Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2020 21:17
Jackousek

XXX.XXX.45.144

Dobrý den, prosím o radu či Vaše zkušenosti. Mám 2 kocoury: starší vykastrovany a mladší před 2 dny vykastrovany. Bydlí spolu, přes den běhají venku. Do dnes se měli moc rádi, všude spolu byli, pusinkovali se a jedli spolu, ale dnes přišel zvrat. Oba byli venku na zahradě a starší šel k sousedům, kde se porval se sousedovic kocourem, mladší to viděl za plotem a naježil se. Když se starší kocour vrátil, tak mladší na něj začal naříkat, dost hlasitě na něj křičel a pak na něj zaútočil. Nemůžou být u sebe, mladší pořád naříká a útočí, ale fakt hodně. Starší se ho začal bát a nechápe co se děje, já také ne.... připadá mi, že mladší se staršího začal bát nebo nevím co se mu honi v hlavičce...rvačku viděl poprvé...I při seznamování na sebe nikdy nezautocili a po 3 dnech seznamování byli kámoši. Máte s tím někdo zkušenost? A co s tím? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 08:57

Zkušenosti nemám, ale jestli byl vykastrovaný teprve dna dny zpět, tak se mu hormony z těla ještě nevyplavily. Jinak pokud mají dvě kočky najednou problém, četla jsem (a nemám zkušenost), že by se měly zase začít seznamovat jako koťata (nebo jako s novou kočkou v domácnosti). Ono to je většinou problém když jedna kočka ukáže před druhou strach a potom se to už jen veze...takže pokud to lze (netuším, protože jsou venkovní) oddělit a pomalu zase seznamovat, ať zapomenou na to nedorozumění předtím. Ostatní třeba pořadí něco lepšího :)..hlavně ať se to dá dokupy.

27.4.2020 09:24
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Jedinou možnost mám, že jsou spolu v místnosti, ale mladší je bohužel zavřený ve velké kleci aby se nesežrali,ale zároveň spolu trávili čas. doufám, že na to zapomene, ale jestli to bude takhle pokaždé, že když se starší popere, tak ho mladší nebude mít rád a zase je seznamovat...no to se z toho zblázním ...starší se pere jen proto,že toho druhého kocoura honí po zahradě (rád se honí a hraje si) no a ten kocour na něj zaútočí, tak se poperou...oba jsou kastrovaní...jinak je můj starší kocour tolerantní a kamarádský....

27.4.2020 12:03
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

- starší se pere jen proto,že toho druhého kocoura honí po zahradě
(rád se honí a hraje si)

Zajímavá teorie

Kocour si chrání své území,
cizáka vyhání, no a ten se nedá.

27.4.2020 13:21
Jackousek

XXX.XXX.219.4

ani jeden z nich nebyl na svém území.... svoji teorii mám potvrzenou a svého kocoura dobře znám když můj kocour je u sousedů a je tam z druhé strany od sousedů kocour, tak ten můj ho pozoruje a chodí za ním, nikam ho nevyhání, ale když ten druhý začne utíkat, můj ho začne honit a ten druhý se otočí a perou se. Tohle můj kocour dělá i s lidmi že je honí (loví), dělá to i našemu kocourovi, že ho honí a když ho chytne, tak ho nechá být. Honí např. běžce nebo např. honil i psa a srnu....ale to nijak nesouvisí s mým dotazem.....

28.4.2020 02:52
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

No, všechno je možné .

28.4.2020 06:34

"ani jeden z nich nebyl na svém území...."
no, k tomuto - to "své" území si určují kocouři sami, zcela jistě ne člověk ani katastrální mapy

a k těm kocourům - mladší asi poprvé viděl agresi u svého parťáka a začal se bát. Tohle bude asi těžké......Člověk se může snažit vrátit mu jistotu - hladit oba, hrát si s nimi, krmit....jako samé příjemné aktivity či neaktivity společně. A samozřejmě snaha o minimalizaci konfliktů se sousedovic kocourem, jako že ho třeba zaženeš a svého si vezmeš do náruče a tak nějak......

28.4.2020 16:06
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Ano hmn_, myslím si, že máte pravdu. Taky mám takový pocit, že se mladší staršího začal bát. Je to totiž hrozný strašpytel, všeho se bojí, každého pohybu, zvuku, člověka. Má oblíbenou pouze jednu osobu (mě), které důvěřuje a nikomu jinému . Nemáte nějakou zkušenost s takovými kocoury/kočkami? Chodí jen po zahradě (což jsem moc ráda) kde loví mochy atd. to ho baví, ale jen zaslechne nějaký hlasitější zvuk a letí se schovat do boudy. Doufám, že si postupem času začne zvykat a přestane se tak bát...

Jinak ke kocourům - oba dva dny jsem se je snažila spřátelit, hladit je, dávat pamlsky, hrát si atd a vypadá to, že mladší začíná zapomínat a buduje si zase důvěru, již neútočí a dává nosánky. Jen doufám, že jestli se tohle samé stane příště, tak to celé nebudeme muset opakovat kocouři se poperou tak 1x za měsíc. Oba to jsou tolerantní kocouři k jiným kočkám/kocourům, ale bohužel si spolu nesedli ...nevím moc jak tomu mám zabránit...samozřejmě když vidím, že cizího kocoura pozoruje, tak svého přivolám a on přijde, ale v momentě kdy ho nehlídám se může stát, že se poperou...pak zatleskám, oni se nechají a já si opět svého přivolám a on přijde....je to můj pejsek

28.4.2020 18:36
sharingan

XXX.XXX.162.30

Zdravím, za mě se taky kloním k tomu, co píše hmn_. Co píšete, tak vaši dva kocouři si spolu sedli dobře a bezproblémově. Jen ten mladší, vyjukanější, nedávno viděl při rvačce staršího se sousedovic kocourem, čeho je ten jeho kliďas parťák taky schopen, takže přehodnocuje stanoviska a nějakou dobu bude nervoznější - v jeho případě myslím dost klasický případ defensivní agrese. To chce jen čas, píšete už i, že po dvou dnech se to klidní a začínají se zas kámošit, jak za stara.
Kdyby mi třebas moje manželka předvedla před očima rovnocennou rvačku s grizzlym, taky bych si na ní dával nějaký čas víc bacha

28.4.2020 23:06
Jackousek

XXX.XXX.25.208

To máte pravdu ale myslela jsem, že se bude bát kocoura od sousedů a ne našeho, kterého má rád a doposud věděl, že mu neublíží. No měla jsem hrozny strach je nechat samotné spolu, co pak po nich zbyde nechtěla jsem aby se jejich vztah zničil. ...naštěstí vše už vypadá OK, ale stejně mám ucho nastražené na kočičí řev, teď ale oba spinkají. Doufám, že se to už nebude opakovat ...Děkuji všem za diskusi

29.4.2020 08:24

Jackousek, jestli je mladý plašan, tak to bude práce takřka doživotní.......

Přidejte reakci

Přidat smajlík