Mrouskání po kastraci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sia

3.5.2020 21:47
Sia

XXX.XXX.193.217

Dobrý den,

chci zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tím, že kočka začně mrouskat už pouhé 3 týdny po kastraci. Jsem strašně vytočená, protože to asi znamená zpackanou kastraci, nebo ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2020 09:22

Sia napsal(a):
Dobrý den,

chci zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tím, že kočka začně mrouskat už pouhé 3 týdny po kastraci. Jsem strašně vytočená, protože to asi znamená zpackanou kastraci, nebo ne?

Nejspíš ano. Byla to opravdu kastrace a ne sterilizace? I když tu už snad nikdo nedělá. Ale může se stát, že se nedopatřením neodstraní vaječník celý a je problém.

5.5.2020 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejspíš ano. Byla to opravdu kastrace a ne sterilizace? I když tu už snad nikdo nedělá. Ale může se stát, že se nedopatřením neodstraní vaječník celý a je problém.

Každopádně bych volala na tu veterinu, co to má být a co tedy s tím

Sia

5.5.2020 20:07
Sia

XXX.XXX.193.217

Ano, byla to kastrace - odstranění vaječníků. Prý se jedna říje může ještě stát. Ale já tomu nevěřím. Prý by chvíli počkaly a pokud by se to opakovalo, tak by nezbylo než opakovat kastraci, což je fakt super..... Co jsem tak četla o tom když zůstane kousek vaječníku, tak ty kočky mrouskají až za delší dobu. Překvapilo mě, že je to tak brzo. Ještě má i malinkej stroupek na jizvě. Máme dvě. Ta druhá začíná být hodně mazlivá, tak se trochu děsím aby to nepřišlo i na ni. Byly na kastraci ve stejný den. Obě začaly mrouskat ve čtyřech měsících.

5.5.2020 21:14

https://www.metropolevet.cz/mrouskani-po-kastraci/

moje Matýsková byla kastrována 04/2017, vet jí odstranil pouze vaječníky, a mrouská se i poté, i když už nějakou dobu, si myslím, že už ne...mrouskáním myslím chování

Sia

9.5.2020 07:07
Sia

XXX.XXX.193.217

Ale i když má vybraný jenom vaječníky, tak by 3 týdny po kastraci snad mrouskat neměla. Při reoperaci už by jí prý raději vzaly všechno. Spíš si říkám jestli raději nejít na jinou veterinu.......

10.5.2020 09:08
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Kdysi to tu Bodlinka vysvětlovala.
Už si to nepamatuji, ale kočka má
ty orgány drobné a stačí, když nepatrný
kousínek z vaječníku(?) tam nějakým
nedopatřením zůstane a je tu problém.
Myslím, že reoperace nemá cenu,
snad to nejde ani najít.
Mrknu , zda to tady někde neobjevím.

10.5.2020 12:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Kdysi to tu Bodlinka vysvětlovala.
Už si to nepamatuji, ale kočka má
ty orgány drobné a stačí, když nepatrný
kousínek z vaječníku(?) tam nějakým
nedopatřením zůstane a je tu problém.
Myslím, že reoperace nemá cenu,
snad to nejde ani najít.
Mrknu , zda to tady někde neobjevím.

Reoperace možná, aby jí vzali dělohu. Nevím, ale ta sousedovic feňule, co byla zase pro změnu kastrovaná opačně, tedy vzali jí dělohu, ale vaječníky měla, takže ona jako by hárala(minimálně v hlavě nevím jestli i opravdu hárala) nechala se nakrývat, ale štěnda pochopitelně mít nemohla. Jenže to nevyřešilo problém, že zdrhala za psy a rvala dál ploty všem okolo. Ale časem, to jako by vyhasnulo, nevím, jestli ty vaječníky nějak mohly třeba zakrnět?(opačně by to bylo pochopitelné, ale takhle netuším) trvalo to sice ještě minimálně tři roky, ale nakonec hárat přestala.

Sia

10.5.2020 21:54
Sia

XXX.XXX.193.217

To já vím, že stačí, aby tam zůstal i kousíček a je problém. Všude jsem ale četla, že to přichází po měsích až klidně i letech. Až to jako "doroste". Jo to taky říkala, že by jí při reoperaci vzaly už i tu dělohu. Mě hodně překvapilo, že to přišlo už po třech týdnech po kastraci. A vzhledem k tomu, že začíná být opět extra mazlivá, tak myslím, že se to blíží znovu. Což by bylo po nějakých dvou týdnech od posledního mrouskání, takže úplně stejně jako před tou kastrací. Ony nám totiž obě mrousaly každý dva týdny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík