No teď jsem přišla domů ze zahrady,protože jdu na odpolední do práce a na gauči se válí tohleto
No to je pusénka nádherná, já to mít doma, tak muchlu a muchlu....páč ty naše opice jsou všechny nemuchlací Asi jsem na ně moc hrrr už i malý Vikťa začíná uhýbat a couvat a radši si lehne opodál. Proto jsem měla i velké psy, protože jim moje duznění tak nevadilo To může člověk i pořádně poplácat po prd.eli Asi si příští kočku budu muset taky pořídit mainku, třeba ta by to dala(a to briťáci taky nejsou žádní rachitičtí prckové )
lesnížínka
napsal(a):
No to je pusénka nádherná, já to mít doma, tak muchlu a muchlu....páč ty naše opice jsou všechny nemuchlací Asi jsem na ně moc hrrr už i malý Vikťa začíná uhýbat a couvat a radši si lehne opodál. Proto jsem měla i velké psy, protože jim moje duznění tak nevadilo To může člověk i pořádně poplácat po prd.eli Asi si příští kočku budu muset taky pořídit mainku, třeba ta by to dala(a to briťáci taky nejsou žádní rachitičtí prckové )
a jako,že bys mě třeba politovala ???
Bobča
napsal(a):
tak děvčata...teď jsem dojela z veteriny...před tím z chiry...
Večer jsem na to ještě jednou nandala ten višňák...ráno ruka jak papuč..hořela,bylo to rozlezlý až po klouby prstů...tak mi to dr.rozřezal-opíchal-bolelo to jak potvora...vyškrabal hnis a dal tam drén....a...dlahu velikosti přerostlé cukety a že mám zajet s kocourem na veterinu...já,sama,bez přepravky-s tou dlahou ..nadlidský výkon...další škrábanec jsem zdesinfikovala na paži...zvládla jsem to!!!můžu psát jen jednou rukou...dostal injekci antibiotik...já prášky atb..a pak mu píchla cosi na krk,že se jí zdá,že ho to nutí na kašel...dnes se nadavoval,jen trochu slin z něho vyšlo...nejsem si jistá,jestli nemohl sníst nějaké nitě...jako kotě nosil hovišo na niti pod zadkem.... ....vysolila jsem 800 a pozítří na kontrolu...k kocourem,já zítra
Si děláš pr.el?!? Pěkné, móc pěkné A víš co? Vem mu hubu desinfekcí, v tuto dobu A zůbečky čistit, zůbečky Jak baron hnida se u nás používá úplně běžně
Bobčo ten vás teda zřídil zloduch...měla jsi ho taky kousnout To by Max čubrněl
Lesnížínka:Však já ho furt ňuchňám,a vždycky mu říkám,nebuď tak hezkej nebo se z tebe pose.u
A jak na něj promluvím,tak zvedne vždycky ocásek jak anténu,tak mu říkám vždycky,že tou svojí anténkou ladí DVBT2
canka
napsal(a):
Bobčo ten vás teda zřídil zloduch...měla jsi ho taky kousnout To by Max čubrněl
Lesnížínka:Však já ho furt ňuchňám,a vždycky mu říkám,nebuď tak hezkej nebo se z tebe pose.u
A jak na něj promluvím,tak zvedne vždycky ocásek jak anténu,tak mu říkám vždycky,že tou svojí anténkou ladí DVBT2
doré ránko děvčata..
canko-omlouvám se,píšu jednou rukou,tak nebudou velká písmena
však když byl malý a kousnul mě,jsem ho kousla tak-do ocasu bolí to jak čert..jak se vzbudí sousedka-musí mi pomoct se obléct tak jedu hned na kontrolu...divím se,že to překryl sádrou,vždyť to nedýchá..o půlnoci jsem si musela vzít ibalgin...maxe jsem měla udržovat v teple-tudíž, říkala vet.žádný baklon....myslela jsem dnes v noci,že mi fakt zdemoluje garsonku...jen lustr zůstal nedotčen.. já nespala bolestí do půlnoci a on ve 2 začal..ty žaluzie-vřískal jak pominutý,že ho nechci pustit ven
rozhodla jsem se,že pude!!!!!!! rozcuchal 2 kapsy-ani ň-prý mu teď mám dát to,co mu chutná...nemám psa,pro mě je to takové plýtvání....jenže on řve a řve a řve..hrabe po plovoučce,cinká do těch misek..má skleněnou a keramickou....
Nemluví se mnou už od té soboty-jen jsem mu dala do čenichu,aby mě vůbec pustil...
No já mám dneska velkou radost,konečně se nám povedlo na bratra manžela,který je OSVČ koupit dřevo na ten seník..a hned jsem i s těma dvířkama o 5000,- lehčí...ten Bertík se mi teda vyplatí Když se brácha manžela ptal,co budeme stavět a proč to tak pospíchá,taj byl vyřízený,když můj chlap řekl,že to stavíme kvůli kocourovi No co no,každý jsme nějaký
Pokud to půjde dobře(oba chodíme do práce a já mám navíc tento týden odpolední,tak je to na pytel..),tak by jsme to mohli do soboty nebo neděle mít hotové a Bertík bude mít konečně klid,celý seník pro sebe a hlavně jídlo k dispozici nonstop...
a
Ale..teď mám upřímně strach z toho,aby se ten můj ťunťa naučil procházet těma dvířkama..mám to zkusit ho lákat na jídlo nebo jak?Netušíte někdo prosím?
canka
napsal(a):
No já mám dneska velkou radost,konečně se nám povedlo na bratra manžela,který je OSVČ koupit dřevo na ten seník..a hned jsem i s těma dvířkama o 5000,- lehčí...ten Bertík se mi teda vyplatí Když se brácha manžela ptal,co budeme stavět a proč to tak pospíchá,taj byl vyřízený,když můj chlap řekl,že to stavíme kvůli kocourovi No co no,každý jsme nějaký
Pokud to půjde dobře(oba chodíme do práce a já mám navíc tento týden odpolední,tak je to na pytel..),tak by jsme to mohli do soboty nebo neděle mít hotové a Bertík bude mít konečně klid,celý seník pro sebe a hlavně jídlo k dispozici nonstop...
a
Ale..teď mám upřímně strach z toho,aby se ten můj ťunťa naučil procházet těma dvířkama..mám to zkusit ho lákat na jídlo nebo jak?Netušíte někdo prosím?
Kočky se naučí dvířky chodit v pohodě, nevím proč asi, že je baví to prolézání dírama Tyhle vaše jsou na kocourovu obsluhu trochu náročnější, ale já to všechno kočky učila tak, že jsem je v té místnosti zavřela a zvenku ťukla na dvířka, že se rozhoupala. Jen pomalejšímu Leonkovi jsem musela ťuknout asi dvakrát V seníku bych to udělala podobně, zaškrabkala mu zvenku na dvířka a povzbuzovala, když se bude zapojovat. Je možné tam i něčím šmrdolit, aby to chtěl chytat. Tedy předpokládám, že jsou taky průhledná? Ale tak šramocení po nich by možná taky stačilo
lesnížínka
napsal(a):
Kočky se naučí dvířky chodit v pohodě, nevím proč asi, že je baví to prolézání dírama Tyhle vaše jsou na kocourovu obsluhu trochu náročnější, ale já to všechno kočky učila tak, že jsem je v té místnosti zavřela a zvenku ťukla na dvířka, že se rozhoupala. Jen pomalejšímu Leonkovi jsem musela ťuknout asi dvakrát V seníku bych to udělala podobně, zaškrabkala mu zvenku na dvířka a povzbuzovala, když se bude zapojovat. Je možné tam i něčím šmrdolit, aby to chtěl chytat. Tedy předpokládám, že jsou taky průhledná? Ale tak šramocení po nich by možná taky stačilo
já už su tak blbá ...já-už párkrát se mi stalo,že napíšu,a neodešlu....dám nahoře křížek a pak se divím,že to tam néni
krátce..bo se mi fakt blbě píše jednou rukou ...vytáhl mi drén a vrátil tu sádru-dlahu...a píchl něco proti bolesti....zítra zas....i s maxem.....už aby bylo v noci tepleji,nebo mi to tu zdemoluje
Bobča
napsal(a):
já už su tak blbá ...já-už párkrát se mi stalo,že napíšu,a neodešlu....dám nahoře křížek a pak se divím,že to tam néni
krátce..bo se mi fakt blbě píše jednou rukou ...vytáhl mi drén a vrátil tu sádru-dlahu...a píchl něco proti bolesti....zítra zas....i s maxem.....už aby bylo v noci tepleji,nebo mi to tu zdemoluje
No nevím, u nás bylo dneska -10st, ale jo, má se prý oteplovat Drén...fůj, ani mi to nepopisuj, nikdy jsem nic tak hrozného neměla a nechci si to ani představovat
Jinak...fakt ho zase chceš vyšoupnout? I po tom, co jsi kolem toho zažila? I když jsem byla pro...jde spíš o to, že by se celá ta anabáze mohla opakovat
lesnížínka
napsal(a):
No nevím, u nás bylo dneska -10st, ale jo, má se prý oteplovat Drén...fůj, ani mi to nepopisuj, nikdy jsem nic tak hrozného neměla a nechci si to ani představovat
Jinak...fakt ho zase chceš vyšoupnout? I po tom, co jsi kolem toho zažila? I když jsem byla pro...jde spíš o to, že by se celá ta anabáze mohla opakovat
Raduš-upřímně...já nevím...on byl tak jiný ....vrací se to starých kolejí....kdybys ho ale viděla dnes v noci,když jsem ho nepustila ven shazoval věci z počítače..z bedýnek..mlátil miskama...lítal po všem-dupal jak stádo koní chvíli jsem to vydržela....nepomohlo okřiknutí...ve dne se rozvalí a čeká,že ho pohladím..chvíli drží,a už zase zuby..
to byla fakt vteřina...hladila jsem ho..a..pác.nechtěl pustit,až jsem druhou rukou dala bombu do čenichu...
dnešní noc bude stejná...mám jít s ním zítra na kontrolu...nevím,jak přišla na to,že ho to nutí na kašel-chytla ho pod krkem..(on ráno se asi 2krát nadavoval-jsem myslela,že ty kapsičky,co mu nechutnají-trochu slin z něho vyšlo).ty injekce byly na ten jakokašel
zase mám pocit,že potřebuje ten pohyb venku...musela bych vědět,kam by šel....ale ještě počkám,jak bude tepleji....bude víc na balkoně..ale ty noci jsou zase od 2-3 hodin....
saola
napsal(a):
Tak mu pořiďte kšíry a voďte ho ven na procházky.
dobré ráno saolo
od mala to zkouším...rozplácne se a dělá mrtvého brouka..jako kotěti jsem mu začla dávat obojek-chtěla jsem ho učit na procházky..dostal se mu mezi čelisti..a už nikdy víc si to nenechal nasadit..zkoušela jsem znovu-šílel...šla jsem s ním i ven v kšírách..poprvé se hned vyvlíkl,stáhla jsem to trošku..chytal takový amok ...tohle je z března..rozplácne se..nechala jsem ho v nich,ať si zvykne...za chvíli se kroutil jak had..
nevím,jestli jste sledovala vlákno s maxem....myslela jsem si,že si něco uvědomil po tom pobytu u koní...byl jak vyměněný...mazlivý,přítulný...byl vždy odtažitý,nenechal se pochovat,pohladit...divočil..a najednou spával zase v nohách,přišel si pro pohlazení.....
jak mu otrnulo-už se spravil,má už 4.80kg...je to ve starých kolejích..chci ho pohladit,chce si hrát-má plyšovou hračku,ale někdy prostě.navíc teď nesmí ven-na balkon-míval ho otevřený od noci-zima nezima....
dostal atb injekci,má být v teple.....tak je to šílené..ale ty dostihy tady v tom pokojíku.....je to vesničan,nechci ho omlouvat..udělala jsem chybu s těma koněma,uznávám,ale on fakt potřebuje lítat,škoda že ho nestihnu natočit-mám malý telefon..viděla bych to tak na domek se zahradou,aby mohl ven i dovnitř...
teď leží před telkou a bude chrnět
No, princip učení kšír je v tom, že mu je ráno doma nasadíte a kocoura si nijak nevšímáte, Jestli chce, ať si klidně leží rozpláclý na podlaze. I když pro vás by to mělo spíš přínos zkusit to večer, aby byl v noci klid. Jen ho nenechte postroj kousat a devastovat, to je třeba mu zatrhnout. Ale jinak - ať se klidně kroutí.
Ne, vážně, to není o tom, nasadit kšíry a hned vyrazit do ulice. Musíte vše dělat postupně. Napřed naučit na kšíry, pak na vodítko a pak teprve vyrazit ven.
Děláte chybu, že ho poliďšťujete - on neuvažuje tak, že by vám měl být vděčný. U koní byl ve stresu, hladový, v naprosto cizím prostředí. Domů se vrátil vyhublý a nemocný - takže to nebyl žádný vděk a uvedomování si dalšího rizika ztráty dobrého bydla, ale jen špatný zdravotní, tělesný a psychický stav. Když se uzdravil, je to zase ten starý kocour, nepoužitelný do malé garsonky.
Tak to prostě je.
Vodit ho na vycházky může mít smysl - bude mít zábavu on, vy, a co vy víte? Třeba se z něj stane naopak skvělý cestovní kocour a bude s vámi chodit i na celodenní výlety.
Saola má pravdu Bobčo....kocourka co jsem měla před tím,jsem až v dospělosti učila chodit na kšírách a naučil se..týden je nosil doma,aby si zvykl..potom jsem ho připnula na vodítko,začali chodit po chodbě po baráku a nakonec jsme vyšli i ven..třeba jen na 5 minut,protože se bál,ale každý den na chvíli..pak vždycky,když jsem kšíry vytáhla,tak už mňoukal u dveří a těšil se ven...
Čamlieho,kterýho mám teď doma,by teda asi taky klepla pepka,protože ten je statečný jen za oknem
Zkus to ještě s těma kšírkama,postupně..třeba by to bylo vysvobození pro vás oba a byly by jste na čerstvém vzduchu
canka
napsal(a):
Saola má pravdu Bobčo....kocourka co jsem měla před tím,jsem až v dospělosti učila chodit na kšírách a naučil se..týden je nosil doma,aby si zvykl..potom jsem ho připnula na vodítko,začali chodit po chodbě po baráku a nakonec jsme vyšli i ven..třeba jen na 5 minut,protože se bál,ale každý den na chvíli..pak vždycky,když jsem kšíry vytáhla,tak už mňoukal u dveří a těšil se ven...
Čamlieho,kterýho mám teď doma,by teda asi taky klepla pepka,protože ten je statečný jen za oknem
Zkus to ještě s těma kšírkama,postupně..třeba by to bylo vysvobození pro vás oba a byly by jste na čerstvém vzduchu
Já v tomto neporadím, nemám žádnou zkušenost ani s obojkem, natož kšírama. Nebo Boži...budeš muset vyměnit garsonku za domek se zahrádkou Ne, dělám si srandu. U nás si to teďka starší lidi pořizují(asi kvůli výši nájmu) ale přijde mi to jako totální blbost. Na domě je pořád strašně práce, oprav, údržby...což ti na bytě či celém bytovém domě dělá někdo...na to určený, myslím barák, společné prostory. Pro starší lidi je to pohodlné a...k nezaplacení.
lesnížínka
napsal(a):
Já v tomto neporadím, nemám žádnou zkušenost ani s obojkem, natož kšírama. Nebo Boži...budeš muset vyměnit garsonku za domek se zahrádkou Ne, dělám si srandu. U nás si to teďka starší lidi pořizují(asi kvůli výši nájmu) ale přijde mi to jako totální blbost. Na domě je pořád strašně práce, oprav, údržby...což ti na bytě či celém bytovém domě dělá někdo...na to určený, myslím barák, společné prostory. Pro starší lidi je to pohodlné a...k nezaplacení.
barák jak hrad jsem nechala dětem-3 byty...bazén,kurty na nohejbal...
ale jinak-max mi utekl od veteriny. ..metl jak torpédo do zahrady u školy a školky...jsou tam i domky se zahradou...možná se to vyřeší samo....už o něm nechci nějak polemizovat,co jsem měla nebo neměla dělat...řešili jsme to tu hodně dlouho a já už se v tom nechci babrat.-byla jsem z toho hodně špatná....
vím,myslíte to dobře..ale je to pořád dokola prostě,když začal v těch kšírách skákat půl metru do vzduchu a lítat po pokoji,jsem mu je sundala..vím,že to nejde hned...zkoušela jsem ho na ně zvykat...a někdo mi tu napsal,že z něho nikdy mazlíček nebude...prostě potřebuje ven...zavolám ještě na policajty,kdyby někdo nahlásil kočku,na veterině jsem nechala na sebe číslo a 400(celkem 1200)a kocour v háji dostal další injekci..a zítra jsem s ním měla přijít znovu...
to uvědomnění si jsem myslela tak,že se tak choval,jako by si něco uvědomil,co ztratil...nepolidšťuju ho,nenechal by se..byla jsem jen šťastná,že je jiný...
jsem neskutečně unavená..všechno jednou rukou,i řídit-vím,že se to nemá,ale není jiná možnost sádra zavazí bolí to jak čert...zánět se mi rozlezl dál na předloktí-poslal mě na chiru do fakultky...do toho kontrola s kocourem..jednou rukou ho narvat do tašky-má sílu!!vysmekl se v milisekundě...jela jsem do té nemocnice a vrátila se ho hledat..a to mě strašil dr.,že si mě tam můžou taky nechat...zkusím ještě večer,ale už to asi nedávám...ta dnešní noc byla zase šílená..vůbec jsem nespala..seděl u balk.dveří a řval a řval..nebudu popisovat,co dál dělal...prostě to má v povaze a potřebuje se vybít...
Bobča
napsal(a):
ale jinak-max mi utekl od veteriny. ..metl jak torpédo do zahrady u školy a školky...jsou tam i domky se zahradou...možná se to vyřeší samo....už o něm nechci nějak polemizovat,co jsem měla nebo neměla dělat...řešili jsme to tu hodně dlouho a já už se v tom nechci babrat.-byla jsem z toho hodně špatná....
vím,myslíte to dobře..ale je to pořád dokola prostě,když začal v těch kšírách skákat půl metru do vzduchu a lítat po pokoji,jsem mu je sundala..vím,že to nejde hned...zkoušela jsem ho na ně zvykat...a někdo mi tu napsal,že z něho nikdy mazlíček nebude...prostě potřebuje ven...zavolám ještě na policajty,kdyby někdo nahlásil kočku,na veterině jsem nechala na sebe číslo a 400(celkem 1200)a kocour v háji dostal další injekci..a zítra jsem s ním měla přijít znovu...
to uvědomnění si jsem myslela tak,že se tak choval,jako by si něco uvědomil,co ztratil...nepolidšťuju ho,nenechal by se..byla jsem jen šťastná,že je jiný...
jsem neskutečně unavená..všechno jednou rukou,i řídit-vím,že se to nemá,ale není jiná možnost sádra zavazí bolí to jak čert...zánět se mi rozlezl dál na předloktí-poslal mě na chiru do fakultky...do toho kontrola s kocourem..jednou rukou ho narvat do tašky-má sílu!!vysmekl se v milisekundě...jela jsem do té nemocnice a vrátila se ho hledat..a to mě strašil dr.,že si mě tam můžou taky nechat...zkusím ještě večer,ale už to asi nedávám...ta dnešní noc byla zase šílená..vůbec jsem nespala..seděl u balk.dveří a řval a řval..nebudu popisovat,co dál dělal...prostě to má v povaze a potřebuje se vybít...
Šmarjá Boži, je mi to všechno líto Tebe, Maxe, celá ta situace kolem...všechno na ho.no zrovinka Chtěla jsem ti už předtím napsat, že bych ho na tu veterinu vůbec netahala, však nevypadal, že by mu něco bylo. A teď ještě tohle. Ty se máš léčit a budeš lítat po venku a hledat ho v době, kdy se to ani nemá. Doprkvančic
canka
napsal(a):
Bobčo tak co Max?
ahoj canko...dík za optání.. nenašla jsem ho...
v noci jsem úplně jasně slyšela křoupání granulí....za chvíli závěs,tak jsem se otočila a on šel kolem válendy...jsem ho pohladila a říkám,kdo tě pustil??jdu se podívat,dveře do chodby pootevřené-tam světlo.......a zmizelo to......normálně živý sen..
sousedka slíbila,že to dá na facebook..tak uvidím..policajtům jsem taky volala,je tu sběrné místo pro zatoulaná zvířata...tak že mi zavolají...večer jsem tam ještě jezdila,volala....ale podle toho,jak metl...může být už bůhvíkde..jen zas byla v noci zima...tak mě bylo o něho nic ještě neschovávám...vyčkávám...pojedu se tam ještě podívat-i se poptat..
jo,chtěla jsem mu dát časem volnost,ale ne zrovna tímto způsobem....
