zdravím všechny čtenáře telenovely o Maxovi,která tu běžela donedávna.. .
Max se zotavil,přibral-měl už bezmála 5 kilo,vše se vrátilo do starých kolejí...i jeho naturel vesnického dravce "tygr hadra" ..při jedné z nevinných her se mi nečekaně zakousl do hřbetu ruky nad levým palcem....nic divného,sem tam nějaký ten škrábaneček jsem neřešila(dělal to minimálně-drápky měl většinou zatažené,ale to byl zub)
to bylo 21.3. v sobotu..v neděli ráno jsem už nepohla palcem,zajela si pro višňák,že to bude dobrý
v pondělí ruka jak balón-tak jsem s tím šla na chiru....rozřezali,vyčistili,a dali sádrovou dlahu a višňák....ATB...a že musím dodat vyšetření kocoura na veterině...
vzhledem k tomu,kde byl,jsem radši šla(sice to bylo už měsíc-ale jeden nikdy neví )na veterině zjistili pohmatem pod krkem,že má asi kašílek..dostal na to injekci,a další píchanec-ATB...a já na to,že vědí kde byl,jestli mu třeba nevemou krev-i tenkrát nebrali...že když mě to tak opuchlo...zaplatila jsem bez pár korun 800 a že mám předplacené další vyšetření,že mám přijít ve středu-za 2 dny..to bylo pondělí-takže léčili kocoura,jestli jsem ho něčím nenakazila je fakt,že jsem měla kašel a hroznou rýmu 14 dní-horečku ne!!
mezitím jsem každý den jezdila na chiru na převazy...ve středu jsem to měla rozlezlé do půl předloktí-a měla 37,8..odeslal mě do FN...a já napřed s kocourem na veterinu....dostal další injekci,já zaplatila zas bezmála 400-ať se to líp počítá..
jenže-vozím ho v zavřené tašce na zip-přepravku-do které bych ho stejně nedostala,jsem dala dceři,když byl pryč...do tašky mě pěkně vlezl,ale zapnout jí jednou rukou a tou bolavou ho držet-nadlidský úkol..hlavu měl venku a já ho udržela i s tou rukou....nosila jsem ho i v ruce,v pohodě...ale teď v tom stavu...
nevím,jestli to udělala ta injekce nebo co,je celkově divočák...ale u auta se mi vysmekl,a rychlostí blesku byl na druhé straně frekventované silnice-auta brzdila...a on metl do školní zahrady naproti..
hledala jsem ho,volala...dál je veliké sídliště.....jezdila jsem i dál po okolí-hledala i podél cest..volala jsem i na 156 měšťáky-mají sběrné místo,kdyby ho někdo nahlásil...tam to dali i na FB...
v nemocnici mi to dali zpátky do dlahy,že 3.den ATB je brzo,tak až v pátek na kontrolu..moc mi to stáhli já trpěla ty 2 dny jak zvíře-chtěla jse to sundat...v pátek u jiného doktora jsem si připadla jak ....odešla jsem s brekem...
tím jsem chtěla říct,že mi po Maxovi zbyl akorát kousanec,lehčí peněženka
a příslušeství....ještě vyčkávám...jak mi ta bolest pomine-teď jsem fakt nepoužitelná zkusím ještě letáčky...přála jsem mu volnost někde v domku se zahradou,ale že to dopadne takhle
prosím,už neřešme,coby,kdyby,co jsem měla,nebo neměla udělat jen jsem vám chtěla dopovědět příběh Maxe
Telenovela o Maxovi má pokračování
Max je po 35 dnech toulání opět doma Šťastný jak jeho panička,je zas mazlivý,lísá se....Jsem zvědavá,jak dlouho mu to vydrží
Tam kde utekl,jsem měla 40 letáků po celém sídlišti..A on směřoval nakonec směrem k domu-asi 300 metrů sice bokem, se usadil v jednom neobydleném domě a chodil večer na jídlo k jedněm lidem,naštěstí...Ti ho nakrmili,a on odcházel zas pryč...
Včera jsem jela,a sundala letáky,pověsila zase záclonu.....Šla jsem naproti "zákonu schválnosti" a šup...Na FB se prý večer objevila fotka Maxe...i na sloupě kousek od baráku...nejezdím tama každý den,ale známí známých mi dali vědět,hned jsem volala a Max je doma..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bobča
napsal(a):
Telenovela o Maxovi má pokračování
Max je po 35 dnech toulání opět doma Šťastný jak jeho panička,je zas mazlivý,lísá se....Jsem zvědavá,jak dlouho mu to vydrží
Tam kde utekl,jsem měla 40 letáků po celém sídlišti..A on směřoval nakonec směrem k domu-asi 300 metrů sice bokem, se usadil v jednom neobydleném domě a chodil večer na jídlo k jedněm lidem,naštěstí...Ti ho nakrmili,a on odcházel zas pryč...
Včera jsem jela,a sundala letáky,pověsila zase záclonu.....Šla jsem naproti "zákonu schválnosti" a šup...Na FB se prý večer objevila fotka Maxe...i na sloupě kousek od baráku...nejezdím tama každý den,ale známí známých mi dali vědět,hned jsem volala a Max je doma..
...a co zkusit kocici dvirka do dveri od bytu aby si chodil jak potrebuje....páč az mu otne...zacnevto vsechno na novo....a možná ještě hůř, protože svobodu uz okusil....
napsal(a):
...a co zkusit kocici dvirka do dveri od bytu aby si chodil jak potrebuje....páč az mu otne...zacnevto vsechno na novo....a možná ještě hůř, protože svobodu uz okusil....
Evi,to asi nebudu moct tady v paneláku...líbil by se mi ten žebříček-(kdybych byla v tom spodním balkoně,tam by to možná šlo)...S tím se počítá,že to bude stejný (Teď bude mít nonstop otevřený balkon...musím vymyslet ještě něco-vyvýšeného,jako na vyhlídku..)Evi,kdybys ale viděla,co on dělal!! No chvíli si toho užiju....
Až to bude neúnosné,zkusila bych ho normálně večer-nebo později- pustit normálně ven...Sednu si na lavku,jestli si poběhá...ale co si myslím-nevím-že když bude odcházet od "svého"baráku(poznal to tu,letěl ke svému bytu),tak se bude vracet na jídlo,hm??...a kdyby nechtěl ven,což se může stát(i když tomu teď až tak právě nevěřím),dám teprve ten inzerát-nebo obejdu tady kolem rybníka ty domky do schránek,jestli někdo nechce...aby byl blízko...
ladd
napsal(a):
Nebo se v baraku zkusit domluvit s nekym, kdo ma sklepni koji s okenkem, ze by tam Max mel utociste.
tady jsou sklepy jako bunkry-bez oken dole jak je pod barákem stání pro asi 15 aut(nebyl by to špatný nápad)......Zatím si to užívám,je doma první den Bude mít otevřený balkon nonstop,a už mu vymýšlím vyvýšené sezení venku někde v rohu na balkoně..Jak to bude akutní-budem to řešit....S Cankou jsme ve spojení pořád...tam by to bylo trochu složitější,ale ta možnost by tu byla..
Jo novinka je to čerstvá...byl pryč 35 dní..před tím 3 týdny u koní-ale tam by pošel...Dala jsem ho do kopy...a zase tohle...Ale jsem šťastná jak blecha,že je doma Chrní mi tu před obrazovkou a kňourá ze spaní..

Bobča
napsal(a):
Evi,to asi nebudu moct tady v paneláku...líbil by se mi ten žebříček-(kdybych byla v tom spodním balkoně,tam by to možná šlo)...S tím se počítá,že to bude stejný (Teď bude mít nonstop otevřený balkon...musím vymyslet ještě něco-vyvýšeného,jako na vyhlídku..)Evi,kdybys ale viděla,co on dělal!! No chvíli si toho užiju....
Až to bude neúnosné,zkusila bych ho normálně večer-nebo později- pustit normálně ven...Sednu si na lavku,jestli si poběhá...ale co si myslím-nevím-že když bude odcházet od "svého"baráku(poznal to tu,letěl ke svému bytu),tak se bude vracet na jídlo,hm??...a kdyby nechtěl ven,což se může stát(i když tomu teď až tak právě nevěřím),dám teprve ten inzerát-nebo obejdu tady kolem rybníka ty domky do schránek,jestli někdo nechce...aby byl blízko...
..tak všechno se uvidí no....teď přišel domů, ta chvilku by mohl být klid......
Přidávám další kapitolu o Maxovi...kdo ho sleduje
Maxovi tentokrát otrnulo už za týden... Byl mazlivý,v noci spával u mě v nohách,chodil potichu,nechal mě celkem vyspat..Dvě noci zpět byl fakt "zlatíčko na zabití" Vřeštěl,lítal,dupal jak stádo koní...Prostě potřebuje tu zahradu u domečku
Pustit ho ven jen tak se bojím,hledání jsem si užila dost Takže jsme teda zkusili znovu kšíry...koupila jsem mu větší-ty malé ho škrtily,ale musela jsem mu je zkusit,jestli vůbec by v nich šel ven..
Takže dám sem pár foteček jak se mu daří
dnes byl venku poprvé!!!z těch malých se chtěl vyvléct,ale ty větší-si celkem nechal nasadit..akorát ještě neběhá,jen se plazí(jako že je přikrčenej)...to pude
Bobča
napsal(a):
Boži, to večerní posezení s Maxem venku možná stojí za vyzkoušení. A postupně pomalilinku prodlužovat dobu jeho pobytu venku...pak jej nechat i chvíli samotného a zase postupně prodlužovat. Už jsem to tu myslím psala. Možná by to pro Tebe bylo únosnější. Ale nevím, jak to u vašeho domu vypadá. Jako že netuším zaprvé - zda by si tam měl vůbec kde zaběhat, event. zalovit, a zadruhé, zda by se třeba uměl vyhýbat lidem, autům a psům jako můj Fido. Netuším, zda lze toto u kočky nacvičit. Spíš si ale myslím, že je to o inteligenci té které kočky. Bože chraň, abych zpochybňovala Maxovu inteligenci , ale prostě - musela bys to opravdu vyzkoušet. Mně osobně by se to zamlouvalo více než ty kšíry...
Bobča
napsal(a):
Přidávám další kapitolu o Maxovi...kdo ho sleduje
Maxovi tentokrát otrnulo už za týden... Byl mazlivý,v noci spával u mě v nohách,chodil potichu,nechal mě celkem vyspat..Dvě noci zpět byl fakt "zlatíčko na zabití" Vřeštěl,lítal,dupal jak stádo koní...Prostě potřebuje tu zahradu u domečku
Pustit ho ven jen tak se bojím,hledání jsem si užila dost Takže jsme teda zkusili znovu kšíry...koupila jsem mu větší-ty malé ho škrtily,ale musela jsem mu je zkusit,jestli vůbec by v nich šel ven..
Takže dám sem pár foteček jak se mu daří
dnes byl venku poprvé!!!z těch malých se chtěl vyvléct,ale ty větší-si celkem nechal nasadit..akorát ještě neběhá,jen se plazí(jako že je přikrčenej)...to pude
Boži, fakt to zkus večer po setmění. Bude se méně bát. Věřím ale, že to prostě nějak vymyslíš... Ve hře je i varianta sehnat mu opravdu nějaký ten domek se zahradou a s hodnými dvounožci , co jej přijmou, budou krmit a budou jej mít rádi... Ale nemám právo Ti do toho nějak zasahovat, jen si tu tak "nahlas" přemýšlím...
Zdravím všechny,co znali Maxíka... Za svůj krátký 2 letý život měl tolik zážitků-tolik zkušeností...3 týdny na farmě-málem umřel...35 dní na útěku od veterinářky ...Vždycky byl potom úplně vyměněný,milý,mazlivý,hodný....než mu otrnulo ...Prostě opravdu potřebuje pohyb...Nebudu to už rozebírat,coby,kdyby...Nejde to-zkoušela jsem všechno(tady prostě ven nemůže a kšíry mu moc nevyhovují)....Trpíme tu oba..Obrečela jsem to,ale udělala jsem konečně ten krok ..že ho daruju...Pořád jsem to odkládala!!
Tak jsem Maxíka darovala k domku se dvorkem a zahradou Včera navečer jsem dala inzerát-dnes se ozvala odpolko paní,že její babička měla kočičku,už ji nemá,a chtěla by nějakého většího kocourka...Stará se o ni matka té paní,co mi volala(takže 2 starší paní ho budou rozmazlovat) Bude se tam mít líp,jak tady v garsonce...Byla jsem se tam podívat s ním..
