Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kkourova

24.4.2020 10:23
Kkourova

XXX.XXX.81.131

Dobrý den všem, chtěla bych si pořídit kočičku, ale spíše nějakého klidnějšího plemene, mooc se mi líbí bengálky, bohužel ty jsou hodně akční a vyžadují plno pozornosti.☹️ Hledám proto spíše klidnější kočičí plemeno, které nemá tendence utíkat a toulat se (výběh na zahrádce je samozřejmostí), které je klidné, přátelské a mazlivé. 🙂
Nějaké tipy pro dlouhosrstá i krátkosrstá plemena? Popřípadě odkazy na nějaké kvalitní CHS? Díky všem a krásný den ,☺️

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2020 14:41

Mezi opravdu klidná plemena patří ragdoll, sama mám doma kočku a je to takový plyšáček...jsou to chlupatí medvídci a taky trochu brambory, ale ven se nehodí...pouze, pokud máte zabezpečenou zahrádku proti úniku kočky (ragdolla by vám nejspíš i někdo ukradl :O) a pouštět jen pod dohledem, jinak doma - případně se naučí rychle i na kšírky. Potřebuje být se svými lidmi, spí s námi v posteli, válí se s námi na gauči - vždy je v naší blízkosti, ale není vtíravá...jsou to hodně jemné a společenské kočky...samotou trpí. Pokud býváte hodně v práci, doporučuji pořídit koťata (jakéhokoliv plemene) rovnou dvě (ale i tak na kočky musíte mít čas! -hry, mazlení,..) hlavně si zjistit co taková kočka potřebuje a obepsat chovatele. kteří vám zodpoví všechny otázky. Jinak pokud chcete plemeno s určitými vlastnostmi, tak pouze s PP...pokud pořídíte kotě bůhví odkud, nemusí jeho povaha, ani vzhled odpovídat plemeni...obzvlášť, pokud chcete klidnou kočku. Bengálku rovnou zavrhněte, jsou to temperamentní divošky...
Co se týče CHS, my máme kočku z CHS Aeibiscat, ale ti už ukončili chov a do budoucna jsem si vyhlédla CHS Ornelia, pokud někdy budeme pořizovat dalšího ragdolla...ale doporučuji hledat...na FB jsou přímo skupiny plemen, kde je hodně chovatelů...můžete se poptat i tam a připsat svoje představy a požadavky.

Kkourova

24.4.2020 15:03
Kkourova

XXX.XXX.81.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mezi opravdu klidná plemena patří ragdoll, sama mám doma kočku a je to takový plyšáček...jsou to chlupatí medvídci a taky trochu brambory, ale ven se nehodí...pouze, pokud máte zabezpečenou zahrádku proti úniku kočky (ragdolla by vám nejspíš i někdo ukradl :O) a pouštět jen pod dohledem, jinak doma - případně se naučí rychle i na kšírky. Potřebuje být se svými lidmi, spí s námi v posteli, válí se s námi na gauči - vždy je v naší blízkosti, ale není vtíravá...jsou to hodně jemné a společenské kočky...samotou trpí. Pokud býváte hodně v práci, doporučuji pořídit koťata (jakéhokoliv plemene) rovnou dvě (ale i tak na kočky musíte mít čas! -hry, mazlení,..) hlavně si zjistit co taková kočka potřebuje a obepsat chovatele. kteří vám zodpoví všechny otázky. Jinak pokud chcete plemeno s určitými vlastnostmi, tak pouze s PP...pokud pořídíte kotě bůhví odkud, nemusí jeho povaha, ani vzhled odpovídat plemeni...obzvlášť, pokud chcete klidnou kočku. Bengálku rovnou zavrhněte, jsou to temperamentní divošky...
Co se týče CHS, my máme kočku z CHS Aeibiscat, ale ti už ukončili chov a do budoucna jsem si vyhlédla CHS Ornelia, pokud někdy budeme pořizovat dalšího ragdolla...ale doporučuji hledat...na FB jsou přímo skupiny plemen, kde je hodně chovatelů...můžete se poptat i tam a připsat svoje představy a požadavky.

Děkuji moc za odpověď 🙂 o ragdoll přemýšlím, kšíry by byly super, myslela jsem, že na kšíry se dají naučit jen energické divošky jako právě bengálky 😄

24.4.2020 15:34

Kkourova napsal(a):
Děkuji moc za odpověď 🙂 o ragdoll přemýšlím, kšíry by byly super, myslela jsem, že na kšíry se dají naučit jen energické divošky jako právě bengálky 😄

Na kšíry se dá naučit skoro každá kočka, pokud trénujete hned od kotěte :) ...zrovna ragdoll je takový flegmatický kliďas, že mu je většinou jedno, že má na sobě kšíry ...první den si s nimi akorát vždycky v bytě lehla na zem a nic...další dny už chodila po bytě a neřešila je vůbec a nechala za sebou i táhnout vodítko...ale rovnou vám říkám, že většinu času, když jsme byli venku, tak se akorát vyvalila a koukala, nebo se u jednoho místa zastavila na milion let...kočka prakticky venčí vás, ne vy ji ...ale to jsme "chodili" opravdu jen po zahrádce...našim bohatě stačí i zasíťovaný balkon...Ragdollka je lenoch a nejradši jen kouká a náš kocour je zase ultimátní srab a bojí se jít i na balkon když jsou vedle na balkoně sousedi a povídají si, natož ven ...kolikrát si jen lehne v pokoji před otevřený balkon, že mu to jako takhle stačí ...

24.4.2020 15:55

Kkourova napsal(a):

..ještě Birma nebo Peršanky.....

24.4.2020 16:09
fikovnice

XXX.XXX.55.26

Klidné jsou i MCO - Mainky. Moje je taková flegmoška, že by na sobě nechala dříví štípat. Je to povalečka a je to nádherné plemeno! Takoví obrmedvědi! Jen ty chlupy všude - to je trochu za trest!

24.4.2020 18:03

fikovnice napsal(a):
Klidné jsou i MCO - Mainky. Moje je taková flegmoška, že by na sobě nechala dříví štípat. Je to povalečka a je to nádherné plemeno! Takoví obrmedvědi! Jen ty chlupy všude - to je trochu za trest!

..to je ale ve své podstatě ze všech koček......

24.4.2020 18:11
fikovnice

XXX.XXX.55.12

..to je ale ve své podstatě ze všech koček......

No ale řeknu Ti, že kluci (obyčejní mourci) a Elsa (MCO) to se fakt nedá srovnat. Já vysaju a můžu hned nanovo. A bohužel přímo NESNÁŠÍ vyčesávání. Co já bych dala za nějaký tip jak jí to udělat příjemným. Teď jsem si koupila trimovací kartáč...no co myslíš? Kluci, kteří to nepotřebují, tak mi nastavují kožuchy a ona jen kartáč vidí, tak zdrhá! Už nevím, jak v tomto na ni! A díky tomu je samozřejmě těch chlupů všude tak o 300% víc.

24.4.2020 22:15

fikovnice napsal(a):
No ale řeknu Ti, že kluci (obyčejní mourci) a Elsa (MCO) to se fakt nedá srovnat. Já vysaju a můžu hned nanovo. A bohužel přímo NESNÁŠÍ vyčesávání. Co já bych dala za nějaký tip jak jí to udělat příjemným. Teď jsem si koupila trimovací kartáč...no co myslíš? Kluci, kteří to nepotřebují, tak mi nastavují kožuchy a ona jen kartáč vidí, tak zdrhá! Už nevím, jak v tomto na ni! A díky tomu je samozřejmě těch chlupů všude tak o 300% víc.

..no kamarádka má tři kraťandy a pořád vysává, navíc jsou ty chlupy zabodávací, ty naše dlouhosrsté, to vidíš chomáč, stáhneš a je to.....já začala kočky holit, ale česat se nechali v pohodě, i teď je občas pošolíchám, hlavně na ocasu a co jsem nechala pod krkem a na hrudníku...ty chlupy to je ale nekonečný příběh, pořád vysávám, přepírám deky, sprchuju kytky, ale je to zas a zase....teď je mi 53, kočky tak budou ještě když všechno půjde deset let a tím končím.....nedokážu si představit, jak tenhle uklízecí maratón absolvuju každodenně před sedmdesátkou.....

25.4.2020 10:38

My máme dva chlupáče, ale že bych trávila denně hodiny uklízením, to se říct nedá. Gauč a prostěradlo na posteli shrnu kočičím kartáčem a je to bez chlupů za pár minutek, vysavač vysává sám, jen ho každej den zapnu a až dojede, vysypu...jednou týdně vytřu a hotovo, kočičí pelechy vemu když jdu kolem...pak samozřejmě sem tam prach a takové věci, ale to by se muselo dělat i bez zvířat, protože mám dost figurek a jiných lapačů prachu a tam se prach usazuje pořád😅...je pravda, že jsem se s chlupy naučila žít a vůbec neřeším, že mám kolikrát kafe o chlup lepší...beru to jako součást domácnosti😁...ale já nikdy nebyla na uklízení šílenec...Babička vidí drobek a okamžitě vysává 😱 na to jà vůbec nejsem...když něco vidím, tak so seberu ale opravdu to vůbec nehrotím...to jen když má přijít návštěva 😁...

25.4.2020 11:31
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Já s chlupama nemám problém.
Špatně vidím.

Kkourova

25.4.2020 11:33
Kkourova

XXX.XXX.81.131

fikovnice napsal(a):

Známý má MCO a je to teda opravdový divoch, má fakt 300% energie 😄
Přemýšlím nad ragdollkou nebo peršankou. Existuje nějaký konkrétní druh peršanek, které nemají tak zpláclý nos?

25.4.2020 12:28

Babička měla “perskou činčilu“, nebo tak alespoň vypadala (ty nemají zplaclé čumáky), ale byla z nějaké množírny a byla strašně zlá 😱...což teda normálně asi nejsou, ale jinou peršanku, než tu její, jsem nepotkala.

Kkourova

29.4.2020 13:43
Kkourova

XXX.XXX.128.16

Tak po dlouhém zvažování jsem dospěla k názoru, že bych si vzala kočičky dvě 🙂
Myslíte, že se k ragdollce hodí další ragdollka nebo klidně i jiné plemeno, například MCO nebo perská činčila? 🙂

29.4.2020 18:53

Kkourova napsal(a):
Tak po dlouhém zvažování jsem dospěla k názoru, že bych si vzala kočičky dvě 🙂
Myslíte, že se k ragdollce hodí další ragdollka nebo klidně i jiné plemeno, například MCO nebo perská činčila? 🙂

..já osobně bych vzala dva ragdolly, kočku a kocoura.....

29.4.2020 20:17

Taky bych k ragdollce vzala dalšího ragdolla :D nejlíp vzít rovnou sourozence. Tam je asi i úplně jedno jakého pohlaví. Já třeba preferuji kluky ...u nás si sedly koťata krásně, moje ragdollka a spolubydlící kartouzská kočka, která byla o poznání akčnější..ale třeba bych k ragdollovi nebrala určitě nic typu bengálka, nebo orientálec...

30.4.2020 01:11
fikovnice

XXX.XXX.55.18

..já osobně bych vzala dva ragdolly, kočku a kocoura.....

Nebo dvě Mainky... Ale je potřeba mít trochu prostornější byt, neb když se Elsa rozběhne, tak je jak buldozer, který vše sráží... No a ty chlupy. Mně fakt vadí víc ty Elsiny, než kraťasy od kluků. Ale jinak jsem si plemeno MCO zamilovala, jsou opravdu krásné tyto kočky a takové vznešené. Ale je pravda, že si tu trochu přihřívám vlastní polívčičku!

30.4.2020 06:07

fikovnice napsal(a):
Nebo dvě Mainky... Ale je potřeba mít trochu prostornější byt, neb když se Elsa rozběhne, tak je jak buldozer, který vše sráží... No a ty chlupy. Mně fakt vadí víc ty Elsiny, než kraťasy od kluků. Ale jinak jsem si plemeno MCO zamilovala, jsou opravdu krásné tyto kočky a takové vznešené. Ale je pravda, že si tu trochu přihřívám vlastní polívčičku!

..no jo ale když se povedou, tak to je jak dva psi doma, no a když se rozjedou ani nepomyslet....ne, dělám si legraci, fakt jsou nádherní, ale velcí a chce to prostorný byt a pořádné škrabadlo......

2.5.2020 21:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Z vlastní zkušenosti, exokočka, ale měla jsem kocourka pár let zpátky, tehdy bylo toto plemeno docela dost i v inzerci, ale nyní se mi zdá, že se po něm slehla zem

2.5.2020 23:01
fikovnice

XXX.XXX.55.14

juhaj napsal(a):
Z vlastní zkušenosti, exokočka, ale měla jsem kocourka pár let zpátky, tehdy bylo toto plemeno docela dost i v inzerci, ale nyní se mi zdá, že se po něm slehla zem

Tak se přiznám, že exokočku jsem si musela vygooglit , to plemeno jsem doteď neznala. Já jsem tedy spokojená, a to maximálně s MCO, snad jen ty chlupy všude - to mi vadí. No ale co bych nesnesla a neudělala pro své čtvernožce...

4.5.2020 13:34
odberryho

XXX.XXX.161.34

No jo, ale mainku bych zrovna za klidné plemeno nepovažovala. Já ji brala právě proto, že je aktivní. Doslova se dere do všeho. Ať už jsem na záchodě, vařím, zakládám papíry nebo myju podlahu....jsou u toho. Je to super společník, moje krevní skupina. Velice komunikativní, uvrkane stvoření. Mám teď zrovna dva kocoury, před nimi jsem měla také dva kocoury MCO a ten základ byl u všech stejný. Kdybych chtěla klidné plemeno, nebyla by to tato volba. Já bych pro ně dýchala a jsem si téměř jistá, že si je musí zamilovat každý kdo s nimi stráví trošku času 😃

4.5.2020 13:54

rapotacka11 napsal(a):
Já s chlupama nemám problém.
Špatně vidím.

Taky řešení . Jsem na tom stejně.

4.5.2020 14:05

odberryho napsal(a):
No jo, ale mainku bych zrovna za klidné plemeno nepovažovala. Já ji brala právě proto, že je aktivní. Doslova se dere do všeho. Ať už jsem na záchodě, vařím, zakládám papíry nebo myju podlahu....jsou u toho. Je to super společník, moje krevní skupina. Velice komunikativní, uvrkane stvoření. Mám teď zrovna dva kocoury, před nimi jsem měla také dva kocoury MCO a ten základ byl u všech stejný. Kdybych chtěla klidné plemeno, nebyla by to tato volba. Já bych pro ně dýchala a jsem si téměř jistá, že si je musí zamilovat každý kdo s nimi stráví trošku času 😃

S tím souhlasím...náš MCO kocour je všechno, jen ne klidný (pokud zrovna nespí) ...musí být všude u všeho první (strká hlavu do nákupní tašky a kontroluje nákup, "pomáhá" naprosto při všem...když vařím, dám mu k lince židli, aby neskákal nahoru, ale hezky koukal z židle co se vaří, všechno mu musím dát očuchat,...), často vyžaduje hru, chodí zamnou všude jako pejsek (ano, i na záchod ) a když ho chytne kočičí rapl, tak lítá po bytě jako tornádo a je schopný i převrátit třeba židli...oproti němu je ragdollka úplné ztělesnění klidnosti a mírnosti ...ale zjistila jsem, že mainí povaha a aktivita mi vyhovuje víc, než ragdoll - plyšák :D ...Lyarra (ragdollka) se chová jako kočka jen, když mám udici s peříčky, to i běhá, honí, kouše...a sem tam lítají s kocourem, ale jinak je to kočka, která je schopná sedět docela dlouho i tam, kam ji položím ...miluju je oba, ale s kocourem si celkově užiju víc srandy ...

4.5.2020 14:41
fikovnice

XXX.XXX.55.86

Děvčata, začínám mít pochyby, jestli je moje Elsa pravá Mainka!!!
Ne, já se konečně přes FB spojila s "mojí" chovatelkou (to je info i pro "Tenurri" ), poslala jsem jí nějaké aktuální foto Elsičky a ona mi řekla, že je Elsa celá maminka! Tak jsem se jí zeptala, zda je také taková pohodářka. A prý ano - umazlená, klidná...a užvaněná. Elsa ale mluví málo, prostě jen když to uzná za vhodné, kdežto můj prostřední kocour (obyčejňák) ten komentuje úúúplně všechno, prostě žvanil a vrkač! Elsa má také různorodý slovní repertoár - včetně vrkání, ale fakt "mluví" výrazně výrazně méně než ten obyčejňák. No a také je to flegmoška a lenoška nejhrubšího kalibru, nejraději prostě chrní! Zabrala si na spaní mě - kluky kocoury ke mně pustí jen málokdy, v noci mi zalehne někam do nohou a spí.
No a teď o ní píšu...a ona přišla a vrká mi tu - asi jako že proč píšu, že "mluví" málo...

4.5.2020 14:42
fikovnice

XXX.XXX.55.86

Takže z mé zkušenosti je MCO klidná, ale uznávám, že je to moje první Mainka. A asi je vše, jak má být. Protože já právě chtěla klidné zvíře, stačí mi prostředňák se svojí permanentní hravostí... A to jsou mu 4 roky!

4.5.2020 14:44
fikovnice

XXX.XXX.55.86

odberryho napsal(a):

A fakt jsem měla Mainky za takové hodné přítulné klidné medvědy... Nicméně si myslím, že i dost záleží na pohlaví. Já měla VŽDY kocoury, Elsa je moje první kočka. Možná že kdybych měla jejího bráchu z vrhu, byla by situace úplně jiná.

4.5.2020 15:09
odberryho

XXX.XXX.214.239

fikovnice napsal(a):
A fakt jsem měla Mainky za takové hodné přítulné klidné medvědy... Nicméně si myslím, že i dost záleží na pohlaví. Já měla VŽDY kocoury, Elsa je moje první kočka. Možná že kdybych měla jejího bráchu z vrhu, byla by situace úplně jiná.

I mezi plemeny se dají najít naprosto odlišné povahy. Chovatel většinou ví, jaké povahy budou mít pravděpodobně jeho koťátka v dospělosti, takže pokud bylo přání "klidnější", tak se to povedlo 👍 Oni jsou přítulní, jsou jako izolepa...a jsou taaak něžní. Až na vyjímky, samozřejmě. Mám teď kocoury tři - nejstarší není MCO. Spí se mnou v posteli všichni, pokud zrovna nejstarší nemá blbou náladu a nevyzene je s postele pryč. Ale mají své divoké chvilky. Klidnou kočku si já ale představuji jako kočku, která se nechá vzít a hladit na klíně. Takovou, která se nikde moc neplete, většinou někde pospává. Ne kočku, která mi při mytí nádobí vleze až do dřezu, neustále někde stalkuje a ustlat postel bez asistence se už nikdy nepovede. Záchod je zvláštní místo....tam se mnou chodí všichni včetně retrívra. Často i děti (11 a 8 let) 🙈🤣

4.5.2020 15:29
fikovnice

XXX.XXX.55.86

odberryho napsal(a):
I mezi plemeny se dají najít naprosto odlišné povahy. Chovatel většinou ví, jaké povahy budou mít pravděpodobně jeho koťátka v dospělosti, takže pokud bylo přání "klidnější", tak se to povedlo 👍 Oni jsou přítulní, jsou jako izolepa...a jsou taaak něžní. Až na vyjímky, samozřejmě. Mám teď kocoury tři - nejstarší není MCO. Spí se mnou v posteli všichni, pokud zrovna nejstarší nemá blbou náladu a nevyzene je s postele pryč. Ale mají své divoké chvilky. Klidnou kočku si já ale představuji jako kočku, která se nechá vzít a hladit na klíně. Takovou, která se nikde moc neplete, většinou někde pospává. Ne kočku, která mi při mytí nádobí vleze až do dřezu, neustále někde stalkuje a ustlat postel bez asistence se už nikdy nepovede. Záchod je zvláštní místo....tam se mnou chodí všichni včetně retrívra. Často i děti (11 a 8 let) 🙈🤣

"...neustále někde stalkuje..."
No, tak ona Elsa se taky nenechá moc brát do náruče a mazlit se s ní takto nemá ráda, notabene by to asi nevydržely moje záda zvedat takovýho obra!
Ani mi nijak výrazně neasistuje u různých činností, a když asistuje, tak vždy až jako druhá. U nás je "lepidlo" prostřední kocour. Většího závisláka jsem asi nikdy neměla. S nejstarším jsme na sebe napojeni nějak jinak, neumím to popsat, ale je to prostě moje number one, i když všechny svoje kočky nesmírně miluji. On prostě v klidu ustoupí těm dvěma, upozaďuje se - sám a dobrovolně. Ale chodí na noc ven, a když s ním někdy zůstanu sedět venku, tak to jsou takové jen naše chvilky - vleze mi na klín, pozoruje okolí a přede...
Jinak Elsa teda vydává podivné zvuky u fontán - takové rány, zjistila jsem, že hrabe, ale tak nějak divně - prostě asi drápy nějak doráží na stěny fontán a to vydává fakt rány. A tyto rány je schopná produkovat třeba x minut v kuse. Čekám, kdy celou fontánu nějak převrhne.
Jinak nejvíc miluje právě to chrnění a skutečně nejvíc času prospí. Ale zas, když za mnou přijde návštěva (jakákoli), tak Elsa nesmí chybět, vždy přijde a svalí se někde poblíž, event. se nechává drbat. Takže já vlastně nevím, jestli je typicky klidná. Ona mi nejvíc přijde flegmatická - že to na ni nejlépe sedí.

4.5.2020 15:33
fikovnice

XXX.XXX.55.86

odberryho napsal(a):

A jinak, já až teď doceňuji tu její klidnost. Chovatelka mi samozřejmě řekla vše o jejích rodičích a o plemeni jako takovém, ale např. info o rodičích (mám na mysli třeba nějak podrobněji povahy) jsem už zapomněla. Ale jak mi teď posílala fotky její maminky, tak jsem opravdu musela uznat, že Elsa má teď v dospělosti stejný výraz "obličeje".
A ještě bych dodala, že v posteli - to ona vtěrka je! To mě třeba ráno vzbudí - ale neskutečně jemně, a to tak, že mi svojí obrpackou začne sahat na víčka a vrkat. Dělá to fakt šíleně opatrně. Samozřejmě mě to hned vzbudí, ale už jsem si tak nějak zvykla... Takže nakonec ona bude tak něco napůl - mezi divočákem a kliďasem.

4.5.2020 15:35
fikovnice

XXX.XXX.55.86

odberryho napsal(a):

Jo a o záchodu jsem psala na "Psech" . Někdo se tam podivoval, že něčí pes chodí s dotyčným na WC. Já když mám našeho "rodinného" psíka, tak bych se naopak divila, kdyby se mnou na záchod nešel .

4.5.2020 15:38
fikovnice

XXX.XXX.55.86

odberryho napsal(a):

Jinak já mám také kočky tři, to možná víte. Ale zajímalo by mě, copak máte Vy - Maiňáka + ??? Teda jestli to sem chcete písnout. On je to možná takový neobvyklý počet, tedy v mém případě se dost lidí diví tomu počtu 3 koček. Ale oni mají mezi sebou nějakou hierarchii, do níž zasahuji jen minimálně.

4.5.2020 20:38
odberryho

XXX.XXX.214.239

2x maina a jeden výtvor z ulice 😃 U fotek jsou popisky, kdo je kdo. Mainy jsou tmavé - černý mramor s bílou - moje nejoblíbenější. Zrzek s bílou je důchodce. Jinak tři kočky mi přijdou úplně akorát. Ale zvládla bych jich i víc. Muž mě krotí 😊

4.5.2020 20:46

5.5.2020 11:38

https://vse-pro-zviratka.cz/mainska-myvali-kocka/

To docela sedí 😁
Já bych k těm klidným doporučila ragdolla, birmu, asi i něvskou maškarádu, perskou a exotickou kočku,snad i britku...tam by to mohlo být i dost na jistotu....mainu opravdu po klidných rodičích a to jen pokud máte byt větší než 1+1....a doporučila bych buď starší kočku (od 1 roku) a nebo 2 koťata...ona i ta klidná ragdollka ocení parťáka (hlavně jako koťátko) pokud chodíte do práce :).

5.5.2020 16:37
fikovnice

XXX.XXX.134.155

odberryho napsal(a):
2x maina a jeden výtvor z ulice 😃 U fotek jsou popisky, kdo je kdo. Mainy jsou tmavé - černý mramor s bílou - moje nejoblíbenější. Zrzek s bílou je důchodce. Jinak tři kočky mi přijdou úplně akorát. Ale zvládla bych jich i víc. Muž mě krotí 😊

Všichni jsou úžasní, včetně pesana!
Jinak já se musím krotit sama, neb už mnohokrát jsem měla takové mrnění: když uživím tři kočky, uživím i čtyři! Ale ne, musím odolat!

5.5.2020 16:39
fikovnice

XXX.XXX.134.155

https://vse-pro-zviratka.cz/mainska-myvali-kocka/

Cituji jeden bod z Tvého odkazu ohledně Mainek:

"Toto plemeno se výborně přizpůsobí téměř jakémukoliv prostředí a životnímu stylu svého majitele."

Nu....a máme tu jasné vysvětlení pro Elsinu lenost a zálibu ve spánku!

5.5.2020 16:46
fikovnice

XXX.XXX.134.155

To docela sedí 😁
Já bych k těm klidným doporučila ragdolla, birmu, asi i něvskou maškarádu, perskou a exotickou kočku,snad i britku...tam by to mohlo být i dost na jistotu....mainu opravdu po klidných rodičích a to jen pokud máte byt větší než 1+1....a doporučila bych buď starší kočku (od 1 roku) a nebo 2 koťata...ona i ta klidná ragdollka ocení parťáka (hlavně jako koťátko) pokud chodíte do práce :).

Já mám zas takové tři víceméně samostatné jednotky, u nichž ale u každého si troufám tvrdit, že by pro ně byl velký problém žít beze mě.
Ale to asi zná a tvrdí každý majitel, a na druhou stranu, nebylo-li by zbytí, asi by si zvykli na jiného "svého" člověka.

Jo a Britku bych asi také doporučila na 1. místě, nebo prostě někde preferenčně. Jinak já mám relativně malý byt a celkem zaskládaný a nějak "permanentně" před rekonstrukcí a Else to evidentně vůbec nevadí - jí stačí být ve stejné místnosti se mnou. Ale chápu, že z jednoho jedince se nedá generalizovat.

Btw, Andri, pamatuješ si něco víc o společném otci našich Mainek? Mám na mysli povahu, ale i nějak podrobněji exteriér (prostě věci navíc, co už nejsou v PP). Já už právě ne...

5.5.2020 17:12

fikovnice napsal(a):
Já mám zas takové tři víceméně samostatné jednotky, u nichž ale u každého si troufám tvrdit, že by pro ně byl velký problém žít beze mě.
Ale to asi zná a tvrdí každý majitel, a na druhou stranu, nebylo-li by zbytí, asi by si zvykli na jiného "svého" člověka.

Jo a Britku bych asi také doporučila na 1. místě, nebo prostě někde preferenčně. Jinak já mám relativně malý byt a celkem zaskládaný a nějak "permanentně" před rekonstrukcí a Else to evidentně vůbec nevadí - jí stačí být ve stejné místnosti se mnou. Ale chápu, že z jednoho jedince se nedá generalizovat.