Tak já si myslím,že teď je hlavně někde schovaný a vyděšený ..v domkách na zahradách bude hodně psů,což je pro Maxe taky něco nového a hlavně si musí uvědomit,že pro něj jsou psi nebezpeční...hlavně doufám,že to dobře dopadne
Kdyby se ho tam někdo ujal,bylo by to skvělé...ale moc tomu nevěřím..z mé zkušenosti tady z vesnice spousta lidí kočky nemá rádo
canka
napsal(a):
Tak já si myslím,že teď je hlavně někde schovaný a vyděšený ..v domkách na zahradách bude hodně psů,což je pro Maxe taky něco nového a hlavně si musí uvědomit,že pro něj jsou psi nebezpeční...hlavně doufám,že to dobře dopadne
Kdyby se ho tam někdo ujal,bylo by to skvělé...ale moc tomu nevěřím..z mé zkušenosti tady z vesnice spousta lidí kočky nemá rádo
tam dál je velké sídliště....spousta "zálivů",trávníky,hřiště,živé ploty...myslím,že tam kočky ani venku nejsou...aspoň jsem žádnou neviděla..lidí,co venčili psy,jsem se poptávala....ty zahrady jsou přes cestu-i když ji mohl zpátky přeběhnout...myslím,že nemám šanci ho tam někde najít...ale nevzdám to...zavolám ještě-mě napadlo-najdu číslo na to sběrné místo....dám pak vědět
ještě u té školy a školky,jak jsou ty zahrady,kde mi zmizel,je dům pro seniory...
Bobča
napsal(a):
tam dál je velké sídliště....spousta "zálivů",trávníky,hřiště,živé ploty...myslím,že tam kočky ani venku nejsou...aspoň jsem žádnou neviděla..lidí,co venčili psy,jsem se poptávala....ty zahrady jsou přes cestu-i když ji mohl zpátky přeběhnout...myslím,že nemám šanci ho tam někde najít...ale nevzdám to...zavolám ještě-mě napadlo-najdu číslo na to sběrné místo....dám pak vědět
ještě u té školy a školky,jak jsou ty zahrady,kde mi zmizel,je dům pro seniory...
U domu pro seniory a školky...tam by mohl někdo kočky krmit, z těch důchodců. Zkus pátrat spíš tam. Ach jo.
Já sem se nasr...na celý svět hned po ránu, ale to se tady toho netýká...jen nemám moc náladu na psaní, tak se omlouvám
lesnížínka
napsal(a):
U domu pro seniory a školky...tam by mohl někdo kočky krmit, z těch důchodců. Zkus pátrat spíš tam. Ach jo.
Já sem se nasr...na celý svět hned po ránu, ale to se tady toho netýká...jen nemám moc náladu na psaní, tak se omlouvám
Raduš v poho....ale už leze slunko...dnes mi volala ta známá ze Suché Lozi...včera jsem na ni myslela,že jí musím zavolat....telepatie
i možná,že se mi zjevil max ve snu něco značí.... měj se a hlavu vzhůru
Bobča
napsal(a):
Raduš v poho....ale už leze slunko...dnes mi volala ta známá ze Suché Lozi...včera jsem na ni myslela,že jí musím zavolat....telepatie
i možná,že se mi zjevil max ve snu něco značí.... měj se a hlavu vzhůru
Venku se moc dělat nedá, je zima pořád. Tak se tu tak nudím, já kráva sklerotická, dneska pod mrakem...mohla jsem umýt okna!!! Asi se do nich ještě po obědě dám, alespoň v patře, tam je jich míň
Canko, co očička u Bertíka, je to už dobré? Já jsem přeházela kočico-psí skřínku a našla jsem tam jednu tabletu Milbemaxu! Tak jsem ji hned dala Gučince(to bylo v pondělí) v úterý už se zdála veselejší a dneska už má jiskru v oku, už je to ta stará Gucci, jen je ještě strašně pohublá. Břicho ne, to měla i s tasemnicí jak válec(nebo právě proto ) ale ta kůže na ní doslova vlaje, jako by si oblékla Leonkův kožíšek Do 14dnů mi snad vetka konečně dopraví ty další tablety - co slíbila a nejspíš zapomněla Ještě musí dostat jednu - jinou.
Očíčka se mi zase zdají stejné,ale myslím si,že zatím stojí únava a stres..koukala jsem na fotky z fotopasti a Bertík se tam usilovně snaží bránit ten svůj seník před těma dvěma kocourama Očividně se tam necítí prostě bezpečně,ani tam už nechce spát Včera byl totálně vyčerpaný a celý den prospal na balíku slámy pod plachtou..i když jsem tam kolem furt šůrovala a něco dělala,spal tak tvrdě,že ani nezvedl hlavu..večer mi říkal manžel,že zase lítal jako neřízená střela
Jsem strašně ráda,že už to tento víkend bude mít hotový ten seník a bude mít zase klídek a pohodičku...fakt věřím,že ty očíčka jsou z toho stresu a únavy
canka
napsal(a):
Očíčka se mi zase zdají stejné,ale myslím si,že zatím stojí únava a stres..koukala jsem na fotky z fotopasti a Bertík se tam usilovně snaží bránit ten svůj seník před těma dvěma kocourama Očividně se tam necítí prostě bezpečně,ani tam už nechce spát Včera byl totálně vyčerpaný a celý den prospal na balíku slámy pod plachtou..i když jsem tam kolem furt šůrovala a něco dělala,spal tak tvrdě,že ani nezvedl hlavu..večer mi říkal manžel,že zase lítal jako neřízená střela
Jsem strašně ráda,že už to tento víkend bude mít hotový ten seník a bude mít zase klídek a pohodičku...fakt věřím,že ty očíčka jsou z toho stresu a únavy
Jako...že se mu únavou už i třetí víčka klíží? Možná, že jo, chuďato malé. To je dobře, že mu to upravíte. Vím, jak to měl i Leonek, když k nám chodili cizí kocouři, taky nekastráti na něho kastráta, chudák byl každou chvíli domlácený
dobré ráno děvčata
vidím,že jste noční tvorové já jak kdy..ale většinou vypínám už kolem 8 čučnu ne telku...
dnes jsem grogy...ruka bolela celou noc..usnula jsem v 10 na 2 hoďky..o půl 4si dala ibalgin...měla jsem tendenci tu sádru sundat...trpěla jsem jak zvíře nevěděla jsem,jak ji položit..mám jít až na 8 do fakultky,ale dám se dokopy a vyrazím...maxe jsem nenašla,je to prý na tom fb....
jsem svým způsobem naštvaná na tu vetku,mě pošle chirugr pro potvrzení,že je kocour zdravý,a místo jeho vyšetření dostane on atb,jako bych ho nakazila já ...neměl žádné příznaky kašle...říkala jsem jí-má to i v počálu,že kde byl a jak vypadal....já ho vypiplu,vykrmím,on mě za to pokouše a uteče (vím,že za to nemůže,ale vyšetřit ho snad mohly-jsou tam 2 mladé slečny),nechala jsem tam 1200 za jeho léčbu-prášky jim dám zpátky -bůhvíco v té ruce mám...atb -augmentin beru poctivě od pondělí,jen pohnu prstama,bych se zbláznila....
musím myslet na ten živý sen-on se se mnou fakt přišel rozloučit-bojím se nejhoršího
dám vědět,jak jsen dopadla
Bobča
napsal(a):
Boži, myslím, že jsi fakt onemocněla tou klasickou "nemocí z kočičího škrábnutí/kousnutí" jak někde výše psala Radka! Bolestivost, otok, rozšiřování otoku - to vše je pro to typické. Buď ráda, že máš ATB, podchytila jsi to, doufám, včas! Jinak ono by to mohla zachytit nejbližší spádová mízní uzlina; není výjimkou, že při škrábnutí někde na ruce (mám fakt na mysli ruku, tj. dlaň, hřbet ruky a prsty) se otok a bolestivost rozšíří nejen na předloktí, ale až na paži! Pokud bys měla pocit, že ani po ATB se stav nezlepšuje, obzvlášť při výrazné bolestivosti, horečce nebo kdyby byla bolest škubavého charakteru, neváhej znovu jet k dr. - klidně i na pohotovost! Kočky jsou v tomto specifické - mají v hubě poměrně hnusné patogeny! A to ještě u Maxe je asi štěstí v neštěstí, že už je nějakou dobu zpět, neloví myši a tak. Myslím na Tebe a přeji brzkou úzdravu!
Bobča
napsal(a):
dobré ráno děvčata
vidím,že jste noční tvorové já jak kdy..ale většinou vypínám už kolem 8 čučnu ne telku...
dnes jsem grogy...ruka bolela celou noc..usnula jsem v 10 na 2 hoďky..o půl 4si dala ibalgin...měla jsem tendenci tu sádru sundat...trpěla jsem jak zvíře nevěděla jsem,jak ji položit..mám jít až na 8 do fakultky,ale dám se dokopy a vyrazím...maxe jsem nenašla,je to prý na tom fb....
jsem svým způsobem naštvaná na tu vetku,mě pošle chirugr pro potvrzení,že je kocour zdravý,a místo jeho vyšetření dostane on atb,jako bych ho nakazila já ...neměl žádné příznaky kašle...říkala jsem jí-má to i v počálu,že kde byl a jak vypadal....já ho vypiplu,vykrmím,on mě za to pokouše a uteče (vím,že za to nemůže,ale vyšetřit ho snad mohly-jsou tam 2 mladé slečny),nechala jsem tam 1200 za jeho léčbu-prášky jim dám zpátky -bůhvíco v té ruce mám...atb -augmentin beru poctivě od pondělí,jen pohnu prstama,bych se zbláznila....
musím myslet na ten živý sen-on se se mnou fakt přišel rozloučit-bojím se nejhoršího
dám vědět,jak jsen dopadla
Ježiš Boži,
Ty už zas nemáš Maxe??? Ach jo, musím to pročíst celé...
fikovnice
napsal(a):
Boži, myslím, že jsi fakt onemocněla tou klasickou "nemocí z kočičího škrábnutí/kousnutí" jak někde výše psala Radka! Bolestivost, otok, rozšiřování otoku - to vše je pro to typické. Buď ráda, že máš ATB, podchytila jsi to, doufám, včas! Jinak ono by to mohla zachytit nejbližší spádová mízní uzlina; není výjimkou, že při škrábnutí někde na ruce (mám fakt na mysli ruku, tj. dlaň, hřbet ruky a prsty) se otok a bolestivost rozšíří nejen na předloktí, ale až na paži! Pokud bys měla pocit, že ani po ATB se stav nezlepšuje, obzvlášť při výrazné bolestivosti, horečce nebo kdyby byla bolest škubavého charakteru, neváhej znovu jet k dr. - klidně i na pohotovost! Kočky jsou v tomto specifické - mají v hubě poměrně hnusné patogeny! A to ještě u Maxe je asi štěstí v neštěstí, že už je nějakou dobu zpět, neloví myši a tak. Myslím na Tebe a přeji brzkou úzdravu!
Podle popisu jí to škube. Jen nechápu, že ta ATB nezabírají Mě teda ATB na všechno zabrala už druhý den.
děvčata,dnes jsem odjela z nemocnice s brekem.....zavolala jsem tomu svému chirurgovi-poslal mě tam proto,protože se to právě rozlízalo po předloktí a měla jsem zvýšenou teplotu...doktor ve fn se na mě podíval,co vlastně po něm chci-proč mě tam poslali...atb jsem brala 3.den,že je to brzo-to byla středa....dal mi na to prontosan,a že za 2 dny na kontrolu...dal mi zpátky tu dlahu...ve čtvrtek jsem už odpolko nemohla bolestí vydržet,ibalgin nezabíral,v noci taky ne-nevěděla jsem jak tu ruku položit...jiný doktor dnes v 8,že tam mám prostě zánět.ano,vím,ale myslela jsem,že mi na to dá něco,aby se mi ulevilo,nebo něco od bolesti.. nemohla jsem se ani dotknout prstů..
tak že s tím nesmím vůbec hýbat..řekla jsem mu,že jsem sama,i chleba si musí člověk přidržet,když si ho krájí...že si mám koupit krájený a vzít si co mám doma od bolesti......přišlo mi to strašně líto
zavolala jsem-a vrátila jsem se k tomu svému,povolil mi to trochu-měla jsem tu ruku strašně staženou...píchl mi dolminu,předepsal aulin...jsem se teď trochu dospala... je to o dost lepší-necuká to tak v tom....ta paže mě bolela už v tu středu...a 37,8-což na to,že nemívám teplotu(už jsem se začínala bát)
kdysi jsem se škrábla o kost,když jse stahovala králíky a vím,že se to dlouho hojí....i jako učnice-nemohla se oprasit mladá sviňka,tak jsem jí musela pomoct vytáhnout selátka-já hubeňoučká(paní měla siné ruce ) zoubek mi roztrhl palec uvnitř ní... ...půlroku si pamatuju mě to bolelo...takže vím,že od zvířete se to dlouho hojí...
pardon,jsem zabředla...ale ta bolest vím,že nebude jen tak chvíli...atb mám ještě do pondělka
Jani..promiň malá písmena-píšu jen jednou rukou..... a dík za účast...
navíc rouška,sádra,s maxem na veterinu-jsem ho prostě neudržela...a slečny mi ani dveře nepodržely....viděly jak s ním zápasím
Bobča
napsal(a):
děvčata,dnes jsem odjela z nemocnice s brekem.....zavolala jsem tomu svému chirurgovi-poslal mě tam proto,protože se to právě rozlízalo po předloktí a měla jsem zvýšenou teplotu...doktor ve fn se na mě podíval,co vlastně po něm chci-proč mě tam poslali...atb jsem brala 3.den,že je to brzo-to byla středa....dal mi na to prontosan,a že za 2 dny na kontrolu...dal mi zpátky tu dlahu...ve čtvrtek jsem už odpolko nemohla bolestí vydržet,ibalgin nezabíral,v noci taky ne-nevěděla jsem jak tu ruku položit...jiný doktor dnes v 8,že tam mám prostě zánět.ano,vím,ale myslela jsem,že mi na to dá něco,aby se mi ulevilo,nebo něco od bolesti.. nemohla jsem se ani dotknout prstů..
tak že s tím nesmím vůbec hýbat..řekla jsem mu,že jsem sama,i chleba si musí člověk přidržet,když si ho krájí...že si mám koupit krájený a vzít si co mám doma od bolesti......přišlo mi to strašně líto
zavolala jsem-a vrátila jsem se k tomu svému,povolil mi to trochu-měla jsem tu ruku strašně staženou...píchl mi dolminu,předepsal aulin...jsem se teď trochu dospala... je to o dost lepší-necuká to tak v tom....ta paže mě bolela už v tu středu...a 37,8-což na to,že nemívám teplotu(už jsem se začínala bát)
kdysi jsem se škrábla o kost,když jse stahovala králíky a vím,že se to dlouho hojí....i jako učnice-nemohla se oprasit mladá sviňka,tak jsem jí musela pomoct vytáhnout selátka-já hubeňoučká(paní měla siné ruce ) zoubek mi roztrhl palec uvnitř ní... ...půlroku si pamatuju mě to bolelo...takže vím,že od zvířete se to dlouho hojí...
pardon,jsem zabředla...ale ta bolest vím,že nebude jen tak chvíli...atb mám ještě do pondělka
Jani..promiň malá písmena-píšu jen jednou rukou..... a dík za účast...
navíc rouška,sádra,s maxem na veterinu-jsem ho prostě neudržela...a slečny mi ani dveře nepodržely....viděly jak s ním zápasím
Trochu to tu Cance plevelíme ale mám z loňského roku taky,,výbornou" zkušenost s doktorama Mamku začala strašně bolet ruka, tak, že nemohla celou noc spát, jak jí v ní taky škubalo, nezabíralo nic od bolesti, nakonec už musela k doktorovi prý,,asi nějaký zánět"- dali léky, nic nepomáhalo. Už jsme tušily, že od páteře, ruka jí postupně totiž na hřbetu zmrtvěla, přestala i cítit prsty, tak zase kolečko u ortopedů, neurologů a akorát si vyslechnula blbých řečí. Kdy vás to bolí? Pořád, ve dne trochu míň, ale celé noci nespím, kdyby to nebolelo tak strašně, ani k doktorovi nejdu...No to si nevymýšlejte, to vás nemůže bolet pořád! Vyšla z ordinace, ubrečená, já, že má minimálně uřezanou ruku a ona, že na ni doktorka takto řvala. Přitom mamka je v důchodu, u doktora nebyla snad 10let(to byla s karpálama na operaci) jinak vůbec k doktorům nechodí a v každé ordinaci si stran té ruky vyslechla jen blbé kecy, už pak nechtěla nikam jít, že ona toto nemá za potřebí, radši zdechne, než takové pindy poslouchat. Tak jsem ji objednala k fyzioterapeutovi, nechtěla jít ani za nic, protože se normálně platí, ale jsem ji přemluvila, že je to poslední možnost. Pomohl jí a přístup absolutně jiný(jasně, za peníze, vím, že ne pro její hezké oči ) ale s doktorama zase na dlouho skončila, obě sme skončily, doufám
canka
napsal(a):
ahoj Canko Radka to dobře napsala,že ti to tu pěkně plevelíme ..já se jaksi do toho ponořila....ale byly jsme tu jen my 3,tak jsem si dovolila
už se těším,jak bude vypadat seník pro Berťu pak dej fotečku...
je to taky už dost dlouho,co se mu to nějak nelepší.. .
já na maxe pořád myslím...ještě to nechám ty jeho věci...záchodek atd...-stejně nesmím nic dělat doufám..
Holky v pohodě,jen to plevelte
Tak Bertíkovo království ke dostavěno,konečná cena 6000,- kč
Aby tu zároveň luftoval vzduch,do okýnka jsme dali síť,a je to vyřešeno..teď už není možné,aby jsem nějaká cizí kočka vlezla...
Problém ale je,že Bertík tvrdohlavě odmítá pochopit princip dvířek..zkusila jsem už všechno,a prostě nic..jenže pokud to nepochopí,stavěli jsme to k ničemu a ani on se sem nedostane...nějaká rada?
Zkoušela jsem ho prostrčit,za dobrůtku,násilím nacpat..nic,sám do toho nechce prostě vlézt co teď?
canka
napsal(a):
Aby tu zároveň luftoval vzduch,do okýnka jsme dali síť,a je to vyřešeno..teď už není možné,aby jsem nějaká cizí kočka vlezla...
Problém ale je,že Bertík tvrdohlavě odmítá pochopit princip dvířek..zkusila jsem už všechno,a prostě nic..jenže pokud to nepochopí,stavěli jsme to k ničemu a ani on se sem nedostane...nějaká rada?
Zkoušela jsem ho prostrčit,za dobrůtku,násilím nacpat..nic,sám do toho nechce prostě vlézt co teď?
vypadá to moc hezky....jen se mi zdají dvířka trošku vysoko...ale to by až tak nemělo vadit....a co kdybys zkusila ty být vevnitř a na něco ho nalákat??aby tě viděl uvnitř-šel by za tebou,hm?
Dělali jsme to dle návodu tu výšku A ven pak po popostrčení vylezl normálně,ale přijde mi,že nedokáže pochopit to,že do dvířek musí drcnout a hlavně ten zvuk magnetu,když dvířka sepnou,je pro něj hrozně děsivý...venkovní kočičák a takový posera ještě mě napadlo ho tam zavřít a buď si poradí,nebo tam bude zavřený,hotovo..tam mu nic nechybí,všechno tam má,takže když zůstane jeden den zavřený,nic se nestane..a protože miluje volnost,on by na to určitě přišel zloduch
canka
napsal(a):
Když ho zavřete v seníku a budete dělat něco kolem bude co? Řvát uvnitř, půjde si lehnout nebo? Já bych to tak udělala, aby o mě venku veděl a donutilo ho to řešit. Kočky nejsou hloupé, teda většina
canka
napsal(a):
Dělali jsme to dle návodu tu výšku A ven pak po popostrčení vylezl normálně,ale přijde mi,že nedokáže pochopit to,že do dvířek musí drcnout a hlavně ten zvuk magnetu,když dvířka sepnou,je pro něj hrozně děsivý...venkovní kočičák a takový posera ještě mě napadlo ho tam zavřít a buď si poradí,nebo tam bude zavřený,hotovo..tam mu nic nechybí,všechno tam má,takže když zůstane jeden den zavřený,nic se nestane..a protože miluje volnost,on by na to určitě přišel zloduch
dobré ránko děvčata.
Canko,já jsem-bude to znít směšně-učila maxe žduchat do dveří z balkonu dovnitř(drží,když je člověk jen zatlačí) tak,že jsem si k němu venku klekla a ukazovala mu to "hop,tlapičky"...pak zevnitř ho povzbuzovala"no pojď,tlapičky,hop"...chvíli to trvalo,mňoukal tam,ale pak už to dělal...jenže se mu to chození sem tam líbilo...tak stejně bylo otevřeno už od noci.....dnes jsem ho v noci zase jasně viděla
ale ten nápad se mi taky líbí-nechat ho tam,a kdyby tam byl dlouho,ukázala bych se mu v okýnku...a pak opačně...to cvaknutí bude asi chvíli trvat,ale věřím,že si zvykne....není to žádnej ťunťa jak jsi ho nazvala držím pěsti
Bobča
napsal(a):
ahoj Canko Radka to dobře napsala,že ti to tu pěkně plevelíme ..já se jaksi do toho ponořila....ale byly jsme tu jen my 3,tak jsem si dovolila
už se těším,jak bude vypadat seník pro Berťu pak dej fotečku...
je to taky už dost dlouho,co se mu to nějak nelepší.. .
já na maxe pořád myslím...ještě to nechám ty jeho věci...záchodek atd...-stejně nesmím nic dělat doufám..
Boži, a dá se teda něco v této souvislosti dělat? Vím, že za to nemůžeš, ale chudák Max!
Taky nechápu, proč Tě s ním tahali na veterinu, když vypadal úplně zdravě a z těch hrůz ve stájích se vzpamatoval...
Obávám se, že toto je konec telenovely...
Bobčo až ti bude líp,můžeš se Maxe pokusit hledat..a třeba taky zjistíš,že už je u někoho ubytovaný...a co rozvěsit letáčky,že utekl?Poprosit někoho ze sousedů,zda by to tam neobešel a nerozvěsil?Lidi jsou teď hodně doma,tak budou mít čas se dívat...
Bertík ten sem pro změnu ani nepáchnul..očividně je naštvaný,co jsem mu provedla,že jsem se ho snažila prostrčit tím malým otvůrkem
Takže pokud dnes přijde,jsem tu dnes celý den,k obědu si opeču buřtíky,tak ho prostě zavřu a uvidíme,co se bude dít...
Dneska je opravdu krásně a lituju všech panelákových,co nemají možnost v tuhle dobu být někde bokem venku..
canka
napsal(a):
Bobčo až ti bude líp,můžeš se Maxe pokusit hledat..a třeba taky zjistíš,že už je u někoho ubytovaný...a co rozvěsit letáčky,že utekl?Poprosit někoho ze sousedů,zda by to tam neobešel a nerozvěsil?Lidi jsou teď hodně doma,tak budou mít čas se dívat...
Bertík ten sem pro změnu ani nepáchnul..očividně je naštvaný,co jsem mu provedla,že jsem se ho snažila prostrčit tím malým otvůrkem
Takže pokud dnes přijde,jsem tu dnes celý den,k obědu si opeču buřtíky,tak ho prostě zavřu a uvidíme,co se bude dít...
Dneska je opravdu krásně a lituju všech panelákových,co nemají možnost v tuhle dobu být někde bokem venku..
chtěla jsem,zatím je to fb..jenže-teď jsem opravdu naprosto nepoužitelná!!to kousnutí,jak se to rozlezlo ten zánět,tak strašně bolelo..i když mi dali atb.....já musela na veterinu zkrz chirurga-pro potvrzení,že je zdravý(jsem to tu někde psala)a oni léčili ho že měl kašílek-prdlajs......musela jsem tam každý den,s jednou rukou-druhou šíleně bolestivou-sádrou,rouškou,neohrabaná.......ráno se sebou,pak s kocourem...žádný léčebný klid....nepřeju nikomu ty 2 dny bolestí-v tom špitále mi to moc stáhli....dnes nic nedělám-nesmím si ani nic přidržet tou levou rukou-tím jsem si to asi ten zánět rozbouřila,jenže,když jsem musela pořád někam pendlovat?a prsty používat?jak to můžu dodržet?...musím vydržet,až to nebude bolet-fakt ....sousedka mi nosí obědy...dál nemůže,bo byla v práci asi v kontaktu se zahr.studentem-4dny tam chodil,než mu zjistili že to má..divím se,že ty koleje ještě nezavřeli....
jezdila jsem tam často,jenže on může být už kilometry daleko....zjevil se mi i dnes v noci....
Canko,závidím ti to opékání
a ty Jani,čteš mi myšlenky....chtěla jsem to dát jako nové vlákno-konec telenovely asi to dám...
Ahoj Bobčo...no nebylo to pro mě zrovna jednoduchý včera večer..zavřela jsem ho do seníku,bylo asi 18:30 h...všechno tam samozřejmě měl,jídlo ,pelíšky,zachůdek...a šla jsem domů..to bylo naříkání a řevu..rvalo mi to srdce,protože vím,že chtěl ven,ale musela jsem to vydržet..ráno už v seníku nebyl,tak jsem hned koukala na záznam z fotopasti,kde bylo vidět,že několikrát před dvířkama stál..pak šel asi spinkat a kolem 1 h ráno byl opět vidět u dvířek,jak tam strká tlapkama do toho a nakonec vylezl i ven
Ale od té doby zase jakoby se po něm slehla zem..uvidíme,kolem sedmé hodiny půjdu krmit zvěrstvo,tak snad tam bude..jen nevím,když ho tam takhle pokaždé zavřu,aby to prostě pochopil,že může jít dvířkama ven,jestli ho tím neotrávím a on se sem pak nebude chtít vracet
A hlavně chci,aby se naučil chodit i dovnitř a to bude asi nejtěžší oříšek,protože nevím,jestli to hlučnější otvírání ho neviděsí..ale musí se to naučit...až bude pršet nebo bude bouřka,aby se schoval..
Nechala jsem fotopast namířenou jen na dvířka,tak uvidíme
canka
napsal(a):
Ahoj Bobčo...no nebylo to pro mě zrovna jednoduchý včera večer..zavřela jsem ho do seníku,bylo asi 18:30 h...všechno tam samozřejmě měl,jídlo ,pelíšky,zachůdek...a šla jsem domů..to bylo naříkání a řevu..rvalo mi to srdce,protože vím,že chtěl ven,ale musela jsem to vydržet..ráno už v seníku nebyl,tak jsem hned koukala na záznam z fotopasti,kde bylo vidět,že několikrát před dvířkama stál..pak šel asi spinkat a kolem 1 h ráno byl opět vidět u dvířek,jak tam strká tlapkama do toho a nakonec vylezl i ven
Ale od té doby zase jakoby se po něm slehla zem..uvidíme,kolem sedmé hodiny půjdu krmit zvěrstvo,tak snad tam bude..jen nevím,když ho tam takhle pokaždé zavřu,aby to prostě pochopil,že může jít dvířkama ven,jestli ho tím neotrávím a on se sem pak nebude chtít vracet
A hlavně chci,aby se naučil chodit i dovnitř a to bude asi nejtěžší oříšek,protože nevím,jestli to hlučnější otvírání ho neviděsí..ale musí se to naučit...až bude pršet nebo bude bouřka,aby se schoval..
tak držím palce já myslím,že si zvykne....pak sem jej zprávu,budu se sem chodit dívat
canka
napsal(a):
A co tak ho ještě venku před dvířkama přidržet, až to cvakne ho tam popostrčit, aby prošel dovnitř? Myslím jemně, lákat ho, vysvětlovat mu stylem: podívej Berti, tady takhle přijdeš k tomu, udělá to cvak a můžeš tááákhle projít do domečku. A zase ho pak zkusit vylákat ven, už bez pomoci?
Tak děvčata mám výbornou zprávu..Bertík přišel z lesa hladový jak blázen,poslušně za mnou běžel až k seníku..nepustila jsem ho dveřmi,ale přistrčila jsem ho ke dvířkům a trošku ho tam vecpala..tak prošel,já rychle obešla dveřmi dovnitř a zase zavřela..Bertík snědl 2 kapsičky a čtvrt misky granulí a na chvíli se ke mě schoulil na pomazlení..když už byla skoro tma,tak jsem se zvedla,rychle vyšla ze seníku a zavřela za sebou..počkala jsem z druhé strany dvířek a volala na něj..mňoukal na mě,koukal dvířkama..říkám pojď honem..tak několikrát tlapkama bouchnul do dvířek a pak prostrčil i čumáček a najednou byl venku Měla jsem fakt radost
Teď už ho to jen naučit i dovnitř
canka
napsal(a):
Tak děvčata mám výbornou zprávu..Bertík přišel z lesa hladový jak blázen,poslušně za mnou běžel až k seníku..nepustila jsem ho dveřmi,ale přistrčila jsem ho ke dvířkům a trošku ho tam vecpala..tak prošel,já rychle obešla dveřmi dovnitř a zase zavřela..Bertík snědl 2 kapsičky a čtvrt misky granulí a na chvíli se ke mě schoulil na pomazlení..když už byla skoro tma,tak jsem se zvedla,rychle vyšla ze seníku a zavřela za sebou..počkala jsem z druhé strany dvířek a volala na něj..mňoukal na mě,koukal dvířkama..říkám pojď honem..tak několikrát tlapkama bouchnul do dvířek a pak prostrčil i čumáček a najednou byl venku Měla jsem fakt radost
Teď už ho to jen naučit i dovnitř
Sem říkala, že to není žádný blbec, pochopí to určitě nakonec každý. Oni kluci jsou kapánek natvrdlí, trvá jim to kapánek dýl ale nakonec to dají taky
Zapomněla jsem,že chlapy nechápou tak rychle
Mám nainstalovanou fotopast přímo na dvířka,takže kdyby ho nááááahodou napadlo to večer vyzkoušet jít dovnitř,tak o tom budu vědět..ale to bych poznala i na jídle..zatím jde vidět,že se tam necítí úplně svůj,když nevidí ven,ale já věřím,že se to poddá,až zjistí,že už mu tam nikdo neleze a může klidně spát a hlavně tam má jídlo k dispozici nonstop a nemusí čekat,až přijdu..
Těším se na to,až ta jeho malá roztomilá hlavička přijde na to,že za těma dvířkama se skrývají jen samé výhody
canka
napsal(a):
Zapomněla jsem,že chlapy nechápou tak rychle
Mám nainstalovanou fotopast přímo na dvířka,takže kdyby ho nááááahodou napadlo to večer vyzkoušet jít dovnitř,tak o tom budu vědět..ale to bych poznala i na jídle..zatím jde vidět,že se tam necítí úplně svůj,když nevidí ven,ale já věřím,že se to poddá,až zjistí,že už mu tam nikdo neleze a může klidně spát a hlavně tam má jídlo k dispozici nonstop a nemusí čekat,až přijdu..
Těším se na to,až ta jeho malá roztomilá hlavička přijde na to,že za těma dvířkama se skrývají jen samé výhody
Gucci I. si uměla zaškrábat na okno, za kterým nás viděla, že chce domů. Cinkala drápkama tak vehementně, že někdy jsme si říkala, že se prodere dovnitř Několikrát jsem viděla Leonka, že to obkoukal, natáhnul se a sjel packama po okně ...on totiž drápky nikdy nevytahoval. Gucci to nikdo neučil, naučila se to sama a Leonek to nikdy nepochopil, nanejvýš ji navedl, ať mu zacinká. Takže to nenaučil Gucci II. a ta zase Viktorka. Byla to fakt dobrá dovednost, nemuseli jsme pořád koukat do oken, jestli někdo nesedí za a nechce jít domů. To se naučil hlavně Viktorek, protože byl přes zimu, kdy jsme většinou seděli v obyvču a jeho pouštěli do atria u vchodu, aby jsme ho viděli(a je tam závětří a může se schovat do garáže) no a teď jde, sedne před okno a hypnotizuje. Když dlouho nikdo nejde otevřít, zase se sebere a jde si po svých. Za chvilku tam sedí zas Mám teď hustou záclonu, takže ji mám rozhrnutou jak závěs, abych tam na zvířectvo viděla. Na francouzských oknech(dveřích)
dobré ráno děvčata tak to je bezva-vidíš,a jak rychle to šlo
jak ráda bych vám taky napsala dobrou zprávu-jsem na palici,když teď tak mrzne.... je tam velká hustota obyvatel,tak se utěšuju,že si ho někdo veme honí se mi hlavou různé scénáře...
ale mě už je líp.pojedu na kontrolu a doufám,že mi ten krunýř už nedá
Teda ale dneska už mi na Berťana ruply nervy fakt
Měla jsem radost,že jsem přišla a on už tu čekal,tak jsem ho přinesla ke dvířkům a on úplně vyšiloval..no prostě měl smůlu,podržela jsem mu tlapky a něžně hu čumáčkem nasměrovala,aby do nich musel strčit a projít..tak tam teda vlezl,snědl dvě sousta jídla a hned chtěl ven..tlapkama zase takovou dobu strkal do dvířek,než mu došlo,že jinak než čumákem to nepůjde..a vyskočil na balík slámy pod plachtu a šel spát..proč se ani pořádně nenají?A proč nechce spát ve svých pelíškách mi už hlava nebere a řekla jsem mu dneska,že jak se to nenaučí,vyměním ho za jiného..vypadal,že mu to je prej úplně jedno,kolik to stálo,ať si to prej strčím někam
canka
napsal(a):
Teda ale dneska už mi na Berťana ruply nervy fakt
Měla jsem radost,že jsem přišla a on už tu čekal,tak jsem ho přinesla ke dvířkům a on úplně vyšiloval..no prostě měl smůlu,podržela jsem mu tlapky a něžně hu čumáčkem nasměrovala,aby do nich musel strčit a projít..tak tam teda vlezl,snědl dvě sousta jídla a hned chtěl ven..tlapkama zase takovou dobu strkal do dvířek,než mu došlo,že jinak než čumákem to nepůjde..a vyskočil na balík slámy pod plachtu a šel spát..proč se ani pořádně nenají?A proč nechce spát ve svých pelíškách mi už hlava nebere a řekla jsem mu dneska,že jak se to nenaučí,vyměním ho za jiného..vypadal,že mu to je prej úplně jedno,kolik to stálo,ať si to prej strčím někam
ale nevyměníš
já myslím,že trucuje,že tam má změnu...vydrž...i s jídlem i s tím spaním....já to pozorovala ty nálady u maxe taky....dával mi to pěkně najevo,kam šel spát,když se mnou nemluvil
uvidíš,jestli tam ubyde jídlo,když tam zrovna nebudeš...a co bylo na fotopasti?
Nevyměním,však ten zloduch to ví,proto je v klidu
Na fotopasti za celou noc nic..jen rano to,kdyz jsem ho prostrčila dovnitř..teď jsem přišla domu,protože potřebuju něco vyřídit ve městě,tak uvidíme,jestli tam zkusí vlézt..zatím furt spal pod plachtou..
Ach jo,jsou to nervy někdy..
A jinak Bobčo,stejně to s Maxem nevzdávej..zkus ho pak ještě hledat..za mě by bylo furt nejlepší,kdyby ty si ho někomu předala do dobrých rukou..s tou šancí,že bys věděla,jak se má...
canka
napsal(a):
Na fotopasti za celou noc nic..jen rano to,kdyz jsem ho prostrčila dovnitř..teď jsem přišla domu,protože potřebuju něco vyřídit ve městě,tak uvidíme,jestli tam zkusí vlézt..zatím furt spal pod plachtou..
A jinak Bobčo,stejně to s Maxem nevzdávej..zkus ho pak ještě hledat..za mě by bylo furt nejlepší,kdyby ty si ho někomu předala do dobrých rukou..s tou šancí,že bys věděla,jak se má...
tak jsem to i plánovala ...zase jsem to tam projížděla,i dál...napsala jsem všem známým,co tam poblíž bydlí....v noci je zima,myslím na něj,jak někde mrzne-jestli má co jíst ....
kopírka zavřená,já nemám barvu..zrovna tak blbou dobu na útěk si vybral...mě se s tou rukou blbě řídí-chci dát do okolních marketů.jestli ho někdo neviděl..na kole taky zrovna nemůžu...netuším vůbec,v které oblasti by už mohl být..

Bobča
napsal(a):
tak jsem to i plánovala ...zase jsem to tam projížděla,i dál...napsala jsem všem známým,co tam poblíž bydlí....v noci je zima,myslím na něj,jak někde mrzne-jestli má co jíst ....
kopírka zavřená,já nemám barvu..zrovna tak blbou dobu na útěk si vybral...mě se s tou rukou blbě řídí-chci dát do okolních marketů.jestli ho někdo neviděl..na kole taky zrovna nemůžu...netuším vůbec,v které oblasti by už mohl být..
Bobčo,
hoďte Maxe na psího detektiva jako ztracené zvíře. I s fotkou, popisem povahy atd.
Bobča
napsal(a):
Jakube-je to tam!!!!tak uvidím ještě jednou dík..i jsem si se slečnou pěkně pokecala
No koukám, Max nikde By mne zajímalo, jak jsou ty storry o tom, jak se kočka vrátila domů 20km...jestli se to někdy stalo i tady, ne jen v USA? Jsem tím chtěla říct, že budeš koukat, až se zjeví u dveří
Celý den jsem ještě šila roušky pro bráchu s rodinou.
lesnížínka
napsal(a):
No koukám, Max nikde By mne zajímalo, jak jsou ty storry o tom, jak se kočka vrátila domů 20km...jestli se to někdy stalo i tady, ne jen v USA? Jsem tím chtěla říct, že budeš koukat, až se zjeví u dveří
Celý den jsem ještě šila roušky pro bráchu s rodinou.
ahoj Raduš,já myslím,že on se asi sám nevrátí...je to ťunťa...Bertík od Canky je tulák,chodí i daleko,vrací se...Max zná akorát okolí paneláku,pozná ho,když ho vypustím na parkovišti,utíká ke svému-jsou na té straně teda jenom 2
ty mrazy mě ale štvou... ..doufám,že není někde zalezlý...že si ho někdo všiml...musel mít hlad
uvidím,co ten hlídací pes,co mě poradil Jakub..možná ten závěr telenovely bude mít zas pokračování....
jsi holka šikovná,že pořád šiješ....máš pochvalu
Taky si myslím,že se sám od sebe irčitě nevrátí
Ano,je to o dost horší právě kvůli těm mrazům,protože jestli nemá co jíst a ještě mrzne.. Určitě to Bobčo ještě zkus,spíš navečer,když je klid a uslyší tvé volání...já věřím,že ho najdeš..hubeného,hladového,ale najdeš..chce to hledat každý den..nevzdat to..
canka
napsal(a):
Taky si myslím,že se sám od sebe irčitě nevrátí
Ano,je to o dost horší právě kvůli těm mrazům,protože jestli nemá co jíst a ještě mrzne.. Určitě to Bobčo ještě zkus,spíš navečer,když je klid a uslyší tvé volání...já věřím,že ho najdeš..hubeného,hladového,ale najdeš..chce to hledat každý den..nevzdat to..
dík Canko...už nemám tu sádru,mám ortézu-ještě je to napuchlé,ale už to tak nebolí......taky jsem myslela spíš navečer....napadají mě všelijaké scénáře-ty 2 noci,jak se mi ukázal naživo ve snu....chtěl mi něco říct...já na to věřím...nebudu tu rozebírat,co jsem tu měla za duchy atd..
Bobča
napsal(a):
dík Canko...už nemám tu sádru,mám ortézu-ještě je to napuchlé,ale už to tak nebolí......taky jsem myslela spíš navečer....napadají mě všelijaké scénáře-ty 2 noci,jak se mi ukázal naživo ve snu....chtěl mi něco říct...já na to věřím...nebudu tu rozebírat,co jsem tu měla za duchy atd..
Já na to nevěřím(na duchy apod.) vůbec a jen doufám, že není chudina někde přejetý Nebo večer až, za tmy. Možná se ve dne bojí odněkud vylézt. Hm, to je další věc...mohl ho někdo nechtěne zavřít někde v kůlně, ve sklepě někde, kam se chodí je občas.
lesnížínka
napsal(a):
Já na to nevěřím(na duchy apod.) vůbec a jen doufám, že není chudina někde přejetý Nebo večer až, za tmy. Možná se ve dne bojí odněkud vylézt. Hm, to je další věc...mohl ho někdo nechtěne zavřít někde v kůlně, ve sklepě někde, kam se chodí je občas.
byla jsem tami po 12hod jsem vyjela,prošla všechno pěšky..poptala se mamin s kočárkama,co tam jezdí denně...nic...školní jídelna i školka už byly otevřené...nic..prolesla jse všechny keře-je tam velké hřiště s oválem...volala do sklepních okýnek....byla jsem i na tom domově důchodců....jsou to jenom byty...paní šla ven hledat taky v zahradě chodil tam celorezavý kocour...ještě pojedu večer,ale..tam už asi nebude-pokud si ho někdo nevzal domů...kůlny tam nejsou,okýnka do sklepa jen někde-tam jsem volala...je to už týden...kdybych věděla kam až mohl jít-kterým směrem...
