Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Zdravím. Toto téma zakládám především ze zvědavosti.
Je někdo, kdo krmí kočičky Bozitou (jedná se přímo o eko krabičky s kousky masa - různé druhy) a zaznamenal zažívací potíže u svých koček? Dříve nebyl problém, ale teď kočička okamžitě po snědení vše vyzvrátí, kocourek má velmi zapáchající, světlá, skoro průjmovitá hovínka.
Takže jsem začala dávat Ontario konzervy a po nich zatím bez problému. Jinak granule dávám dlouhodobě Carnilove a to je také bez problémů.
Tak by mě jen zajímalo, zda se může jednat např. o změnu složení a či to někdo z vás také zaznamenal :-)
A čím jinak krmíte?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Krmíme taky bozitu, ale žádný problém jsme nezaznamenali...může to být třeba nějaká špatná várka...mám teď doma balení králíka v omáčce a zatím bez problému...nemůže být třeba zkažená/prošlá, nebo něco?
Jinak se jim u bozity nelíbí ty velké kostky, musím jim to rozmatlat vidličkou a ještě jim k tomu přilít vodu z konvice, aby to měli teplé ...co už
krmíme ještě applaws a ND konzervy...zkusím i Canagan konzervy, ale asi mi to žrát nebudou, mám vybíravky...
Jinak hlavně granule Orijen, Acana...sem tam i applaws (hlavně když nestíhám objednat nové, tak applaws mají snad v každým zverimexu)...mají nasypáno celý den a ujídají dle potřeby.
Maso bohužel, naše kočky nejsou zvyklé od chovatele a všechny moje pokusy skončily masem v koši...prý si mám ten hnus sežrat sama ...
rapotacka11
napsal(a):
Ladush22
Tak jí to nedávejte.
Kolik že procent masa tam je?
Čerstvé maso dáváte?
Zrovna bozita tetrapacky jsou kvalitní, mají 93% masa...jediný "problém" je, že je v krabičkách tak 1/3 želé, nebo omáčky, takže to není úplně plné masových kostiček...poslední dobou tam je masa míň a omáčky víc mi přijde ...ale složení je pořád super.
napsal(a):
Zrovna bozita tetrapacky jsou kvalitní, mají 93% masa...jediný "problém" je, že je v krabičkách tak 1/3 želé, nebo omáčky, takže to není úplně plné masových kostiček...poslední dobou tam je masa míň a omáčky víc mi přijde ...ale složení je pořád super.
Ještě k té bozitě. Jednou jsem ji objednala, protože mě zaujala, ještě pro starou Gucci. Nežrala to. Ale pokud si vzpomínám, maso tam nebylo. Myslím maso jako maso. Byly tam ty kostičky, které jsou v jakýchkoliv jiných kapsičkách. Levných. Maso jsem snad viděla jen v nějakých Schmussy či jak se to píše a Miamor plechovkách - což byl tuňák.
lesnížínka
napsal(a):
Ještě k té bozitě. Jednou jsem ji objednala, protože mě zaujala, ještě pro starou Gucci. Nežrala to. Ale pokud si vzpomínám, maso tam nebylo. Myslím maso jako maso. Byly tam ty kostičky, které jsou v jakýchkoliv jiných kapsičkách. Levných. Maso jsem snad viděla jen v nějakých Schmussy či jak se to píše a Miamor plechovkách - což byl tuňák.
tak ono to bude asi nějaké slisované, ale ve složení je opravdu 93% masa...většinou cca 80 - 90% kuřete a zbytek ta daná příchuť...nevím, jestli by si mohli do složení psát co chtějí ... každopádně hodně lidí se tomu taky divilo (myslím vzhled) a ptali se na kočičí výživové poradně, složení je prý ověřené od výrobce a opravdu obsahuje tolik masa z daných zvířat (není psané jakých částí z nich).