Btw, Andri, pamatuješ si něco víc o společném otci našich Mainek? Mám na mysli povahu, ale i nějak podrobněji exteriér (prostě věci navíc, co už nejsou v PP). Já už právě ne...

Upřímně jediné co si pamatuju a co mě zaujalo bylo jeho jméno 😂...Chuck Norris se prostě nezapomíná...a taky to, že žije v Brně ještě...ale ohledně jeho povahy a podobně si nepamatuji nic :O.

5.5.2020 19:19
akiiinka

XXX.XXX.165.74

Dobrý den, pokud se mohu přidat s názorem, tak za mě doporučuji Birmu a pohlaví kocoura. Ti chlapi jsou nějak víc pohodoví:). Nemám takové zkušenosti s jinými plemeny, ale co mám informace i od paní chovatelky, tak birmicky jsou prostě pohodáři, ideálně rovnou dva. Pokud mají náladu a potřebují se vyřádit, tak to zvládnou spolu, myslím že vylítat jednou denně potřebuje asi každé zvíře. Ale jinak to jsou klidné a pohodové stvoření. A hlavně jsou menší než ragdoll, kocour má 5,5kg a kočka lehce přes 3kg. Kočka je více upovídaná, kocour teda začne vykládat jen když uzná za vhodné, což se moc neděje. Ale jinak doma nic neničí, nejsou to žádní akčnáci, 22h denně spí a zbytek se buď myjí, běhají nebo baští:D. Jediné mínus co bych viděla jsou chlupy. Žila jsem se 4mi dlouhosrstými psy-slabý odvar oproti koček. To co dokážou ze sebe pustit kočky, kdybych nezažila, tak tomu neuvěřím. Ale to bude obecný problém dlouhosrstých koček. Držím palce při výběru.

8.5.2020 14:08
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Upřímně jediné co si pamatuju a co mě zaujalo bylo jeho jméno 😂...Chuck Norris se prostě nezapomíná...a taky to, že žije v Brně ještě...ale ohledně jeho povahy a podobně si nepamatuji nic :O.

No, já jej přednedávnem googlila a našla jsem jej jako kastráta. Tedy doufám, že je to on... Tak už asi jako tatínek dosloužil.

8.5.2020 14:11
fikovnice

XXX.XXX.135.251

akiiinka napsal(a):
Dobrý den, pokud se mohu přidat s názorem, tak za mě doporučuji Birmu a pohlaví kocoura. Ti chlapi jsou nějak víc pohodoví:). Nemám takové zkušenosti s jinými plemeny, ale co mám informace i od paní chovatelky, tak birmicky jsou prostě pohodáři, ideálně rovnou dva. Pokud mají náladu a potřebují se vyřádit, tak to zvládnou spolu, myslím že vylítat jednou denně potřebuje asi každé zvíře. Ale jinak to jsou klidné a pohodové stvoření. A hlavně jsou menší než ragdoll, kocour má 5,5kg a kočka lehce přes 3kg. Kočka je více upovídaná, kocour teda začne vykládat jen když uzná za vhodné, což se moc neděje. Ale jinak doma nic neničí, nejsou to žádní akčnáci, 22h denně spí a zbytek se buď myjí, běhají nebo baští:D. Jediné mínus co bych viděla jsou chlupy. Žila jsem se 4mi dlouhosrstými psy-slabý odvar oproti koček. To co dokážou ze sebe pustit kočky, kdybych nezažila, tak tomu neuvěřím. Ale to bude obecný problém dlouhosrstých koček. Držím palce při výběru.

Chlupy jako poměrně velký problém potvrzuji. Mám na mysli z té mé Mainky... On je to problém nejen pro mě, ale i pro ni, nesnáší česání, občas zvrací z bezoárů... To je důvod, proč bych znovu velmi velmi přemýšlela, zda pořídit dlouhosrsté plemeno. Nicméně povaha mojí Mainky super, i když v poslední době se přidalo trochu žárlení na mého prostředního kocoura.

Přidejte reakci

Přidat smajlík