Evca.m

XXX.XXX.8.162
Dobrý den, mám 8 leteho kocourka. Už delší dobu má hole bříško. Nepripadalo mi to divné, kocourek vypadá spokojeně. Na břiše nemá žádnou vyrazku, žádné fleky, nic neobvyklého. Jen hebkou kůži bez chloupků. Může to znamenat nějaký zdravotní problém? Děkuji za odpověď
Evca.m
napsal(a):
Dobrý den, mám 8 leteho kocourka. Už delší dobu má hole bříško. Nepripadalo mi to divné, kocourek vypadá spokojeně. Na břiše nemá žádnou vyrazku, žádné fleky, nic neobvyklého. Jen hebkou kůži bez chloupků. Může to znamenat nějaký zdravotní problém? Děkuji za odpověď
Dobrý den, zjistila jste, čím to je? Všimla jsem si na své kočce také pelichání na bříšku .. předem děkuji za odpověď.
Evca.m
napsal(a):
Přesně ten samý problém jsem asi 3 roky zpátky řešila také s tehdy 8-mi letým kocourem...úplně vykousané holé břicho bez chlupů..verdikt veterináře byla plíseň(venku hladím kdejakou zatoulanou kočku a přišla jsem domů a jednou si první pohladila kocoura,než jsem si umyla ruce já blbec)..jezdili jsme každé 3 dny na injekce,koupali v sirných koupelích..vyléčili jsme,ale nikdy už mu srst na břiše zcela nedorostla..měl tam jen takové chmýří,které furt olizoval,takže už mu dlouhá srst nenarostla..
canka
napsal(a):
Přesně ten samý problém jsem asi 3 roky zpátky řešila také s tehdy 8-mi letým kocourem...úplně vykousané holé břicho bez chlupů..verdikt veterináře byla plíseň(venku hladím kdejakou zatoulanou kočku a přišla jsem domů a jednou si první pohladila kocoura,než jsem si umyla ruce já blbec)..jezdili jsme každé 3 dny na injekce,koupali v sirných koupelích..vyléčili jsme,ale nikdy už mu srst na břiše zcela nedorostla..měl tam jen takové chmýří,které furt olizoval,takže už mu dlouhá srst nenarostla..
Moc děkuji za reakci. A měl ještě někde jinde po těle holá místa nebo ekzem? (Naše kočka má suchá šupinková místa vevnitř v uších)
A jak se dělají testy na odhalení plísně?
Ano,kromě břicha měl vylisané zadní nohy,záda...uši tedy ne...ale začalo to pomalu a plíživě,člověk si toho zezačátku vůbec nevšiml...
Na veterině nám udělali stěry z kůže - bakteriologické vyšetření..výsledky hovořili jasně...chudáka to samozřejmě svědilo,takže se chudák furt chtěl jen olizovat a drbat
canka
napsal(a):
Ano,kromě břicha měl vylisané zadní nohy,záda...uši tedy ne...ale začalo to pomalu a plíživě,člověk si toho zezačátku vůbec nevšiml...
Na veterině nám udělali stěry z kůže - bakteriologické vyšetření..výsledky hovořili jasně...chudáka to samozřejmě svědilo,takže se chudák furt chtěl jen olizovat a drbat
Přesně tak i u nás. Nejeví žádné známky nemoci, a holých míst si člověk všimne až po nějaké době.
My teda už byli u vet, ten nám ale řekl, že kočka vypadá tlustá a pokud je to na břiše souměrné to holé místo, tak je to ok. Může to prý souviset s plísní, alergií nebo hormony.
I tak jí z těch holých míst vzal trošku chlupů, které tam ještě zbyly a dal to do takového vazelínového kelímku, že za 10dní máme zavolat, jestli tam vyrostla plíseň.
Tak jsem zvědavá.
Moc Vám děkuji za zprávy. Snad to nebude nic velkého.
Ps: jinak já jsem taky takový mazlič všeho živého zatoulaného venku, teď jsme dokonce zachraňovali jedno zatoulané kotě (i když bylo v izolaci samo v pokoji, který jsme pak desinfikovali) .. doufám, že jsem to na ni nepřenesla :(
Opatrujte se.
Mě právě vet řekl,že se to přenáší z kočky na kočku a lidským dotekem..no a já venku prostě furt nějaký čičiny hladím a takhle to dopadlo..teď je umytí rukou fakt to první,co dělám,než si doma pohladím zvířata....takže to bude asi i nejpravděpodobnější příčina i u vás,jestli kočky venku hladíte A to mě vet upozorňoval i na ušní svrab,ten se prý také může přenést dotekem...
Tak Vám držím palce,protože u nás to byl dlouhý boj s vyléčením..všechno vyprat,vydesinfikovat...a nejhorší byly ty sirné koupele..chudák kocourek fakt bojoval a hrozně to smrdělo
Líza15

XXX.XXX.119.253
Dobrý den, máte někdo další zkušenost s holým bříškem u kočky, prosím? A jaká léčba vám pomohla. Dorostou chloupky? Zítra jedeme na veterinu.