Tereza96

XXX.XXX.226.179
Zdravím!
Máme doma takový problém. Naše stále kotě- 7 měsíců neustále útočí packami když si ji třeba chci vzít nebo ji pohladit. Docela často i kouše. Mám úplně doškrábané ruce, když jdu večer do postele kouše mi nohy. Už nevíme co s ní :( Moc nás to mrzí, protože ji milujeme.. Má k dispozici celý den granule, vodu, mléko pro kočky a každý den dostává gurmetek. Má milion hraček po celém bytě, veliké škrabadlo (chodí si tam škrábat drápky), každý den čistý záchod, několik pelíšků. Věnujeme se ji stále, může být s námi kdekoli v bytě, ale pořád takto zlobí.
Zkoušela jsem na ni zakřičet nebo ji plácnout ale ona se ještě víc naštve, skočí na mě a začne kousat a drápky do mě zaryje tak, že ji musí oddělávat přítel. Zkoušeli jsme i syčet a nic.. Umí být někdy hodná, ale zas na druhou stranu je i taková a už je to prostě přes čáru :( poradíte někdo prosím?
Uživatel s deaktivovaným účtem

..v žádném případě jakkoli netrestat.....pořídila bych druhé kotě, vyřádí a vyhrají si spolu dosytosti......
Tereza96

XXX.XXX.226.179
Děkuji za radu :) máte s tím také nějakou zkušenost?

Mně to přijde jako hravé kotě, co nezná meze a hraje si jak vzteklé.
Musíte ho víc vydovádět a nesmíte si nechat žádné útoky líbit, v případě kousání a škrábání prostě sundat a nějakou chvíli ignorovat, aby vědělo, že kousáním a škrábáním lidí hra končí.
Nemá vybití, hra musí být divočejší. Co takhle nějaká pohyblivá hračka?
Tereza96

XXX.XXX.226.179
My si s ní hrajeme dost, má i hodně hraček co dělají zvuky nebo se hýbou, ale asi potřebuje ještě více hraní:) No zkusíme to! Moc děkuji i za tento typ :)
Naše kočka je i takový skoro pes, ráda aportuje a když slyší, že jdeme po schodech domů, tak už čeká u dveří :D
Já bych řekl, že je to taková kočičí drsná láska. Taky to znám. Jak začne kousat (náš neškrábe) tak toho okamžitě nechat, odejít, ignorovat, jak už tu někdo psal, jinak se rozdovádí ještě víc.
Nám pomáhá opravdu UNAVIT během dne - máme zahradu, tak je co nejvíc na ní (na vodítku). Ideálně projít se třeba v přírodě tak na 30 minut nebo 1 hodinu, hlavně, kde to nezná a musí poznávat. Pak je unavený, milý a je v klidu. Když bude doma, tak je možná tak temperamentní a náročný, abyste si pořídili někoho na catsitting :-)
Další kočka by mohla pomoci, taky to zvažuji.
Stárnutím (u nás již 4 roky) se to postupně lepší, ale úplně to nepřestává. Nejhorší jsou dny, kdy je přes den sám doma a pak si tu aktivitu prostě MUSÍ dohnat.
Na druhou stranu mně to vyhovuje víc než nějaké líné plemeno, co sotva zvedne hlavu, když přijdete domů případně se ihned schová, když se objeví návštěva. To u nás nehrozí. Návštěvu si obhlídne a když se dlouho nic neděje, začne se prát s jejich nohami v ponožkách (obejme, kousne - jen v náznaku, do krve jen když se ucukne)
Jestli není kotě venkovní, stříhejte drápky, to láskyplné objetí nebude tak bolestivé, přeci nemusíte pořád přinášet krvavé oběti.:.-)

to je přeci normální kotěcí chování
nejlepší hračkou je živý parťák, ne mrtvá věc
ta moje Terezka ( ) bude mít letos dva roky a jak ta mě umí hezky s vervou lovit .......
jestli ji za toto zcela přirozené chování trestáte, tak to pro ni není nic jiného, než agresivní útok, a pak se musí bránit, a pak už to hra nebude.....
takže netrestat, ale aktivně si s ní hrát s hračkami, laserem.....a jestli je pouze bytová, tak si uvědomit, jaký hendikep to je pro energické kotě, a ona za to nemůže....