Bobča
napsal(a):
omlouván se za chyby.prolezla!!!nevím,jak to mě tam naskočilo...ztráty písmenek si už ani nevšímám-nekontrolovala jsem to před odesláním
Už jsem to psala několikrát: na compu mi to dělá běžně. Vůbec to nechápu proč? Ručně bych takové hrubky nikdy nenapsala a na compu píšu děsné nesmysly. Horší, že už je i přehlížím! Netuším, jestli tím, že jsem už normálně slepá, nebo je to nějaké compslepota
lesnížínka
napsal(a):
Už jsem to psala několikrát: na compu mi to dělá běžně. Vůbec to nechápu proč? Ručně bych takové hrubky nikdy nenapsala a na compu píšu děsné nesmysly. Horší, že už je i přehlížím! Netuším, jestli tím, že jsem už normálně slepá, nebo je to nějaké compslepota
kompslepota bezva termín..... teď mi volal ten správce hřiště-byl nedostupný....že tam večer bývají na hřišti kočky...i myši...vzal si na mě číslo....ještě pořád doufám!!!
Bobčo nikdy nepřestávej doufat..mě když se na týden ztratil Bertík(všude po vesnici letáky,vyvěšeno na obci,na obecních stránkách,na FB,prostě všude ),bylo snad to nejhnusnější počasí..furt vichr,déšť,zima..hledala jsem každý den,několikrát..jediný co mě utěšovalo,že umí lovit..i přesto,že můj manžel mi řekl,ať se připravím na nejhorší,Bertík cestu domu nakonec našel sám..ale našel se..nejvíc se mi ozývali kočky při nočním hledaní,když byl klid...sbíhali se ke mě všechny vesnické kočky,jen Berťas ne
Ja ti věřím,že ho najdeš..uvidíš..
Jinak k Bertíkovi..ráno jsem ho nikde neviděla,tak koukám na záběry z fotopasti a nic,nebyl tam Tak jsem chvíli volala a přišel z lesa a sám si to namířil směrem ke dvířkům..tak jsem se tam s ním posadila a něžně ho tam popostrkávala Tak už i sám strčil hlavičku dovnitř a já ho v téhle fázi popošťouchla Tak snad když to tak budeme praktikovat každý den,tak mu to dojde..fotopast jede furt,takže úspěch snad uvidím
canka
napsal(a):
Bobčo nikdy nepřestávej doufat..mě když se na týden ztratil Bertík(všude po vesnici letáky,vyvěšeno na obci,na obecních stránkách,na FB,prostě všude ),bylo snad to nejhnusnější počasí..furt vichr,déšť,zima..hledala jsem každý den,několikrát..jediný co mě utěšovalo,že umí lovit..i přesto,že můj manžel mi řekl,ať se připravím na nejhorší,Bertík cestu domu nakonec našel sám..ale našel se..nejvíc se mi ozývali kočky při nočním hledaní,když byl klid...sbíhali se ke mě všechny vesnické kočky,jen Berťas ne
Jinak k Bertíkovi..ráno jsem ho nikde neviděla,tak koukám na záběry z fotopasti a nic,nebyl tam Tak jsem chvíli volala a přišel z lesa a sám si to namířil směrem ke dvířkům..tak jsem se tam s ním posadila a něžně ho tam popostrkávala Tak už i sám strčil hlavičku dovnitř a já ho v téhle fázi popošťouchla Tak snad když to tak budeme praktikovat každý den,tak mu to dojde..fotopast jede furt,takže úspěch snad uvidím
A nebo bude stát ťulda u dvířek a čekat, až mu pomůžete dovnitř, protože přece,,panička je šikovná a umí to otevírat"
canka
napsal(a):
to jo,jenže Berťa odešel od domu a domů se vrátil...mluvila jsem s dcerou,ta měla teď Mauího 10 dní pryč....Miki tak vloni býval taky-jednou prý i 14 dní..už nedoufala...oni nejsou ale vykastrovaní-takže chodí za kočkama,vrací se dorvaní,hubení.......ale oni ví,kam se vrátit....Max se nezatoulal od domu....je to asi 1,5 km od bydliště,ale on neví,jakou trasou jel....
kdyby bylo aspoň teplo...
Berťa je dobrej..to pude
lesnížínka
napsal(a):
Jo, je to slepota Čtu: bývají tam večer kočky i myši a vzal si na NĚ číslo
jsi dobrá.....a psala jsem omlouvám,a naskočilo omlouván....no není to schválnost??
Já mám multifokály v očích,vidím i v drogérii ty drobné nápisy na šamponech....a většinou si to po sobě čtu....a pak...buch chyba...ale co,jsou na světě horší věci...
Bobča
napsal(a):
to jo,jenže Berťa odešel od domu a domů se vrátil...mluvila jsem s dcerou,ta měla teď Mauího 10 dní pryč....Miki tak vloni býval taky-jednou prý i 14 dní..už nedoufala...oni nejsou ale vykastrovaní-takže chodí za kočkama,vrací se dorvaní,hubení.......ale oni ví,kam se vrátit....Max se nezatoulal od domu....je to asi 1,5 km od bydliště,ale on neví,jakou trasou jel....
kdyby bylo aspoň teplo...
Berťa je dobrej..to pude
Bobi neztrácej naději, zvířata se umí orientovat asi podle jiných věcí, než my.
lesnížínka
napsal(a):
A nebo bude stát ťulda u dvířek a čekat, až mu pomůžete dovnitř, protože přece,,panička je šikovná a umí to otevírat"
No toho se upřímně bojím nejvíc ale nechtěla jsem to psát
Tak když už si v klídku vylézá sám bez pomoci,tak přeci nemůže trvat dlouho to,aby pochopil i tu druhou stranu Ty dvířka mám nastaveny tak,že na vstup pustí jen tedy Bertíka s obojkem a magnetem na něm a ven jakoby kohokoliv(protože se tam dostane jen Bert samozřejmě)...takže když se jde dvířky ven,je to jakoby lehčí na otevření o něco,protože to nespouští ten magnet..ale když bude lézt pomalu dovnitř jako dnes,tak ten magnet hned spustí,a hned to klapne k otevření taky..on jen musí zatlačit tím jeho růžovým nosíkem a to je to..jemu se ten nosík právě nikam strkat nechce héérečce
Bobča
napsal(a):
neztrácím...pojedu tam ještě večer...
Budu na tebe a Maxe myslet,ať to dobře dopadne..já si myslím,že když tě uslyší,v tom tichu,ten jemu jediný důvěrně známý hlas,tak poletí k tobě..možná bude dobré mít sebou kdyžtak přepravku v autě,kdyby se ti poštěstilo ho najít...fakt budu držet pěsti
Dnešní mazlení na sluníčku s tím nechápavým růžovým čumáčkem,co ho nechce nikam strkat

canka
napsal(a):
Dnešní mazlení na sluníčku s tím nechápavým růžovým čumáčkem,co ho nechce nikam strkat
.....je nádhernej.....
Teda musím to napsat sem...to byla dneska prochajda jsem přišla neskutečně nasr.. Procházím vedlejší obcí(my jsme takové dvě spojené) a tu je vykáceno, ořezáno vyčištěno...takže s novým starostou se ze staré malebné vísky, stává nechutný komoušovský patvar ve smyslu: Slunce seno - ať svět vidí U nás ve vsi totéž - před mým barákem na druhém břehu potoka, vykácený porost zvlášť chráněného území, kdysi tam ponechaný kvůli vzácným tesaříkům...no, asi budou v pr... Zabočíme už směr domů a potkáme jednoho souseda se štěnětem lovečáka. Štěně mu zdrhalo, napřed k nám a následně za někým..na silnici. Ano, vylekala bych se taky, asi by i dostalo přes zadek. Ale to co následovalo, z toho je mi špatně doteď. Házením psa za kůži zleva doprava a o zem, mezitím řev a mlácení vodítkem s karabinou přes záda, štěně pištělo...Musela jsem doslova utéct Jsem 150m od baráku a koukám...co to tam je sakra na cestě?!? První jsem myslela, že zajíc, než se to pohlo a já zjistila podle chůze, že asi kočka a podle barvy, že asi Gůča. Letím s řevem tam: dopr...Gučino, co děláš venku!?Já pletivem zadrátovala branku i bránu, zavozila všechny díry pod ploty...a ona hups, přes kamenou zeď domů. Vzápětí jelo auto a to tak, že svižně (není to normální silnice, jezdí se tu pomalu) Výborně první kvůli ní přejeli Leonka, teď to ještě naučí Viktora, koza jedna Má to doma malé - 12000m2 doprčic. Přišla jsem domů neskutečně naštvaná...a ještě mě to nepřešlo
Tak večer jsem chtěla mít radost,že to Bertík konečně zkusí sám...a posr.lo se to...
Nechala jsem ho nejdřív v klidu najíst,pak šel za mnou ven a já schválně vlezla dovnitř a zavřela se..samozřejmě chtěl za mnou,takže stál venku,koukal dovnitř a už strkal hlavičku do průlezu,já radost jak blázen,tak tam na něj mluvím jak je šikovný a najednou vidím,jak někam odbíhá,protože ho někdo vyhnal..a zaháda hned vyřešena,do dvířek na mě čumí koza Baruna Nemám to lehký fakt Takže zítra to zkusím znovu touto taktikou,ale nechám kozy venku v ohradě...
Lesnížínka: Lidi jsou dneska hnusný a neumí se ke zvířatům chovat,jakoby si na nich něco kompenzovali někteří...
A kdyby mi kočičák takhle učil chodit ostatní čičiny na silnici,tak by mě asi kleplo,to je pravda
Ono to kácení v chráněných oblastech je poslední dobou asi hit..u nás je tu také kousek chráněného údolí,a i tak se tam vesele furt něco prosekává a vysypávají se tam odpadky
canka
napsal(a):
Tak večer jsem chtěla mít radost,že to Bertík konečně zkusí sám...a posr.lo se to...
Nechala jsem ho nejdřív v klidu najíst,pak šel za mnou ven a já schválně vlezla dovnitř a zavřela se..samozřejmě chtěl za mnou,takže stál venku,koukal dovnitř a už strkal hlavičku do průlezu,já radost jak blázen,tak tam na něj mluvím jak je šikovný a najednou vidím,jak někam odbíhá,protože ho někdo vyhnal..a zaháda hned vyřešena,do dvířek na mě čumí koza Baruna Nemám to lehký fakt Takže zítra to zkusím znovu touto taktikou,ale nechám kozy venku v ohradě...
Lesnížínka: Lidi jsou dneska hnusný a neumí se ke zvířatům chovat,jakoby si na nich něco kompenzovali někteří...
A kdyby mi kočičák takhle učil chodit ostatní čičiny na silnici,tak by mě asi kleplo,to je pravda
Ono to kácení v chráněných oblastech je poslední dobou asi hit..u nás je tu také kousek chráněného údolí,a i tak se tam vesele furt něco prosekává a vysypávají se tam odpadky
Ale Baruna nemá obojek, takže neprošla Kurňa, jen aby to Baruna nevzala na sílu...a dva tisíce v hajz...
Děvčata,tak jsem teď dojela-od čtvrt na 9 doteď jsem tam jezdila,volala do všech zákoutí,zahrad,hřišť.....ani on,ani jiná kočka nevylezla...ani ten zrzoun,co jsem ho viděla odpoledne...Každého jsem se ptala,koho jsem potkala...nikdo ho tam nikde neviděl....Vzdávám to...projela jsem obrovský okruh,nic nevynechala.stokrát vylezla z auta,ruka zas bolí-samé couvání,jednou rukou to moc nejde...hodně jsem prošla pěšky.....i čtvrť s domky se zahradami...Jsem zmrzlá jak herinek,vařím si čaj,asi si tam čáchnu trochu rumu a citron... tak dobrou
canka
napsal(a):
"A jinak Bobčo,stejně to s Maxem nevzdávej..zkus ho pak ještě hledat..za mě by bylo furt nejlepší,kdyby ty si ho někomu předala do dobrých rukou..s tou šancí,že bys věděla,jak se má..."
Myslím si úplně to stejné. A je mi zle z těch mrazů, co zase přišly... Kéž se Max najde...
lesnížínka
napsal(a):
Ale Baruna nemá obojek, takže neprošla Kurňa, jen aby to Baruna nevzala na sílu...a dva tisíce v hajz...
Kdyby ten obojek měla,tak ta trubka se tam narve,protože je strašně vlezlá a otravná..furt se plete pod nohy,něco vožužlává a krade...a běda,jak se Baruně nevěnujete,hned se přihlásí..a kdyby mi ta čůza ty dvířka rozbila,tak jde do klobás Tím jí vždycky vyhrožuju,že z ní bude puntíkatá klobása
Bobča
napsal(a):
Děvčata,tak jsem teď dojela-od čtvrt na 9 doteď jsem tam jezdila,volala do všech zákoutí,zahrad,hřišť.....ani on,ani jiná kočka nevylezla...ani ten zrzoun,co jsem ho viděla odpoledne...Každého jsem se ptala,koho jsem potkala...nikdo ho tam nikde neviděl....Vzdávám to...projela jsem obrovský okruh,nic nevynechala.stokrát vylezla z auta,ruka zas bolí-samé couvání,jednou rukou to moc nejde...hodně jsem prošla pěšky.....i čtvrť s domky se zahradami...Jsem zmrzlá jak herinek,vařím si čaj,asi si tam čáchnu trochu rumu a citron... tak dobrou
Bobčo nevzdávej to...nesmí tě odradit neúspěch..já stále věřím v dobrý konec..co vyvěsit ty letáky?Aspoň ručně napsané,jestli nemáš tiskárnu?Třeba se ho někdo ujal,možné to je...ale člověk chce mít jistotu přeci....
canka
napsal(a):
Bobčo nevzdávej to...nesmí tě odradit neúspěch..já stále věřím v dobrý konec..co vyvěsit ty letáky?Aspoň ručně napsané,jestli nemáš tiskárnu?Třeba se ho někdo ujal,možné to je...ale člověk chce mít jistotu přeci....
ahoj děvčata..ano,chtěla bych mít jistotu,určitě....na tom sídlišti už není....jedině u někoho uvnitř...prohlídla jsem každý keř,volala do každéko okýnka-ve dne volala,ptala se mamin,co tudy jezdí každý den s kočárkama(už jsem to tu psala)a obyvatel-nikdo ho neviděl....večer hulákala jak na lesy...je tam minimálně 15-20 velkých paneláků o 5-7 vchodech...u těch rodinných domků jsou zahrady...volala jsem do každé...hulákala,čekala....je to už týden...prohledala popelnice,jestli neleží na dně,když hledal jídlo nespala jsem,stresuje mě to,ukecala jsem doktora,aby mi už nedával tu sádrovou dlahu,dala jsem si doma ortézu,že nebudu nic dělat...po včerejšku mě tam zas pulzuje,bolí mě to-holt jsem ji používala na řízení-jinak jsem jezdila jednou rukou..zaparkovala jsem někde a chodila tam pěšky,poslouchala,jestli ho neuslyším...může být fakt už bůhvíkde...měla jsem si tam tu sádru ještě nechat....je to všechno tak blbě načasované!!!! ..jezdila jsem tam každý den,když jsem jela z kontroly...nevěřila bych,že takový ďubek napáchá tolik bolesti...
tu sádru jsem tu už dávala,ale jen pro představu,co člověk udělá jen jednou rukou...
Canko,uklidňuju se pohledem na Bertíka...krásnej kocourek-ty dlouhé vousy ,jak si vychutnává mazlení..
a máš pěkné i kozičky-nevím,jak to napsat,aby to nevyznělo jinak jak se jmenuje ta druhá?vidím,že máš fakt hodně zvířat...
Bobča
napsal(a):
ahoj děvčata..ano,chtěla bych mít jistotu,určitě....na tom sídlišti už není....jedině u někoho uvnitř...prohlídla jsem každý keř,volala do každéko okýnka-ve dne volala,ptala se mamin,co tudy jezdí každý den s kočárkama(už jsem to tu psala)a obyvatel-nikdo ho neviděl....večer hulákala jak na lesy...je tam minimálně 15-20 velkých paneláků o 5-7 vchodech...u těch rodinných domků jsou zahrady...volala jsem do každé...hulákala,čekala....je to už týden...prohledala popelnice,jestli neleží na dně,když hledal jídlo nespala jsem,stresuje mě to,ukecala jsem doktora,aby mi už nedával tu sádrovou dlahu,dala jsem si doma ortézu,že nebudu nic dělat...po včerejšku mě tam zas pulzuje,bolí mě to-holt jsem ji používala na řízení-jinak jsem jezdila jednou rukou..zaparkovala jsem někde a chodila tam pěšky,poslouchala,jestli ho neuslyším...může být fakt už bůhvíkde...měla jsem si tam tu sádru ještě nechat....je to všechno tak blbě načasované!!!! ..jezdila jsem tam každý den,když jsem jela z kontroly...nevěřila bych,že takový ďubek napáchá tolik bolesti...
tu sádru jsem tu už dávala,ale jen pro představu,co člověk udělá jen jednou rukou...
Canko,uklidňuju se pohledem na Bertíka...krásnej kocourek-ty dlouhé vousy ,jak si vychutnává mazlení..
a máš pěkné i kozičky-nevím,jak to napsat,aby to nevyznělo jinak jak se jmenuje ta druhá?vidím,že máš fakt hodně zvířat...
Kozénky
Myslíš, že by se dal od cizího chytit, odnést, odlákat domů? U nás ještě tak možná Vikťa(to je malé trdlo) Gucci, ani stará Gucci a Leonek ani omylem. U nás -10st Zkusila bych taky ty letáky, třeba ho má někdo doma a zjistí, že ho hledáš. Jestli už tam dělá binec, ještě ti ho rádi vrátí
canka
napsal(a):
Kdyby ten obojek měla,tak ta trubka se tam narve,protože je strašně vlezlá a otravná..furt se plete pod nohy,něco vožužlává a krade...a běda,jak se Baruně nevěnujete,hned se přihlásí..a kdyby mi ta čůza ty dvířka rozbila,tak jde do klobás Tím jí vždycky vyhrožuju,že z ní bude puntíkatá klobása
Baruna je pěkná, i sousedi měli podobnou(ta už je nejspíš v těch klobásách ) akorát neměla bílou lysinku a tmavší hlavu. Worka tam šel zvědavě k ohradě a jak vyšla zpoza rohu, tak stáhnul ocas a odklidil se pryč. Jsem se mu smála, že je to čert a bere nedobré pejsky, co honí slepice
lesnížínka
napsal(a):
Kozénky
Myslíš, že by se dal od cizího chytit, odnést, odlákat domů? U nás ještě tak možná Vikťa(to je malé trdlo) Gucci, ani stará Gucci a Leonek ani omylem. U nás -10st Zkusila bych taky ty letáky, třeba ho má někdo doma a zjistí, že ho hledáš. Jestli už tam dělá binec, ještě ti ho rádi vrátí
dala jsem to na toho hlídacího psa,říkala mi,že o tohle se postarají...včera mi jeden chlapík říkal-to vy máte tady ty letáky?a já žádné neviděla....začnu psát..tiskárnu mám...jen kam je dát?na každé dveře???lidi ven teď moc nechodí...jedině na sloup veřejného osvětlení,nebo k popelnici?
Myslím,že po té zkušenosti ho hlad vytáhne ven...ale může fakt cestovat všude možně...je to v té nejhustší části a nejrozlehlejších sídlištích kolem dokola....dám to i na markety...já fakt nemohla dřív...já mám problém se obléct,nezapnu si sama ani rifle-obléká mě sousedka a byla v práci...dělá na té koleji...je tam už asi 8 nakažených,jedna Rumunka se pokusila o sebevraždu,že se nedostane domů...naštěstí ji zachránili...
jdu na to psaní...co já z toho kocoura mám?? jen samé trápení
Ano,zvířátek mám dost,ale je to můj život...jsem ten divný typ holky,která upřednostňuje zvířata přede vším,takže nějaký nákupy hadříků,šminků,parfémů,umělé nehty a řasy apod - to je prostě mimo mě a i když to jiným ženským přijde divný,já jsem spokojená
A jinak druhá kozenka se jmenuje Boženka,letos jí bude už 7 let a furt lítá jak mladice.
A máme jenom 2 kozenky(máma s dcerou), 2 koně, 2 kočenky a jednoho pidi pejska..a abych vlastně nezapomněla,tak ještě rybičky
Bobča
napsal(a):
dala jsem to na toho hlídacího psa,říkala mi,že o tohle se postarají...včera mi jeden chlapík říkal-to vy máte tady ty letáky?a já žádné neviděla....začnu psát..tiskárnu mám...jen kam je dát?na každé dveře???lidi ven teď moc nechodí...jedině na sloup veřejného osvětlení,nebo k popelnici?
