Kriistynaa

XXX.XXX.56.41
Ahoj, potřebuju od vas názor, nebo poradit. Dnes mi umřel kocourek. Byly mu necelé čtyři roky. Povahové byl spíš klidný a plachý, ale rád se mazlil. Teď popisu, co se stalo během posledních dvou dnů. V pátek ráno jsem si všimla, že z ničeho nic je kocourek apatický, nejí, nepije. Zvracel naposledy někdy minulý týden, od té doby ne. Jednou se vyprázdnil mimo WC. Ještě ten den jsem přítele poslala s kocourkem k veterináři. Dělali mu rentgen, ultrazvuk, odběry krve, vše bylo v pořádku. Nechali si ho na klinice přes noc. Ráno volali, že se výrazně zlepšil a můžeme si pro něj přijet. Dostal teda ATB, že prý je to nejspíš nějaký zánět žaludku. Ještě mu našli malý kamínek na ledvině, ale to prý kočky občas mívají a dneska jsme měli jet ještě s odebranou močí na kontrolu. Takže doma dostával dietní paštiku s probiotiky, pěkně jedl, pil, mazlil se a vrnel. Vypadal o moc lépe. Přes noc jsme ho oddělili od dalších dvou koček, aby měl klid. Ráno jsem ho našla mrtvého. Nechápu to. Můžete mi někdo říct, co se mohlo stát? Jsem z toho úplně v háji, prostě to nechápu! Když umřel, vytekla mu ještě krev z čumáčku...může to něco znamenat? Proč byl včera už v pohodě a dneska jsem ho našla mrtvého?
Doteď mi vadí, že jsme nikdy nezjistili, proč vlasně nám umřel pes a jestli to ,,léčení" nešlo celé špatným směrem. Jenže jsme byli tak na sra.ky, že jsme ho pochovali doma(na veterinu to máme skoro 30km) Pokud bych měla znovu možnost, asi bych tu pitvu nechala udělat. Vím, kocourka vám to nevrátí, ale třeba z pohledu toho, že máte další kočky a mohlo by to být něco nakažlivého? Nebo prostě jen proto, aby člověk už věděl a příště se něčeho vyvaroval...
Co se stalo vašemu kocourkovi opravdu netuším nesetkala jsem se s tím...naštěstí. Je mi ho moc líto
Myslím, že nejvíc by Vám řekla pitva. Tady to budou bohužel jen dohady. Před třemi lety mi náhle zemřel 13ti letý kocourek. Necelý rok předtím měl kompletní zdravotní prohlídku a těšil se plnému zdraví. Najednou zkolaboval, lapal po dechu. Okamžitě jsem ho popadla a za 7 min.jsem byla na veterině. Bohužel jsem vnitřně hned věděla, že nemáme šanci, jen jsem si to nechtěla připustit. Na veterině mohli již jen konstatovat úmrtí. Prohlédli a řekli, že se mohlo jednat o masivní infarkt nebo embolii. Měl také trošku krve u nosanku.
Pitvu jsem nechtěla, nic by to nezměnilo. Odvezla jsem ho a pohřbili jsme ho na zahradě. Dodnes mě občas přepadne pocit, že jsem neměla letět na veterinu, ale zkusit doma resuscitovat, ale pokud se jednalo opravdu o něco masivního, měla bych zase pocit, že jsem měla spíš letět na veterinu. Nemá to řešení, v šoku to člověk nevymyslí.
Je mi líto vaší ztráty. Když zvíře zemře náhle, je těžší se s tím vyrovnat.