MatejkovaE.

XXX.XXX.81.131
Dobry den vsichni kockomilove, mam dotaz a chtela bych si vyslechnout vas nazor. Mam doma 4 letou kocku ktera je na me zavisla, jsem jediny clovek ktereho ma. Odjakziva jsme byli jenom ja a ona.
Ale posledni dobou velmi touzim po kotatku MCO. Myslite si, ze by moje Rammi zarlila? Ona je spis takova lenoska a moc si nehraje, hlavne je to uz dospela kocka, tak nevim, jestli by k ni bylo kote idealni a hlavne taky nevim jestli by ho vubec prijala kdyz byla doted zvykla jen na me a vsechnu pozornost jsem ji davala ja. Myslite, ze bude zarlit? Co kdyz kote neprijme? Myslite ze po dukladnem seznameni by to mohlo fungovat? Dekuji za vsechny rady.
MatejkovaE.
napsal(a):
Dobry den vsichni kockomilove, mam dotaz a chtela bych si vyslechnout vas nazor. Mam doma 4 letou kocku ktera je na me zavisla, jsem jediny clovek ktereho ma. Odjakziva jsme byli jenom ja a ona.
Ale posledni dobou velmi touzim po kotatku MCO. Myslite si, ze by moje Rammi zarlila? Ona je spis takova lenoska a moc si nehraje, hlavne je to uz dospela kocka, tak nevim, jestli by k ni bylo kote idealni a hlavne taky nevim jestli by ho vubec prijala kdyz byla doted zvykla jen na me a vsechnu pozornost jsem ji davala ja. Myslite, ze bude zarlit? Co kdyz kote neprijme? Myslite ze po dukladnem seznameni by to mohlo fungovat? Dekuji za vsechny rady.
Těžko odpovědět. Pohybuju se u koček i psů a u všech je to čistě individuální. Já teď brala kočíka ke dvouleté kočce, protože nám starý kocour umřel, tak aby nezůstala sama, byla zvyklá na něj. Přesto jí to seznamování a přijmutí trvalo dýl, než bych čekala...a to vůbec závislák není, je to spíš samostatná jednotka. Ona ale má kam odejít, je polovenkovní, takže když ji malej štve, někam mu zaleze. Některá zvířata společnost ocení, rozkvetou, jiná se utáhnou, začnou dělat co nemají(kočky třeba čůrat do postele) Záleží na vás, jestli to risknete a jakové máte možnosti, pokud to nevyjde(třeba dát kotě k rodičům) Pořád ale věřím, že i ty případy, které nevypadají dobře, se tedy s velkým úsilím a snahou, dají časem vyřešit...jinak bych si taky kotě pořídit nemohla, protože já ho nemám kam odložit. Prostě to jít muselo a jinou alternativu neberu
MatejkovaE.

XXX.XXX.81.131
Dekuji za odpoved. Ja se prave bojim toho, ze kote Rammi nebude chtit prijmout, ani nevim jak snasi ostatni kocky a zvirata, mam a vzdy jsem mela jen ji takze jinou kocku od svych mladych kotecich let nevidela.
Moje kocicka je vykastrovana. Nekde jsem cetla, ze kocky mohou prijmout kote a "adoptovat" si ho a brat ho za vlastni.
MatejkovaE.
napsal(a):
Dekuji za odpoved. Ja se prave bojim toho, ze kote Rammi nebude chtit prijmout, ani nevim jak snasi ostatni kocky a zvirata, mam a vzdy jsem mela jen ji takze jinou kocku od svych mladych kotecich let nevidela.
Moje kocicka je vykastrovana. Nekde jsem cetla, ze kocky mohou prijmout kote a "adoptovat" si ho a brat ho za vlastni.
Možná. Jenže PP kočky se dávají ve 13týdnu a to už nějaké jo kotě není, spíš malý raubíř A malé maině, bude už taky kus kočky. Každopádně bych vždycky brala opačné pohlaví, tam je větší šance, že se líp snesou. Mám (měla jsem vždycky) všechny kočky kastrované, protože jsou polovenkovní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

možné je úplně vše
jakýkoliv scénář
"Každopádně bych vždycky brala opačné pohlaví, tam je větší šance, že se líp snesou"
tak tohle bych si, u koček, ani náhodou netroufla tvrdit
je to o povahách
MatejkovaE.

XXX.XXX.81.131
To je pravda ze v 13 tydnu uz jsou trochu vetsi... Bojim se toho ze by si chtelo kote s moji kockou hrat ale ona by nechtela, neni moc hraci typ a je celkem lina, vetsinu dne prospi, tak aby ji neotravovalo a kocce treba nedosly nervy, nevim, nikdy jsem vice nez jednu kocku nemela. Precetla jsem snad vsechny clanky o seznamovani kocek, tak jeste to prevest do praxe, ale opravdu jsem nervozni, nemam s tim zadne zkusenosti
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, brala jsem kotě ke své tříleté kočce a i když je docela flegmatik a dřív s kočkou žila, trvalo asi 14 dnů než si na nej zvykla..první dva dny byla opravdu podrážděná a vyjížděla i na přítele, když ji chtěl pohladit s hlasitým kvílením:,D...teď už jsou kámoši a je to fajn...jen chci upozornit, že kotě si bude chtít 100% hrát, protože to koťata prostě dělají...řádí, jî a spí 😁...pokud vaše kočka nikdy jinou ani neviděla, může to být problém, obzvlášť když na ni kotě bude dorážet. Unavit kotě bude vaše úloha. Ze začátku určitě oddělit a seznamovat postupně. Na YouTube je spousta videí a na internetu dost článků jak postupovat při seznamování dvou koček. Musíte ale počítat s tím, že z toho vaše kočka nebude nadšená a bude si zvykat dlouho...může to trvat týden, ale můžou to být i měsíce a některé kočky si nemusí sednout vůbec...takový problém má kamarádka s adoptovaným kocourem, ale toho brala staršího...u kotěte je vždy šance, že si sednou mnohem líp, než dva dospěláci. Ono i dost záleží, jestli třeba vaše kočka měla možnost dovádět se sourozenci a správně se socializovat, jako kotě....mám MCO kocourka a protože pochází z větší kočičí skupiny, je jeho komunikace a tolerance ostatních zvířat na úplně jiné úrovni než u kočky, která byla jen s matkou a dvěma sourozenci...akceptuje hůř ostatní zvířata a je to trochu žárlivka😁...