Myslím,že po té zkušenosti ho hlad vytáhne ven...ale může fakt cestovat všude možně...je to v té nejhustší části a nejrozlehlejších sídlištích kolem dokola....dám to i na markety...já fakt nemohla dřív...já mám problém se obléct,nezapnu si sama ani rifle-obléká mě sousedka a byla v práci...dělá na té koleji...je tam už asi 8 nakažených,jedna Rumunka se pokusila o sebevraždu,že se nedostane domů...naštěstí ji zachránili...
jdu na to psaní...co já z toho kocoura mám?? jen samé trápení
Já když dávala letáky,tak k popelnicím(každý vyhazuje odpadky i v nouzovém režimu ),na veřejné osvětlení,na stromy podél cest a chodníků,na obecní vývěsky ve vesnici a na úřad..nikdo mi nic neřekl,všichni byli moc milí a já i na obci řekla,že hned jak ho najdu,tak letáky odevšud sundám,takže byli všichni spokojeni.
Kdyby nebyly ty mrazy,tak si myslím,že by to možná i jako neznalec venkovního života zvládl,ale ty noční mrazy teď nejsou vůbec dobré já teda doufám,že ho někdo našel a zželelo se mu ho v tom mrazu a vzal ho domů...to by byla ta nejlepší varianta...o té špatné mluvit ani nechci a nebudu
canka
napsal(a):
Ano,zvířátek mám dost,ale je to můj život...jsem ten divný typ holky,která upřednostňuje zvířata přede vším,takže nějaký nákupy hadříků,šminků,parfémů,umělé nehty a řasy apod - to je prostě mimo mě a i když to jiným ženským přijde divný,já jsem spokojená
A jinak druhá kozenka se jmenuje Boženka,letos jí bude už 7 let a furt lítá jak mladice.
A máme jenom 2 kozenky(máma s dcerou), 2 koně, 2 kočenky a jednoho pidi pejska..a abych vlastně nezapomněla,tak ještě rybičky
Boženka...já jsem taky "Boženka" ..i ty ostatní zvířátka jsou super..koníci...obdivuju tě...My měli doma bytovku králíků-zabíjela jsem i 20 najednou s bráchou do klobás...plný dvůr slepic,prasata..to jako děcko...pak jsme měli taky velké hospodářství-když jsem se vdala,,,býky,prasata,husy,slepice,brojlery,kozy na mléko pro prasata..morky...
já nosila oblečení po bráchovi,nemalovala jsem se,žádné nehty,kadeřník,kosmetika atd...žádné voňavky...rifle,tričko....celý život..nemám ani šaty nebo sukni...
Já taky lítala jak mladice do svých asi 60 let...pak mě švihlo v zádech.....
Canko..já právě mám v hlavě ten scénář,že už ho asi nenajdu...po té zkušenosti na té slámě....on se mi vyloženě schovával,když jsem ho tam hned volala...nechtěl vylézt!!
Po tak dlouhé době teď-nevím...ale doufám... .dík moc Canko-dobrou
Já bych si to bez těch zvířat nedokázala představit..já jsem taky věčně ve vytahaných starých věcech a gumákách,typická jézéďačka
Já právě vím že jsi Boženka taky,tak jsem jen nechtěla,aby ses nějak neurazila,že jsi vlastně u mě koza
V tom chování,když tě viděl a neozval se..tohle mi přesně dělá ten můj kočičí pučmeloun doma..já můžu volat jak blbá a on se prostě doma neozve,kde je..nebo mi minule utekl na chodbu baráku a já ho hledám a volám..tak už sem začínala hysterčit,že vyběhl ven a on nakonec byl schovaný v botníku sousedky a klepal se jak osika..ale prostě se neozval..takže ten kdyby mi utekl,tak ho už taky nenajdu
Jinak přikládám foto,jak vypadají očíčka..je to lepší,ale stále to není ono...
canka
napsal(a):
Já bych si to bez těch zvířat nedokázala představit..já jsem taky věčně ve vytahaných starých věcech a gumákách,typická jézéďačka
Já právě vím že jsi Boženka taky,tak jsem jen nechtěla,aby ses nějak neurazila,že jsi vlastně u mě koza
V tom chování,když tě viděl a neozval se..tohle mi přesně dělá ten můj kočičí pučmeloun doma..já můžu volat jak blbá a on se prostě doma neozve,kde je..nebo mi minule utekl na chodbu baráku a já ho hledám a volám..tak už sem začínala hysterčit,že vyběhl ven a on nakonec byl schovaný v botníku sousedky a klepal se jak osika..ale prostě se neozval..takže ten kdyby mi utekl,tak ho už taky nenajdu
Mám to stejně se zvířatama(miluju je nade vše a lidi..jsou až na druhé koleji) V zahradě jsem jak prase pořád, protože práce v zahradě je něco jak u zvířat a čistá práce to rozhodně není. Taky si na ni nekoupím nové boty a parádní oblečení, ale boty, ve kterých už se nedá jít ani se psem a taktéž oblečení, které se na zahradu bere...dotrhat. Prolézám houštím(takže dotrhané ho často mám) věčně lozím po kolenách, které mám prodrané všechny. Nedej bože přijít nějaké návštěva, když jsem v zahradě Když přijede někdo na návštěvu a vím o něm, tak se obleču ještě tak nějak slušněj, protože to ho nejvíš provedu, nepracuju. Šaty...vždycky jednou za čas učiním pokus a spíš kvůli muži, či lidem, se hodím za dámu a koupím si šaty. Jdu v nich jednou na akci, kvůli které jsem je koupila a pak už si je většinou nikdy nedám Cítím se v nich nesvá, nejsem to já. Nejsem dáma. Měla jsem tu původní nick divoženka, ten jsem si sama zvolila. Pak tu byla nějaká přestavba, já zapomněla hesla a poslali mi nový, lesnížínku, že je nejpodobnější Jo, dá se, ale divoženka byla výstižnější. Ale makeup si dělám celý život, nemám knír a srostlé obočí to ne. Jsem divoženka hlavně v hlavě. Mám ,,volné" uvažování, nesnesu omezení, nerespektuju autority. Ale není to tak, že bych nechtěla dodržovat zákony třeba vím, že nějaký řád je potřeba. Jen já se mu úspěšně vyhýbám
canka
napsal(a):
ahoj děvčata..
Canko..to je pro mě pocta ,že se ještě používá tohle jméno-i když jen pro kozu...Já s tím musela žít celý život..Moje máma byla taky Božena a protože mě to jméno MUSELA dát,tak mě neměla ráda..(protože Božena je prý nejškaredší jméno na světě ) ..chtěla Vlaďku...ale brácha mi říkal Bobeš,Bobi,na střední mi začli říkat Bobina....Nemám ráda akorát oslovení v prvním pádě"Božká"(bývá to ve filmech pro pamětníky)a u vás v Čechách říkáte"Bóžo"....
Děvčata,ůplně vás vidím na těch zahradách a loukách..se zvířátkama měli jsme taky louky na seno,lány obilí,plantáže brambor...řepy pro prasata(někde jsem tu psala-bylo nás hodně-10 lidí o víkenu ke stolu-a ty kobylky se museli něčím nakrmit )
A teď tu hniju v garsonce,s artrózou,vyhřezlýma plotýnkama...a připadnu si zbytečná..
Bertík už ty oči má krásné...ještě chvíli,a bude to mít pryč úplně
Jo a ještě k Maxovi....já mám taky pocit,že se mi nechtěl ukázat...musel být v těch tujích schovaný-musel mě slyšet .....jakoby mě chtěl říct,že už nechce být zavřený...
lesnížínka
napsal(a):
Mám to stejně se zvířatama(miluju je nade vše a lidi..jsou až na druhé koleji) V zahradě jsem jak prase pořád, protože práce v zahradě je něco jak u zvířat a čistá práce to rozhodně není. Taky si na ni nekoupím nové boty a parádní oblečení, ale boty, ve kterých už se nedá jít ani se psem a taktéž oblečení, které se na zahradu bere...dotrhat. Prolézám houštím(takže dotrhané ho často mám) věčně lozím po kolenách, které mám prodrané všechny. Nedej bože přijít nějaké návštěva, když jsem v zahradě Když přijede někdo na návštěvu a vím o něm, tak se obleču ještě tak nějak slušněj, protože to ho nejvíš provedu, nepracuju. Šaty...vždycky jednou za čas učiním pokus a spíš kvůli muži, či lidem, se hodím za dámu a koupím si šaty. Jdu v nich jednou na akci, kvůli které jsem je koupila a pak už si je většinou nikdy nedám Cítím se v nich nesvá, nejsem to já. Nejsem dáma. Měla jsem tu původní nick divoženka, ten jsem si sama zvolila. Pak tu byla nějaká přestavba, já zapomněla hesla a poslali mi nový, lesnížínku, že je nejpodobnější Jo, dá se, ale divoženka byla výstižnější. Ale makeup si dělám celý život, nemám knír a srostlé obočí to ne. Jsem divoženka hlavně v hlavě. Mám ,,volné" uvažování, nesnesu omezení, nerespektuju autority. Ale není to tak, že bych nechtěla dodržovat zákony třeba vím, že nějaký řád je potřeba. Jen já se mu úspěšně vyhýbám
ahoj "divoženko" Raduš
Já zamlada dělala v kolchoze...když byla nějaká akce-MDŽ,dožínky,tak to byly ty příležitosti si koupit nějaké nové šaty a vyšvihnout se-jít za dámu,jak říkáš.. ..Já měla 60 kilo(z toho 5 na kozénkách )..na dědině nebyly nějak příležitosti někam chodit-chlap nechtěl nikam chodit...Takže děcka....dobytek,pole...
Ale nestěžuju si,tak to prostě mělo být hezký den
Bobča
napsal(a):
ahoj "divoženko" Raduš
Já zamlada dělala v kolchoze...když byla nějaká akce-MDŽ,dožínky,tak to byly ty příležitosti si koupit nějaké nové šaty a vyšvihnout se-jít za dámu,jak říkáš.. ..Já měla 60 kilo(z toho 5 na kozénkách )..na dědině nebyly nějak příležitosti někam chodit-chlap nechtěl nikam chodit...Takže děcka....dobytek,pole...
Ale nestěžuju si,tak to prostě mělo být hezký den
U nás je to spíš naopak, naštěstí to nijak nepřehání, protože ví, co má doma Nerada, nerada někam chodím, někde se ukazovat, vždycky jsem chodila jen kvůli muži, ten se chtěl pochválit(tehdy ještě bylo čím ) tak jsem to jaksi vždycky přetrpěla, ale čím starší a jak jsem zalezla sem na samotu, tak už jsem si odvykla úplně někam vyrážet. Muž má práci...pořád mezi lidma. Dlouho řediteloval velké podniky, takže pořád nějaké akce, teď je to menší, komornější, lidovější ale určitě by pořád chodil víc a častěji, kdybych já ovšem chtěla. Vyjímečně ho někam doprovodím, ale rozhoduju se týdny
U nás se říká Božka něčí a oslovuje Božko. Měla jsem na škole kamarádku Vlaďku a Vladěnóóó - taky nebyla žádná hitparáda, přišlo mi to jak nadávka
lesnížínka
napsal(a):
U nás je to spíš naopak, naštěstí to nijak nepřehání, protože ví, co má doma Nerada, nerada někam chodím, někde se ukazovat, vždycky jsem chodila jen kvůli muži, ten se chtěl pochválit(tehdy ještě bylo čím ) tak jsem to jaksi vždycky přetrpěla, ale čím starší a jak jsem zalezla sem na samotu, tak už jsem si odvykla úplně někam vyrážet. Muž má práci...pořád mezi lidma. Dlouho řediteloval velké podniky, takže pořád nějaké akce, teď je to menší, komornější, lidovější ale určitě by pořád chodil víc a častěji, kdybych já ovšem chtěla. Vyjímečně ho někam doprovodím, ale rozhoduju se týdny
U nás se říká Božka něčí a oslovuje Božko. Měla jsem na škole kamarádku Vlaďku a Vladěnóóó - taky nebyla žádná hitparáda, přišlo mi to jak nadávka
takže můžu být vlastně ještě ráda švagrová z těch Pašovic-máš pravdu-Božko...brácha"rudá ségro"(tomu jsme říkali "rudý bratře" ) ...mám ještě jednoho v Uničově-s tím jsem vyrůstala,tak ten mi říkal Bobeš atd...
ale kozénky Barunka a Boženka je pěkné,že??
odpolko se chystám ještě projet jinou část,kam se mohl třeba dostat...
lesnížínka
napsal(a):
Mám to nastavený úplně stejně Šaty,tak to fakt jen na dovolenou k moři,kde jsou vedra jako blázen a nebo když jdeme někomu na svatbu,jinak ani náhodou . Nosím taky radši džíny nebo kraťasy,jsem prostě takový sportovní typ,dáma určo ne .
Omezení a autority = přesně můj problém A k tomu jsem taková držka nevymáchaná,co prostě řekne,co si myslí..né vždy to dobře dopadne,zvlášť v práci Vždycky dostanu vynadáno,že jako vedoucí se musím chovat korektně a slušně,ale ono mi to prostě nejde a můj vedoucí mi vždycky říká,že musíme zapracovat na mých managerských schopnostech,a já mu na oplátku vždy říkám: ,,Na jakých?Já žádný nemám a nechci mít,,
A rozněžnit se dokážu jen nad zvířatama,nad lidma a dětma prostě ne..jsem prostě jiná
Bobča
napsal(a):
takže můžu být vlastně ještě ráda švagrová z těch Pašovic-máš pravdu-Božko...brácha"rudá ségro"(tomu jsme říkali "rudý bratře" ) ...mám ještě jednoho v Uničově-s tím jsem vyrůstala,tak ten mi říkal Bobeš atd...
ale kozénky Barunka a Boženka je pěkné,že??
odpolko se chystám ještě projet jinou část,kam se mohl třeba dostat...
Náhodou,mě se jméno Boženka moc líbí Hned jak jsem kozenu jako malou viděla,jméno mi prostě problesklo hlavou a bylo hotovo .Ale třeba jedna kobylka,ta černá,kterou mám už 17 let,tak se chudák jmenovala Žilka .Takže tu jsme fakt přejmenovali..jsem si představovala,kdyby mě naštvala,jak na ní volám TEPNO,nezlob mě
A malá ponice se jmenuje podle papírů Alma V.D. Maria Weide Chudák..přece ji nebudu říkat Almaro Takže je taky přejmenovaná
Moc ti držím Bobčo pěsti fakt..jsem strašně ráda,že to nevzdávás,jsi fajn ženská
canka
napsal(a):
Náhodou,mě se jméno Boženka moc líbí Hned jak jsem kozenu jako malou viděla,jméno mi prostě problesklo hlavou a bylo hotovo .Ale třeba jedna kobylka,ta černá,kterou mám už 17 let,tak se chudák jmenovala Žilka .Takže tu jsme fakt přejmenovali..jsem si představovala,kdyby mě naštvala,jak na ní volám TEPNO,nezlob mě
A malá ponice se jmenuje podle papírů Alma V.D. Maria Weide Chudák..přece ji nebudu říkat Almaro Takže je taky přejmenovaná
Moc ti držím Bobčo pěsti fakt..jsem strašně ráda,že to nevzdávás,jsi fajn ženská
jsi mě teda rozesmála ...dík za poklonu já jsem tu s tebou a s Radkou ráda...kdybys byla blíž,určitě bych se přijela podívat na to tvoje zvířectvo ...Radka je kolem 100km..
"Tepno" ....
Brácha měl Akita Inu psa(teď má dalšího,mezitím Berňáka) a mámě pořídil-jak říkával"protikus"-fenku...papírové,že budou štěňata......On byl Aron-říkali mu Ron a ona byla Aranka...tak té to zůstalo....vím,že stáli oba jako štěňata 10000 kč a jak povyrostla,zjistili jsme,že má padoucnici,takže ze štěňat nic nebylo...
Jinak jsem to tam ještě dál projezdila,jsou tam samé domky se zahradama..je to přes hlaní cestu...tak třeba v noci mohl cestovat.....tak jen čekat,jestli se ozve někdo na výzvu....
Ale jaksi v koutku mám obavy,že pokud ho už někdo má,a zvykají si na sebe-a Max na jiné jméno ....já ho zase tady zavřu,a bude se to opakovat..Bude chvíli hodný......Já potřebuju hlavně vědět,jestli je naživu a vpořádku
Jinak Bertík mi teda opravdu zaměstnává hlavu s těma dvířkama,už fakt nevím
Dneska jsem ho těma dvířkama prostrčila snad 6 x,ale on sám od sebe nic Ven už chodí úplně v pohodě,ale dovnitř to furt nechápe Vleze do toho vchodu,magnet secvakne,takže dvířka jsou uvolněná a on stojí a nic,nestrčí do nich a vzdá to..prostě do nic tím čumákem nestrčí já už fakt nevím..zkoušela jsem ho lákat zevnitř na šunku,smetanu,maso...nic..nevleze tam sám.. přijde mi,že i prostě hubne..jenže to může být i tím,že jsem zapomněla na to odčervení,takže zítra pro něj mus do lékárny na 100% zajet
canka
napsal(a):
Jinak Bertík mi teda opravdu zaměstnává hlavu s těma dvířkama,už fakt nevím
Dneska jsem ho těma dvířkama prostrčila snad 6 x,ale on sám od sebe nic Ven už chodí úplně v pohodě,ale dovnitř to furt nechápe Vleze do toho vchodu,magnet secvakne,takže dvířka jsou uvolněná a on stojí a nic,nestrčí do nich a vzdá to..prostě do nic tím čumákem nestrčí já už fakt nevím..zkoušela jsem ho lákat zevnitř na šunku,smetanu,maso...nic..nevleze tam sám.. přijde mi,že i prostě hubne..jenže to může být i tím,že jsem zapomněla na to odčervení,takže zítra pro něj mus do lékárny na 100% zajet
Tak já zase dneska z prochajdy hnala Gučku domů od našeho hnojiště. Trošku mi přijde, že tam chodí schválně v tu dobu, jako by nám naproti. Chodívali někdy i s Leonkem nás vyhlížet před bránu, ale dobře věděli, že se budu zlobit. A teď taky, vracím se se psem, vyjdu na naši ulici a už ji vidím, jak šlape po kraji cesty směrem ke mně. Zahnula na hnojiště, které máme ne proti našemu, ale proti vedlejšímu pozemku. Tak jsem tam letěla a s brbláním ji hnala zase domů. I jsem jí otevřela bránu, ať leze bránou...ne, skočila zase přes zeď...potvora jedna Mě z ní taky šlak trefí
Canko, když umí ven, vždyť dovnitř je to o stejném principu, ne? Chlapi jsou fakt natvrdlí
Bobča
napsal(a):
jsi mě teda rozesmála ...dík za poklonu já jsem tu s tebou a s Radkou ráda...kdybys byla blíž,určitě bych se přijela podívat na to tvoje zvířectvo ...Radka je kolem 100km..
"Tepno" ....
Brácha měl Akita Inu psa(teď má dalšího,mezitím Berňáka) a mámě pořídil-jak říkával"protikus"-fenku...papírové,že budou štěňata......On byl Aron-říkali mu Ron a ona byla Aranka...tak té to zůstalo....vím,že stáli oba jako štěňata 10000 kč a jak povyrostla,zjistili jsme,že má padoucnici,takže ze štěňat nic nebylo...
Jinak jsem to tam ještě dál projezdila,jsou tam samé domky se zahradama..je to přes hlaní cestu...tak třeba v noci mohl cestovat.....tak jen čekat,jestli se ozve někdo na výzvu....
Ale jaksi v koutku mám obavy,že pokud ho už někdo má,a zvykají si na sebe-a Max na jiné jméno ....já ho zase tady zavřu,a bude se to opakovat..Bude chvíli hodný......Já potřebuju hlavně vědět,jestli je naživu a vpořádku
Akitu? Kdysi jsem akitu chtěla, moc se mi líbil, jsem na ty špicoidní plemena, i doma jsme měli po sobě dva křížence špice, muž měli první bílého, pak vlčího. Tak jsem se nakontaktovala s akiťákama, poznala psy osobně a zjistila jsem...že to není pes pro mě. Já musím mít nekonfliktního a sluníčkového psa. Jsem ráda, že jsem si ho jen tak z popudu nepořídila. Ale je krásný.
canka
napsal(a):
Bobčo ale o to jde..stejně si Maxíka nechat nechceš,protože by tě psychicky zničil blázínek..ale aspoň vědět,že se ho někdo ujal a je v pořádku....ty už jsi letáčky roznesla?
Dobré ránko děvčata hezký den přeju...ať vás zvířátka poslouchají
ano,visí,ještě dnes,jak pojedu na kontrolu dám to k zastávce,jak vystupují k tomu sídlišti z druhé strany...
tak vyčkávám...to bych tam asi musela jet tak kolem 3 ráno,to je jeho doba...ale to by nesměl být někde v bytě..
