Třetí víčko na obou očích

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2023 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.35.22

Archer...jsem si myslela, že je to čuvač Kdysi jsem to psala na psy...u nás byli čuvači módní někdy skoro před těma 50-40lety. Bohužel to byli psi zlí, buďto opravdu špatní psi, nebo možná psi u špatných rodin nevím. Jen vím, že všichni strávili celý život v kotcích, nebo na oddělených dvorkách, kam si troufnul možná tak majitel a i ten skončil občas pokousaný. Takže můj pohled na tohle plemeno kladný nikdy nebyl....nemám ráda zlé psy. Vím, že se asi jejich chov posunul směrem ,,domácí miláček", protože hodně lidí už zase čuvače má, co tak čtu. A koukám, že i váš už asi nebude krvelačná bestie Už si nepamatuju, jestli jste chodila i na psy, já měla samojeda a berňáka(Woruška odešel vloni stářím) a mohla jsem se spolehnout, že nikomu neublíží, byli to absolutní miláčci. Kozičku by Worka asi zvládnul, u něj byl problém hlavně s opeřenci, na ty měl pifku Berušek(berňák) tak tomu bych mohla svěřit cokoliv, byl pečovatelka

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2023 14:45

Bobča napsal(a):
hezký den všem
U nás zase Jadran bude krásně-večer bylo hejno vlaštoviček-nebo jiřiček snad z celého města hódně vysoko..Jsme seděly u garáže,první den po hodně dlouhé době,co tam nefoukalo,a bylo celkem příjemně...

Jsem si dnes prohlížela to kůzlátko-má krásné zabarvení...Niki,že? by se ti taky líbilo...něco jak Božulka-ten pásek nahoře

Holky dnes zas jedu,ale jen do Štbk se švagrovou a její kamarádkou do metabolické poradny..Ten půlrok vždycky uteče..
Na zítra jsme s Jaruš domluvené do Nákla na "den matek"..už jsem tam s ní byla..hlavně,aby nepršelo,bývá to tam pěkné..

Acher-jak se jmenují ti vaši zrzci?a to černobílé stvoření.. Jo,můžu i i toho čuvače ? ..Ta fenka se jmenuje "Lejdy"..

Čuvač je Alan,ale ne podle PP.A kocouři,černobílý.momentálně nejstarší,13 let je Čertík,mladší 5 let,Zrzek a nejmladší nalezenec,kterého nám předloni na Vánoce kdosi hodil na plot,jednooký a bez kusu ocasu, je vlezlý Emil
Tohle je Blonďáček a ještě máme ,poněkud plachého,černého ,dlodosrstého Chlupáčka.

12.5.2023 14:57

lesnížínka napsal(a):
Archer...jsem si myslela, že je to čuvač Kdysi jsem to psala na psy...u nás byli čuvači módní někdy skoro před těma 50-40lety. Bohužel to byli psi zlí, buďto opravdu špatní psi, nebo možná psi u špatných rodin nevím. Jen vím, že všichni strávili celý život v kotcích, nebo na oddělených dvorkách, kam si troufnul možná tak majitel a i ten skončil občas pokousaný. Takže můj pohled na tohle plemeno kladný nikdy nebyl....nemám ráda zlé psy. Vím, že se asi jejich chov posunul směrem ,,domácí miláček", protože hodně lidí už zase čuvače má, co tak čtu. A koukám, že i váš už asi nebude krvelačná bestie Už si nepamatuju, jestli jste chodila i na psy, já měla samojeda a berňáka(Woruška odešel vloni stářím) a mohla jsem se spolehnout, že nikomu neublíží, byli to absolutní miláčci. Kozičku by Worka asi zvládnul, u něj byl problém hlavně s opeřenci, na ty měl pifku Berušek(berňák) tak tomu bych mohla svěřit cokoliv, byl pečovatelka

Pamatuji vás ze psů.Ano čuvači,tak jako řada dalších plemen psů,jsou povahově už trochu někde jinde než bývali.Dříve to byli pastevečtí psi,ostří,samostatní,museli se umět vychovat,což řada lidí nedala a končili v kotcích nebo na řetězu.
Rozhodně to nebyli špatní psi.Dokonce i ve standardu mají ostří až kousaví .
Měla jsem prvního jako holka a naučila jsem se od něj mnoho.Ikdyž mě také kousl,naučila jsem se důslednosti a čitelnosti pro psa.
Tenhle poslední je úplně jiný,je znát,že se na ochranu stád už moc nepoužívají a i výběr povah do chovu už zdaleka není to co bývalo.Možná,ale na jednu stranu, v dnešní době,je to tak lepší.
Třeba na Slovensku,kde se chovají u stád,ale ty povahy stále mají.

12.5.2023 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pamatuji vás ze psů.Ano čuvači,tak jako řada dalších plemen psů,jsou povahově už trochu někde jinde než bývali.Dříve to byli pastevečtí psi,ostří,samostatní,museli se umět vychovat,což řada lidí nedala a končili v kotcích nebo na řetězu.
Rozhodně to nebyli špatní psi.Dokonce i ve standardu mají ostří až kousaví .
Měla jsem prvního jako holka a naučila jsem se od něj mnoho.Ikdyž mě také kousl,naučila jsem se důslednosti a čitelnosti pro psa.
Tenhle poslední je úplně jiný,je znát,že se na ochranu stád už moc nepoužívají a i výběr povah do chovu už zdaleka není to co bývalo.Možná,ale na jednu stranu, v dnešní době,je to tak lepší.
Třeba na Slovensku,kde se chovají u stád,ale ty povahy stále mají.

No právě, v dnešní době, kdy je přelidněno a přepsíno, bych si rozhodně neznepříjemňovala život psem, který je ochotný kousnout.
Blonďáček ale není bílý, nebo to zkresluje? Vypadá trochu jak naše Gučajz, kdyby teda nebyla tlusťoška I když už se trochu polepšila, jen ta řasa jí teď visí až na zem, jak splaskla

12.5.2023 16:57

lesnížínka napsal(a):
No právě, v dnešní době, kdy je přelidněno a přepsíno, bych si rozhodně neznepříjemňovala život psem, který je ochotný kousnout.
Blonďáček ale není bílý, nebo to zkresluje? Vypadá trochu jak naše Gučajz, kdyby teda nebyla tlusťoška I když už se trochu polepšila, jen ta řasa jí teď visí až na zem, jak splaskla

Blonďáček je takový krémový,žlutavý.Prostě takový jako na fotce

12.5.2023 17:58
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Blonďáček je takový krémový,žlutavý.Prostě takový jako na fotce

Jo myslela jsem si, určitě má v rodokmenu britku

12.5.2023 18:40

Bertík a Fíček dneska přišli o koule.

Byl nejvyšší čas, už jim to neskutečně lezlo na mozek.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2023 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.44

Prosím, jak jsou staří a jak se to projevovalo? :)

12.5.2023 20:07

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím, jak jsou staří a jak se to projevovalo? :)

11 měsíců

projevy u každého jiné. Fíček tady prostě chodil s obrovskou růžovou erekcí a ojížděl všechno, co drželo, což byly většinou polštáře, ohyb peřiny nebo Bertík

no a Bertík tak nějak typicky, bezcílné chození a mňoukání, smrad jak skunk no a občas byl nahoře on.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2023 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.44

11 měsíců

projevy u každého jiné. Fíček tady prostě chodil s obrovskou růžovou erekcí a ojížděl všechno, co drželo, což byly většinou polštáře, ohyb peřiny nebo Bertík

no a Bertík tak nějak typicky, bezcílné chození a mňoukání, smrad jak skunk no a občas byl nahoře on.

Náš má okolo 10 měsíců a poslední dobou pozoruji, že je někdy takový nevrlý a protivný, bloumá po bytě a pomňoukává více než dřív, tak si říkám, jestli to s tím má souvislost... Kastraci plánujeme v nejbližší době.

Naštěstí nic neojíždí

Za jak dlouho po kastraci zhruba tyhle projevy ustanou a zápach se zmírní? (ten teda taky stojí za to!)

12.5.2023 21:00

no dneska jsou hodný, protože mají jiný myšlenky, takže z projevů už je jen smrad

ale ten stojí za to, bert je dlouhosrstej a samozřejmě se počůral a všechno to vsáklo

pokoušela jsem se ho umýt, ale mám akorát kocoura, co smrdí a ještě je mokrej.

12.5.2023 21:13
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Gratuluju Bertíkovi a Fíčkovi ke spokojenému bezkulému životu.

12.5.2023 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

no dneska jsou hodný, protože mají jiný myšlenky, takže z projevů už je jen smrad

ale ten stojí za to, bert je dlouhosrstej a samozřejmě se počůral a všechno to vsáklo

pokoušela jsem se ho umýt, ale mám akorát kocoura, co smrdí a ještě je mokrej.

13.5.2023 00:39
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Já fakt nevím,ale já nějak nestíhám Fakt bych ty dny potřebovala prodloužit

Včera jsem absolutně nestíhala,pohnojilo se víc věcí najednou a co bylo nejhorší,tak že velk morčice napadla tu malou Našla jsem jí pokousanou a byla jsem i svědkem útoku,hned jak jsem přišla Vyškubla jí chlupy z boku No okamžitě jsem je oddělila...a bohužel teda domluvila téhle velké morčici jiný domov u známého..zítra by si pro ní měl přijet..a domluvila si,že dnes pojedu pro maličké morčátko..

Jenže jsem dnes zase absolutně nestíhala Však koukněte,v kolik zase píšu Po práci jsem přifrčela domů,postarala se o kočičáky,morčátka a zase skočila do auta a jela do města..mamce jsem slíbila med a vajíčka..takže jsem jí to dovezla,zajela se ještě rychle najíst a jela jsem pro to morčátko..domluvila mi to kamarádka u jejího známého,bylo to asi půl hodiny cesty z města..no měl to moc hezké,měl spoustu ptáčků a papoušků různých druhů..ani si nepamatuju všechny ty názvy Zaujala mě nejmenší křepelka,jakou jsem kdy viděla a teda mluvící papoušci..byli boží..ten jeden tam furt opakoval I love you, a ahoj,já jsem Pepíček...pak tam byli veverky,bažanti,obří králíci,rybičky,morčátka..no hodně jsme si ohledně zvířátek rozumněli
No jenže jsem musela rychle frčet domů,odvézt morčátko a zase jet zpátky do města,protože jsme byli domluvený se ségrou do kina na horor...no domů jsem přijela až po 22 hodině..převlíct a s čelovkou na zahradu za zvěrstvem No než jsem to tam udělala a pofackovala,pak se doma najedla,vykoupala..tak je kolik je Jdu do hajan..

13.5.2023 07:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

teda Niki-ty bys fakt to děcko nemohla stíhat..buď bys ho tahala sebou na zádech všude,nebo nemohla mít tolik aktivit ..Ale je to dobře,aspoň ten život máš pestrý
V úterý nebo ve středu mi přišel ten odvlhčovač..dala jsem ho hned do skříně. fotky jsou ze včerejška...

Včera mě "holky"-já jim tak říkám (88+87let)pozvaly na oběd za tu cestu do Šternberka..Dala jsem si masové kuličky v houbové omáčce s těstovinama..bylo to dobré-takové "houbové" -fakt se jim ta máčka povedla

A Blonďáček na mě hledí už z plochy...

Hledala jsem tu blonďatou kočku odvedle-nenašla jsem jí,ale narazila jsem na tyhle fotky..Normálně se na tachometr nedívám,ale "něco"mi řeklo,ať tam hodím oko...A zrovna 2 krát...Tak jsem si ta čísla musela vyfotit..Teď tam je už aspoň o 50000víc,ale pak už se mi to nestalo..

Vyhlašuji téma: Co se vám někdy přihodilo ve spojitosti s "nenormálností"..nechci říct přímo s nadpřirozenem.. Prostě-mě jakoby někdo v hlavě řekl "podívej se na to číslo"

13.5.2023 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Podívej se na to číslo...se mi stává často, ať už je to tachometr, na který se nedívám jinak nikdy, nebo třeba hodiny...na ty se pochopitelně dívám často. Neberu to jako nadpřirozeno, věci mezi nebem a zemí...spíš si myslím, že ty schopnosti máme, či jsme měli, či je teprve objevíme, že je máme...Mají je zvířata, bylo by divné, kdyby je neměli lidi, jen jsme je možná něčím přebily, vytlačili do pozadí. Co se mi stává nejčastěj je, že jakmile na někoho intenzivně pomyslím, najednou si vzpomenu na člověka, na kterého už jsem úplně zapomněla, nebo dlouho neviděla...do pár dní se objeví Tak to mě někdy až vyděsí, musím přiznat.
Dneska je tu od rána elektrikář, teda dva, vzal si i kolegu. To zase bude den Jídlo u tchánů jsme odřekli, Tom včera neodolal a koupil grilované kuře, celé. Je tu nějaký rohlík a udělám zelený salát k tomu.
Pochopitelně neprší, takže jdu pracovat ven.

13.5.2023 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Jo Nikiš, i jsem si říkala, jestli to u morčat, když teda všichni tvrdili, že jich musí být pospolu víc, je vždycky tak, že si všichni sednou, respective všechny. Koukám, že teda ne To mě teda mrzí. Možná za to ani ta nová nemůže, jen si vybíjí frustraci z blbého života, bohužel na Miště A kde je fotka nové malé? Nebo ji teda ještě nemáte?

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.128

lesnížínka napsal(a):
Jo Nikiš, i jsem si říkala, jestli to u morčat, když teda všichni tvrdili, že jich musí být pospolu víc, je vždycky tak, že si všichni sednou, respective všechny. Koukám, že teda ne To mě teda mrzí. Možná za to ani ta nová nemůže, jen si vybíjí frustraci z blbého života, bohužel na Miště A kde je fotka nové malé? Nebo ji teda ještě nemáte?

