Žulík-milionový kocourek čeká na šanci v utulku

Narozen cca 6/2019 Původem divoké kotě odchycené v žulovém lomu. Rok mu trv...
Nike161
XXX.XXX.236.94
Dobrý den,
chci se zeptat, mám doma 7 letého kocourka, který posledního půl oku začal zničehonic velmi mňoukat, pokud jsme doma sami, je v pořádku, ale jakmile přijde návštěva, nebo začnu telefonovat, okamžitě začne mňoukat. Před měsícem jsme se léčili na ucpaný močový mechýř, ale dnes je již v pořádku. Měsíc pomalu hubne, jelikož je to opavdu velký kocour, ale o mňoukání přišlo dávno před poblémy.
Doma je přes den sám, ale jen tak cca 4 dny v týdnu, jinak jsem s ním doma, hrajeme si, každý veče se mnou spí- vždy byl naučený, že chodíme do práce a občas zamňaukal, ale teď se to zhoršilo a to opavdu velmi:/ Máte nějakou radu, jak kocourka pomalu odnaučit takto naříka. Kocour je jinak velmi mazlivý, poslouchá a neznačkuje, vlasně nedělá jinak žádné problémy, naopak. Tím, že s mňoukáním nikdy nebyl problém, tak nevím, jak na něj.
Postou má hodně, bydlíme v 3+1.
Děkuji za radu
Nike161
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, mám doma 7 letého kocourka, který posledního půl oku začal zničehonic velmi mňoukat, pokud jsme doma sami, je v pořádku, ale jakmile přijde návštěva, nebo začnu telefonovat, okamžitě začne mňoukat. Před měsícem jsme se léčili na ucpaný močový mechýř, ale dnes je již v pořádku. Měsíc pomalu hubne, jelikož je to opavdu velký kocour, ale o mňoukání přišlo dávno před poblémy.
Doma je přes den sám, ale jen tak cca 4 dny v týdnu, jinak jsem s ním doma, hrajeme si, každý veče se mnou spí- vždy byl naučený, že chodíme do práce a občas zamňaukal, ale teď se to zhoršilo a to opavdu velmi:/ Máte nějakou radu, jak kocourka pomalu odnaučit takto naříka. Kocour je jinak velmi mazlivý, poslouchá a neznačkuje, vlasně nedělá jinak žádné problémy, naopak. Tím, že s mňoukáním nikdy nebyl problém, tak nevím, jak na něj.
Postou má hodně, bydlíme v 3+1.
Děkuji za radu
A co to pomalé hubnutí? Máte udělané komplet odběry - nejen moč, ale i krev...? Víte, trochu se s tím popisem bojím selhání ledvin, na něž kočky extrémně trpí...
Nike161
XXX.XXX.11.190
Ano, moc i krev mu brali porad... my chodili kazdy den na odbery. Jednou mu zavadeli katetr, nakonec mu davali fizak a proplachovali ho vodou, kocourek se rozcural a ted chodi na toaletu pravidelne, uz se ani tak spatne neolizuje(kdyz ho to palelo, tak se casto olizoval- a ja na nem poznam, kdyz mu neco je, je rakovy teskny:/). I doktori se vali selhani ledvin- tak ho kazdy den testovali- rikali mi, ze to muze prijit kdykoliv. On je na granulich urinar- od Royal Canin VD Feline Urinary (jeste ma ty “hubnouci”).
On je takovy bojovnik- a vzdycky se z toho vylize- mel to naposledy pred 3 lety- taky katetr- ale tentokrat jsme to lecili nadvakrat.
Ale opravdu mnoukal uz davno pred problemama.
Jako kazdy majitel reknu, ze je to taˇen nejlepsi kocour pod sluncem- a i kdyz by mnoukal az do konce zivota, tak se neda nic delat a bude, jenom je zvlastni, ze mnouka jen kdyz nekdo prijde, nebo je telwfon, kdyz jsem sama tak chrni v krkolomnych pozicich na me osobe a obcas zazvatla... spise mi prijde, jako by i ted zacal mnoukat, kdyz jdu do kuchyne... a on okamzite s mnoukanim pribehne- tim, ze je na diete uz tolik let- ma nastaveny program jidla a me jidlo ignoruje. Ale jakoby proste nechtel byt sam. Ale opravdu je schopny mnoukat pri navsteve treba 2 hodiny v kuse- po zavreni dveri je skoro hned klid- a je jedno, kdo prijde...