Pokud by byl venku,tak se přede mnou musel schovávat,protože jsem opravdu všechny tuje a křoví prolezla....
Tak vyrazím...
Bobča
napsal(a):
ano,visí,ještě dnes,jak pojedu na kontrolu dám to k zastávce,jak vystupují k tomu sídlišti z druhé strany...
tak vyčkávám...to bych tam asi musela jet tak kolem 3 ráno,to je jeho doba...ale to by nesměl být někde v bytě..
Pokud by byl venku,tak se přede mnou musel schovávat,protože jsem opravdu všechny tuje a křoví prolezla....
Tak vyrazím...
Boži, moc držím pěsti, ať má ta telenovela přece jen dobrý konec!
Bobča
napsal(a):
Tak vyrazím...
Myslím na vás na oba, nejhorší je ta nejistota. Když jsem 5 dní hledala Leonka, myslela jsem, že se zblázním. Už jsem si říkala: ať ho najdu, třeba mrtvého, ale vím, co s ním je.
lesnížínka
napsal(a):
Myslím na vás na oba, nejhorší je ta nejistota. Když jsem 5 dní hledala Leonka, myslela jsem, že se zblázním. Už jsem si říkala: ať ho najdu, třeba mrtvého, ale vím, co s ním je.
přesně tak...ta nejistota kdyby ho přejelo auto hned jak vyběhl,vyšilovala bych,ale věděla bych... známí mě uklidňují,že kočka si poradí.....
navíc mě znovu dali tu sádrovou dlahu-v pondělí jsem ho ukecala,že si dám svou ortézu...jenže se ruka,a hlavně palec hýbala...a jak jsem v to úterý večer 2 hodiny jezdila po tom sídlišti-vycouvávala z uliček,tak jsem si ji zas namohla,tak jsem jí zabandážovala obvazama,aby se nehýbala...mám tam pořád ten zánět,bolí to jak čert,když to odmotám a pohnu s ní ...no nic,do středy nebudou velká písmena ...někde jo,ale blbě se mi to jednou rukou píše
jinak jsem dnes vyvěsila na dalších místech...u penny mi to někdo sundal,tak jsem to tam plácla znovu...u alberta mi to dovolila trafikantka dát na stánek...tak je to na 8 místech...i jak jsou ty domky...
sestřičky,co mě sádrovaly,říkaly,že se klidně může vráti domů,i když neví odkud je...že mají zkušenosti i po měsíci...jedna po roce!!!!
děvčata,děkuji moc za podporu
lesnížínka
napsal(a):
Tak já zase dneska z prochajdy hnala Gučku domů od našeho hnojiště. Trošku mi přijde, že tam chodí schválně v tu dobu, jako by nám naproti. Chodívali někdy i s Leonkem nás vyhlížet před bránu, ale dobře věděli, že se budu zlobit. A teď taky, vracím se se psem, vyjdu na naši ulici a už ji vidím, jak šlape po kraji cesty směrem ke mně. Zahnula na hnojiště, které máme ne proti našemu, ale proti vedlejšímu pozemku. Tak jsem tam letěla a s brbláním ji hnala zase domů. I jsem jí otevřela bránu, ať leze bránou...ne, skočila zase přes zeď...potvora jedna Mě z ní taky šlak trefí
Canko, když umí ven, vždyť dovnitř je to o stejném principu, ne? Chlapi jsou fakt natvrdlí
To je právě to,co nedokážu pochopit...že je to úplně o stejném principu,ale Bertík prostě nic
Já mám teda takovou svou teorii,kterou mi potvrdil i manžel,když jsem mu jí řekla,že to prý přesně sedí...a ta je taková,že on se ven z toho seníku snaží vždycky za každou cenu dostat,protože je tam ,,omezený,, a on chce volnost,chce ven..ale dovnitř ho nic netáhne,proto se nesnaží...
Přitom tam má jídlo..k dispozici furt,ale to on neví,protože tam nezkusí vlézt..jak se teď za ty 3 měsíce,co mu tam lezli ty jiný kocouři,naučil chodit na jídlo jen když přijdu já nebo manžel,tak to ani nezkouší podle mě,když je tam sám..a to je ten kámen úrazu
A do toho jsem dnes zase zapomněla koupit to odčervení,bych si nafackovala
Dneska tam nebyl zase,až teď večer a skoro nic nesnědl a šel zase pryč...mám strach spíš o to,že on to prostě nevyzkouší jít dovnitř,takže tím pádem se nebude mít kam schovat,když bude třeba bouřka a déšť a tím pádem už to tam nebude považovat za bezpečné místo a domov a půjde ho hledat jinam
Bobča
napsal(a):
přesně tak...ta nejistota kdyby ho přejelo auto hned jak vyběhl,vyšilovala bych,ale věděla bych... známí mě uklidňují,že kočka si poradí.....
navíc mě znovu dali tu sádrovou dlahu-v pondělí jsem ho ukecala,že si dám svou ortézu...jenže se ruka,a hlavně palec hýbala...a jak jsem v to úterý večer 2 hodiny jezdila po tom sídlišti-vycouvávala z uliček,tak jsem si ji zas namohla,tak jsem jí zabandážovala obvazama,aby se nehýbala...mám tam pořád ten zánět,bolí to jak čert,když to odmotám a pohnu s ní ...no nic,do středy nebudou velká písmena ...někde jo,ale blbě se mi to jednou rukou píše
jinak jsem dnes vyvěsila na dalších místech...u penny mi to někdo sundal,tak jsem to tam plácla znovu...u alberta mi to dovolila trafikantka dát na stánek...tak je to na 8 místech...i jak jsou ty domky...
sestřičky,co mě sádrovaly,říkaly,že se klidně může vráti domů,i když neví odkud je...že mají zkušenosti i po měsíci...jedna po roce!!!!
děvčata,děkuji moc za podporu
Bobčo s tím autem,to jsem si taky říkala,když nám ze zahrady zmizela naše první kočička...našla jsem jí tenkrát jako koťátko zamotanou do šípkového keře..vytáhla jsem jí,ošetřila,nakrmila a bylo z ní to nejvděčnější zvíře,jaké jsem poznala...po roce záhadně zmizela..já jí hledala všude v okolí..nakonec jsem právě procházela i škarpy kolem silnic,protože jsem si taky říkala,že než se furt trápit,co se stalo,radši to vědět,i když by to bylo to nejhorší možné....nikdy jsem jí nenašla....
Byla strašně hodná,tak mě napadlo,že si jí někdo vzal..napadli mě i zkurv.ný myslivci,který třeba běžně ve vedlejší vesnici kočky prý střílí debilo.é...zrovna minulý týden došel kamarádce na práh domu postřelený kocour a umřel A jako poslední možnost jsem zvažovala i lišku,protože tu nad náma v lese má noru...
Já furt věřím,že se Max najde
canka
napsal(a):
Bobčo s tím autem,to jsem si taky říkala,když nám ze zahrady zmizela naše první kočička...našla jsem jí tenkrát jako koťátko zamotanou do šípkového keře..vytáhla jsem jí,ošetřila,nakrmila a bylo z ní to nejvděčnější zvíře,jaké jsem poznala...po roce záhadně zmizela..já jí hledala všude v okolí..nakonec jsem právě procházela i škarpy kolem silnic,protože jsem si taky říkala,že než se furt trápit,co se stalo,radši to vědět,i když by to bylo to nejhorší možné....nikdy jsem jí nenašla....
Byla strašně hodná,tak mě napadlo,že si jí někdo vzal..napadli mě i zkurv.ný myslivci,který třeba běžně ve vedlejší vesnici kočky prý střílí debilo.é...zrovna minulý týden došel kamarádce na práh domu postřelený kocour a umřel A jako poslední možnost jsem zvažovala i lišku,protože tu nad náma v lese má noru...
Já furt věřím,že se Max najde
U Bobči spíš to auto a nebo nějaký ú.yl Je ve městě, liška a myslivci snad nehrozí. Každý den si říkám, že tu třeba bude dobrá zpráva...?
S Bertíkem a chozením máš možná pravdu. Tak vidíš, on není blbej když se tak hezky naučil chodit v dobu, kdy jste mu tam nosili jídlo. Asi nemá rád změny, furt nějaké já taky ne
Ježíš, teď koukám, že jsem ti už potykala takže ofiko zahajuju tykání
lesnížínka
napsal(a):
U Bobči spíš to auto a nebo nějaký ú.yl Je ve městě, liška a myslivci snad nehrozí. Každý den si říkám, že tu třeba bude dobrá zpráva...?
S Bertíkem a chozením máš možná pravdu. Tak vidíš, on není blbej když se tak hezky naučil chodit v dobu, kdy jste mu tam nosili jídlo. Asi nemá rád změny, furt nějaké já taky ne
Ježíš, teď koukám, že jsem ti už potykala takže ofiko zahajuju tykání
tak na to tykání
já se rozepsala"ahoj holky" na tom vlákně s hovínkama ,než jsem si uvědomila,že nejsem"doma" .....Raduš,nestraš s úch.lem...i když kluci dovedou být zlí... vyčkávám....třeba mě fakt překvapí,až se objeví u dveří..
Raduš,vím,že na to nevěříš,ale já mívala už dřív živé sny-a to,co nadiktoval "můj"anděl kartářce....to nemohl nikdo jiný vědět-byla jsem v šoku!! (viděla jsem to kdysi i v telce v "áčku"-to automatické písmo)....
on se fakt přišel se mnou rozloučit....pak jsem ho druhou noc viděla barevně-záblesk u dveří....
Bobča
napsal(a):
tak na to tykání
já se rozepsala"ahoj holky" na tom vlákně s hovínkama ,než jsem si uvědomila,že nejsem"doma" .....Raduš,nestraš s úch.lem...i když kluci dovedou být zlí... vyčkávám....třeba mě fakt překvapí,až se objeví u dveří..
Raduš,vím,že na to nevěříš,ale já mívala už dřív živé sny-a to,co nadiktoval "můj"anděl kartářce....to nemohl nikdo jiný vědět-byla jsem v šoku!! (viděla jsem to kdysi i v telce v "áčku"-to automatické písmo)....
on se fakt přišel se mnou rozloučit....pak jsem ho druhou noc viděla barevně-záblesk u dveří....
Nevěřím. Když umřel taťka, nečekaně, na infarkt, pořád celá rodina jsme doufali, že ,,přijde", rozloučit se, dá nám nějak vědět, proč se mu to stalo...prostě nás tam nenechá jen tak a už ho nikdy neuvidíme. Vím, že mamce se často o něm zdávalo, zdává, i když je to 20let, ale to je normální. My ale věřili, že bude tak nějak pořád s náma, na nás nakukovat, dávat nám ta znamení, třeba varovat před nebezpečím....a nic. Nikomu z nás se nezjevil, nic. A to jsem si říkala, že právě kdyby se zjevil mě, tak tím by mě konečně přesvědčil, že něco je. To samé náš pes, Beruška. Nikdy žádné tajemné znamení. Takže jsem dál totální skeptik. Mamka - ta třeba chodí občas i do kostela...ve smyslu: moc nevěřím, ale co kdyby...
lesnížínka
napsal(a):
Nevěřím. Když umřel taťka, nečekaně, na infarkt, pořád celá rodina jsme doufali, že ,,přijde", rozloučit se, dá nám nějak vědět, proč se mu to stalo...prostě nás tam nenechá jen tak a už ho nikdy neuvidíme. Vím, že mamce se často o něm zdávalo, zdává, i když je to 20let, ale to je normální. My ale věřili, že bude tak nějak pořád s náma, na nás nakukovat, dávat nám ta znamení, třeba varovat před nebezpečím....a nic. Nikomu z nás se nezjevil, nic. A to jsem si říkala, že právě kdyby se zjevil mě, tak tím by mě konečně přesvědčil, že něco je. To samé náš pes, Beruška. Nikdy žádné tajemné znamení. Takže jsem dál totální skeptik. Mamka - ta třeba chodí občas i do kostela...ve smyslu: moc nevěřím, ale co kdyby...
ne ne,to není o nakukování,nebo chránění někoho...možná to není ani o tom,že si to přeješ a ono se to stane....já jsem na to nikdy nemyslela,až se mi párkrát v noci staly divné věci....nevěnovala jsem tomu pozornost,ale nebylo to příjemné zážitky..bydlela jsem tenkrát v centru ve starém domě-součástí hradu v Olmiku...zdi byly 80cm tlusté,vlhko,plíseň....
měla jsem potíže pak s hlasivkama...chodila jsem na foniatrii,logopedii...dlouho se léčila...nemohla jsem zpívat-psala jsem tu někde o kapele.
pak se mi šikl suchý slunný byteček stejné velikosti tady na periferii(tam to bylo bez vody v pokoji--prostě 1+0,jen v koupelně,takže vodu donášet,karma byla jen v pokoji-koupelna a záchod ledovna....akorát v létě tam byl krásný chládek...dvorek tam byl..,vařila jsem na vařiči,měla 4 zaměstnání-jedno hlavní-noční+ 3 úklidy.)...ale žila jsem
za čas to bylo i tu-možná je to i o vnímavosti-nevím...ta paní v telce ty duchy viděla,žila s nima,oni nemluvili,ale prostě s ní bydleli...
nerada bych šla do podrobností-to by bylo na jinou diskuzi ale od těch dob,co vím,tomu věřím..ale nemyslím na to....prostě to musí přijít samo..
lesnížínka
napsal(a):
Ahojte!
Tak to já věřím - absolutně. Když mi umřela v r. 2014 máma, byl to totální šok. Ale s odstupem času se začaly dít věci, ze kterých se mým přátelům až svíral zadek - s prominutím. A jedna věc - je tak šíleně nevysvětlitelná, že to prostě je vzkaz z "druhého břehu". A pak v r. 2018 další šílená věc - umřel můj poslední nejbližší člověk...a já jsem tu smrt "cítila", i když jsem se o ní dozvěděla až den či dva poté...
Ale dřív jsem byla jako Ty - taky skeptik, materialista...po těch zkušenostech jsem se otočila o 180 stupňů...
fikovnice
napsal(a):
Ahojte!
Tak to já věřím - absolutně. Když mi umřela v r. 2014 máma, byl to totální šok. Ale s odstupem času se začaly dít věci, ze kterých se mým přátelům až svíral zadek - s prominutím. A jedna věc - je tak šíleně nevysvětlitelná, že to prostě je vzkaz z "druhého břehu". A pak v r. 2018 další šílená věc - umřel můj poslední nejbližší člověk...a já jsem tu smrt "cítila", i když jsem se o ní dozvěděla až den či dva poté...
Ale dřív jsem byla jako Ty - taky skeptik, materialista...po těch zkušenostech jsem se otočila o 180 stupňů...
jsem ráda,že to někdo taky vnímá... .
tady pode mnou,byly kdysi nějaké hradby a umřelo tu v boji velké množství vojáků--(to mě řekla ta kartářka-viděla to-nikdy mě neznala,jen jsem při řeči se jí zmínila,co se mi tu stává.)-řekla adresu a ona mě ty duchy"vyčistila"..i já s nima "měla"mluvit,že jim odpouštím,a tak..měla jsem jich tu dost..od té doby-asi 4 roky se tu nic nedělo...ale ten můj "anděl" tu musel se mnou určitě být-viděl,co nikdo jiný nevěděl.....a nadiktoval jí to a ona mě....
byla jsem tam ale úplně zkrz něco jiného....dala jsem se do hledání historie této oblasti,a našla jsem to,co mi ona řekla....zbytky kulatých hradeb a velké boje,co tu kdysi byly...
A tak živě jsem toho Maxe slyšela a viděla jít podél válendy,jak chodíval-pohladila si ho....a na druhou noc ho viděla barevně ve světle (záblesk) sedět u dveří..a pak už ne....
nikdo se neozývá ohledně Maxíka...mám chvilky,kdy se mi hodně stýská-ta samota je hrozná..ale chtěl volnost-má ji mít...
a děti?pokud nezavolám já....
dík za vás
Já když byla malá,zažila jsem něco,co nedokážu dodnes vysvětlit..určitě si všichni pamatujete takové ty ruční kráječe chleba..jak jste točili pákou a strčili tam chleba a krájeli plátky...
No spali jsme v dětském pokoji,do kuchyně bylo zavřeno..já tu noc nemohla spát,měla jsem divný pocit..a najednou slyším kráječ...nechápala jsem,protože všichni jsme spali,na mámu jsem viděla vedle do ložnice,dveře nechávala otevřené,kdyby jsme někdo něco potřeboval.....zvedla jsem se a klíčovou dírkou se podívala do kuchyně...kráječ sám krájel!!!A otáčel se několikrát,než přestal..najednou rána a to už jsem běžela do postele se schovat...od té doby věřím,že něco je.....i ve vesmíru věřím,že nejsme samy
ahoj Canko...vždycky se jdu první podívat na toho tvého čertíka
neteř,když byla malá,taky vídávala u postýlky vysokého chlapa v plášti a klobouku..takhle chodíval oblečený otec mého chlapa-umřel v 52 letech...nevím ale ,jak to dlouho trvalo...
já,když se nastěhovala k mámě-udělala jsem si pokoj v jejich ložnici...otec byl už 10 let po smrti...taky v rohu,kde spával,bylo pořád nějaké praskání....někdo mi poradil s ním promluvit-že už je čas odejít,ať už má klid....a bylo po praskání...ale nějak jsem to neprožívala,že bych se bála...akorát i sny podle snáře,taky ledacos naznačují...
Bobča
napsal(a):
jsem ráda,že to někdo taky vnímá... .
tady pode mnou,byly kdysi nějaké hradby a umřelo tu v boji velké množství vojáků--(to mě řekla ta kartářka-viděla to-nikdy mě neznala,jen jsem při řeči se jí zmínila,co se mi tu stává.)-řekla adresu a ona mě ty duchy"vyčistila"..i já s nima "měla"mluvit,že jim odpouštím,a tak..měla jsem jich tu dost..od té doby-asi 4 roky se tu nic nedělo...ale ten můj "anděl" tu musel se mnou určitě být-viděl,co nikdo jiný nevěděl.....a nadiktoval jí to a ona mě....
byla jsem tam ale úplně zkrz něco jiného....dala jsem se do hledání historie této oblasti,a našla jsem to,co mi ona řekla....zbytky kulatých hradeb a velké boje,co tu kdysi byly...
A tak živě jsem toho Maxe slyšela a viděla jít podél válendy,jak chodíval-pohladila si ho....a na druhou noc ho viděla barevně ve světle (záblesk) sedět u dveří..a pak už ne....
nikdo se neozývá ohledně Maxíka...mám chvilky,kdy se mi hodně stýská-ta samota je hrozná..ale chtěl volnost-má ji mít...
a děti?pokud nezavolám já....
dík za vás
"...a děti?pokud nezavolám já..."
Tak toto je, Boži, hodně hodně smutné!
Moje vzdálenější rodina je spíš "rodina" (v uvozovkách). Po smrti mámy, když jsem zůstala sama, tak ani jedna jediná návštěva, ač jezdí do Brna někteří z nich každý den, jiní třeba 1x týdně... Už je to 6 let, a mě tady to jejich chování neskutečně moc trápí. Pořád to neumím nějak vytěsnit, vykašlat se na ně taky, když oni totálně kašlou na mě. Ráda bych to uměla, ale nejde mi to.
Tak holky ten Bertík je prostě fakt natvrdlý chlap
Dneska zase ráno spal na balíku slámy pod plachtou,místo aby byl vevnitř v seníku Když si na balík šel lehnout i odpoledne,tak jsem ho nemilosrdně čapla a odnesla do seníku a tam ho doslova umazlila do spánku Nakonec tam prospal v seníku celé odpoledne..večer jsem ho opět nasměrovala ke dvířkům..koukal na mě tak smutně,pak teda jako by si říkal že mi udělá radost,strčil tam hlavičku,packy a nic Tak jsem malilinkato nadzvedla ty dvířka a hned prošel...tak já nevím,jak ho donutit,aby do těch dvířek drcnul sám
fikovnice
napsal(a):
Tak toto je, Boži, hodně hodně smutné!
Moje vzdálenější rodina je spíš "rodina" (v uvozovkách). Po smrti mámy, když jsem zůstala sama, tak ani jedna jediná návštěva, ač jezdí do Brna někteří z nich každý den, jiní třeba 1x týdně... Už je to 6 let, a mě tady to jejich chování neskutečně moc trápí. Pořád to neumím nějak vytěsnit, vykašlat se na ně taky, když oni totálně kašlou na mě. Ráda bych to uměla, ale nejde mi to.
Tak toto je, Boži, hodně hodně smutné! - ne, ne Jani, to je prostě realita. To je vždycky: kdo se o tebe postará, když nemáš děti? Mamčina kámoška má děti 4, všechny se odstěhovaly daleko a je nemocná a sama Asi by člověk neměl až tak počítat s rodinou a spoléhat jen na sebe, naučit se žít pro sebe. Já vím, se mi to kecá, rodinu mám rozvětvenou a pospolitou, ale zase...na to moc nespoléhám, prostě vím, že každý má svůj život, svou rodinu a nikoho stará tetka zajímat nebude
dobré ráno děvčata
tak jsem si dnes pospala..nemohla jsem jaksi usnout až v 1 hodinu...
jó děti...to by bylo na další telenovelu já 2 vyvdala,2 jsme měli spolu,babičkou jsem byla už ve 32 letech-chlapi v kolchoze říkávali,že"mít takovou babku,tak si dělají vnoučata sami" mám 32 letého vnuka,28 letou vnučku,od ní 5lelou pravnučku a 2letého pravnuka"dcera"- matka těchto dospělých vnoučat má 53 a "syn"52...moje dcera 42-nemůže mít děti a syn 39-od něj mám 15 a 6 leté vnučky...šla jsem za prací před 12 lety do Olmika,barák jsme jim na dědině přepsali-manžel byl o 20 let starší-jsem vdova a tchýně ve společné kuchyni o 40let...na stáří jsme jí pak udělali zvlášť bydlení v domě...dochovala jsem jí do 90 let...pak jsem šla dochovat mámu-ta o to ale nestála ode mě...dávala mi to pěkně najevo..zkrz to jméno(už jsem to tu psala)
popravdě bych tam s děckama nechtěla bydlet ani zadarmo-jsou tam 3 byty,dcera se synem a vnuk....společný dvůr...hospodářské budovy..bazén .atd...chlap to myslel dobře,mít je kolem sebe...ale nedomyslel soužití tolika "slepic na jednon smetišti"a umřel si.
ale žila jsem pro ně,dělala jsem to ráda vyvařovala-jak říkám"kobylkám" ...atd...byla jsem celý život plašan,zvládala jsem toho hodně-měla jsem ten popohánějící stres-někde jsem to četla,že je ubíjející a popohánějící-rychle chodím ještě dnes ale hodně jsem zpomalila(a hlavně přibrala jsem už 6 let v důchodě-měla jsem brigádu,jenže zkrz záda nemůžu úklidy a pod....
o hospodářství jsem tu už psala-maso jsem nikdy nemusela kupovat...teď,když na vánoce tam jedu,nebo nějaké oslavy venku v létě...sejde se nás 16...ale nemám jim to za zlé,já jsem odešla,jak se osamostatnili, na druhý konec dědiny postarat se o tu mámu...
jo,život není peříčko,ale pořádné péro
lesnížínka
napsal(a):
Tak toto je, Boži, hodně hodně smutné! - ne, ne Jani, to je prostě realita. To je vždycky: kdo se o tebe postará, když nemáš děti? Mamčina kámoška má děti 4, všechny se odstěhovaly daleko a je nemocná a sama Asi by člověk neměl až tak počítat s rodinou a spoléhat jen na sebe, naučit se žít pro sebe. Já vím, se mi to kecá, rodinu mám rozvětvenou a pospolitou, ale zase...na to moc nespoléhám, prostě vím, že každý má svůj život, svou rodinu a nikoho stará tetka zajímat nebude
No je to tak...ale je to smutné .
canka
napsal(a):
Dnes velké překvapení!!!Bertík už má očíčka zcela v pořádku!!!Mám velkou radost
Teď spíše otázka,zda tedy mám odčervit nebo ne??? Mám odčervit aspoň preventivně ještě jednou,i když rozestup mezi odčervením je jen necelý měsíc???
Tak očička super! Takže to mohlo být neodčervení či ten obojek? Jestli jsi odčervovala jen jednou dávkou, tak ta se měla po 14dnech zopakovat. A musíš zase použít přípravek, který je i na tasemnice, ale údajně nějaký jiný. Uvažovala jsem sama nad tím, proč jiný, když látka je v něm stejně tatáž. Na veterině by nějaký měli mít. Z volně prodejných měl snad drontal.
dobré ráno děvčata...
taky mám radost z Bertíka a ty dvířka Canko určitě taky zvládne uvidíš
Já ještě zaúkolovala známého,co bydlí tam ještě kousek dál,ať má oči otevřené,když jezdí na kole nakupovat....poslala mu Maxovy fotky..
já včera už musela vyprat-věšela jsem to ven,samozřejmě s tou sádrou...pořád to ještě není ono..nevím,jestli jenom ten višňák mi to vyléčí..ráno večer jsem začla s aulinem-prý je to proti zánětu
mějte hezký den
Bobča
napsal(a):
dobré ráno děvčata...
Já ještě zaúkolovala známého,co bydlí tam ještě kousek dál,ať má oči otevřené,když jezdí na kole nakupovat....poslala mu Maxovy fotky..
já včera už musela vyprat-věšela jsem to ven,samozřejmě s tou sádrou...pořád to ještě není ono..nevím,jestli jenom ten višňák mi to vyléčí..ráno večer jsem začla s aulinem-prý je to proti zánětu
mějte hezký den
Čau Boži, jenom zdravím a letím už do zahrady. Aulin pomohl mamce, když jí bolela ruka od páteře, částečně to pomohlo. Ale nepřeháněj to s ním
lesnížínka
napsal(a):
Čau Boži, jenom zdravím a letím už do zahrady. Aulin pomohl mamce, když jí bolela ruka od páteře, částečně to pomohlo. Ale nepřeháněj to s ním
já neměla vůbec nic po těch ATB....už mě ta dlaha s.re...jen ráno a večer ho beru..to mě řekl doktor.-že je to proti zánětu....mě to nebolí přes tu dlahu,jen když s tím něco dělám-musím sem tam prstama si pomoct přidržet něco..
tak pracuj,je krásně...já si dám kafe na balkoně a přesunu se k telce to je život,co?? kurdek mi najednou chybí i to hraní na kytaru..poslouchám Martinovou
lesnížínka
napsal(a):
Tak očička super! Takže to mohlo být neodčervení či ten obojek? Jestli jsi odčervovala jen jednou dávkou, tak ta se měla po 14dnech zopakovat. A musíš zase použít přípravek, který je i na tasemnice, ale údajně nějaký jiný. Uvažovala jsem sama nad tím, proč jiný, když látka je v něm stejně tatáž. Na veterině by nějaký měli mít. Z volně prodejných měl snad drontal.
Drontal mám koupený,obsahuje ten prazikvantel a píšou tam,že je určen i na tasemnice...ale to musí udělat můj chlap,já to odčervení neumím dát do krku tak,aby to hned polknul,to prostě nedokážu Ve středu má volno,tak to nějak spácháme..to zase se mnou Bert nebude mluvit
Obojkem to nebude,ten už má zpět nasazený,protože byl plný klíšťat chudák,ten přípravek,co mu dal vet tak na klíšťata vůbec nepomohl..teď má zpět Foresto a je to zase ok...takže tím to nebylo..asi to odčervení,a za mě prostě ten stres a únava je pryč,minimálně týden se tu už cizí kocouři neukázali,když zjistili,že zdroj jídla pro ně došel a Bertík mi přijde víc v pohodě a uvolněný...jen kdyby spal víc v tom seníku..teď tam dvakrát prospal celé odpoledne...
A můžu se zeptat,čím konkrétně kočičáky odčervuješ ty?
Bobča
napsal(a):
dobré ráno děvčata...
mějte hezký den
Tak to víš Bobčo,že mám z těch očíček radost,protože jsem se bála,že to bude něco horšího..a třeba veterina u nás,jak jsem zjistila(proto jsem se nemohla dovolat),bere teď jen akutní případy,což my nejsme...teda díky Bohu samozřejmě...
Co se týče dvířek,tak začínám propadat beznaději
canka
napsal(a):
Drontal mám koupený,obsahuje ten prazikvantel a píšou tam,že je určen i na tasemnice...ale to musí udělat můj chlap,já to odčervení neumím dát do krku tak,aby to hned polknul,to prostě nedokážu Ve středu má volno,tak to nějak spácháme..to zase se mnou Bert nebude mluvit
Obojkem to nebude,ten už má zpět nasazený,protože byl plný klíšťat chudák,ten přípravek,co mu dal vet tak na klíšťata vůbec nepomohl..teď má zpět Foresto a je to zase ok...takže tím to nebylo..asi to odčervení,a za mě prostě ten stres a únava je pryč,minimálně týden se tu už cizí kocouři neukázali,když zjistili,že zdroj jídla pro ně došel a Bertík mi přijde víc v pohodě a uvolněný...jen kdyby spal víc v tom seníku..teď tam dvakrát prospal celé odpoledne...
A můžu se zeptat,čím konkrétně kočičáky odčervuješ ty?
Už jsem to sem někdy házela, mě se osvědčil Profender - kvůli aplikaci, kapky za krk a Milprazone jsme už měli a teď mi ho vetka zase doporučila.
canka
napsal(a):
Tak to víš Bobčo,že mám z těch očíček radost,protože jsem se bála,že to bude něco horšího..a třeba veterina u nás,jak jsem zjistila(proto jsem se nemohla dovolat),bere teď jen akutní případy,což my nejsme...teda díky Bohu samozřejmě...
Co se týče dvířek,tak začínám propadat beznaději
Co se dvířek týče...co kdyby jsi ho zkusila lákat dovnitř? Jako, že tam vlezeš a budeš na něj volat, když je poblíž. Jak znám naše kočky, tuplem by nepřišly, protože když je volám, je to podezřelé a taky by mohly jet na veterinu Nebo vevnitř něco kutat, aby byl zvědavý, co tam děláš?
lesnížínka
napsal(a):
Co se dvířek týče...co kdyby jsi ho zkusila lákat dovnitř? Jako, že tam vlezeš a budeš na něj volat, když je poblíž. Jak znám naše kočky, tuplem by nepřišly, protože když je volám, je to podezřelé a taky by mohly jet na veterinu Nebo vevnitř něco kutat, aby byl zvědavý, co tam děláš?
dobré ránko holky chovatelky
taky bych to tak zkusila...a kdybys před ním nesla to jídlo do seníku,aby viděl,že mu to tam neseš a zaklepala na jeho misku-nevím,jak ho lákáš-a zaklepala zevnitř na dvířka?.....ještě vydrž...Já to Maxovi s těma dveřma musela taky dlouho ukazovat on na to přijde,vydrž...
já ho zase dnes barevně viděla-zábleskem-na záchodku,no zrovna....ehm.. večer jsem ho obrečela...
Bobča
napsal(a):
dobré ránko holky chovatelky
taky bych to tak zkusila...a kdybys před ním nesla to jídlo do seníku,aby viděl,že mu to tam neseš a zaklepala na jeho misku-nevím,jak ho lákáš-a zaklepala zevnitř na dvířka?.....ještě vydrž...Já to Maxovi s těma dveřma musela taky dlouho ukazovat on na to přijde,vydrž...
já ho zase dnes barevně viděla-zábleskem-na záchodku,no zrovna....ehm.. večer jsem ho obrečela...
Třeba dělá radost doma nějaké babči...a až ho vyšoupne ven tak ho pak najdeš
Dneska zůstaly kočky na noc venku. Byla jsem z toho pěkně vynervnutá když vím, že Gučica skáče na ulici přes tu zeď. Naštěstí s ní Viktorek většinou nejde ani k té zdi. Sousedovic JRT holkám skončil hárací zarach, takže už bude i nebezpečí, že polezou k nám. V noci snad ne, to je páníčci vypustí jen vyčůrat, ale nad ránem, než se vykutám já, ony už jsou většinou venku. Včera pracuju v zahradě, kočky se motali kolem, pak po nich mrknu a Viktorek na mne kouká...za plotem, z venku! Letím tam, lákám ho domů, všude kolem koukám, kde je zase nějaká díra a byla o 20m dál, za živým plotem. Tu jsem zadělala už kdysi, pamatuju si ji a bylo vidět, že je to vyhrabané. Nevím, kdo to dělá, holky JRT to určitě nebyly, ty měsíc nebyly venku. Asi zajíc si myslím, lišák by neprolezl. Muž mi tam ještě večer přivezl větší kámen, musím ho tam nacpat. Pochopitelně to vymyslala Gučina ta tudy prolezla domů těsně před tím, než jsem tu díru objevila a koukala, co já na to. Dostala vybrblané.
lesnížínka
napsal(a):
Třeba dělá radost doma nějaké babči...a až ho vyšoupne ven tak ho pak najdeš
Dneska zůstaly kočky na noc venku. Byla jsem z toho pěkně vynervnutá když vím, že Gučica skáče na ulici přes tu zeď. Naštěstí s ní Viktorek většinou nejde ani k té zdi. Sousedovic JRT holkám skončil hárací zarach, takže už bude i nebezpečí, že polezou k nám. V noci snad ne, to je páníčci vypustí jen vyčůrat, ale nad ránem, než se vykutám já, ony už jsou většinou venku. Včera pracuju v zahradě, kočky se motali kolem, pak po nich mrknu a Viktorek na mne kouká...za plotem, z venku! Letím tam, lákám ho domů, všude kolem koukám, kde je zase nějaká díra a byla o 20m dál, za živým plotem. Tu jsem zadělala už kdysi, pamatuju si ji a bylo vidět, že je to vyhrabané. Nevím, kdo to dělá, holky JRT to určitě nebyly, ty měsíc nebyly venku. Asi zajíc si myslím, lišák by neprolezl. Muž mi tam ještě večer přivezl větší kámen, musím ho tam nacpat. Pochopitelně to vymyslala Gučina ta tudy prolezla domů těsně před tím, než jsem tu díru objevila a koukala, co já na to. Dostala vybrblané.
máš aspoň veselo
zeptám se-co je to"JRT"?..to jsou ty vaše zkratky...
je krásně,já bych si už chtěla taky vygruntovat balkon....chystám se vysát a vytřít pokoj....to se dá zvládnout jednou rukou...zítra jdu na kontrolu,ale nevěřím,že mi to sundá...když si"musím"něco přidržet,píchá mě tam ještě...ach jo..
vydržať...cestou si musím nakoupit aspoň pečivo...vybírám mrazák ,taky je to potřeba
Raduš,ten kdo by si ho vzal do bytu,musel by mít záchodek....jedině někde v zahradě.....pořád přemýšlím,kam by až mohl zaběhnout....zítra jedu na tu kontrolu,zajedu ještě dál.... pa
Bobča
napsal(a):
máš aspoň veselo
zeptám se-co je to"JRT"?..to jsou ty vaše zkratky...
je krásně,já bych si už chtěla taky vygruntovat balkon....chystám se vysát a vytřít pokoj....to se dá zvládnout jednou rukou...zítra jdu na kontrolu,ale nevěřím,že mi to sundá...když si"musím"něco přidržet,píchá mě tam ještě...ach jo..
vydržať...cestou si musím nakoupit aspoň pečivo...vybírám mrazák ,taky je to potřeba
Raduš,ten kdo by si ho vzal do bytu,musel by mít záchodek....jedině někde v zahradě.....pořád přemýšlím,kam by až mohl zaběhnout....zítra jedu na tu kontrolu,zajedu ještě dál.... pa
Nemusí mít záchůdek, stačí větší podmiska a nějaký pytlík kočkolitu koupí v každém marketu. Já mám místo záchůdku takovou misku z tvrdého plastu, která byla součást nábytku mého dětského pokojíčku, místo jednoho šuplíku byla tahle miska, vysouvalo se to a přední dvířka to mělo jako na šuplíku, asi to bylo na různé barvičky a věci, co by mohly normální šuplík ušpinit. Dávno by se to vyhodilo, ale se mi zdálo, že taková miska by se mohla na něco hodit....a hodí Počítám, že Vikťa už si za chvilku zvykne dělat bobiše venku...no trvá mu to mnohem dýl než Gucci, ta to dělala za 14dní, Viktěna chodí pořád ještě kadit domů...za tři měsíce To je i pro Canku...to jsou ty rozdíly v chápání
Todlencto je JRT
lesnížínka
napsal(a):
Nemusí mít záchůdek, stačí větší podmiska a nějaký pytlík kočkolitu koupí v každém marketu. Já mám místo záchůdku takovou misku z tvrdého plastu, která byla součást nábytku mého dětského pokojíčku, místo jednoho šuplíku byla tahle miska, vysouvalo se to a přední dvířka to mělo jako na šuplíku, asi to bylo na různé barvičky a věci, co by mohly normální šuplík ušpinit. Dávno by se to vyhodilo, ale se mi zdálo, že taková miska by se mohla na něco hodit....a hodí Počítám, že Vikťa už si za chvilku zvykne dělat bobiše venku...no trvá mu to mnohem dýl než Gucci, ta to dělala za 14dní, Viktěna chodí pořád ještě kadit domů...za tři měsíce To je i pro Canku...to jsou ty rozdíly v chápání
Todlencto je JRT
vidím hezké pejsky...ale JRTje asi-neumím to napsat "jack rasl teriér??"...mě tak trochu zkoušíš,co??
mám uklizeno,navařeno a jsem"hotová bolí mě i ta zdravá ruka asi bucnu k telce ....stejně-oni v této době karantény opakují pořád ty stejné filmy,skoro ve stejný čas...i 4-5 krát dokola...poslouchám chvíli rádio,kafe na balkonku,u počálu pak nějaké mejly,čučnu za váma....a tak pořád dokola ale nemám s kým mluvit-s kocourem jsem mluvila pořád..
Bobča
napsal(a):
vidím hezké pejsky...ale JRTje asi-neumím to napsat "jack rasl teriér??"...mě tak trochu zkoušíš,co??
mám uklizeno,navařeno a jsem"hotová bolí mě i ta zdravá ruka asi bucnu k telce ....stejně-oni v této době karantény opakují pořád ty stejné filmy,skoro ve stejný čas...i 4-5 krát dokola...poslouchám chvíli rádio,kafe na balkonku,u počálu pak nějaké mejly,čučnu za váma....a tak pořád dokola ale nemám s kým mluvit-s kocourem jsem mluvila pořád..