Ja bych řekla že tady to je tim ze ta větší je starší. Rok se o ni nestarali a vyrobili z ni dokonalyho frustrovanyho asociala. Takže průser se tak trochu čekat dal. Psa kterýho zachránite přece taky nevrazite do svy smecky a nějak ať se srovnaj.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.128

Ja bych řekla že tady to je tim ze ta větší je starší. Rok se o ni nestarali a vyrobili z ni dokonalyho frustrovanyho asociala. Takže průser se tak trochu čekat dal. Psa kterýho zachránite přece taky nevrazite do svy smecky a nějak ať se srovnaj.

Je ale fakt že prvotní náznaky byly cajk a nevypadalo to že se něco semele. Ale asi jak se rozkoukala... Je to jedno. S miminem by si ta menší sednout měla.

14.5.2023 06:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

Leithian-a co máš ty teď nového doma?za zvířátko

Včera jsem si všimla v naší ulici ve 2 patře dvou koček,na parapetě-se procházely,teda spíš ta první šla na konec okna a pustila tu druhou a koukaly ven
Já dnes od půl 6 vzhůru,bylo zamračeno-zdálo se mi i,že hřmí(ale to se mi asi fakt zdálo )..teď už je krásně,svítí sluníčko..
Včera jsem byla v tom Nákle na dni matek,tam to je vždycky dobré..Lidí hodně,hrála "Nákelanka",děcka měla vystoupení a spoustu soutěží..Já minule střílela lukem,tak jsem šla tentokrát do vzduchovky!! Ale vestoje!! Děcka si to mohla opřít o dvoják ..No,kdyby mě někdo natočil,jak se mi ta hlaveň pohybovala ,určitě bych měla pár shlédnutí na youtubku
Ale trefila jsem náhodou aspoň 7.a 2.-ze tří pokusů(zrovna jsem i prd viděla,rozmazaně..Tak mi to dal domů-že na památku Tombola měla 80 věcí...Od křížovek po tašku čerstvého salátu,krásných pletených ponožek-červenobílých..na ty jsem si dělala zuby,ale bylo o číslo vedle..Takže já nic a Jaruš vyhrála víno,kosmetiku,6plechovek "černého citronu" a poukaz na 1,5 tuny kompostu(je tam kompostárna)Nejlepší 3 ceny-dort,stolička z masivu a...si nevzpomenu
Zvlášť se losovaly "maminky"-u dobrovolného vstupného dostávaly losy zdarma(a gerberu-těch bylo ale málo)Maminek bylo 170,a to všechny snad ani losy neměly,ty co zrovna pracovaly..Já si dala makrelu,a z udírny uzenou krkovičku.
Je tam krásný areál-obrovská zahrada..tam soutěžili děcka,zapisovaly se body na takovou kartičku,pak se to proměnilo na korunky a děcka si za to v "obchůdku"vybírali hračky...Zákusky,kafe,párky v rohlíku,cigáro....pití..Dojela jsem až po 7 večer..Stavila jsem se v Bille v Litovli..Dražší obchod jsem snad neviděla..Ale aspoň nějakou zeleninu s Billa-kartou levnější jsem si vzala..a pečivo..

Jsem se dnes jaksi rozkecala hezkou neděli

14.5.2023 09:48
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Včerejšek zase nabitý,do postele jsem se dostala ve čtvrt na dvě ráno Takže na dnešek jsem si naordinovala volno..nikam nejdu už a nic nedělám Maximálně si půjdu zaběhat...

Ráno jsem včera byla samozřejmě na zahradě u zvířátek a jela jsem s kobčou na vyjíždku,protože měla hrozný roupy zloduška
Domů jsem pak přilítla jen na oběda a zase vyrazila do města,protože jsme jeli s mamkou a ségrama na výstavu koček,co byla ve městě...ani nebudu říkat,kolik jsem tam nechala peněz za hračky,pamlsky apod. Takže v tomhle mi moc to šetření nevyšlo
Potom jsem frčela domů,převlíct a na grilovačku a oslavu započnutí stavby seníku na 70 balíků....tam jsem byla asi 20 hodin,pak zavřít zvířátka a pak na další oslavu
No dneska taky podle toho vypadám..jsem unavená jak blázen..takže dneska si fakt udělám volnější den...

14.5.2023 09:54
canka

XXX.XXX.212.25

Jooooo a s morčátkama..přesně jak psala Leithian..bylo to tím,že ta velká byla prostě starší a asi za sebou neměla nic dobrého A teochu mi přišlo,že i přes to velké množství jídla,které měli spolu k dispozici,si ho furt hlídala to jídlo..a to je to,že jak byla strašně hladová chuděrka,tak asi to pro ní teď byl šok a reagovala takhle Každopádně už je v novém domově..a já si tedy přivezla prcka..je opravdu maličký..a hned si sedli Je teda hooodně maličký,ale moje Mišta ho chrání nebo jak to říct?Jsou všude bok po boku a nehnou se od sebe ani na krok Až je dneska pustím běhat,tak pošlu fotečku

14.5.2023 14:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

a jak se dostanou na ten pelíšek nahoře??

14.5.2023 22:31
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Bobča napsal(a):
a jak se dostanou na ten pelíšek nahoře??

Vyskočí, vždyť jsou to hlodavci, ti umí skákat dobře Kolikrát žasnu, kam je schopný vylézt ježek, který vypadá jak úplný nemotora Včera jsem nechala v misce za dveřma do pracovny hromadu zbytků masa z toho pečeného kuřete. Naše kočky se toho netknou. Vikťa spal doma, Gucci někde venku. Ráno ho pouštím, než se nachystám na obchlzku a koukám, miska spucovaná do mrti...myslela jsem, že to byl Macek, však jemu jsem to tam nechala, už se mi s tím nechtělo běžet dozadu. Jenže vedle misky úhledně uložená dvě hovínka....pozdrav od kuny. Na tu jsem i zapomněla, že vlastně i ta tu někde u nás bydlí(asi přímo u nás nebydlí, ale má to za svůj rajon) Dlouho jsem neviděla lišku, ani žádné stopy po ní. Tak trochu si myslím, že ji koňák nakonec zlikvidoval. Nemluvila jsem s nima skoro rok, teď už zadem, kolem jejch nechodím, nemám proč
Jak jsem si dneska myslela, že bude nedělní pohodička, nakonec se to nějak nakumulovalo Ráno prskalo, čekala jsem, že třeba začne konečně pršet, byla celkem zima, tak jsem si dala tu lehkou zimní bundu, pláštěnka je dlouhá, by se mi pletla mezi nohy. Nakonec z deště nic, akorát mi bylo vedro U snídaně mi muž ukazuje, že už konečně ten mrak leze. Jééééžíííš, já jsem si v Kaufu koupila pivoňky a zapomněla jsem je včera vysadit, jsou v garáži. Po snídani je letím ještě vysadit, musím to stihnout! To nestihneš....Nahoru pro kolečko, nabrat kompost, namíchat s rašelinou a rohovinou, dolů před barák, vykopat jámy, hlínu vyhodit, vysadit(jen dvě) přinést vodu z jezera, zalít. Pořád jen prskalo. Zavezla jsem uklidit kolečko do domku, nářadí, květináče, vysypat tu starou hlínu. Jo vlastně, ještě tam nad jinou pivoňku lezla větev ze šeříku, moc ji stínula, nůžky jsem neměla, tak jsem ji prostě ulomila, šeřík orvala, dala si doma do vázy. A to začalo tím, že s tím přijdu domů, převleču se a koukám, Tom vytáhnul z lednice sádlo, co jsem v pátek koupila, že si vyškvaříme škvarky a sádla jsem vzala poslední sklenku ve sklepě. Jo, jo, uděláme švarky a zobědváme je rovnou(ne všechny! ) Hodím okem ke dřezu a tam lopatka, na ní rozmlácená sklenka sádla Můžeš mi říct, co se tu dělo?!?? ,,No jak jsem chtěl vytáhnout z ledničky ten balík sádla, tak jsem zavadil o tu sklenici a vypadla mi na dlažbu" Nééé, to si fakt nejde nevšimnout litrové sklenice sádla Než jsme dokončili tuhle diskusi, poslala mi sousedka SMS, že mám přichystanou tu naši vlečku(vlečičku) kobližků. Tak jsdm letěla honem nahoru pro traktůrek(než začne pršet) aby do ní u nich zbytečně nenachcalo. Vzala jem to vzadu kolem rajčat a než jsem ji zavezla schovat do domku, poházela jsem s nima kolem rajčat. Doběhla domů, šly dva tenisy...najednou. Asi za půl hodiny, začalo nejistě pršet. Bylo už půl jedné a ještě jsme nezačali s tím sádlem. Naštěstín se povedlo rozjet telku, které se nějak s novou wifiou nechtělo. Takže jsme mohli koukat u práce dál A moto GP a další tenisy. Ještě jsem musela přinést ze skleníku sazenice rajčat, co jsem slíbila kámošce pro mamku. Ti si s mužem přijeli pro ně až kolem 17h. Ještě tenis, přenos MISS ze včera a šla jsem cvičit do sklepa až po 21h Teď už mi tady totálně padá hlava.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2023 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Bobča napsal(a):
Leithian-a co máš ty teď nového doma?za zvířátko

Včera jsem si všimla v naší ulici ve 2 patře dvou koček,na parapetě-se procházely,teda spíš ta první šla na konec okna a pustila tu druhou a koukaly ven
Já dnes od půl 6 vzhůru,bylo zamračeno-zdálo se mi i,že hřmí(ale to se mi asi fakt zdálo )..teď už je krásně,svítí sluníčko..
Včera jsem byla v tom Nákle na dni matek,tam to je vždycky dobré..Lidí hodně,hrála "Nákelanka",děcka měla vystoupení a spoustu soutěží..Já minule střílela lukem,tak jsem šla tentokrát do vzduchovky!! Ale vestoje!! Děcka si to mohla opřít o dvoják ..No,kdyby mě někdo natočil,jak se mi ta hlaveň pohybovala ,určitě bych měla pár shlédnutí na youtubku
Ale trefila jsem náhodou aspoň 7.a 2.-ze tří pokusů(zrovna jsem i prd viděla,rozmazaně..Tak mi to dal domů-že na památku Tombola měla 80 věcí...Od křížovek po tašku čerstvého salátu,krásných pletených ponožek-červenobílých..na ty jsem si dělala zuby,ale bylo o číslo vedle..Takže já nic a Jaruš vyhrála víno,kosmetiku,6plechovek "černého citronu" a poukaz na 1,5 tuny kompostu(je tam kompostárna)Nejlepší 3 ceny-dort,stolička z masivu a...si nevzpomenu
Zvlášť se losovaly "maminky"-u dobrovolného vstupného dostávaly losy zdarma(a gerberu-těch bylo ale málo)Maminek bylo 170,a to všechny snad ani losy neměly,ty co zrovna pracovaly..Já si dala makrelu,a z udírny uzenou krkovičku.
Je tam krásný areál-obrovská zahrada..tam soutěžili děcka,zapisovaly se body na takovou kartičku,pak se to proměnilo na korunky a děcka si za to v "obchůdku"vybírali hračky...Zákusky,kafe,párky v rohlíku,cigáro....pití..Dojela jsem až po 7 večer..Stavila jsem se v Bille v Litovli..Dražší obchod jsem snad neviděla..Ale aspoň nějakou zeleninu s Billa-kartou levnější jsem si vzala..a pečivo..

Jsem se dnes jaksi rozkecala hezkou neděli

Bobi já nic. Mám zákaz 😂 naopak trošku jdou stavy hadů ještě dolu. Jen o chlup ale 16 za opravu auta je masakr no.
Mamce a jejímu manželovi se pořídil agapornis čeká se na dna a až bude od druhého páru jeho chovatelů snuska tak i partner. Je to agapornis růžohrdlý. Úžasne mazlivý mimi. Jmenuje se Paulie.
Slepičky i psiska se maj fajn. Rybičkam hrozila redukce. Mam tam dvě docela dravý mrchy jedna uzurpuje druhou kapku. A sejmuly mi pár malejch danii a jednu pyrulinu. Jenze ja prostě nemám to srdce se jich zbavit. Takže maly rybky dozijou a pak tam krom nich a pancernicku budou jen nejaky vetsi v mensim počtu.
Jinak v plánu další zvířata nejsou. Max nějaké změny u hadů 😁

14.5.2023 23:17
canka

XXX.XXX.212.25

Bobi já ten pelíšek tam sice nechávám na tom patře,ale spíš proto,že jim ho vždycky vyndám ven,když je na odpoledne pouštím..ale dokážou tam vyskočit,to má Raduš pravdu..já tam to patro spíš dala,aby se kromě domečku měli kam schovat..cítí se pod tím bezpečněji..no a samozřejmě jsem je zapomněla vyfotit venku Tak jsem je blýskla vevnitř,když jsem je vrátila..jen domeček jsem nechala vyndaný,aby se do něj neschovali na tu fotku...ta malinká se ještě hodně bojí..musím jí pomalu ochočit..hlavně byla teda venku ve voliéře,takže asi byla zvyklá metelit a utíkat a je teda neskutečně rychlá Když je pouštím a pak zase chytám,tak se jí vždycky snažím trochu mazlit,ale je chudinka vyděšená...ale však si zvykne..jen teda musím vymyslet něco,aby když jsou puštěný,tak čůrali na jedno místo..koupím takový ty pleny pro štěňátka a zkusím to rozložit vedle klece,kde vždycky čůrají,když jsou puštěný...to by se mohli naučit..

