Dobrý večer, máme kromě jiných kocourka, kterého někdo vyhodil na silnici u naší vsi koncem září, odhadem mu bylo tak okolo 4 měsíců. On je taková origoš, jen by mě zajímalo, co znamená, když ho chovám, tak se snaží nejprve olizovat obličej a pak kousat, jemně, ale kouše do obličeje. Děkuji za odpověd Jarka na fotce hned po nálezu, tedy ten menší
Uživatel s deaktivovaným účtem

takového extra fešáka snad nikdo nemohl vyhodit
jinak to je prostě projev přízně, taky mi to někteří dělají/li
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
takového extra fešáka snad nikdo nemohl vyhodit
jinak to je prostě projev přízně, taky mi to někteří dělají/li
Děkuji za odpověd. Fešák to tedy je, takový obří ( vedle Macka to ovšem nevyniká, ten má 8 kilo a malej měl na fotce podle mého odhadu maximálně 5 měsíců). Jen pro zajímavost , měla jsem časem, jak rostl, pocit, takovou huňatou kočku jsem už někde viděla. Tak jsem zkusila googlit a s manželem jsme se shodli, že vypadá přesně jako kotě norské lesní kočky, včetně těch licousů, krátkosrstých předních tlapek a naopak dlouhosrstých zadních. I popsané povaze odpovídá. Takže máme doma pravého kříženec norského původu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.181
juhaj
napsal(a):
Děkuji za odpověd. Fešák to tedy je, takový obří ( vedle Macka to ovšem nevyniká, ten má 8 kilo a malej měl na fotce podle mého odhadu maximálně 5 měsíců). Jen pro zajímavost , měla jsem časem, jak rostl, pocit, takovou huňatou kočku jsem už někde viděla. Tak jsem zkusila googlit a s manželem jsme se shodli, že vypadá přesně jako kotě norské lesní kočky, včetně těch licousů, krátkosrstých předních tlapek a naopak dlouhosrstých zadních. I popsané povaze odpovídá. Takže máme doma pravého kříženec norského původu
Nebo taky jen obyčejnou micinu. Pamatuju na vsi kočka od kamarádky dlouhosrsta. Černá s palenim. Původ se tahnul po generace tamními vesnickými kočkami. V době kdy se to stavalo byli v okolí x vesnic a km jen obyc krizenci vesnických mourku a vseho možného. Přesto tato kočka s jednim černým kocourem dala tri vrhy modrých koťat. Ac tento nejpravděpodobnější kocour i jini byli sami vícegeneracni krizenci. Takže mate nejspis obyc krizencr který se náhodou podoba na nejaky plemeno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo taky jen obyčejnou micinu. Pamatuju na vsi kočka od kamarádky dlouhosrsta. Černá s palenim. Původ se tahnul po generace tamními vesnickými kočkami. V době kdy se to stavalo byli v okolí x vesnic a km jen obyc krizenci vesnických mourku a vseho možného. Přesto tato kočka s jednim černým kocourem dala tri vrhy modrých koťat. Ac tento nejpravděpodobnější kocour i jini byli sami vícegeneracni krizenci. Takže mate nejspis obyc krizencr který se náhodou podoba na nejaky plemeno.
Ale žní to pěkně, ne . Kdysi dávno, snad koncem 70 let, měla mamka mé známé bílou siamku starého typu. Ačkoli byla údajně s PP, rodina jí nechala volně běhat a se i množit. Po ní si nechala její dceru, už jiné barvy a pak další a tak dále. Zajímavé bylo, že tyhle už úplně obyčejné micky, měli vždy ve vrhu jedno kotě vypadající barvou a vyzáží jako pramáti rodu. Bohužel, vždy kocourka. Tak jsem přišla ke své první kočce, tedy kocourkovi, jinak jsem byla na psy. Byl tak pěkný, že ho chtěli i lidé koupit. To jen tak na okraj, taková vzpomínka. Hezký den všem