Ano jack russel teriér Néé, nezkoušela jsem tě, ono je to tak notoricky známé plemono, že mě nenapadlo, že nepejskař to neví Ony jsou to pěkné potvory. Já je mám ráda, ale potvory to prostě jsou, nikdy bych si takové plemeno nepořídila. Svou nemocnou matku(fenu, která měla nádor na mozku) málem roztrhaly Od baráku vyletí na každého kolemjdoucího, či kolemjedoucího(lidi už se tu bojí chodit) a jejich sousedka z druhé strany mi žalovala, že manžel musel chodit za barák s prutem, protože na něj útočily. Nevím proč, jestli na ně někdy nějak houknul...s náma jsou v pohodě, Worku milujou a za mnou taky letí jak šílené, s velkým úsměvem. Já si dneska vybrala šílenou činnost, ale udělat to musím a odkládání to fakt nevylepší....chodila jsem s nůžkama, prodírala se keři a vystříhávala nálety, mazala je štětečkem s herbicidem. Ještě mám půl zahrady dělat. Kolem domu, i na mých pozemcích a kousek vedle jsou hvozdy takže se mi to neustále semení všude po zahradě, fakt obrovské množství. Ke všemu mi z mých habrů padají semínka pod a záhony kytek mám plné pidi semenáčků habrů, jak když trávník vyseje. To budu muset všechno nějak vyplet, to mazat tedy nejde. Ještě mám dělat s tím štětečkem víc jak polovinu zahrady A to jsem si myslela, že to budu za chvilku mít, Ale to mám tak se vším..všeho prostě moc Objevila jsem u toho ježurku, byl takovy skrčený a nebyla jsem si jistá, jestli kvůli mě, nebo mu něco není. Vikťa mi asistoval, tak doněj šťoural pacičkou, škoda, že mě ani nenapadne to vyfotit. Když jsem šla dělat oběd, tak jsem vzala misku Vikťových granulí, že ježurkovi zkusím dát, jestli papá. Vrátím se tam a ježura nikde....takže mu asi nic nebylo A místo Vikťi jsem tam objevila ležet Gučinku. Gucci, kde ty se tu bereš? Neviděla jsi, kam šel ten ježura? A kde máš vlastně Viktěnu?!? Teď, jak už se to ozeleňuje, ztrácím přehled, kde jsou, už nejsou vidět na první dobrou. Nakonec jsem zjistila, že sedí nade mnou na velké borovici, čučí a pozoruje
Jojo,musím se smířit holh holky s tím,že prostě chlap zůstává chlap,i když je to chlap zvířecí Chápání je složitá věc Ale tak budu věřit,že třeba jednou mu to dojde..až bude třeba ošklivé počasí a on si nebude mít kam zalézt
Jinak když jsem u toho hnusnýho počasí,taky by jste u vás akutně potřebovali déšť??? U nás sucho jak na Sahaře,tráva vůbec neroste,země popraskaná..to bývá až v létě a né přece v půlce dubna
A na fotce velká protahovačka po celodenní dřině na gauči
canka
napsal(a):
Jojo,musím se smířit holh holky s tím,že prostě chlap zůstává chlap,i když je to chlap zvířecí Chápání je složitá věc Ale tak budu věřit,že třeba jednou mu to dojde..až bude třeba ošklivé počasí a on si nebude mít kam zalézt
Jinak když jsem u toho hnusnýho počasí,taky by jste u vás akutně potřebovali déšť??? U nás sucho jak na Sahaře,tráva vůbec neroste,země popraskaná..to bývá až v létě a né přece v půlce dubna
A na fotce velká protahovačka po celodenní dřině na gauči
jó to je nuda ....tady pršelo myslím předminulý týden 2 dny...nevím teď jistě...mám tu hlavu už nahoubelec Canko,on to časem zvládne,uvidíš
Raduš,jak já bych ráda dělala na zahradě!!! ..Ty habry jsem kdysi vyrývala v lese známému na živý plot...ale jako plevel v záhoně..to musí být dílo,má to dlouhý kořen
poznám nějaké plemena psů,ale když napíšeš jen JRT to mi nic neřekne...ale jsou hezcí...já znám menšího,a je to neskutečný divočák.....
honí mě mlsná,tak jsem se dala o půl 8 do pečení bábovky cítíte tu vůni
Bobča
napsal(a):
jó to je nuda ....tady pršelo myslím předminulý týden 2 dny...nevím teď jistě...mám tu hlavu už nahoubelec Canko,on to časem zvládne,uvidíš
Raduš,jak já bych ráda dělala na zahradě!!! ..Ty habry jsem kdysi vyrývala v lese známému na živý plot...ale jako plevel v záhoně..to musí být dílo,má to dlouhý kořen
poznám nějaké plemena psů,ale když napíšeš jen JRT to mi nic neřekne...ale jsou hezcí...já znám menšího,a je to neskutečný divočák.....
honí mě mlsná,tak jsem se dala o půl 8 do pečení bábovky cítíte tu vůni
Jelikož chodím ze zahrady teďka před 20h, tak vařím psu, peču atd, až pak. No a dneska jsem si pěkně zapomněla hodit do pekárny umíchat těsto na vdolek. Takže jsem ho hodila na kratší až v těch 8h, mezitím jsem si musela umýt hlavu, protože jsem v ní z toho lození pod keři, měla celý herbář. Teď je téměř deset a vdolek se peče Dostává dost zabrat i mé předsevzetí, že do léta zhubnu, protože po tom všem si v nějakých 21h lápnu k telce a compu a konečně jdu něco sníst...od oběda Ale zítra....zítra už se určitě budu krotit Ztratila jsem zahradnické nůžky Na to matlání herbicidem jsem si nosila krýgl s tou flaštičkou, protože je s uchem a stabilnější. V druhé ruce pákové nůžky na tlusté potvory a ty ruční na tenší. Vím skoro přesně, kde jsem si je nechala položené, pod borovicema, kde je hromada jehličí a šišek a lezla jsem ještě pod nima kus dál do keřů jen s těma pákovkama. Zpátky jsem za sebou tahala ostříhané větve a pak si vzpomněla, že jsou tam někde ty nůžky. Všechno jsem to prolezla, kus té trasy, přehrnovala první nohama, pak i po kolenách rukama a nůžky sem nenašla. To mě dovede vytočit do šílených obrátek. Za chvilku dojde muž: už máš ty nůžky? No ty si teda najdeš! Moc nechybělo a švihla jsem po něm ty pákovky
Boži, já ti i motyku koupím, můžeš mít u mě zaparkovanou svou vlastní motyku
P.S. bábovku jsme dojídali k snídani
Tak ten můj kočičí zloduch se dneska neukázal celý den Zase někde lítá,bude mít hlad..ale před seníkem mi nechal mrtvou ještěrku bez ocasu,abych prý věděla,že tam byl..vzkaz na styl:Byl jsem tady,Fantomas
Ale zase mě napadlo,že možná hlad ho donutí zkusit vlézt dovnitř..třeba..
Já vás holky obdivuju,mě nebaví ani pečení,ani vaření a ani uklízení Já bych byla nejradši furt venku u zvířat a v přírodě..takový dřevěný srub na samotě s několika hektarovou loukou a kouskem lesa je můj sen Tak třeba když vsadím Eurojackpot
canka
napsal(a):
Tak ten můj kočičí zloduch se dneska neukázal celý den Zase někde lítá,bude mít hlad..ale před seníkem mi nechal mrtvou ještěrku bez ocasu,abych prý věděla,že tam byl..vzkaz na styl:Byl jsem tady,Fantomas
Ale zase mě napadlo,že možná hlad ho donutí zkusit vlézt dovnitř..třeba..
Já vás holky obdivuju,mě nebaví ani pečení,ani vaření a ani uklízení Já bych byla nejradši furt venku u zvířat a v přírodě..takový dřevěný srub na samotě s několika hektarovou loukou a kouskem lesa je můj sen Tak třeba když vsadím Eurojackpot
ale před seníkem mi nechal mrtvou ještěrku bez ocasu,abych prý věděla,že tam byl..vzkaz na styl:Byl jsem tady,Fantomas
no vidíš, myslí na tebe, i když toho má moc
Pečení, vaření a uklízení mě taky nebaví a podle toho to ovšem u nás vypadá Momentálně se to blíží chlévu a já se utěšuju tím, že v době koronavirové, k nám stejně nikdo nemůže přijít Každý rok si říkám, že budu věci dělat, tak jak se to má, tedy domácnost mít jak klícku a do zahrady půjdu hezky v pohodě a relax. A je to znovu jako obvykle, doma bor.el a v zahradě nevím co dřív a lítám od jedné práce k druhé, protože všechno už mělo být dávno hotové. Ale idea byla
A měla bych se nad tím těžce zamyslet, protože Woričkovi běží možná poslední rok, Viktorek mi roste před očima a já to ani nestíhám sledovat a Gucci...ta přišla až večer, kdy jsem neměla na ni čas, protože...to už jsme vypsala včera
lesnížínka
napsal(a):
ale před seníkem mi nechal mrtvou ještěrku bez ocasu,abych prý věděla,že tam byl..vzkaz na styl:Byl jsem tady,Fantomas
no vidíš, myslí na tebe, i když toho má moc
Pečení, vaření a uklízení mě taky nebaví a podle toho to ovšem u nás vypadá Momentálně se to blíží chlévu a já se utěšuju tím, že v době koronavirové, k nám stejně nikdo nemůže přijít Každý rok si říkám, že budu věci dělat, tak jak se to má, tedy domácnost mít jak klícku a do zahrady půjdu hezky v pohodě a relax. A je to znovu jako obvykle, doma bor.el a v zahradě nevím co dřív a lítám od jedné práce k druhé, protože všechno už mělo být dávno hotové. Ale idea byla
A měla bych se nad tím těžce zamyslet, protože Woričkovi běží možná poslední rok, Viktorek mi roste před očima a já to ani nestíhám sledovat a Gucci...ta přišla až večer, kdy jsem neměla na ni čas, protože...to už jsme vypsala včera
To on to takhle právě umí,mi dělat takový překvapení...jednou jsem takhle našla myš s ukouslou hlavou,kterou položil do misky s krmením a pak ještě saranče,které zase zahrabal do misky s granulema A strašně ho bavilo pozorovat žábu ve studně,mu ty očíčka jezdili po tý hladině jako divý,měl to svoje velký oko,jak já říkám a nemohla jsem ho tam odtud dostat...
Neboj,u mě doma to nevypadá o moc líp a ještě poslouchám,že jsou to furt jen zvířata zvířata a nic jiného Jenže já se prostě na ty domácí práce prostě nenarodila Já jsem prostě měla být chlap z JZD,to je prostě jasný,jen se to asi na poslední chvíli zvrtlo a máma vyprdla mě
canka
napsal(a):
To on to takhle právě umí,mi dělat takový překvapení...jednou jsem takhle našla myš s ukouslou hlavou,kterou položil do misky s krmením a pak ještě saranče,které zase zahrabal do misky s granulema A strašně ho bavilo pozorovat žábu ve studně,mu ty očíčka jezdili po tý hladině jako divý,měl to svoje velký oko,jak já říkám a nemohla jsem ho tam odtud dostat...
Neboj,u mě doma to nevypadá o moc líp a ještě poslouchám,že jsou to furt jen zvířata zvířata a nic jiného Jenže já se prostě na ty domácí práce prostě nenarodila Já jsem prostě měla být chlap z JZD,to je prostě jasný,jen se to asi na poslední chvíli zvrtlo a máma vyprdla mě
Alespoň ti to nosí mrtvé a neškube se ti u baráku polomrtvé zaječátko Já když koukám na Viktorka, jak všechno v zahradě pozoruje, objevuje, sleduje na zemi kdejakového broučka, čumí hodinu z mola do jezera, skáče a šplhá po stromech...jsem strašně ráda, že mu tohle můžu dopřát. Těch pár týdnů, co byla zima a musel být víceméně doma...mi připadalo jako týrání, fakt, že jo. Viděla jsem, jak se doma strašně nudí, i když jsem se snažila ho zabavit. Už se tak často ani s Gucci neperou, protože je(jsou) vyřádění venku. Večer přišel domů už kolem deváté, zalehnul a chrněl, ani nešel o půlnoci s mužem krmit Worku, počkal až přijde domů i Gucci, zalezli do pracovny, pojedli a chrněl dál. Má toho moc
Ten domácí kočík vůbec nechce ven? Nebo ho vůbec prostě ven nepustíš?
Ha a Bobča je kde? Jsem jí říkala, ať to s tím Aulinem nepřehání
lesnížínka
napsal(a):
Alespoň ti to nosí mrtvé a neškube se ti u baráku polomrtvé zaječátko Já když koukám na Viktorka, jak všechno v zahradě pozoruje, objevuje, sleduje na zemi kdejakového broučka, čumí hodinu z mola do jezera, skáče a šplhá po stromech...jsem strašně ráda, že mu tohle můžu dopřát. Těch pár týdnů, co byla zima a musel být víceméně doma...mi připadalo jako týrání, fakt, že jo. Viděla jsem, jak se doma strašně nudí, i když jsem se snažila ho zabavit. Už se tak často ani s Gucci neperou, protože je(jsou) vyřádění venku. Večer přišel domů už kolem deváté, zalehnul a chrněl, ani nešel o půlnoci s mužem krmit Worku, počkal až přijde domů i Gucci, zalezli do pracovny, pojedli a chrněl dál. Má toho moc
Ten domácí kočík vůbec nechce ven? Nebo ho vůbec prostě ven nepustíš?
Ha a Bobča je kde? Jsem jí říkala, ať to s tím Aulinem nepřehání
ahoj děvčata...už jsem tady!!
jsem se vrátila od mudr-ho,sádru mi sundal,mám už cvičit-rehabky nejsou,dám to do teplé vody a budu hýbat..bolí to už jen asi jak jsem to měla tak dlouho nehybné-palec ještě mám takový nijaký....jsem si to tu početla ty vaše hlášky, i jsem se zasmála
to jsem potřebovala,bo jsem jezdila všude možně-řvu tu zas jak kravička...už jsem si představovala,jak někde bloudí,slabý,nemá co jíst a nějací kluci ho třeba ubili
v noci jsem slyšela mňoukání,letím ke dveřím a nic..ráno mě napadlo,že třeba pod balkonem...jsem si nadávala...ale měla jsem zrovna zavřené okno i dveře...to by tak nebylo slyšet...ale to by šel asi ke dveřím a někdo by ho pustil...
Raduš..kdyby nebyl ten corovir,už kutám u tebe na zahradě
No já šla dneska navečír krmit zvířátka a Bertík už seděl a čekal na začátku pastviny a utíkal mi vstříc a řval jak píchlý tele .Bylo to krásný vítání,než jsem pochopila,že to není láska,ale prázdné bříško,co ho nutí mě takhle vítat .
Snědl toho opravdu hodně,až se divím,že se to do něj vešlo,ale vypadal spokojeně..chlap dneska nestihl odčervit,tak to Berta čeká zítra ráno..snad ještě přijde
Každopádně dneska byl nejblíž tomu otevřít dvířka zvenku sám..asi ho popoháněl hlad(jinak zevnitř už jsem to taky zkoušela a na to se mi vyprdnul a šel pryč ).Přistrčila jsem ho ke dvířkům,čumáček měl úplně u dvířek a já mu je pootevřela fakt jen na 2 mm a on šel...TAKŽE!!!!Na tento prodloužený víkend si dávám za úkol ho to prostě fakt naučit..vymyslím nějakou odměnu,co by ho fakt motivovala prďolu
děvčata,mám asi dobrou zprávu...večer tu byla Petra sousedka,a říkala,že,jak jezdí ráno do práce,zahlídla dnes asi Maxe ...není si úplně jistá,zastavila,zavolala na něho a on utekl....bylo ještě šero,bílý límec neviděla,že byl špinavý...bylo to mezi těma zahrádkama,jak jsem tam jezdila...prý tam bydlí kolega z její minulé práce,tak mu zkusí zavolat......ale je to pro mě naděje..... tak dobrou
canka
napsal(a):
Ježiš Bobčo to by bylo skvělé!!!!Je to naděje,takový světýlko,tak ho nenech zhasnout...co takhle ráno tedy vstát brzo a vydat se ho hledat tedy k těm zahrádkám????To by nešlo?Bude klid a třeba když tě uslyší....bude vyděšený,s tím počítej..
jojo,určitě,jen já nemohla dlouho usnout zkrz ten úplněk,tak jsem zaspala...bývám kolem půl 5 vzhůru,tak jsem se spoléhala.....určitě vyzkouším...pokud přede mnou uteče,neva,hlavně když ho poznám,a budu vědět,že je naživu....
a vidíš,Bertík už se lepší...to pude hezký den děvčata
Bobča
napsal(a):
jojo,určitě,jen já nemohla dlouho usnout zkrz ten úplněk,tak jsem zaspala...bývám kolem půl 5 vzhůru,tak jsem se spoléhala.....určitě vyzkouším...pokud přede mnou uteče,neva,hlavně když ho poznám,a budu vědět,že je naživu....
a vidíš,Bertík už se lepší...to pude hezký den děvčata
Ty babo já že už máš Maxe doma! Já sem s nadšením letím Doufám, že zítra zítra už tu bude!
Bobča
napsal(a):
dobrá já netušila,žes to už četla ...pro mě to byla super zpráva...tak čau ráno
a najez se
No jo, včera jsem od 20h do půlnoci uklízela barák, protože jindy prostě nebylo kdy. Zbytek(co jsem nestihnulaú jsem musela ještě před 8h ráno. A proč? Protože nám měl přijet instalatér konečně namontit novou baterii na dřez. Jinak bych ten bor.el ještě dneska přehrnovala nohama Skoro 14dní jsem byla bez dřezu, než přišla nová baterie. Sice ho mám hned vedle v pracovně, ale vařit, že si musíš pořád každou blbost lítat oplachovat do vedlejší místnosti...na palici. A pak tam ještě taky nanosit nádobí, co není do myčky. Sláva, sláva, kuchyně funguje zase normálně Ještě, kdyby tak sama vařila a se uklízela Instalatér přijel ve 14h tak jsem do té doby čistila ještě u baráku kolem jezera(už asi potřetí ) a Viktorek mi tam asistoval. Byl zvědavý, co z té vody pořád tahám (vytáhnula jsem i jednoho skokana ) Pak jsem šla před barák pro kopřivy a medvědí česnek na ,,špenát" a viděla jsem Vikťu, že utíká za mnou, ale zaseknul se u velké tisové koule(on si kolem ní rád hraje) Když jsem se vracela, za koulí ležel Woriček. Miško, ty tu na mě čekáš? A ten Vikťa je zase kde? Worka se zvednul, že jde se mnou. Míšutko nemusíš chodit, já stejně jdu vařit, buď tu klidně schovaný. Stejně se zvedne a jde a já jsem zjistila, že pod tou koulí byl za ním vražený i Viktorek vůbec jsem ho neviděla
lesnížínka
napsal(a):
No jo, včera jsem od 20h do půlnoci uklízela barák, protože jindy prostě nebylo kdy. Zbytek(co jsem nestihnulaú jsem musela ještě před 8h ráno. A proč? Protože nám měl přijet instalatér konečně namontit novou baterii na dřez. Jinak bych ten bor.el ještě dneska přehrnovala nohama Skoro 14dní jsem byla bez dřezu, než přišla nová baterie. Sice ho mám hned vedle v pracovně, ale vařit, že si musíš pořád každou blbost lítat oplachovat do vedlejší místnosti...na palici. A pak tam ještě taky nanosit nádobí, co není do myčky. Sláva, sláva, kuchyně funguje zase normálně Ještě, kdyby tak sama vařila a se uklízela Instalatér přijel ve 14h tak jsem do té doby čistila ještě u baráku kolem jezera(už asi potřetí ) a Viktorek mi tam asistoval. Byl zvědavý, co z té vody pořád tahám (vytáhnula jsem i jednoho skokana ) Pak jsem šla před barák pro kopřivy a medvědí česnek na ,,špenát" a viděla jsem Vikťu, že utíká za mnou, ale zaseknul se u velké tisové koule(on si kolem ní rád hraje) Když jsem se vracela, za koulí ležel Woriček. Miško, ty tu na mě čekáš? A ten Vikťa je zase kde? Worka se zvednul, že jde se mnou. Míšutko nemusíš chodit, já stejně jdu vařit, buď tu klidně schovaný. Stejně se zvedne a jde a já jsem zjistila, že pod tou koulí byl za ním vražený i Viktorek vůbec jsem ho neviděla
ty máš aspoň činnost a nějaké povyražení ...určitě máš radost,že máš pouklizeno a v pořádku dřez.....
já se byla dnes projet k těm zahradám....ale nic...uvidím ráno..ještě jsem zaúkolovala známou,která vidívá za Albertem kočky,ať tam čučne.....
kopřivy jsem dávala kdysi do nádivky děcka ji měli rádi zvlášť pečenou v remosce-dokřupava...
jsem si koupila v Penny kačenu za 100,-...2kilovou,upeču si ji na neděli ať se mám dobře
canka
napsal(a):
Já věřím tomu,že zítra tu Bobčo bude zprává,že Max je doma!!
Bertík je samozřejmě někde v tahu,takže žádné odčervení se nekoná..on to prostě pozná...no třeba ještě přijde,budu tu tak do osmi hodin....
Lesnížíka: Nechceš přijít uklidit i ke mě,když tě to tak chytlo???
No úklidové záchvaty mám pouze, když už mi ,,hoří koudel za prd.lí" tzn. když mi muž nahlásí, že mu přijde návštěva, či mě se nahlásí návštěva atd. Jednou se tu nečekaně zjevila moje jediná kamarádka - že jeli kolem na výlet, tak mě navštíví. No, nebyl tu binec totální, ale hanba mne teda fackovala ještě měsíc a jsem se zapřísáhla, že už budu barák udržovat alespoň v trochu přijatelném stavu. Ne...nevydrželo mi to dlouho
Boži, doufám, že nedopadnu jak ty Zjistili jsme totiž, že jak se Viktorek k nám dostal na zimu, tak ze sekačky má doslova amok. A to ještě nesekala, jen jsme převáželi něco na vlečce. Potom ji potřeboval muž ještě zaparkovat do zahradního domku, tak jsem Vikťu odlákala o 20m dál a že: vem ho na ruce(protože jinak by snad pelášil až k baráku) No Vikťa chtěl pochopitelně zdrhnout, škrábal, jak se chtěl vysmeknout, dokonce mě tuším kousnul do ramene(vím, že někam jo, ale v tom, jak jsem se ho snažila udržet, jsem nezaregistrovala kam) Nechtěla jsem ho pustit, aby si nemyslel, že poškrábe a hotovo, když se mu něco nebude líbit. Takže mám po těle asi 8 škrábanců, z většiny mi tekla krev, nejhlubší asi na břichu, jak se snažil hrabat zadníma nohama. Sem říkala, že tobě ruku čistili a muž se smál, že to bude sranda, jak mi budou muset rozpárat břicho - jak vlku v karkulce Viktorek je nadřený jak kůň už to zalomil v pracovně
Dobré ránko děvčata
tak to nebyl Max ..byl světlý,v tom šeru-jak říkala Petra,ale celý,a nezastavil se,když jsem na něho volala...ale ještě to nevzdávám,za tou prodejnou zrovna žádná kočka nebyla.....
Jo budeš muset Viktorka asi zavírat,když budete sekat .bude se té sekačky bát dlouho..
co rány?dobrý?zdesinfikovala sis je? ..já právě ne-ale nikdy se nic nezanítilo,tak jsem to podcenila
Je fajn,že máte doma veselo jsem v duchu u vás,jak tak píšeš,co se u vás děje..jen tak dál