Dneska jsem úplně zapomněla na to,že jsem měla domluvený bagřík na tu frézovanou Mi vysypali tatru frézovaný,ale potřebovala jsem ji rozhrabat..no a šla jsem s malou ponicí ven a najednou telefon,že už jede a ať tam počkám,ať si řeknu,jak to chci Tak rychle,jak jsem malou popoháněla,snad ještě nešla Ale stihli jsme to a udělal to přímo parádně..

Pak jsem se obětovala a šla na kolo..do běhání se mi vůbec nechtělo,takže jsem zvolila menší zlo Dala jsem 25 km,pak ke zvířátkům a teď jdu do pelechu,jsem grogy...ještě že zítra nemusím do práce..no a protože si chci přispat,dnes poprvé chci vyzkoušet,jestli bude u slepiček všechno v pohodě,když jim nechám otevřený malý dvířka kurníku..jinak musím vždycky vstávat prostě brzo,abych je pouštěla..takže dneska jsem jim to nechala otevřený,aby si ráno sami vyšli ven a nečekali na mě..fakt bych chtěla spát aspoň do 9 hodin..furt doufám v tu Boženku,že by tu lišku hnala..jak jsem už psala,tak jak jde o cokoliv,co vypadá jak pes,okamžitě po nich jde..akorát teď z toho mám takový divný pocit..

15.5.2023 07:46
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Ježinku plcek A rozeznáš je Niki, až vyroste? Pro slepičky Niki radši investuj do automatických dvířek. Nechci tě strašit, ale jakmile se liška odváží, nebude jeden den chodit kolem, druhý půjde přes pletivo a třetí do kurníku. Přijdeš ráno a už tam nebude živá ani jedna pipina, pokud vůbec, většinou je za noc odnosí do nory. Alespoň tak to bylo u souseda.
Jak nejdeš do práce? Na co jsem zase zapomněla??? Však už není žádný svátek ne?

Koukám holky, že jsme se celkem rozšoupnuli: Bobča trajdá, má sedánky, Nikča samá oslava a výlet, já si užívám taky, po svém A vy holky ostatní, jak jste se měly?? A dlooooouho tu nebyl pan Kouťák, snad je v plné polní s kocourem na chalupě

15.5.2023 08:43
Bobča

XXX.XXX.20.192

Raduš...ty "plcku" ..onehdá jsem četla článek,jak se budou zakazovat(nebo omezovat,už nevím to slovo).prostě už ne "kafíčko",pivínko.rohlíček atd..-zdrobněliny slov...Nevím,ale jestli to nebyla aprílová věc Tak jsem si na tebe hned vzpomněla...Už neví,čím by nás omezili...
Dnes jsem se začetla do "nebinárních" lidí..Je o tom dlouhý článek na "novinkách" myslím-prostě na seznamu na levé straně..Dílo ..ale není to k smíchu,spíš k pláči,kam jsme dospěli..
Ano,měla jsem teď hodně rozlítané..ale je to dobře,nemám čas myslet na kraviny..Začla jsem znovu s Citalecem,je to lepší(došel mi a asi víc jak týden jsem ho nebrala-ale jen 10mg-udržovací dávka)..Do toho opět "krizová situace",a byla jsem v háji..Takže než brečet na dětma,tak si vemu radši prášek

Mám napárané nějaké kousky,tak se dám do jejich úpravy..(vyžehlit,obrat nitě atd...)udělala jsem si střh na kabelku,tak jak bude víc času...
Jinak u nás celé odpoledne a večer pršelo,i teď od rána...

15.5.2023 08:48
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jo,Leithian-hezký papouch

Niki jsem chtěla taky napsat,ať nenechává slepičky přes noc otevřené!!!To spíš vydrží dýl zavřené,i když budou kdákat,ale budou v boudě!!

15.5.2023 09:21
kouták

XXX.XXX.168.33

lesnížínka napsal(a):
Ježinku plcek A rozeznáš je Niki, až vyroste? Pro slepičky Niki radši investuj do automatických dvířek. Nechci tě strašit, ale jakmile se liška odváží, nebude jeden den chodit kolem, druhý půjde přes pletivo a třetí do kurníku. Přijdeš ráno a už tam nebude živá ani jedna pipina, pokud vůbec, většinou je za noc odnosí do nory. Alespoň tak to bylo u souseda.
Jak nejdeš do práce? Na co jsem zase zapomněla??? Však už není žádný svátek ne?

Koukám holky, že jsme se celkem rozšoupnuli: Bobča trajdá, má sedánky, Nikča samá oslava a výlet, já si užívám taky, po svém A vy holky ostatní, jak jste se měly?? A dlooooouho tu nebyl pan Kouťák, snad je v plné polní s kocourem na chalupě

Zdravím kočky.
Kouťák Vác sleduje,takže jste pod dohledem. Není na nic moc času a tak občas čtu dlouho do noci. Někdy se u mě daří a někdy ne.Nyní,když mě přerůstá tráva,tak mi prasknul čep na traktůrku,tak jezdím a sháním,ale už je to na dobré cestě.Nedaří se také na chalupě s kočkama.Máma Mourka měla na půdě 6 koťat a tak jsem musel zakročit.Nebudu dále rozvádět,protože to pro slabší povahy není.Kéž by se podařilo jí odchytit do sklopce,ale tam nevleze.Hned bych jí nechal vykastrovat a i když je divoká,tak bych si jí nechal.Žije tam už 5 let a vidím jí pouze na fotopasti.
Mourek je mazlíček,ale někdy,když je třeba něco popracovat,tak stále to mazlení vyžaduje.Jediná naše záchrana je ,že mu nachytám plotičky a on po přežrání usne na terase.
I když je na zahradě práce moc,tak rajčata jsou ve skleníku a venku,množím vinnou révu,brambory jsem nasázel a i na přírodu si najdu nějaký čas.Zase někdy napíši.

15.5.2023 11:34
canka

XXX.XXX.49.4

Ahojky všichni,

Holky já je nemám v plánu nechávat furt otevřené,to vůbec..v týdnu stejně vstávám do práce brzo,takže otevírání není problém..spíš ty víkendy..kdy màm jedinou možnost se pořádně vyspat..tak aspoň na tu sobotu neděli..a hlavně jssm si fakt jistá tou Boženkou..nebojí se ani velkých psů..kamarádka sem chodí se psem velkým jak moje ponička a jde po něm jak ďas,musíme jí vždycky nechat zavřenou..takže vím,že před liškou by ubránila..nevím jak před kunou..ale furt věřím,že ta voliéra splní svůj účel a nic jsem nevleze..každopádně úplně v pohodě dneska,když jsem přišla..takže se nic nestalo...jsem jim dneska kromě zelenýho taky vykopla dva velký drny s hlínou a trávou a to bylo radosti..se v tom hrabou a jsou spokojený holky...to je důležitý..potřebovala bych ještě někde sehnat 2 nebo 3 větší stromky,jehličnatý nebo nějaký košatý na ten stín.. ježiš!!!!To mi připomíná,že já si objednala ty moruše a už mi to přišlo ve čtvrtek na poštu a ja to zapomněla vyzvednout sakra!! Do prd.ele,já na to úplně zapomněla,jak jsem toho měla hodně!!Musím to dnes letět hned ve 14 hodin vyzvednout,ale to asi zabalený nemohli až do dneška prežít,co myslíte? Vrba drží,rybízy a jehličnatý stromky taky,ale ty dvě malé hrušně a takový ten ptačí zob,ty višničky,to chcíplo..nevím proč. Asi pro ně nevhodná půda..tak to musím vyměnit za něco jinýho..

Raduš žádný svátek,ale mámd v práci odstávku systému(mění se nám za lepší)a tak jsme pondělí a úterý na 100% doma..to je dobrý ne?Já teda musím zítra na dvě hoďky do práce,máme sezení vedoucích pracovníků,ale bude to s bohatým snídaní,takže mi to vůbec nevadí..a až od 9 hodin,takže se i vyspím

No a dneska odpoledne jedu na masáž..už se těším..nejdřív půl hodinka celotělový peeli g a pak hodinka masáž S pak jdu k ségře na kafe..vezu jí vajíčka..holky se nějak roznesli..včera dokonce 9 vajíček!! Mamce jsem minulý týden dávala 20 vajíček,ségře 10 vajíček a sama jsem jedla hodně vajíček,ale holky výkonem překonávají všechna očekávání

15.5.2023 12:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

krásné pipinky,jen mi je prosím zkus NALEŽATO dík...

15.5.2023 15:44
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Bobča napsal(a):
krásné pipinky,jen mi je prosím zkus NALEŽATO dík...

Bobi, teprv se naučily chodit do kurníku myslíš, že už umí lehni?

15.5.2023 16:33
lesnížínka

XXX.XXX.34.16

Ha, ha, Niki, však jim taky podstrojuješ, bodejď by nenesly jak divé Kdyby jsi viděla ty zavřené chuděrky našich tchánů např, dvoji mamky sousedé taktéž katastrofa, slepice na kousku bláta, možná dostanou akorát nějaký ten mix do krmítka. Olezlé chuděry Ahááá, tak vidíš, skoro se ti to s prodlouženýma víkendama vyplnilo, máš další Pořád přemýšlím nad těma morušema, proč by jim měly tak chutnat? Nevyvracím, protože to nemám vyzkoušené. Tady mají u potoka lidi hodně moruše vysazené(měli, už je postupně likvidují ) jenže ti tam zase nemají slepice, ani co pamatuju neměli, takže neposoudím. Zkusím je nasbírat až budou a hodím sousedčiným slepicím, jestli po nich půjdou. Jen mi to někdo připomeňte
Masáž zad (beder) bych momentálně potřebovala jak sůl, má problém se ráno obléct, nezvednu nohu, neohnu se, češu se v předklonu tak, že se jednou rukou držím umyvadla Potřebuju nějakého fyzioterapeuta Nebo fotbalistu(možná by pomohlo nakopat do zadku )

Kouťáku supééér to ste překvapil, že to s náma vydržíte a stále chodíte Pozdravujte Mourka, já si tady s tím sousedovic Mackem nebyla jistá, jestli ten váš je taky Macek, nebo Mourek. Na Mourka jsem si vsázela, ale radši nepsala, abych to nezkomolila
Nestíháte? To mi povídejte To sme my pitomci, co si naberou práce a pak neví, z které do které Že Niki?!? Vlastně ta si bere, aby neměla roupy My dva...kdyby jsme se zastavili, tak už se nerozejdem A zbytek, že Bobi ten se kope nudou za uši a vymýšlí si činnosti. Aspoň to tu máme pestré Zjistila jsem, že stavu: začnu zjara a všechno budu stíhat...se mikdy nedočkám ne, byla to chiméra Musela bych nemít muže, barák, kočky, nepěstovat si zeleninu a zahradu mít desetinovou

16.5.2023 09:17
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pořád přemýšlím nad těma morušema, proč by jim měly tak chutnat?

Jako malé děcko jsem chodila za mámou do "práce"..(kolem roku 1960)Poklízela za dědinou slepice ve vozech,které se převážely asi..to už si tak nepamatuju,ale co si pamatuju,byla alej moruší,na které si i s mou pamětí pamatuju a byly moc dobré...Od té doby jsem je nikde neviděla .Pozemek byl oplocený,slepice se pohybovaly navolno(na volno)..

Niki-slepice nemusí ležet ale pokud si zrovna dáchnou,tak neva

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Bobča napsal(a):
Pořád přemýšlím nad těma morušema, proč by jim měly tak chutnat?

Jako malé děcko jsem chodila za mámou do "práce"..(kolem roku 1960)Poklízela za dědinou slepice ve vozech,které se převážely asi..to už si tak nepamatuju,ale co si pamatuju,byla alej moruší,na které si i s mou pamětí pamatuju a byly moc dobré...Od té doby jsem je nikde neviděla .Pozemek byl oplocený,slepice se pohybovaly navolno(na volno)..

Niki-slepice nemusí ležet ale pokud si zrovna dáchnou,tak neva

Naše ex měly spešl trik. Jedna stála druhá vedle ní ležela na boku a pařátama se podhrabavala pod zidkou ve výběhu 😁😂

16.5.2023 10:44
Bobča

XXX.XXX.20.192

Naše ex měly spešl trik. Jedna stála druhá vedle ní ležela na boku a pařátama se podhrabavala pod zidkou ve výběhu 😁😂

Leithian,a ty bys prosím nemohla nějakou zajímavou slepičí fotečku mi pořídit? Vím,jsem na to ujetá,ale mě se to líbí-ráno zapnu,pokochám se..měním podle potřeby..teď zrovna mám Kouťákovo víno

fotku prosím naležato

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.5

Bobča napsal(a):
Leithian,a ty bys prosím nemohla nějakou zajímavou slepičí fotečku mi pořídit? Vím,jsem na to ujetá,ale mě se to líbí-ráno zapnu,pokochám se..měním podle potřeby..teď zrovna mám Kouťákovo víno

fotku prosím naležato

Něco ti pak vyfotim 😊

16.5.2023 20:52
kouták

XXX.XXX.168.33

Bobča napsal(a):

fotku prosím naležato

Bobčo, s tím vínem moc parády nenaděláte.Nevím jaká fotka by vám udělala radost a tak posílám to,co se mi trochu povedlo.Hlavně to víno na které se dá dívat.Klidně si přejte,protože fotek přírody mám stovky a rád vám je pošlu.

