Jak naučit chodit kočku kočičími dvířky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2020 18:26
canka

XXX.XXX.24.186

Vzhledem k tomu,že už si nevím rady,tak zakládám toto vlákno..

Venkovní kocour,který měl nonstop přístup do seníku,kde má své zázemí(jídlo,pelíšky,baráček,seno..),který byl ze dvou stran otevřený..poslední 3 měsíce mu sem ale začali lézt cizí kocouři a jídlo mu žrát a našeho kocoura vyhánět..takže jsme včera celý seník zadělali a jediný možný přístup pro kočky do něj je skrz kočičí dvířka..pořídili jsme magnetická dvířka,takže se otevřou pouze našemu kocourovi,který má magnet na obojku..ale..náš kocour je opravdu divoch a teď díky těm kocourům se z něj stal i plašan..a já nejsem mu asi dostatečně schopná vysvětlit princip těch dvířek,jak fungují.Díky tomu magnetickému systému jsou hlasitější a kočičák nechápe,že do nich musí žďuchnout čumákem Zkoušela jsem ho několikrát popostrčit,pak i na pamlsek,pak ho tam prostě nacpat,aby prošel..ale nechápe to a radši odchází..
Já to budovala pro něj,aby měl své místo,kam mu nikdo nepoleze,kde bude mít klid a nonstop jídlo,a kdyby to mělo ztroskotat jen na tom,že mu nedokážu vysvětlit,jak na to,byla bych opravdu zklamaná..

Uvítám proto jakékoliv rady a postřehy od těch,co dvířka mají a učili kočky procházet prosím..
Dnes to vyřeším tak,že tu kočičáka nechám zavřeného a uvidíme,co udělá,jestli dokáže jít ven..

Bertik2ferda

27.12.2021 21:32
Bertik2ferda

XXX.XXX.195.38

Jak to prosím dopadlo? V současné době řeším ten samy problém.

27.12.2021 23:18
canka

XXX.XXX.215.25

Dobrý den

Dopadlo to výborně,kocourek dvířkama prochází jako profesionál.Naučila jsem ho to pomocí jeho nejoblibenějších pamlsků...pěkně postupně.Nejdříve jsem dvířka držela otevřená a vždy za bonbonky ho učila jimi projít..pak jsem postupně dvířka dávala níž a níž,aby musel trochu nadzvednout hlavičkou a nakonec sem nechala zavřené..dala maso do misky,zavřela se vevnitř a kocourka nechala venku...volala jsem na něj,nadzvedla jsem trochu dvířka,dala mu čichnout masa a zavřela(ideálně mu vyberte do misky něco,pro co je opravdu ochotný udělat cokoliv ) a už to bylo jen o jeho snaze. Takto jsem mu dala čuchnout několikrát a nakonec pochopil a prošel...první průchody byly takové vyplašené a často váhal,ale za týden od tohoto prvního průlezu naprosto v pohodě

5.1.2022 14:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bertik2ferda napsal(a):
Jak to prosím dopadlo? V současné době řeším ten samy problém.

Vydržte. Teď jsem to taky našeho kocoura učila. Stejný postup, jako canka a postupem času na pohodu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík