Vyslintaná pasta na odčervení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mari2111

27.4.2020 12:27
Mari2111

XXX.XXX.181.35

Dobrý den.
Obvykle odčervujeme tabletami, ale bohužel vzhledem k situaci na nákupu jsem nebyla a mamka s dobrým úmyslem dovezla odčervovací pastu Caniverm. Bohužel kočka snad celou dávku vyslintala přes zavřenou tlamu a teď šíleně slintá. Můžu ji stejnou dávku dát do jídla? Můžu ji to dát hned, nebo počkat týden-dva abych ji nepřiotrávila? Kočka je 4 letá - 3,5 kg, polovenkovní. Naposledy jsem odčervovala koncem ledna.
Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

29.4.2020 12:00
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Dobrý den, koukám, že Vám doposud nikdo neodpověděl. Napíšu Vám mojí zkušenost. Stejnou pastu jsem měla pro koťátka, všechna koťata po pastě slintala a skákala do vzduchu, nevím...asi špatná pasta. Zkuste třeba jiný druh odčervení a co se týká toho abyste kočku nepředávkovala, tak pokud na pastě píší, že se nedoporučuje přesahovat doporučené dávkování, raději bych zavolala veterináři a zeptala se jeho jestli je možné to kočce dát znovu, ale aby to takhle nebylo pořád dokola a nakonec jste do kočky nedala celou pastu .

Pokud kočka nenosí každý den myš nebo cokoliv jiného a nejí syrové maso, myslím si, že postačí vyčkat na další odčervení za 3 měsíce

30.4.2020 17:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud je kočka pouze domácí, odčervovala bych pouze, pokud bych viděla články tasemnice a ta pravděpodobnost je tam téměř nulová.

30.4.2020 17:48
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Pokud je kočka pouze domácí, odčervovala bych pouze, pokud bych viděla články tasemnice a ta pravděpodobnost je tam téměř nulová.

Raduš,já dala Maxovi tu tabletu nadrobno nasekanou do "masa"v kapsičce-a ta primadona to nesnědla (on to tam asi cítil) vymrčel si po několikahodinovém hladu další jídlo...Má tu někdo jinou zkušenost,jak podat odčervovací tabletu kocourovi Uvítala bych radu..Kapku mezi lopatky-velkou- dostal asi kolem 20,2,(když přišel od těch koní)

Chtěla bych to do něho nějak dostat-k vet. nepůjdu!! i když ho možná krmili ti "adoptivní rodiče"kvalitně,tak by třeba ani nemusel-to spíš preventivně?? -hm?tvůj názor??

30.4.2020 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
Raduš,já dala Maxovi tu tabletu nadrobno nasekanou do "masa"v kapsičce-a ta primadona to nesnědla (on to tam asi cítil) vymrčel si po několikahodinovém hladu další jídlo...Má tu někdo jinou zkušenost,jak podat odčervovací tabletu kocourovi Uvítala bych radu..Kapku mezi lopatky-velkou- dostal asi kolem 20,2,(když přišel od těch koní)

Chtěla bych to do něho nějak dostat-k vet. nepůjdu!! i když ho možná krmili ti "adoptivní rodiče"kvalitně,tak by třeba ani nemusel-to spíš preventivně?? -hm?tvůj názor??

Chytím, zmáčknu trochu tlamku z obou stran až otevře a tabletu strknu prstem co nejdál do krku. Někdy se i tak povede vyplivnout, tak druhé kolo. Sestřenka dává dlouhou pinzetou ze strany a tvrdí, že pohoda a 100% úspěšnost. Dlouhou pinzetu ale nemám, tak jsem nemohla vyzkoušet.
Ono nejde tak ani o to krmili čím, ale o to, jestli si nechytil myš, nebo neměl(nemá) nějakou blešku, z čehož chytne tasemnici. Já bych počkala pár týdnů, tasemnici uvidíš v hovnajzu a škrkavka není zase taková hrůza, na to stačí odčervovat čtvrtletně, já na škrkavky neodčervuju vlastně vůbec. Leonka jsem odčervovala až po nějakých 7letech...až jsem viděla tasemnici, protože on ani myši nežral, nežral žádné maso, jen granule, tak tu tasemnici měl nejspíš od blechy.

30.4.2020 18:19
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Chytím, zmáčknu trochu tlamku z obou stran až otevře a tabletu strknu prstem co nejdál do krku. Někdy se i tak povede vyplivnout, tak druhé kolo. Sestřenka dává dlouhou pinzetou ze strany a tvrdí, že pohoda a 100% úspěšnost. Dlouhou pinzetu ale nemám, tak jsem nemohla vyzkoušet.
Ono nejde tak ani o to krmili čím, ale o to, jestli si nechytil myš, nebo neměl(nemá) nějakou blešku, z čehož chytne tasemnici. Já bych počkala pár týdnů, tasemnici uvidíš v hovnajzu a škrkavka není zase taková hrůza, na to stačí odčervovat čtvrtletně, já na škrkavky neodčervuju vlastně vůbec. Leonka jsem odčervovala až po nějakých 7letech...až jsem viděla tasemnici, protože on ani myši nežral, nežral žádné maso, jen granule, tak tu tasemnici měl nejspíš od blechy.

no a nemůžu teda od něho něco chytit. .mám ho furt u tlamičky ..dere se mi pořád pod nos.a než se uvelebí-mám ten kaďák 3krát pod nosem

30.4.2020 19:09
Bobča

XXX.XXX.105.52

jsem ho chytla,jak jsem to psala,zrovna se na mě "sádlil" a tak je to pořád,jak jen sednu k počálu

30.4.2020 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
no a nemůžu teda od něho něco chytit. .mám ho furt u tlamičky ..dere se mi pořád pod nos.a než se uvelebí-mám ten kaďák 3krát pod nosem

Ne, nemůžeš, neboj. Musí tam být ten mezistupeň. Škrkavku chytneš z půdy, kam se kočka vykadila a kde dozrála larva. Tasemnici chytneš, když sežereš Maxovu blechu...tak to nedělej

1.5.2020 09:07
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Ne, nemůžeš, neboj. Musí tam být ten mezistupeň. Škrkavku chytneš z půdy, kam se kočka vykadila a kde dozrála larva. Tasemnici chytneš, když sežereš Maxovu blechu...tak to nedělej

nebudu,slibuju mám na snídani něco lepšího.. i když by mi třeba pomohla zhubnout a už tu nebudu"plevelit"(to slovo se mi moc líbí)

Přidejte reakci

Přidat smajlík