16.5.2023 21:52
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Ježíši jakové houby, to jako fakt? Tady zavadit o houbu...jednou za 10let Sucho a sucho a sucho. Ne teda dnes Od rána jsme všichni vyhlíželi déšť(mělo pršet od 10h) Ráno jsem šla obchůzku, sousedka kutala v záhonku. Nejmíň tři týdny jsem s ní nemluvila, tak jsem za ní zaběhnula. Že: nemáš nějaké skalničky? No, to ani ne, skalku sem sice trochu zbudovala, ale už mi ji, dá se říct, pohltila bujná květena Ani mi to moc neva, já nemám čas se s těma prckama nimrat. Takže bohužel. Jedině snad tady to rozrostlé vepředu(já ani nevím, jak se ty skalničky jmenujou ) A vlastně ty červené karafiátky si vyptala vedle sousedka, tak jsem jí je na podzim narýpala do květináčků(byly rozrostlé v trávníku, muž by je stejně pořád sekal) Že jo, bere. Jdu pro to k domku, koukám u cesty...šmarjá já jsem bl.ec, vždyť tu mám i růžové karafiátky, celý obr záhon Jdu dál...i tohle, co ani nevím, jak se jmenuje. A iberku by tam taky mohla dát. A tady ve skalce jsou tři druhy těch tařiček, či jak se to jmenuje. Nakonec jsem jí narýpala asi 9 druhů Tak jsem jí to běžela hodit, ať si to zrovna strčí do země, když má pršet. Jdu zpátky s kyblíkem: probůh, před tím barákem je to ale zarostlé, samá tráva a pampelucha a nevím co ještě. Mám kyblík, za brankou jsem nechala vypichovák...já to tu počistím. Čistím asi čtvrt hodiny, pořád neprší, dumám...bože já sem fakt pako, vždyť už mám ty kobližky, proč jsem nevysadila ty cukety a dýně a melouny, co mám předpěstované už velké ve skleníku v květináčích?! Jak to pak budu sadit, kdyby bylo mokro jak prase? Vysypu honem kyblík na hnojiště a letím k domku, vezmu nářadí, vynosím to ze skleníku, honem sadím. Mezitím volá muž, že odjíždí do práce. Nezdržuj, nebo to nestihnu, už kape. Stihnula, uklidila kurňa, ten vyrostlý salát jsem měla vytahat tchánům pro slepice, musím tam zavézt coly, co si poručili koupit. Tak honem vytahám salát...no, s půl kýblem tam nepojedu, tak letím zase pro vypichovák do domku a cestou dolů napíchám ještě pampeluchy, ať je plný. Letím se převléct, naložit ty coly, protože: přece to tam neponesu po dvoře v dešti, ještě s otravným, skákajícím zlaťákem - mokrým, špinavým. Vyjedu z brány, začne pršet. Sláva, ale nestihnula jsem to úplně dle plánu Chvilku jsem pokecala a valila domů, protože jsem pořád měla před sebou ten obr koš nevyžehleného prádla A už bylo skoro půl druhé Skončila jsem po 16h, rychle udělala guacamole omáčku ke zbytku fajitas, které jsme naštěstí měli nachystané od včera. V 17h jsem dojídala, volal muž, že jede domů na jídlo. První set už měla Muchová prohraný, když dorazil. Dokoukali jsme, pitomě prohrála, bych ji zabila končila skoro ve 20h. Lilo jak z konve, jezero přetéká horem do kanalizace Šla jsem cvičit do sklepa, při cestě z, jsem se oblékla a letěla zavřít přítok, který jsem onehdá hodně otevřela, protože jsem si naivně myslela, že pojede čerpadlo a závlahy. Otevřu poklop a voda jen cicurká(přítok se pravděpodobně ucpal...jako vždy) takže tady problém milá zlatá nebude. Nádrž pod okapem přetéká horem - do potůčku, kurt zaplavený - meliorace odvádí vodu - do potůčku - obojí plní jezero. Přívaly napršené se svádí víceméně - do jezera....jenže jezero má zarostlý odtok, kořeny to ucpaly, to se řeší už rok, no teď to rozhodně nevyřeším Takl doufejme, že nás do rána nevyplaví, snad ne, mrak už je u konce. Máme 30mm - to je naprosto super

16.5.2023 23:04
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Včera jsem vytuhla Bylo to asi tou masáží,ale já odcházela tak krásně přijemně unavená...jsem jí zase usnula na křesle Mě musela budit a smála se..prý vy musíte být hrozně unavená,že mi tu vždycky usnete Tak jsem jí tak shrnula můj život a řekla,že pak to chápe

Dneska jsem jela do práce na ,,sezení u kulatého stolu,, s vedením..bylo to super,bylo tam hodně jídla Pro mě značka ideál
Potom jsme jeli na vyjíždku na motorkách,zastavili se na kávě a buchtičkách s krémem u jednoho jezera a pak jsem frčela domů..pak doma pofackovat zvěrstvo a jela jsem na navštěvu ke známému,který koupil růžového kakadua...byl boží..strašně hodný a furt chtěl pusinkovat..akorát jsem chvilku nedávala pozor a místo pusinky mě štípl do krku a udělal mi tam pěknou štěnici

Pak jsem přifrčela domů,převlíct a letět za zvířátkama..zahrádka úplně suchá,takže ti Raduš ten déšť závidím..a koukala jsem,že máte předpověď na vydatné deště..taky bych potřebovala Takže jsem zalévala..

No tak to nebyly moruše na tý poště,ale nějaká blbost,co jsem objednala kočičákům..ufff..díky bohu..až dneska mi ty moruše přišli na poštu..takže je hned zítra vyzvednu a zasadím..no já četla,že jim opravdu chutnají..tedy zvlášť,když jsou někde v oplocených ohrádkách a nemohou si jít,kam chtějí,aby si nazobali jiné plody..no ono to stejně potrvá,než to bude plodit..

17.5.2023 08:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

ten papouch je podobný jak má Leithian

Já se zas chystám do Olmika..Jedu na kontrolu s tím "chobotem" Jaruš sleduje Ulici,tak mě upozornila,že si bude Amálka nasazovat masku-no,nasazovala ji-podle našich instrukcí opačně..Myslím tím,že první se nasazuje nosan,aby se pak nepoškodil..Je z hodně jemné gumy..Existuje i jiná maska,já mám teda zrovna tu,co má Amálka...
Asi budu mít nové sousedy,ještě jsem je neviděla.Nějaký mladší pár..

Raduš,pořád sis stěžovala,že neprší,tak ti to tam nahoře zařídili U nás taky od včera odpolko prší..

17.5.2023 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Jo, jo super s deštěm u mě velká spokojenost, teda u všech tady, nějakou dobu s tím snad vydržíme. Do rána liják jako kráva, ráno kouknu, zase 34mm....hmm, to je nějaká blbost, že by se to zaseknulo? Né, nazaseknulo, tolik navalilo do rána Hned ráno volá mamka, která včera šlápnula na hřebík Myslela jsem, že průšvih s tím. ,,Vidíš potok!?" Nééé, nevidím na obchůzku jsem nešla, všude stojí voda, po druhém břehu bych neprošla, tak jsem ve sklepě na pásu. ,,No hrůza, potok už je plný po okraj, ale naštěstí přestalo pršet, tak snad už víš nepoleze". Tak tam hlavně nepouštěj Mandynu! Ta už je poučená, co se topila, jak sem pro ni musela skočit, tak už k velké vodě nechodí. Šla jsem pak kouknout před naše a na splav ke tchánům, mlátí se tam zase klády jak vorvani, co to někde vzalo lidem, co si to tak rádi skladují na břehu(je to zákazané, aby se nesesouvaly břehy) Ještě sem obešla zahradu, cukety mě poslaly do ři.i, že pěkně děkují za výsadbu z tepla skleníku do takového marastu

Neregistrovaný uživatel

17.5.2023 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.89

Bobi není. Mám andulky nebo alexandry. Ve foto je obojí a speciál pro Bobču až na jednu všechny naše pipky. Ta která to odstartovala tím že ji muj pes ulovil sedí momentálně na vejcich. Jinak máme deštivo a načechrané koule jsou urousané cosi😁

17.5.2023 22:54
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Pošlete mi sem taky ten déšť...u nás už zase sucho,sucho,sucho....a déšť v nedohlednu Koukala jsem na předpověď a nic..a má být přiští týden až 28°C

Ráno na zahradě překvapení,Berťas ulovil potkana Né bůhví jak velkýho,ale ulovil a sežral mu ocas Takže jsem ho chválila až do nebes a on si to náležitě užíval a furt toho potkana obcházel kolem dokola
Do práce jsem jela zase na skútru a teda pěkně jsem to pohnojila,protože jsem dojela zmrzlá jak rampouch..foukalo a bylo 5°C

Po práci jsem jela na poštu vyzvednout ty moruše..a nafackovala bych si Když jsem na ty moruše koukala v Baumaxu,byly už hezky vyrostlé a slípky by je neoklovaly a byly za stejnou cenu,za jakou přišli ty moruše mě,ale přišli mi jen dva pahýlky!!!! No to mě nas.rali Ale moje chyba,měla jsem si pořádně přečíst,co si objednávám Vysadím je na zahrádku a až vyrostou,tak je tam slípkám vysadím..takhle zajedu spíš do toho Baumaxu pro ty větší...

Vzteky jsem sedla na kolo a šla to ze sebe vyjezdit to nasrá.ní Bohužel u nás furt fouká,takže šlapat celou dobu proti větru mě akorát štvalo ještě víc,ale 30 km jsem dala

Všimla jsem si,že do seníku tam furt lítá jedna včelka..tak se rozhlížím,kam vždycky letí..viděla jsem jí několikrát přiletět a odletět..no a když jsem koňuchům připravovala večeři do kyblíku,tak ji najednou slyším vedle sebe na balíku sena,kde leží stará taška,na kterou si vždycky dávám vajíčka posbíraný...a koukám,zalejzá do ohybu té tašky..a staví si tam chodbičky plné pilu...není to divnénže je takhle sama?Soused má vedle na pozemku úly,takže jsem na včely zvyklá tady,ale nikdy jsem neviděla takhle samotářku

Jinak dneska jsem měla v plánu jít dřív spát..ach jo..zase to nevyšlo

18.5.2023 09:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Leithian-děkuji I tak mají ty prdelky načechrané Se mi nejvíc líbí ta šedá..A ti opeřenci všeho druhu se mají..takové obydlí...takže už vím,na co jsou ty zavěšené kostičky ..na sezení?hm?

Raduš-Velička ve zprávách teda byla pěkně plná..Prý 10ti-násobek svého stavu
Kecala jsem teď se Zdenkou,a že jí asistoval kocour,opřený o nohy...A najednou "Ferdo,ty máš studené nohy,běž si dát papuče" Tak jsme se zasmály,že má asistenta..sahal jí po telefonu,ať už netelefonuje a ať se jde s ním mazlit
U nás už se klube sluníčko...ale zima pěkná

18.5.2023 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.154.234

Niki, že jsou moruše chcípáci neva (bože, já to opravuju, koukám co je na tom divné a mám napsáno ,,maruše" ) je to velký strom. A to ti právě chci napsat....proč dvě?? Nemůžeš dát dvě do výběhu, je to velký strom, větší než normální ovocné stromy. Jednu nech zrovna někde bokem. A za druhé: kupují se kultivary, nejčastěj slovenské, moruše trnavská atd. Nevidím na cedulku, ale nevidím ani místo roubování. Příště si prosim tě stromky hledej ve školkách, nebo alespoň u těch, co jsou tím vyhlášení, třeba Kruh. Vím, že se v tom nepohybuješ, tak nevíš. Než zase uděláš nějakou hurá akci zeptej se předem co a kde shánět. Je tu víc holek, co zahradničí, třeba ti poradíme 5st ráno tak to ste měli dost zimu, nehrozí ti tam ty mrazíky dneska? U nás je ráno 9st, ale fučí jako kráva.Trochu vyčuhuje slunko, ale má i přeprchat po obědě, nejnižší ranní máme hlášeno těch 5st a jelikož zataženo, tak snad nehrozí. Vím to od mamky, protože my jsme na otočku v Praze. Přespávali sme tu. Tak jen doufám, že kočice jsou v pořádku, když jsem je včera stěhovala ven, že mají jít do garáže, v dešti, nijak se netvářili
Mamce včera vytrhla první zuby, jen dva, ale nevím z kolika vlastně, prostě všechny spodní zatím. Kolik jich tam, ale ještě má právě nevím a nevím, jestli ona vůbec ví. Má si stejně zajet na polikliniku do nejbližšího města na rentgen, až pojedem na nákupy. Říkala, že v pohodě, že lepší jak vrtání, nebolelo ji ani vytrhnutí, ani potom. A to tam má jen kořeny, zeby se jí odlomily s tím nasazeným můstkem.
Slepička se mi taky nejvíc líbí ta šedá, vypadá jak byl Leonek Mamka je má stejně vybarvené, ale jen obyčejné brojlery. Jeden soused, má jednu tu bílou, tu jim koupil syn, ostatní má normální slípky. Hedvábničky jsou moc pěkné, jen mají ta drobnější vajíčka.
Bobi, že ,,máš studené nohy" to je dobré, u kocoura Já tady na hotelu musím spát s mužem, což je peklo Večer usínáme při 100stupních to nemůžu ani já ochrapa usnout, hodinu jsem házela nohama a bledala neohřáté místo, aby mi nežhavily. Hodíš je tam, kde si myslíš, že trošku chladněj, za 10sekund už je to horké. Myslela jsem, že to nedám. A to sem ležela ne pod duchnou, ale na duchně. Nad ránem se probudím, krkem jsem nemohla hnout a nohy horké...bože, já to snad do vstávání ani nevydržím! Naštěstí jsem ještě zaspala Je to pro mě jak mučení, ale co bych pro miláčka neudělala, aby tu nemusel být sám On by se na mě vytento jak ostatně všichni chlapi, to jen my baby jsme naprogramované na to sebeobětování se

18.5.2023 23:09
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Raduš objednala jsem zakrslou moruši..výškově bude vycházet přesně na voliéru,až doroste...a hádej odkud jsem to objednala..z Kruhu..dole důkaz Takže tam odtud už fakt objednávat nebudu..ještě jsem tam měla bílý jahodník a maliník a přišlo to v hrozném stavu A třeba ty moruše v tom hobby marketu falt vypadali hezky,narostle a za stejnou csnu jako tyhle chcípaci....ty ke slepicím zatím prostě dát nemůžu..vysadila jsem to zatím na zahrádku a až to dovyroste do nějaký rozumný výšky,aby to slípky neoklovaly,tak jim tam vysadím i ty moruše,i ten maliník..