Tereza96
napsal(a):
My si s ní hrajeme dost, má i hodně hraček co dělají zvuky nebo se hýbou, ale asi potřebuje ještě více hraní:) No zkusíme to! Moc děkuji i za tento typ :)
Naše kočka je i takový skoro pes, ráda aportuje a když slyší, že jdeme po schodech domů, tak už čeká u dveří :D
...takovou hru jakou pozná s druhým kotětem jí určitě nenabídnete, navíc jste v práci a ona sama dom, takže vybití žádné, pak jsou ty její hra s vámi takové jaké jsou....

Tereza96
napsal(a):
Děkuji za radu :) máte s tím také nějakou zkušenost?
..měla jsem samostatného kocoura ragdolla, čili poměrně klidného, nikdy nezaútočil, pokud ano nikdy ne zuby nebo drápky, chytnul vždy jemně do tlapek naplocho i za chůzi naše no, ruce okusoval ale jemňoulince, přesto si i rád hrál, občas trochu divočeji, ale bez agrese či ničení svého okolí, teprve s druhou kočkou "rozkvetl" už jsme se mu nemuseli tak moc věnovat a ty hry byly a jsou adekvátní jeho kočičímu naturelu.....
Tereza96

XXX.XXX.226.179
Rozumím:) máme ji v bytě, zkoušela jsem s ní jít i ven, ale nemá ráda obojek a ani venku se moc dobře necítila:( ale zkusíme ji více zabavit a časem ji koupíme parťáka:) když bude zlobit, zkusíme ignorovat:) Já totiž vyrůstala se psy celý život, tak jsem nevěděla a potřebovala jsem poradit. Děkuji moc všem za reakce! :))

Tereza96
napsal(a):
Rozumím:) máme ji v bytě, zkoušela jsem s ní jít i ven, ale nemá ráda obojek a ani venku se moc dobře necítila:( ale zkusíme ji více zabavit a časem ji koupíme parťáka:) když bude zlobit, zkusíme ignorovat:) Já totiž vyrůstala se psy celý život, tak jsem nevěděla a potřebovala jsem poradit. Děkuji moc všem za reakce! :))
..zkuste postroj, obijek nemusí být příjemný a dostane se z něj velmi snadno....parťáka doporucuji druhého pohlaví, samozřejmě po kastraci stavajici kočendy . ..
nečetla jsem všechny komenty.. Ale máme doma 9měs kotě. Taky hrozná střela, místo hlazení a mazlení se chce hrát, kousat, škrábat.. První 2-3měsíce jsme mu to tolerovali, hráli si s ním.. Ale začalo to zacházet až k útočení nehýbající se ruky pod peřinou, na nohy a vlastně na všechno.. Kámoše má o 10měs staršího ale je to flegmouš co se moc nehraje a chce svůj klid. Malému jsme začali dávat najevo že toto je nežádoucí chování a usměrnujeme ho.. Víc ho učím na mazlení, ležení s náma v posteli v klidu. Když začně škrábat/kousat hned začnu ignorovat a když to jde odejdu od něj.. Sám přijde a pomazlí se.. Je pravda že hru vyžaduje co chvíli.
Dnes jsme nechali vykastrovat a uvidíme jestli se zklidní.. Hlaně to chce pevné nervy a určit hranice a stát si za nima :) Jinak máme MCO takže tlapy velké, drápy taky. U nás to usměrnění je na místě co nejdřív..
Přeju pevn nervy a určitě kočičího kámoše :)
Obojek rozhodně ne, to mě ani nenapadlo, že by někdo zkoušel. Chce to postroj. Je jich víc typů. Já mám úplně nejjednodušší (typ H). Možná jsou kočky, co se to nenaučí, ale těch asi moc nebude, chce to pomalu a hned nepřipoutat k vodítku. Nejprve jen hry s postrojem, a potom, až už jí nebude zajímat, opatrně nasadit. Až jí bude postroj fuk přidat pomalu vodítko a o5 nejprve doma. Až to zvládne, může se ven.
A co se týče parťáka, tak by mne zajímalo, jak je to s těmi pohlavími a kastráty a kastrátkami. Někde jsem četl, že si kočky udržují hierarchii podle hormonů, co ze sebe cítí. Kastráti by měli být podle toho na chvostu, ale jak je to s kastrátkami, které asi i nějaké hormony mít mohou a jak je to s kočkami, které asi mají i cykly a s nimi spojené hormony, kdo to ví? Co se k sobě dobře hodí, nebo u jaké kombinace je aspoň předpoklad? Vím, že 3 kastráti u kamarádky spolu vycházejí dobře anebo aspoň bez viditelných problémů.
Tereza96