Takže sem dám pár(hodně) vzpomínkových foteček... -byl u mě od svých 6 týdnů ....16.3. měl 2 roky...
Tak skončila telenovela

Bobča
napsal(a):
Zdravím všechny,co znali Maxíka... Za svůj krátký 2 letý život měl tolik zážitků-tolik zkušeností...3 týdny na farmě-málem umřel...35 dní na útěku od veterinářky ...Vždycky byl potom úplně vyměněný,milý,mazlivý,hodný....než mu otrnulo ...Prostě opravdu potřebuje pohyb...Nebudu to už rozebírat,coby,kdyby...Nejde to-zkoušela jsem všechno(tady prostě ven nemůže a kšíry mu moc nevyhovují)....Trpíme tu oba..Obrečela jsem to,ale udělala jsem konečně ten krok ..že ho daruju...Pořád jsem to odkládala!!
Tak jsem Maxíka darovala k domku se dvorkem a zahradou Včera navečer jsem dala inzerát-dnes se ozvala odpolko paní,že její babička měla kočičku,už ji nemá,a chtěla by nějakého většího kocourka...Stará se o ni matka té paní,co mi volala(takže 2 starší paní ho budou rozmazlovat) Bude se tam mít líp,jak tady v garsonce...Byla jsem se tam podívat s ním..
Takže sem dám pár(hodně) vzpomínkových foteček... -byl u mě od svých 6 týdnů ....16.3. měl 2 roky...
Tak skončila telenovela
Držím všechny palce, ať to tentokrát vyjde. Mám doma podobné zrzavobílé torpédo, ale naštěstí má kámoše. Sice o dost staršího, ale přece jenom je to parťák. Jinak bych na tom možná byla stejně.
napsal(a):
Držím všechny palce, ať to tentokrát vyjde. Mám doma podobné zrzavobílé torpédo, ale naštěstí má kámoše. Sice o dost staršího, ale přece jenom je to parťák. Jinak bych na tom možná byla stejně.
Děkuji Kometo Za 14 dní tam jedou-tak se doufám dovím,jak se Max má ..zapomněla jsem mu vzít jeho fetování....Ještě jsem ho vyčesala,vysála-trubkou od vysavače....líbí se mu to... Vzala jsem mu i jeho venkovní boudu,záchodek,misku svoji....granule,kapsičky...
Bobča
napsal(a):
Děkuji Kometo Za 14 dní tam jedou-tak se doufám dovím,jak se Max má ..zapomněla jsem mu vzít jeho fetování....Ještě jsem ho vyčesala,vysála-trubkou od vysavače....líbí se mu to... Vzala jsem mu i jeho venkovní boudu,záchodek,misku svoji....granule,kapsičky...
I když tě chápu, je mi to líto A teda doufám, že to nebude moc líto i tobě. Ale je dobře, že víš, kam šel a můžeš ho případně navštívit(i když já bych to v ramci zachování vlastního zdraví nedala) Když nad tím tak uvažuju, tak vy rodičové tohle vlastně zažíváte i se všema dětma. První někam na školu, pak se vám ožení - vyvdají a už jsou vlastně pryč, neřkuli když se odstěhují někam do Austrálie a vidíte se, když se povede, jednou ročně To jsem taky ráda, že nemusím zažívat, já jsem kvočna a mám ráda všechny pohromadě. Brácha vždycky říkal, že chce být tady a moc mne tedy nepotěšil, když se s rodinou rozhodl žít v Praze
lesnížínka
napsal(a):
I když tě chápu, je mi to líto A teda doufám, že to nebude moc líto i tobě. Ale je dobře, že víš, kam šel a můžeš ho případně navštívit(i když já bych to v ramci zachování vlastního zdraví nedala) Když nad tím tak uvažuju, tak vy rodičové tohle vlastně zažíváte i se všema dětma. První někam na školu, pak se vám ožení - vyvdají a už jsou vlastně pryč, neřkuli když se odstěhují někam do Austrálie a vidíte se, když se povede, jednou ročně To jsem taky ráda, že nemusím zažívat, já jsem kvočna a mám ráda všechny pohromadě. Brácha vždycky říkal, že chce být tady a moc mne tedy nepotěšil, když se s rodinou rozhodl žít v Praze
Souhlasím plně s Radkou, také bych to asi nezvládla nebo jen velmi těžce. Ale je to úplně jiná situace než tehdy, když byl u koní! Věřím a budu Maxovi držet pěsti, ať si tam rychle zvykne a zažívá ten život, o který pořád stál!
Jen mě, Boženko, mrzí, že až za Tebou někdy přijedu, že už jej asi neuvidím. Leda bys s těmi dámami udržovala kontakt a já se mohla jít pak pomuchlovat s Maxíkem tam...
Jinak mě zase hrozně "zlobí" právě prostředňák - také si chce pořád hrát. A ví moc dobře, jak na mě. Když se mu nemíním věnovat, vyskočí na noční stolek a naprosto systematicky začne packou shazovat věci ze stolku, klidně třeba i zrcadlo, propisky, ozdobnou svíčku, mističku - prostě věci, které tam mám pro radost. A pak že kočky nedělají naschvály! Dělají a ten můj kocour je toho důkazem!
Dobré ráno
Právě o těch naschválech jsem tu i dřív psala....prostě rachot,rachot,rachot...až shodil i tu bedýnku od věže...to byl vrchol,Když byl pryč,pověsila jsem si konečně obrázky(na jeho dosah)hýbe s něma...já ty věci co popisuješ nemůžu mít na povrchu vůbec Všechno schovávat..Nemůžu tu mít nic "pro radost"jak popisuješ..
Jani...Už se nechci pořád opakovat..Vím,a chápu,že nemáš čas to všechno číst..
Jen prosím nepište nějaké lítostivé věci..Jak je vám to líto a tak..To se prostě musí zažít,a jen tak z rozmaru jsem ho pryč nedala .Víc jak měsíc jsem ho hledala!!..Bude mi chybět,ale zdraví je přednější
Je mi líto Jani,žes ho neviděla...zvala jsem tě,kdykoli že můžeš dojet..Byl teď opravdu fešák-5 kilovej..Na dámy kontakt zatím nemám..
Bobča
napsal(a):
Dobré ráno
Právě o těch naschválech jsem tu i dřív psala....prostě rachot,rachot,rachot...až shodil i tu bedýnku od věže...to byl vrchol,Když byl pryč,pověsila jsem si konečně obrázky(na jeho dosah)hýbe s něma...já ty věci co popisuješ nemůžu mít na povrchu vůbec Všechno schovávat..Nemůžu tu mít nic "pro radost"jak popisuješ..
Jani...Už se nechci pořád opakovat..Vím,a chápu,že nemáš čas to všechno číst..
Jen prosím nepište nějaké lítostivé věci..Jak je vám to líto a tak..To se prostě musí zažít,a jen tak z rozmaru jsem ho pryč nedala .Víc jak měsíc jsem ho hledala!!..Bude mi chybět,ale zdraví je přednější
Je mi líto Jani,žes ho neviděla...zvala jsem tě,kdykoli že můžeš dojet..Byl teď opravdu fešák-5 kilovej..Na dámy kontakt zatím nemám..
Boži, vždyť já Tě nechci rozlítostňovat! To jsi mě špatně pochopila! Já to přeji Maxovi, a přeji to Tobě. No a co Ty víš - třeba se to podaří...někdy...když třeba přijedu, udělat si za tou paní výlet a já Maxíka podlachním. Stejně jsi psala, že v nějakém kontaktu budete, ne? A to, že teď pláčeš, je logické. Kdyby ne, tak by to nebylo normální. Nebraň se pláči. A až se vybrečíš, tak budeš vědět, že Max má nový domov, po kterém celý svůj život toužil...
Jani,nevím,jestli by bylo dobré tam jet...aby si nemyslel,že jsem zas pro něho přijela.. Rozepsala jsem se na víčkách,Maxík se má fakt dobře,myslím na něho pořád,ale asi mu nebudu plést hlavu-musím to vydržet!! ..Chtěla jsem mu tam včera zavézt ty věci,ale rozmyslela jsem si to..je to jen 28 km-žádný problém...tak jsem radši navečer zavolala,a paní mi poreferovala..a že poslala dceři fotky,tak jsem je tam dala..
Co zas nespíš ??..Já tu první noc,co tu nebyl-moc nenaspala-i když jsem měla klid..Myslela jsem,jak tam lítá a dělá bordel...A paní říkala že v poho,že o ničem neví-že spala,a že nic shozeného nebylo...tak je to v poho