Noli

XXX.XXX.103.198
Chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s krmením Norské lesní? Před týdnem jsme si přivezli domů kotě a vůbec nic nechtělo nic jíst. Nakonec nám začalo jíst konzervy Ontario plus jí vaříme. Ale granulky vůbec jíst nechce.Nemám moc zkušeností s krmením koťat. Poradíte mi někdo?
Noli
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s krmením Norské lesní? Před týdnem jsme si přivezli domů kotě a vůbec nic nechtělo nic jíst. Nakonec nám začalo jíst konzervy Ontario plus jí vaříme. Ale granulky vůbec jíst nechce.Nemám moc zkušeností s krmením koťat. Poradíte mi někdo?
Pokud žere maso, tak jí ho nevařte, zbytečně ji obíráte o důležité složky. Granule jíst nemusí. Mám maso v ledničce, páč večer vařím psu(ten syrové nechce) Přijde kočka, vytáhnu maso, nakrájím pár kousíčků, promnu je v dlaních, aby se ohřály a dám do misky. Hotovo
Noli

XXX.XXX.103.198
Děkuji za odpověď. Asi jí přestanu dávat granule a konzervy když jsem si přečetla složení od různých značek.
Noli
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Asi jí přestanu dávat granule a konzervy když jsem si přečetla složení od různých značek.
Jenom svalovina ale nestačí. Na to pozor. Pokud chcete krmit jen syrovou stravou, je potřeba dodávat i kosti a vnitřnosti v přesně daném poměru. Já bych rozhodně minimálně ze začátku nabízela to, na co bylo kotě zvyklé od chovatelky. To, že že začátku kotě tolik nebaští, je normální. Vydržte, pokud sní alespoň něco, tak není důvod k panice. Kolik prckovi je?
Noli

XXX.XXX.103.198
9 týdnů. Nedostává jenom svalovinu, jí také srdíčka a játra a taky ryby. Od chovatelky bylo zvyklé na whiskas kapsičky ale nejí je. Mnou připravované jídlo ale normálně jí.
Noli
napsal(a):
9 týdnů. Nedostává jenom svalovinu, jí také srdíčka a játra a taky ryby. Od chovatelky bylo zvyklé na whiskas kapsičky ale nejí je. Mnou připravované jídlo ale normálně jí.
Tak to nebyla chovatelka ale prase ☹️ Prcek měl být ještě tak tři týdny s kočkou a sourozenci. A whiskas...tak to mu vážně vařte jídlo Vy. Určitě se hezky rozkrmí a bude dělat jen radost. Ona koťátka raději než granule baští jinou stravu. Já bych mu nějaké kvalitní kotěcí koupila, aby měl přístup k něčemu na zobnutí neustále. Ale hlavní složkou potravy klidně může být maso od Vás. Tak ať se prckovi daří a přináší jen samou radost ❤️
Noli

XXX.XXX.103.198
Chovatelka nám tvrdila že jí je 12 týdnů, pak jsme s ní byli u veterináře a ten nám řek že jí je 9 týdnů
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
od whiskasu a podobných ruce pryč, je dobře, že mu vaříte :)...i když pokud vám jí syrové, určitě bych maso tepelně upravovala co nejméně...je to pro kočku nejlepší a nejzdravější způsob stravování...Pokud vím, tak tepelnou úpravou se ničí taurin, který kočky potřebují pro správný vývoj a bohužel spousta konzerv (pokud nemají označení "kompletní krmivo") neobsahuje ani zdaleka vše, co by kočka měla dostat...no a potom jsou komerční krmiva typu whiskas, friskies a podobně, které kočce vyloženě škodí a nedala bych je ani nejhoršímu nepříteli :))).
Zkusila bych tedy zařadit co nejvíce syrového masa (i kosti a vnitřnosti) a na dojezení bych nechala k dispozici kvalitnější granule (zkusila bych Carnilove, Acanu, Orijen, Marp, Applaws, ND, Purizon - pro příklad kvalitnějších granulí - jsou sice dražší, ale pokud hlavní složka bude maso, tak pár granulek denně nikoho asi nezruinuje a můžete na vyzkoušení koupit malá balení), které vám vydrží v misce celý den a nebudou se v létě kazit.
Na syrové ryby pozor...dávala bych tak jednou, max. dvakrát týdně - protože většina ryb obsahuje thiaminázu, která štěpí vitamín B a je pro kočky nebezpečná...tepelně upravené ryby by vadit neměly.
Naše kočky bohužel syrové nevezmou do tlamky a nejí ani většinu konzerv (kdyby konzerv, nežerou mi ani vařené, ani vývar..nic), takže jsou převážně na granulích a konzervách ND, Bozita a applaws...semtam vezmou na milost i fitmin a cosmu, ale jinak nic moc...Kdybych mohla, kupuju jim jednodenní kuřátka, která kočce zajistí vše, co potřebuje, nebo zařadím alespoň jednou denně syrové maso.
Jen tak na okraj...předpokládám, že kotě není z oficiálního chovu? Jinak byste k němu dostala i průkaz původu s datem narození a očkovací průkaz (ten pokud nemáte, a kotě očkované není, domluvila bych se na očkování s veterinářem, stejně jako na odčervení - minimálně bych udělala alespoň koprologii)...jinak "chovatelka" je pěkné hovado...snad bude váš chlupáč zdravý a bude vám dělat jen radost.