XXX.XXX.202.179
Moc děkuji, kotě máme od mého kamaráda, narodilo se jim spoustu, jsou to částečně venkovní kočky, ale jsou zvyklé bývat spíše vevnitř a ven moc nechodí. Zkoušíme ji postupně ignorovat, když moc zlobí a uvidíme :) Napsala jsem špatně- ne obojek, ale postroj, ten máme. Ale nasadit ho je boj :D zkusila jsem s ní jít jen dolů u baráku ke schodům, ale zatím se bojí.
Přemýšleli jsme s přítelem, že ji v obyváku uděláme takové to škrabadlo ze stromu, to by se ti mohlo líbit a mohla by se tam i věšet, stejně furt chodí na skříně, takže takto by měla aspoň radost a mohla by se tam vyřádit :D :)
Tereza96
napsal(a):
Moc děkuji, kotě máme od mého kamaráda, narodilo se jim spoustu, jsou to částečně venkovní kočky, ale jsou zvyklé bývat spíše vevnitř a ven moc nechodí. Zkoušíme ji postupně ignorovat, když moc zlobí a uvidíme :) Napsala jsem špatně- ne obojek, ale postroj, ten máme. Ale nasadit ho je boj :D zkusila jsem s ní jít jen dolů u baráku ke schodům, ale zatím se bojí.
Přemýšleli jsme s přítelem, že ji v obyváku uděláme takové to škrabadlo ze stromu, to by se ti mohlo líbit a mohla by se tam i věšet, stejně furt chodí na skříně, takže takto by měla aspoň radost a mohla by se tam vyřádit :D :)
Tohle je dobré, jestli máte prostory https://kocicistromy.webnode.cz/_files/200000202-c9081ca03c/DSC09342.JPG
rapotacka11
napsal(a):
Já jsem psala na vodítku. Je jedno k čemu ho připnete.
Asi byste to musela zkoušet hned od malého kotěte.
"Strom" by se mohl líbit.
Pobyt v přírodě a vyžití venku, kde může pozorovat
a lovi hmyz, tekoucí vodu po dešti to však nenahradí. . . .
Jsem to psala vedle. Když pozoruju teďka malého kočičáka, jak se venku vyřádí, jak hodiny chytá hmyz na zdi domu nebo v trávě, mezitím šplhá ze stromu na strom, prolézá keři, leží na mole a čučí do vody na ryby...nikdy bych mu to nedokázala upřít.
Tereza96
napsal(a):
mě se osvědčilo tohle...je to trubka od koberce(50Kč),polepená kobercem(90Kč)+lepidlo(asi 80) a zapřená do stropu..Byl na ní pořád
nová-sice s odpočívadly,stojí kolem 1800