Edit: ono třeba v paštikách to maso taky nevidíte, protože je to prostě rozemleté všechno do paštiky, ale jak se vyrábí takového věci opravdu netuším
napsal(a):
tak ono to bude asi nějaké slisované, ale ve složení je opravdu 93% masa...většinou cca 80 - 90% kuřete a zbytek ta daná příchuť...nevím, jestli by si mohli do složení psát co chtějí ... každopádně hodně lidí se tomu taky divilo (myslím vzhled) a ptali se na kočičí výživové poradně, složení je prý ověřené od výrobce a opravdu obsahuje tolik masa z daných zvířat (není psané jakých částí z nich).
Edit: ono třeba v paštikách to maso taky nevidíte, protože je to prostě rozemleté všechno do paštiky, ale jak se vyrábí takového věci opravdu netuším
No ano, jen tyhle kostičky ve mě prostě důvěru nevzbuzují, protože když tam mám údajně maso, tak proč není normálně vidět? Jako třeba v konzervách pro psy Falco?
lesnížínka
napsal(a):
No ano, jen tyhle kostičky ve mě prostě důvěru nevzbuzují, protože když tam mám údajně maso, tak proč není normálně vidět? Jako třeba v konzervách pro psy Falco?
Přesně,v tomhle s vámi naprosto souhlasím..pokud je to opravdu tak vysoký obsah masa,chci ho vidět a ne že uvidím klasické kostičky z nejlevnějších konzerv..Falco je 100% a člověk opravdu to maso vidí..myslím že na Stream.cz je pořad,kde i Falco nechal nahlédnout do výroby produktů a opravdu se jedná o 100% maso..očividně se neměli za co stydět,nic neskrývali a to ve mě vzbudilo důvěru k tomuto produktu.
Falco jsme taky měli, jen to nikdo nechtěl žrát, bohužel...ale tak to jsou normální kusy masa...my kupujeme hlavně trhané a to applawsy...ND je taky jakási divná rozemletá hmota ve šťávě..paštiky jsou paštiky...proč by někdo nemohl dělat masové kostky? Ale ze začátku jsem taky na to dost koukala, akorát mě všude uklidnili, že to je fakt kvalitní...tak ok..kočky to žerou...a i kdyby to tolik masa nemělo (akorát si nemyslím, že by lhali složením...vždyť i whiskas má složení napsané správně), tak to mají stejně na chuť...hlavně vypijí šťávu, kostek zas tolik nesní. Mají kvalitní granule. Čemu potom věřit, když ne složení na obalu a potvrzení výrobce? Jasně, masu, ale to by raději umřeli naši kočičáci hlady ...
napsal(a):
Falco jsme taky měli, jen to nikdo nechtěl žrát, bohužel...ale tak to jsou normální kusy masa...my kupujeme hlavně trhané a to applawsy...ND je taky jakási divná rozemletá hmota ve šťávě..paštiky jsou paštiky...proč by někdo nemohl dělat masové kostky? Ale ze začátku jsem taky na to dost koukala, akorát mě všude uklidnili, že to je fakt kvalitní...tak ok..kočky to žerou...a i kdyby to tolik masa nemělo (akorát si nemyslím, že by lhali složením...vždyť i whiskas má složení napsané správně), tak to mají stejně na chuť...hlavně vypijí šťávu, kostek zas tolik nesní. Mají kvalitní granule. Čemu potom věřit, když ne složení na obalu a potvrzení výrobce? Jasně, masu, ale to by raději umřeli naši kočičáci hlady ...
V pohodě, moji teď žerou Felixy protože přesně, jak jste psala, z drahých olízali jen šťávu a dojídal to pes Takže Felixy s želé a maso. Dneska byl Viktor celý den jen na granulích, asi žral jen ty Royalky a večer se posr... V misce má totiž nasekané kuřecí krky(a paličkou rozmlácené) a ani se jich nedotknul Tak má rozplizlý bobek, dobře mu tak