Bobi u nás ráno taky svítilo sluníčko,ale přesně jak u tebe,pěkná zima..zase foukalo a zase jen 5°C...samozřejmě mě to od skútra neodradilo
V práci jsem se dneska zdržela dýl,takže jsem měla co dělat,abych to stihla k nám a poštu,co má jen do 16 hodin..přijela jsem v 15:59 h a ještě mě vzali Přišla mi ta nová deka,povlečení a prostěradlo..vzala jsem to z gruntu..objednala jsem si povlečení s koníkama Měli výprodeje,tak jsem toho využila..doma jsem vypustila morčáky běhat,nakrmila kočičáky a vyrazila hned zase do města..jela jsem si vyzvednout nový botky,po kterých jsem koukala už delší dobu,ale taky jsem čekala,až budou ve slevě Jsem z nich unešená
Potom jsem ještě jela pro Hennu na vlásky a ještě pro jídlo,protože teda na nějaký kuchtění jsem absolutně neměla náladu..doma jsem se pak v 18:00 h naobědvala A pak jsem metelila na zahradu..potřebovala jsem posekat cestu,kterou si to krátím ke zvířátkům přes vesnici..tráva je tam neskutečně dlouhá a když jdu ráno a je rosa,tak mám nohy úplně zmáčený...když jsem to dosekala,rovnou jsem osekala trávu kolem jezírka a studánky,pak vyčistila slepičkám,zalila zahrádku,nasekala zelený,vykydala...a najednou půl desátý No prdla jsem holkám kyblíky s večeří a ještě připravila slípkám novou zábavu..do kalfasu jsem dala sypkou jemnou hlínu a dala jim to do výběhu..tak uvidíme ráno reakci,jak se tam budou pelešit No a šla jsem sebrat kyblíky a najednou šílená bolest u oka Štípla mě jakási sviňa a já mám oko jak kdybych dostala přes hubu No hrozně to bolí a doufám,že to do rána splaskne a nepůjdu do práce jak jantar

Raduš,já se nesebeobětuju

19.5.2023 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Tak to bych ti Niki moc neporadila, protože zakrslou moruši neznám. Respective se o zakrslé druhy čehokoliv moc nezajímám, protože to, co jsem měla možnost vidět mi přišlo k ničemu. Teda pro slepice asi OK, ale si myslím, že ty plody budou jak hrachy...snad se mýlím. Já naopak sháním na marmelády moruše, které mají plody co největší je s tím ukrutná piplačka Teď přemýšlím, jestli jsem konečně vysadila(taky druhý pokus) tu moruši?!? Tuším za kurt na podzim, ale úplně si jistá nejsem, musím to jít zkontrolovat
Ty botičky máš hezké, můžeš na dovču! Koukám, že si jak já, že sa taky pro něco takhle nadchneš. Já vím, že ostatní to nechá chladné, ale mě jak něco učaruje, nakonec to stejně objednám, i když se to zbytku nelíbí, i když se to ke staré babě už nehodí atd
Asi jsem se tě už ptala, ale nevím, jestli si odpvídala: kdy s kým vlastně plánuješ moře?
Přijeli jsme až po půlnoci, i když cesta už byla dobrá, ale muž měl ještě na 18h jednání v Kolíně, tak jsme se zdrželi a hlavně si dost zajeli...než se pak člověk zase vrátí na D1. Kočice dobrý, jeden den a vyžrané obě misky Ráno si vyběhnu na obchůzky, v hlavě jsem řešila, že budu mít svoje hezké botky jako prase...a nevšimla si, že venku vydatně mrholí. Boty ještě ušly, nebylo až tak rozježděné od zemědělce, tak jsme to nějak přeskákala, ale přišla jsem značně navlhlá Teď už nemrholí, ale je zamračeno a necelých 12st. Jdu trochu pouklízet, na 13h mají přivézt kávovar, snad to klapne, už jsme z toho náhradního vaření kafe otrávení oba

19.5.2023 12:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já dnes byla venku jenom pro potvrzení a objednání na MAMO-2.6...Zjistila jsem,že v pondělí zase razím do Ol.na neurologii..budou tam mít výsledky EIT a tak vůbec na kontrolu..Tak mám tento měsíc naježděno .Upadl mi šroubek na držátku předního blatníku,tak jsem jela,jak když jako děcka jsme měli přehnutý karton na vidlici,aby to dělalo rachot ..A ještě po kostkách..Musím to spravit..
Jinak u nás zamračeno,15 stupňů-takže zima už né..

20.5.2023 09:53
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

No Raduš já právě na tu zakrslou moruši četla dobrý recenze,že se právě hodí do výběhu k malým savcům a slepicím..a pak jsem právě četla článek,že slípky mají moruše rádi...a že to ve výběhu působí příjemný stín..a to bych chtěla..nevím proč,asi je to tou půdou ve výběhu,ale furt přesazuju něco,protože to tam chcípá Ani bezinky tam nevydrželi..za 3 dny stromek prostě umřel To samý malá hrušeň,švestka..nevydrželi...rybízy,vrba a smrčky drží...kamarádka mi ještě doporučila takový ty malý stromky,co se vysazují podle koridorů nových silnic..tak to pojedu obhlídnout dneska,co to je za stromky..
Přesně Raduš,mám to tak Nadchnu se pro něco,jenže pak vidím cenu a to mě okamžitě zastaví Jenže já vím,že to prostě musím mít Akorát nejsem líná si počkat na to,až to zlevní...jako u těhle botiček..byla tam sleva o 600 kč...hned jsem objednala,jak mi ta sleva pípla
Raduš ptala jsi se a já zapomněla odepsat K moři poletím s tou samou kamarádkou,která se mnou letí do Anglie za bráchou

Bobi u nás už taky zima neeeeee Je ráno a taky 15°C

Včera jsem odpadla Po práci jsem šla ještě na kolo,pak vyzvednout konečně nový kola na sulku a ke kolečku,pak jsem to pofackovala u zvířátek a už doma ve vaně pak cítila,ze dlouho nevydržím Ale ještě jsem si frajerka pustila horor..a že vám napíšu..no jenže jsem prostě usnula na gauči a vzbudila se ve 3 ráno Takže jsem se přesunula jen do postele a spala a spala

20.5.2023 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

U nás dneska krásně, ráno nefučelo, takže i když bylo ,,jen" 15st, šla jsem okruh jen v triku s delším rukávem a rozhodně mi zima nebyla, spíš teplo, protože legíny mám dlouhé a to je mi celkem horko na ty nohy. Oni jsou sice 7/8, ale prcek je má jako normální Nikčo, s těma slevama Měla jsem vyhlédnuté šaty, značkové, ale strašně drahé U nás za 6tisíc Jsem se právě pro ně nadchla, že až je slevní alespoň na polovinu, udělám si radost. Objevila jsem je někde v Holandsku za 4tisíce.....to byla právě už valentýnská sleva tehdy. Pořád ale moc, tak já čekala, že je ještě třeba slevní, je to už tuším předloňská kolekce. Ale nakonec jsem se rozhodla, po tom, co jsem k nim koupila boty že si je vemu, euro šlo dole, bylo to 3600Kč. Já tam kliknu a šaty stály skoro těch 6 Byla jsem ,,zdrcená" Mrzelo mě to hlavně proto, že jsem si neuvědomila, že ta sleva po Valentýnu skončí, byla jsem nasr...na sebe Tak jsem to vydýchávala asi měsíc a pak se namátkově kouknula, jestli je třeba zase neslevnili. Ne, vyprodali je, už nejsou vůbec Tak se utěšuju, že by mi třeba ani neseděly, přeci jen nemám modelkovské míry 180cm...
A to je divné, že ti v tom výběhu nejde nic, je tam nějaká vadná zemina, nebo ty pipiny vyhrabou? Mělo by to být jóó vyhnojené...nebo že by přehnojené? Prosimtě bezinky...roste to všude jako plevel, ale u nás se jim taky nedaří, respective ne tam, kam je zahradníci vysadili. Vepředu jsem měla ty červené a žlutolisté....obojí už skoro úplně vyhynuly
Aha dovča s kámoškou Tak to je dobré, že jsi sehnala parťačku Ona je taky sama? Zatím, to platí u obou, počkej dvě kočky samy na dovče, to budete před nápadníkama zdrhat
Já jsem večer taky usnula s notebookem na klíně
Bobiš, co ty výsledky všechny?? Jet jsem tě neslyšela

20.5.2023 11:59
Bobča

XXX.XXX.20.192

já asi zapomněla podat hlášení
Jo,dobrý..doba užití.522hodin,,ani jednou za tu dobu nebyly příznaky OSAS..bez něj jo...když se chci třeba dospat od 5,když to sundám...tak se budím zadýchaná a se srdcem v krku....Kontrola za rok 15,5,2024..Takže-shrnu to..spaní je s tím lepší...Jsem si zvykla..Amálku z "Ulice"to teprv čeká

21.5.2023 07:31
lesnížínka

XXX.XXX.18.15

Jo, jo Nikiš je sice sama, o to víc lítá po všech čertech a pak nestíhá Vlastně to mám podobně...co tu není Woruška, nějak mě doma nic nebaví, v zahradě nedrží, jsem ráda, když někam odjedem Když se rozhlédnu, jak velký je tam binec, co všechno musím vyplet (všechno ) tak se mi do toho ani nechce, protože je mi jasné, že hezké to nikdy nebude, že se to zase nedá zvládnout A o to víc mě to štve a o to míň se mi do toho chce...když to ani nemá cenu Do toho ta pitomá záda. Včera jsem dřepěla v zelenině a začal mě bolet nárt jak svině..nějak jsem si asi natáhla šlachu Asi se normoš rozpadám
Viktěnku jsem tak trochu zabásnula na noc doma vypadal, že chce být venku, ale nalákala jsem ho do pracovny na jídlo a zavřela. Gučajz jak vyfrkla večer ven se neukázala, přišla ve 4h ráno přes terasu, měla štěstí, že jsem zrovna byla na WC, jinak tam seděla doteď
Včera jsme byli u tchánů, no tchýně sadila rajčata (se švagrem) jednou přišel mrak, tak doběhla domů, ale moc jsme s ní nebyli.
Bobi teda nechápu, jak s tím vydržíš spát, ale ano konstatovaly jsme, že si člověk zvykne na všechno I tak máš můj obdiv

21.5.2023 08:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

Bobi teda nechápu, jak s tím vydržíš spát, ale ano konstatovaly jsme, že si člověk zvykne na všechno I tak máš můj obdiv

Hezkou neděli všem Je sluníčko..od 6 mi sem svítí-už se točí k jihu,ale mám tu světlo...tak jsem vylezla po 6 !! ..Ale..právě že jsem spala v kuse těch asi 9 hodin.Včera jsem nebucala po o,překonávala jsem to-byly jsme s Petrou nakoupit v Lidlu a pak přišel její syn s mladou-potřebovala spravit tepláky,tak jsem jí to na místě navlíkla,a pak jsme grilovali. ..já opět párala..

Tak jsem šla asi o půl 9,chvíli kukla na telku a asi v 9 jsem vytuhla i s chobotem.(a sundala ho v těch 6).Raduš,dá se to,a mám výhodu,že nemám chlapa,tak je mi jedno,jak vypadám,a nemá do mě kdo "rýpat"..Ta kolegyňka,co byla se mnou,ta to nese hódně špatně..cítí se jako mrzák,je "frustrovaná" z toho..spí teda sama,chlap jinde..ale přesto..zapla to vlastně až po 6 týdnech..Já,akorát to ráno ty vlasy a na šišince(šošolce) to mám všechno dozadu jak helma,a na krku taky "ráfek"..Cítím se ale fakt líp..a to je důležité
Tady soused-vlastně oba,co znám,se taky v noci dusí,jeden dokonce lapá po dechu dlouho po tom,co ho to probudí..Ale nepůjdou s tím nikam..Já jsem ráda,že jsem se zmínila,viděla jsem to u přítele,tak jsem usoudila,že to bude asi ono,tak jsem se zeptala..
Co se týče toho párání..holky,já si ukousla teda sousto ..mám spoustu nápadů-zatím teda chystám "materiál"..není to jen tak odpárat všechna poutka,zipy,pásky,spodky...Ale už se těším,až to zrealizuju..Mám aspoň motivaci..Doufám,že mě to nadšení do podzimka-až bude víc času na šítí-neopadne...Musím si toho právě dost nachystat...

21.5.2023 22:41
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Raduš ale fakt že jo Od tý doby,co jsem sama,jsem furt rozlítaná Na druhou stranu spoustu zážitků,poznaných nových lidí...je to fajn
Tvojí zahradu mít,asi bych umřela Já totiž nestíhám ani tu svojí malou zeleninovou zahrádku Potřebovala by akutně vyplít,ale já prostě nestíhám

Bobi jestli chodíš do Lidlu,tak si kup slaný preclíky v hořký čokoládě!!!Měli to v akci,nějaký asi alpský týden nebo jaký a tohle tam měli a zůstalo to tam i po akci..pytlík stojí asi 45 kč a je to naprosto famózní
A je super,že jsi se do toho takhle dala...si pak u tebe objednám něco
Mě by se líbil nějaký malý batůžek..nenosím totiž kabelky..nejsem ten typ na ně

Dneska zase den utekl ani nevím jak...byly jsme domluvený s kamarádkou,že pojedeme na motorky..že budu spolujezdec u jejího kamaráda na motorce..těšila jsem se,protože na velký cestovní motorce jsem ještě nejela..
Takže ráno brzo vstávat,abych to poflákala u zvířátek,rychle nasnídat a motorka už stála před barákem Dojeli jsme jen kousek k té kamarádce domů,dali kafe a koláč a vyrazili jsme.. jeli jsme ještě vyzvednout další dva do party a jelo se...byl to super skoro celodenní výlet,vrátili jsme se až kolem 17 hodiny...bylo teda horko jak blázen,takže v těch motorkářskych věcech hnus velebnosti Ale najeli jsme něco málo přes 210 km...jeli jsme po horách kolem německých hranic,vesničkama,o kterých jsem nikdy ani neslyšela...bylo to opravdu krásné..cestou jsme zastavili ve dvou restauracích..v první jsme obědvali a opravdu tam moc dobře vařili..no restaurace byla plná skopčáků,takže museli vařit dobře,to není jak u nás,kde Čechům dávají hnus a nám to stačí A pak jsme stavěli ještě na dezertík a kafe a já si teda dezertík vychutnala
Jeli jsme i kolem obrovské vodní nádrže a bylo to opravdu nádherné..to počasí vyhnalo spoustu lidí ven..všude motorkáři,cyklisti,pěší turisti..

No když jsme dojeli,ještě jsem kamarádce pomáhala hledat koně,protože je prostě ve výběhu nemohla najít Má výběhy i dolů do stráně a plno stromů,takže to dalo práci,ale našli jsme je...já pak doma nakrmila jen kočičáky a hned zase skočila na skútr a jela za mámou..slíbila jsem jí dneska vajíčka a salát ze zahrádky a už jsem od ní samozřejmě měla 3 zmeškané hovory,kde jsem Dovezla jsem jí 30 vajíček,dala salát,dala rychlo kafe a jela zase zpátky..převlíkla se a hned zase ke koníkům...no domů jsem došla před 22 hodinou A to jsem ještě dosypala venku kočicím za barákem granule a už šla s vidinou vany ke dveřím..ale ještě jsem se otočila a koukla pod lavičku,jestli mají vodu..samozřejmě neměli A já už byla nějak úplně bez síly Ale dala jsem to Došla jsem pro vodu ještě a pak sebou plácla do vany,kde doteď ležím Nevím,jak vylezu

22.5.2023 07:18
Bobča

XXX.XXX.20.192

Niki..tedáá-ty fakt nestíháš(ale na tu vanu bacha,nemá tě kdo vytáhnout )...je dobře,že si užíváš zážitky ti nikdo neveme ..Normálně jsem na těch akcích s tebou ..Ten baťúžek-jsem ráda,že ses zmínila,jen prochu přibližně rozměry??nevím,co je pro tebe malý-plácnu-20x30?..30x40?...Zatím chystám ty materiály,a pak budu šít-neslibuju kdy to bude,ale určitě ti něco vytvořím,,I Raduš,kdyby chtěla.Je lepší vědět co...jak něco našiju,vyfotím...Zatím mám jen ty cestovní tašky a tu větší -"prototyp"(měla být menší,ale tím nastavováním se zvětšila)
Já spravovala tady sousedovic z vedlejšího baráku montérky a klempířskou brašnu..Tak v sobotu a neděli odpolko donesl krabici zákusků-maloval kdesi ve výrobně zákusků..No,neměla jsem foťák..Do toho přivezl syn od Petry z Olmika 5 zákusků za 1100!!!!!!No vypadaly teda suprově,ale mě srdce krvácelo a chtělo se mi brečet nad tou cenou..
Já si objednala rádlo s podložkou na řezání té rifloviny-těma nůžkama je to nekonečné-v galanerii(velkoobchod) u synovce za celkem kolem asi 600+ další věci..riflové jehly,zipový pás,jezdce,karabinky,krátké zipy..Počítám taky kolem minimálně 1000 a ten nepoměr!!!Jo,a entlovačky..Takže to bude určitě víc..
Vracím se do mládí Musím kout železo,dokavaď je žhavé

22.5.2023 08:03
lesnížínka

XXX.XXX.48.181

Ty jo Bobeš, ty jsi se teda do toho opřela! Právě jsem se chtěla zeptat, jakovým způsobem to páráš, jestli prořezáváš, nebo potahuješ za nitě...to mám vždycky úplně prořezaný prst, párání fakt nemusím A ona jde do velkovýroby! To rádýlko jsem si nikdy nepořídila, protože nic ve velkém nešila, ale když bylo potřeba stříhat víc tuhého materiálu, nadávala jsem jak špaček, na prstech otlaky. Na tu riflovinu to bude určitě super. Jen dvakrát měř Zákusky...jsou drahé a ani ne moc chutné, samá umělá sra.ka, aby stáhnuli cenu, protože tu na dědině drahý prostě lidi nekoupí. Minule, co jsem si koupila větrník, je ještě myslím za 27Kč, ale vevnitř má jen šlehačku, je cítit ztužovačem a bůhví čím ještě Onehdá jsem byla na chleba a všimnula si, že tam mají mini větrníčky, takové jednohubky. Cenu jsem neviděla a zapomněla se zeptat. První, že ho koupím, pak jsem si uvědomila, že den předtím jsme se obr nažrali dortíku(to byl klín jak z kola od vozu) tak houby, utekla jsem od zákusků na ten chleba
V noci šly kočky chrnět domů dobrovolně, oba, nevím proč. Jo zapomněla jsem, odpoledne byla malá bouřka, takže jak jsem měla v plánu, že k večeru budu pokračovat v pletí a přetrhávání zeleniny...houby, neudělala jsem pochopitelně už nic No takto mi to neubude

22.5.2023 08:20
Bobča

XXX.XXX.20.192

pářu páradlem...někdy se mi podaří zachytit nitku a pak "jedu"-třeba u pásků riflí,ale někdy vyloženě né,tak to podeberu a pak jedu tou kuličkou dospod,jinak si to proříznu durch ...ale tam se dá nášivka

Neregistrovaný uživatel

22.5.2023 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.2

Holky držte palce. První andulče venku z vejce. A neb moje první pokusná snůška od klasik ještě v domě v kleci dopadla katastrofou, tak jsem na prášky. Jenže zasahovat se jim do toho stejně moc nedá. No to budou nerváky teď. A to ještě jedna cenchrie co měla bejt samec je samice a porodila a našla jsem 1 živý mimino stylem že jsem ho málem zašlapla. Následné hodinové prohledavani celeho spodniho patra baráku neodhalilo další. Tak snad bylo jen jedno. Zas blázinec 😂

22.5.2023 15:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

Holky držte palce. První andulče venku z vejce. A neb moje první pokusná snůška od klasik ještě v domě v kleci dopadla katastrofou, tak jsem na prášky. Jenže zasahovat se jim do toho stejně moc nedá. No to budou nerváky teď. A to ještě jedna cenchrie co měla bejt samec je samice a porodila a našla jsem 1 živý mimino stylem že jsem ho málem zašlapla. Následné hodinové prohledavani celeho spodniho patra baráku neodhalilo další. Tak snad bylo jen jedno. Zas blázinec 😂

takže "zatím"jedno mládě?? to je fajn..tak ať je jích víc..

22.5.2023 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.48.181

Ráno psala koňáková, že si v 10h přijde pro rajčata. Přišla v půl jedenácté a jelikož jsme spolu nemluvily přes rok, měly jsme o čem a kecaly do skoro půl dvanácté. Pozalévat skleník(nejde čerpadlo) vyměnit zdechlé rajče ve výsadbě, okopat česnek a tisíc dalších věcí, než jsem se vůbec dostala k pletí kytek. Tom na to kouká a: ty voe, to nemá ani cenu, aby ses tam plácala, volej sousedku, ať přijde brigádničit. Volala jsem, nepřijde, marodí s kolenem, jsem v pr... Začala jsem plet záhon u branky, protože ten je naprosto úděsný. Volá mamka, tak jsem jí říkala, že sousedka nemůže, že se z toho zvencnu. Za 10minut mi mamka volá zpátky: no, přemýšlela jsem to nemá cenu, abys se tam plácala než se dostaneš na druhou stranu. ta první bude zarostlá, jako by jsi tam ani nebyla. To by chtělo, aby naběhlo 10lidí, za týden to vypleli a třeba pak budeš mít dva měsíce...nebo alespoň měsíc vypleto komplet. Hmm, dobrý nápad a ty lidi vezmu kde, máš nějaké??
Jak tam tak pleju slyším, jak po té naší skoro cestě pořád jezdí nějaké auto, přistavuje, rozjíždí se....aha, někdo se tu učí jezdit, to občas jo. Za chvíli se zvednu, koukám a místo modrého je to zase stříbrné. Hmm, tak asi soused ze starousedlíků, co opravuje auta, nějaké zajíždí. No po chvíli už mi ten rachot jednoho auta za druhým přišel divný. Zvednu se, koukám, na našem parkovišti, kde se dá vyhnout, se míjí jedno auto za duhým a pak mi to došlo! Na hlavní cestě před mamčiným, se dělá nová silnice, je tam semafor, ráno naběhli s frézováním, takže kdo může, to objíždí po ,,naší" cestě Jestli doteď ty kočky nikdo nepřejel, tak teď teda z toho mám bobky. Snad se budou bát provozu (i večer) a ani tam nepolezou
Jo, páradlo dobré, ale něco, třeba jemné látky s tím právě nejde, to by člověk natrhnul.

22.5.2023 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.48.181

Nikči, ty mě zabiješ! Já si to tady včera otevřu, skoro o půlnoci, hladová, protože poslední jídlo jsem měla někdy v půl páté a tady palačinky! Málem jsem šla vyžrat ledničku Dva dny jíme guláš, v neděli jsem vařila. A dumala jsem právě před spaním ne teda nad palačinkama ale že změnu jídelníčku by to chtělo jako sůl. Dva dny guláš znamená, že jedinou zeleninu, co jsme v sobě za dva dny měli, je cibule na guláši To není dobré Takže jsem navrhnula, že místo kopy buchet ke snídani si budem dávat ,,hotelovou"např.pečivo, pomazánky, sýry, vajíčka na všechny způsoby a k tomu různé druhy čerstvé zeleniny a ovoce, dneska jsem utrhnula první okurku ve skleníku, za chvíli budou i papriky, rajčata atd. Vločky s jogurtem či kaše. Kousek! buchty a kafe. Myšlenka dobrá, problém bude s realizací I tak snídáme v 9h, než přijdu z obchůzky, muž nachystá, tedy ohřeje buchtu, uvaří kafe, dodá nějaký jogurt a marmeládu, podle druhu buchty. Něco asi budu muset připravit už večer, zeleninu či ovoce stihnu snad ráno, pokud nezaspím Ráno první zkouška systému
Jo, než jsem šla skoro v půl deváté za zahrady, povedlo se mi dostat Viktěnku k domku. Je to poserka, celý den tráví doma nebo na mole, od baráku se skoro nehne myslím si, že se bojí Macka. Dneska jsem ho ani nelákala, ale kupodivu za mnou dozadu přišel. Asistoval s roznosem posečené trávy a pak šel k zadnímu plotu, kde je vysoká tráva a hromady dřeva a kamení např. Tak snad ho ještě uvidíme.

23.5.2023 09:18
canka

XXX.XXX.249.200

Aahooooj...

No včera klasika,odpadla jsem a probudila se zase málem utopená ve vaně,kdy do mě pinkal Pučmelda,asi jestli žiju Ja se fakt jednou utopím

Včera jsem byla v práci dýl,čeká nás audit,tak se včera vše kontrolovalo..domů jsem přijela nějak po 16 hodině,kopla do sebe něco k jídlu a protože bylo krásně,vyrazila jsem ještě na kolo...dala 27 km,pak jen převléct a metelit na zahradu...zjistila jsem,že kobča totálně nateklé oko a slzelo jí,takže jsem jí ho chladila,trochu vypláchla a natřela mastičkou...chuděrka(mimochodem dneska ráno už to bylo skoro dobré,tak snad to bude do odpoledne ok).Asi jí štípl nějaký hajz.l..zahrádka úplně suchá,no bylo včera 27°C u nás,tak se ani nedivím...takže rychle zalít,ale voda ve studni je tak na půl už jen..voda nepřitéká,je prostě sucho a u nás neprší
Potřebuju zase akutně vyčistit jezírko,je totálně zařasované a jeden velký hnus..ale co je hlavní,potřebuji sekat sekat a sekat..vše zarostlé

23.5.2023 10:15
Bobča

XXX.XXX.20.192

a já se chystám ke Zdence ...Doufám,že mě nepřepadne nějaká bouřka Hlásí na severovýchodě.u nás už se kaboní .papa

23.5.2023 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.10.68

Čauec holky, mám brigádníky od rána, nestíhám, info až pak

23.5.2023 21:04
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím KOČKY.
Tak jsem dnes učil Mourka chytat hryzce.Při kontrole políčka brambor jsem zjistil,že v řádku chybí asi 5 brambor.Sáhl jsem do hlíny a tam díra jako vrata.Povolal jsem Mourka a ten čtvrt hodiny čuměl do díry a nic.Zamňoukal,že tam hryzec není a běžel k rybníku.Pochopil jsem,že už ho chytil dříve a nyní žádá odměnu.Vzal jsem čeřen a chytil jsem plno plotiček.Kradl mi je z čeřenu a sežral jich 8.Totálně přežranej si lehl do stínu a po chvilce usnul.Ten má ale život.

23.5.2023 23:05
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Ha, ha Kouťáku, jenom jestli on Mourek nekecá To vám totiž budou u díry tvrdit i naše kočky a jsem si jistá, že zžádného hryzce neulovili. Posledního pár let zpátky chytil Worka. Nějak mi přijde, že ten hryzec jim něvoní, nebo nevím co, ale neřeší ho. Cpala jsem jim nosy k dírám(mám podrýpanou zeleninu jako vy) a unuděně odkráčeli prý: jako co?!? To mi chytili krtka, myšice a rejsky nosí(to by ani nemuseli) už i potkan byl kdysi, ale hryzec tu řádí už několik let a nic, ten jim žíly netrhá

Já se z těch brigádníků zblázním To se nedá, ale nevím, kdo to teda kdy udělá. Řeknu: hele toto je plevel, toto mezi tím kytka, tak si to rozhrň a kolem kytky opatrně vytrhej. Přijdu za chvíli mrknout a z 20 kytek zbylo 7. Prý: to neva, to zase vyroste. Ne, nevyroste, protože jsi ji vyrvala i s kořeny, kdežto ten plevel jen strhala zhora, ten vyroste určitě

Co myslíte, s bouřkama? Šly, šly, před náma narostly, pak záhadně zmiznuly a objevily se za náma. Jasně, o tu kalamitu, co leckde měli nikdo nestojí, ale je to prostě divné. U nás z toho zbytku hezký májový, takže naprskalo 8mm

Jo, jo Niki utopíš sakra, pořád ti to říkáme Ještě, že tam máš toho hlídače ( u nás se říká vartéra ) Na motorky já bych tě teda nepustila, máš štěstí, že to říkáš až po, bych ti brblala Když se oprostím od toho, jak to nemám ráda tak jsem ráda, že se ti výlet líbil a užila jsi si ho

24.5.2023 12:49

kouták napsal(a):
Zdravím KOČKY.
Tak jsem dnes učil Mourka chytat hryzce.Při kontrole políčka brambor jsem zjistil,že v řádku chybí asi 5 brambor.Sáhl jsem do hlíny a tam díra jako vrata.Povolal jsem Mourka a ten čtvrt hodiny čuměl do díry a nic.Zamňoukal,že tam hryzec není a běžel k rybníku.Pochopil jsem,že už ho chytil dříve a nyní žádá odměnu.Vzal jsem čeřen a chytil jsem plno plotiček.Kradl mi je z čeřenu a sežral jich 8.Totálně přežranej si lehl do stínu a po chvilce usnul.Ten má ale život.

Hryzec mi vloni zlikvidoval půl zahrady - cibuloviny, cukety atd. atd.... Pan Bečka ho chytil, ale až po sezóně, když už byl pěkně vyžranej asi aby to stálo za to. Byl to teda kusanec obrovskej. Letos zdárně v likvidaci zahrady pokračuje jeho potomstvo

24.5.2023 16:44
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Hryzec mi vloni zlikvidoval půl zahrady - cibuloviny, cukety atd. atd.... Pan Bečka ho chytil, ale až po sezóně, když už byl pěkně vyžranej asi aby to stálo za to. Byl to teda kusanec obrovskej. Letos zdárně v likvidaci zahrady pokračuje jeho potomstvo

Párkrát mi tu hryzce chytl pes, podežryná rajčata a sem tem ještě něco, oblíbená destinace skleník, tam pořád tunely jak v Metru, ale žádné vážné škody jsem nezaznamenala. Ale já tu mám takový binec, že může sežrat(podežrat) asi i mnohem pro hryzce chutnější věci....si myslím. Teda taky si jen myslím, že je to hryzec, páč mě nic jiného nenapdá. Na hraboše jsou to velké díry, krtiny to nedělá...

24.5.2023 19:03

To by mě taky zajímalo.

24.5.2023 21:32
Bobča

XXX.XXX.96.138

Já nic nevím.. Tyjo .komu to vadi.... Jsem u Zdenky.. Dnes že pojede Miki konečně fiknout kulky.. Zavřely jsme ho do přepravky, nesly k autu.. No a on se začal sprajcovat a z klece utekl.... No dala bych si po cuni.. Tak zas az příští týden...

24.5.2023 22:27
canka

XXX.XXX.212.25

Ahoj holky,

Vlezu sem a nestačím se divit,co se to sakra s Ifaunou děje To se zbláznili?To nám opravdu chtějí zrušit diskuze? Kdo tohle navrhl a schválil?Tak to je opravdu,ale opravdu smutné

Úplně mi to teď zkazilo náladu teda...ufff...

Včera mi jeden kamarád pomáhal na zahradě sekat...mám to tam šíleně zarostlý..ale jako fakt hodně Dneska jsme pokračovali...a já konečně stihla udělat pořádně jezírko...komplet posekat i včetně přítokový strouhy,vylít všechnu vodu,vydrhnkut rýžákem tu jezírkovou fólii,odkopat trochu odtok ještě...no neuvěřitelně prokouklo to jezírko...

Holky Pučmelda je nějaký divný...začalo to už včera večer..často se olizoval a polykal..tak jsem vše zkontrolovala,jestli někde něco nenohl okousat..nějakou kytku. Ale nic jsem nenašla..ráno dobrý..odpoledne taky a teď večer se zase olizuje a polyká...co by to mohlo být?Normálně jí,pije,chodí na záchod..divný...

24.5.2023 22:32
fikovnice

XXX.XXX.63.131

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Vlezu sem a nestačím se divit,co se to sakra s Ifaunou děje To se zbláznili?To nám opravdu chtějí zrušit diskuze? Kdo tohle navrhl a schválil?Tak to je opravdu,ale opravdu smutné

Včera mi jeden kamarád pomáhal na zahradě sekat...mám to tam šíleně zarostlý..ale jako fakt hodně Dneska jsme pokračovali...a já konečně stihla udělat pořádně jezírko...komplet posekat i včetně přítokový strouhy,vylít všechnu vodu,vydrhnkut rýžákem tu jezírkovou fólii,odkopat trochu odtok ještě...no neuvěřitelně prokouklo to jezírko...

Holky Pučmelda je nějaký divný...začalo to už včera večer..často se olizoval a polykal..tak jsem vše zkontrolovala,jestli někde něco nenohl okousat..nějakou kytku. Ale nic jsem nenašla..ráno dobrý..odpoledne taky a teď večer se zase olizuje a polyká...co by to mohlo být?Normálně jí,pije,chodí na záchod..divný...

Já mám vážně nemocného Fida, sama bojuji se sepsí a toto je další rána. I když, jak už jsem psala na vícero místech, jsem to věděla už dřív, zdráhala jsem se tomu uvěřit. Je to pro mě šok, mám tady ty lidi strašně moc ráda, iFAUNA pro mě byla extrémně důležitá. Bohužel diskuze se ruší ve VŠECH sekcích...

24.5.2023 22:34
fikovnice

XXX.XXX.63.131

canka napsal(a):
Ahoj holky,

Jinak olizování a polykání...tipuji, že má nauzeu. Já vás tu nestíhala sledovat, tak nevím, co měl za problémy...
Můj Fido pil "hektolitry" vody a močil "hektolitry" moči. Tento týden se ale celkově zhoršil, takže dnes mu vetka u mě doma brala krev a zítra si jej odváží na kliniku...

24.5.2023 23:56
Doron

XXX.XXX.4.24

fikovnice napsal(a):
Jinak olizování a polykání...tipuji, že má nauzeu. Já vás tu nestíhala sledovat, tak nevím, co měl za problémy...
Můj Fido pil "hektolitry" vody a močil "hektolitry" moči. Tento týden se ale celkově zhoršil, takže dnes mu vetka u mě doma brala krev a zítra si jej odváží na kliniku...

A na co máte podezření?
Ledviny?
Cukrovka?
Ach jo :(.

25.5.2023 01:12
fikovnice

XXX.XXX.63.131

Doron napsal(a):
A na co máte podezření?
Ledviny?
Cukrovka?
Ach jo :(.

Myslela jsem si, že jasná cukrovka. Večer mi volala výsledky: Největší balvan asi spadl - ledviny i játra v pořádku, ale vysoká glykémie. Každopádně pořád je ještě ve "hře" více věcí a jak jsem psala jinde, dr. jej chce zítra u mě vyzvednout a odvézt na kliniku. A já si neumím představit, že bych jej někomu dala, byť na krátkou dobu, a nebyla u toho!

25.5.2023 01:32
Doron

XXX.XXX.4.24

fikovnice napsal(a):
Myslela jsem si, že jasná cukrovka. Večer mi volala výsledky: Největší balvan asi spadl - ledviny i játra v pořádku, ale vysoká glykémie. Každopádně pořád je ještě ve "hře" více věcí a jak jsem psala jinde, dr. jej chce zítra u mě vyzvednout a odvézt na kliniku. A já si neumím představit, že bych jej někomu dala, byť na krátkou dobu, a nebyla u toho!

No, to se neduvím, že ho nechceš dát.
Je to opravdu nutný?
Co jí k tomu vede ?
V každým případě držím palce a dej určitě hned vědět!🌷

25.5.2023 14:43
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Kristepane, chvilku tu člověk není a co to tu čtu?!? Fíkovnice, pokud mu našli cukrovku, tak prostě nasadí léky, předpokládám, že budeš muset píchat inzulin? (vůbec netuším ani, že kočky cukrovku mají) ale na kliniku bych ho prostě nedávala. Zavezla na veterinu, nechala udělat co je nutné a třeba a vzala ho zpátky domů. Neriskovala bych, že mu zdraví rozhodím ještě víc...vím o čem mluvím, zkušenosti u koček i u psů.

Niki Pučmelda je marod?! Nezměnila jsi mu třeba kapsičky, nebo nedostal víc nějakých nových pamlsků? Že by mu to nesedlo a bylo mu šoufl? Worka tohle dělal, když měl překyselený žaludek, trpěl na to, řešila jsem to sodou. Třeba bych zkusila klukům dát malinko do vody, jestli to budou chtít pít.

Bobi, ty jsi ještě na návštěvě?

Od včera nestíhám, písnu zase podrobněj, až bude chvilka.

25.5.2023 14:44
fikovnice

XXX.XXX.62.5

Doron napsal(a):
No, to se neduvím, že ho nechceš dát.
Je to opravdu nutný?
Co jí k tomu vede ?
V každým případě držím palce a dej určitě hned vědět!🌷

"Doron", já jej nakonec nedala...
Volala jsem jí, že teď nemám peníze, což je i přes pomoc pravda. Včera jsem platila za tu domácí návštěvu 2100,- Kč.

Že se dokončovat diagnostika bude až po mé výplatě. Blbý je, že on prostě hrozně hubne. Byl to obrkocour vážící 10kg!!! Teď má tak sotva 5 - 6 kg...

25.5.2023 14:46
fikovnice

XXX.XXX.62.5

lesnížínka napsal(a):
Kristepane, chvilku tu člověk není a co to tu čtu?!? Fíkovnice, pokud mu našli cukrovku, tak prostě nasadí léky, předpokládám, že budeš muset píchat inzulin? (vůbec netuším ani, že kočky cukrovku mají) ale na kliniku bych ho prostě nedávala. Zavezla na veterinu, nechala udělat co je nutné a třeba a vzala ho zpátky domů. Neriskovala bych, že mu zdraví rozhodím ještě víc...vím o čem mluvím, zkušenosti u koček i u psů.

Niki Pučmelda je marod?! Nezměnila jsi mu třeba kapsičky, nebo nedostal víc nějakých nových pamlsků? Že by mu to nesedlo a bylo mu šoufl? Worka tohle dělal, když měl překyselený žaludek, trpěl na to, řešila jsem to sodou. Třeba bych zkusila klukům dát malinko do vody, jestli to budou chtít pít.

Bobi, ty jsi ještě na návštěvě?

Od včera nestíhám, písnu zase podrobněj, až bude chvilka.

Raduš, tady je všude pozdvižení... Za měsíc už diskuze nebudou...
U Fida to může být cukrovka, ale ještě i něco jiného. Jinak pokud cukrovka, tak mi dr. rovnou řekla, že píchání inzulínu je dost drahá záležitost. Je to všechno všechno na prd!!!

25.5.2023 16:27

fikovnice napsal(a):
Raduš, tady je všude pozdvižení... Za měsíc už diskuze nebudou...
U Fida to může být cukrovka, ale ještě i něco jiného. Jinak pokud cukrovka, tak mi dr. rovnou řekla, že píchání inzulínu je dost drahá záležitost. Je to všechno všechno na prd!!!

Jani...tak teď v tom zmatku ani nevím, kde bude nej na tebe reagovat....tak zkusím tady...pár dní jsem tady nebyla, tady vše vzhůru nohama a teď se dočítám, že teda u tebe nějakej problém...

V kočičácích se moc nevyznám, tak mi nezbývá, než držet palce, aby to bylo něco zvládnutelného, léčitelného...

Moc na tebe myslím...neumím si představit, že bych někomu odevzdala zvíře, aby ho odvezl byť na vyšetření. Neumím si vůbec představit sebe v tvojí situaci

25.5.2023 17:00

fikovnice napsal(a):

A tak hyperglykémie se dá řešit, ne?

Na inzulín (a na Fida) klidně přispěji.

25.5.2023 19:02
fikovnice

XXX.XXX.62.5

Jani...tak teď v tom zmatku ani nevím, kde bude nej na tebe reagovat....tak zkusím tady...pár dní jsem tady nebyla, tady vše vzhůru nohama a teď se dočítám, že teda u tebe nějakej problém...

V kočičácích se moc nevyznám, tak mi nezbývá, než držet palce, aby to bylo něco zvládnutelného, léčitelného...

Moc na tebe myslím...neumím si představit, že bych někomu odevzdala zvíře, aby ho odvezl byť na vyšetření. Neumím si vůbec představit sebe v tvojí situaci

Janinko, moc Ti děkuji.
Víš, v pátek jsem já sama celkem vážně onemocněla...no, a Fido - zhoršení. On hodně pije a močí už nějakou dobu. Já pořád odkládala vyšetření, ale teď jsem si řekla, že už MUSÍM. Naštěstí to nevypadá na ledviny - to byl strašlivej bubák (minulý kocourek mi odešel na selhání ledvin). Já si od začátku myslím, že je to cukrovka, ale ještě to jisté není.
No, a jak jsem Jani psala, tak najednou jsem si rozmyslela jej dnes poslat s cizím člověkem na veterinu - aby tam byl beze mě až do večera...

Jinak o chystaných změnách zde jsem věděla, ale do poslední chvíle jsem jim odmítala (a možná odmítám dál) uvěřit.

25.5.2023 19:07
fikovnice

XXX.XXX.62.5

A tak hyperglykémie se dá řešit, ne?

Na inzulín (a na Fida) klidně přispěji.

"Kometo", vidíte...a už zase brečím!
Toto mi prostě bude chybět - ta soudržnost obrovská, naprosto neuvěřitelná...
Jinak já se zatím o cenu inzulínu nezajímala. Dr. říkala, že kdyby to byla št. žláza, byla by to pro mě a pro něj výhra - byl by na lécích sice, ale ne drahých. O píchaném inzulínu mi řekla, že je to finančně náročné plus se musí dělat glykémie...
Ono se u mě už strašlivě dlouho furt něco pokakává (s prominutím). Přesto, právě vy - takovými reakcemi, jakou jste napsala teď - jste mi vždy neuvěřitelně pomáhali! A teď nemyslím tu materiální stránku věci, i když je samozřejmě také velmi důležitá.
Jinde jsem psala, že za včerejší návštěvu, vyšetření, odběry atd. jsem platila 2100,- Kč. Zdálo se mi to strašně moc, ale nakonec ono je dnes drahé úplně všechno.

25.5.2023 21:54
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Aha, ještě štítná vlastně, na tu jsem zapomněla, ta by to taky být mohla. Jo, určo lepší než cukrovka. Já jsem tady z toho všeho lehce v šoku. Doma nestíhám, sotva sem nakouknu a najdu, že se to tu ruší. Nějak ani nemám čas to ,,zpracovat", nějak mi to úplně nedochází

25.5.2023 22:52
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Takže, dokud ještě můžem splknout, musím se pochválit, že jak onehdá pršelo, ve Zlíně a Strážnici byla kalamita, ale u nás je hezky sprchlo, trochu...tak jsem si upravila(opravila) ty plavky. Před opravou jsem je nefotila, ale napadlo mě nafotit až s tou paspulou našitou...je to vlastně guma. Takže se natahuje s plavkama. Jedna dírka na tom zadku je bokem, ta je vidět, jak jsem ji zaštupovala, bohužel to neviditelně nešlo Pak jsou tam ještě takové dvě malinké zadrhliny, ale není to prodřené. Ty 4 prodřené, dokonce i přes podšívku, tedy druhou látku, jsou schované pod paspulí zvanou ,,na skunka", jak tomu říká muž Chtěla jsem to dát na ramínka, ale to bylo vyhodnoceno jako složitější, tak jsem to našila ještě pod ta prsa, abych to jako doladila Design

25.5.2023 23:17
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Dneska jsem nestíhala, protože jsem vezla mamku na Úřad práce, kvůli příspěvku na bydlení(to jí vyřizuje brácha, měla tam jen něco podepsat) No dámy mají ut, čt, pá - jen do 11h. V pátek je to jen ,,pro zvané". No budiž. Tak letíme brzo a na infu nám oznámí, že dnes mají školení Alespoň rentgen zubů jsme teda vyřídily. A nákupy. A byla jsem v jezírkárně, na ,,chemii"(bakterie a kyslík) do jezera. A neudržela se a koupila červené karásky a žluté perlíny, po 5ks, kolem 10cm. Trochu jsem tušila, jak to může dopadnout. Muži jsem je zatajila, šoupla jsem je tam potajnu bokem. Vybalím nákup, jdu se převléct a kouknu zhora do jezera, jestli už jsou někde vidět. Málem mě šlak trefil Ty naše ,,šílené" bělice, se na jednoho karáska vrhnuly, začaly ho škubat, on se snažil utéct, zajel pod žabince, ony za ním, neviděla jsem, jestli jim někam ujel, nebo ho zabily Nedopadne to s nima dobře, s prckama...a takoví jsou krásenkoví...Bělice mě se.ou Zachránila jsem jim život a ony mi tu všechno živé terorizujou Už jich není moc, postupně hynou, utěšuju se, že tu věčně nebudou. Mám tam pár okounů, ty nežraly ani jako potěr. Divné. A sázím teď na to, že okounci sežerou vždycky potěr bělic a ty už se dál nenamnoží. Paní v jezírkárně mi říkala, že se mi karasové přemnoží, když jsem jí ale řekla, že jsou tam okouni, tak prý dobrá, ti to budou držet na uzdě. No očividně mi je zlikvidujou už ty bělice, takže žádné množení se ani konat nebude Muži jsem to ani říct nemohla, by mě zabil. Barevné ryby tam nechtěl, ale jsem si říkala, že až shora uvidí, jakové jsou tam hezké, že nakonec bude rád. No tohle je totální debakl a katastrofa, je mi to strašně líto, těch rybiček je mi líto, že jsem je nakonec koupila jako ,,krmivo", kuva

26.5.2023 06:38
Bobča

XXX.XXX.20.192

hezké ráno

slunko svítí ještě nízko,tak mi tu pěkně svítí dovnitř ale nad ním se objevuje mrak...
Dojela jsem včera odpolko,Petra už psala kde jsem,že čekají venku..No tak,že půjdu na chvíli...No přišli kluci,tak jsem zkysla skoro do 8 hodin.. Párání jsem sebou ani nebrala,bo jsem byla napáraná dost už u Zdenky..Začly mě normálně bolet karpály..Mám je už moře let "načaté",ale když člověk nedělá nic rukama,tak to ani nevnímá...Zdenka si vymyslela potáhnout taburetku,venku molitan na lavku,uvnitř taky na lavku v chodbě a "sofa"-nebo jak se to řekne Probrala rifle,tak jsem je hned tam "zpracovala",další mi donesla její kámoška...Holky,já mám práce,jak na kostele ..Což je dobře..Koupila jsem si na to v "Actionu" plastové dózy..Mají je tam fakt za "hubičku"..Normálně asi 150litrová za 499.-Obešla jsem i Pepco,Orion...

Poslal mě neurolog s těma karpálama,ale nejbližší termín je 5.9. !..Neměla jsem sebou navíc hořčík,tak mě brněly a mrtvěly prsty..Že mě to šití nechytlo trochu dřív ..Ale jsem ráda,že nemám čas myslet na kraviny a bavím se tím..
Tu první tašku-prototyp-jsem darovala kamarádce od Zdenky...Se jí moc líbila..
Holky,to co tu píšete o zrušení diskusí ....Jaksi tomu nerozumím,proč...Chápu,my si tu zrovna píšem jak na FB,(nikoho ale neblokujem)-leda,že to musí taky číst??.zkrz nevhodná slova?. Co ale ostatní??
Můžete mi to někdo polopatě vysvětlit,hm?..Jsem v tomto trochu pozadu

26.5.2023 08:02
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Bobi, konkrétně s náma to nemá souvis. I na psech byla podobná, kde se jen plkalo o všem a taky se nakonec plkalo na všech vláknech, jako tu, však víš. O co Fauně jde vlastně nevím, nevím, za co komu musí platit pod. v tomhle se nevyznám. Jen tipuju, že peníze dostává za inzerci, možná i od přihlášených chovatelských stanic, takže to ostatní, jako diskuse, je ,,ztrátové". Většina lidí tímto odejde, Fauna přijde o návštěvnost a skončí definitivně.
Na karpály tě pozval proč? Půjdeš na operaci? Na co? Rukama už pracovat nemusíš, stačí si dát chvilku oraz a přejde tě to zase. Nesmíš si to přetahovat, to je vše. Jak se tam udělá zánět, je to v liši. Ač sama léky neberu, vem si růžovou tabletku, na záněty pomáhá. Já nemůžu na ty bedra, včera a dnes teda hrůza myslela jsem, že se nezvednu z postele. A to mi za jedno přijdou brigádníci a musím pracovat s nima, protože pod dozorem a za druhé: musím makat jak šílenec, jinak nemám šanci to tu zkulturnit
Ale jinak...jedeš jak fretka Už se to rozšířilo, budou chodit s opravama všichni, začni si něco účtovat, i kdyby to mělo být po 100Kč. Fííha, to je zase hodin, letím ven.

26.5.2023 08:42
Bobča

XXX.XXX.20.192

Raduš-karpály mám už 10let..odmítla jsem operaci zkrz hraní..a taky,že už jsem přestala dělat u pásu s těžkýma balíkama novin...Takže oraz jsem měla těch 10let..Nechci jít na operaci-to né!! jen mi to chce znovu vyšetřit,ale ta čekací doba!!..Nemůžu si natáhnout rifle pravým palcem kolem pasu,jsem psala..kope mě tam jak elektrika,někdy se nemůžu ani dotknout..Levý má zoperovaný zkrz cvakací a následně "ztopořený",nepohyblivý palec..asi těch 8 let...Ale teď jsem si to asi "rozdivočila" tím stříháním rifloviny a to párání těch poutek a pásků,zipů a spodků(prostě švů)..není to jen tak..denně nad tím sedím u garáže i 2-3 hodiny...Chystám si prostě materiál..tak zatím pářu..Oraz jsem měla včera..Dnes si to všechno roztřídím do těch boxů--Mám to všechno po krabičkách...To se nedá popsat jen tak jednou větou..To se prostě musí vidět .

Jo.už mám i své entlovačky,řezací kolečko s podložkou..Jen ještě to pravítko levnější-k řezání..Mám 50cm na dělání čar,ale je dost tlusté k tomu kolečku-nedoléhá..Viděla jsem za 870!!!!!takové velké-na "patchwork",což já nepotřebuju..Možná koupím obyčejný trojůhelník-je tenčí..Skočím tu do galanterky nebo papíráku..Jinak to mám z velkoskladu..zipový pás s jezdcema..konus modré nitě..zipy...atd..karabinky..

Jo,a růžovou tabletku nemůžu,beru meloxicam na artrózu-bilo by se to..Ale nějak to neprožívám,jen mě tam někdy už píchá a rozčiluje mě to...trovna,když jsem právě těma rukama začla dělat..Chápeš? né,že rukama nic nedělám..právě že teď dělám-nemůžu tím palcem stříhat těma velkýma nůžkama.musím je posunovat tam,kde mě to nebolí..-jsou to úplné elektrické rány-divné..na palci?ta šlacha mi tam jaksi cvaká,nemůžu se jí ani dotknout..

26.5.2023 09:51
lesnížínka

XXX.XXX.11.202

Já myslela,,neděláš v práci"tak, když tě to začíná bolet, měla bys rukám dát oraz na chvíli, až se to zklidní....protože můžeš. Vím co to je, mamka má zoperované oba. Já jsem na to taky adept, elektriku v palci znám, to by si člověk cvrknul Onehdá jsem něco blbě chytila a myslela, že zdechnu. Vyšetření...no jasně, takové Bobi jako ty, tam potřebují. Už jsem to psala: za důchdce mají jisté peníze od státu, narozdíl od ostatních. A důchodce ochotné běhat po všech vyšetřeních, i když je to k ho.nu. Karpály se léčit nedají, pomůže jen operace. Ale to už víš, tak na co vyšetření? Chtěla jsem ti napsat, že si růžovku máš vzít jen pokud se ti to s ničím nemele, protože vím, že něco už bereš..takže víš dobře Akorát tohle neznám, nechce se mi to hledat. Jestli to má stejný účinek, tak jak to, že ti to nezabírá na ty karpály?? Na 10h má ty brigádníky, letím makat, pá.

6.5.2025 22:21

Milí chovatelé a příznivci iFauny,
mám obrovskou radost, že vám mohu oznámit důležitou novinu – web iFauna.cz se po třech letech vrací do českých rukou!
Českému týmu se podařilo odkoupit web od zahraničního vlastníka a naším cílem je navázat na více než 25 let dlouhou tradici podpory etického chovu a slušných chovatelů.
Od této chvíle je opět plně v provozu celé diskusní fórum (včetně neocenitelného archivu) a veškeré inzertní rubriky, které znáte z původní iFauny. Vaše účty i inzeráty byly převedeny na nový web – zvýhodněné inzeráty zůstávají zvýhodněné i nadále.
Oproti minulé verzi jsme lehce pozměnili strukturu kategorií, abychom inzeráty řadili co nejpřesněji podle jejich obsahu. Prosíme vás proto o trpělivost – je možné, že narazíte na drobné chyby nebo nejasnosti. Dejte nám o nich vědět! Buďto jednoduše napište sem do vlákna, nebo nás můžete kontaktovat na e-mailu redakce@ifauna.cz či na našich sociálních sítích.
Důležité upozornění: Pokud na iFauně vystupujete v rámci podnikání (např. prodej chovatelských potřeb, profesionální chov zvířat), prosíme vás o aktualizaci profilu – označení podnikatelské činnosti a doplnění IČO a názvu. Je to důležité z legislativních důvodů (nařízení P2B).
Děkujeme, že jste s námi. Uděláme maximum pro to, aby se iFauna vrátila ke svému původnímu poslání – být bezpečným a přínosným místem pro všechny zodpovědné chovatele.
Těšíme se na vaše příspěvky a společné pokračování tohoto krásného příběhu! 🐕🐦🐍🐠
Za tým iFauny zdraví
Šárka

Přidejte reakci

Přidat smajlík