Venkovní kočka do bytu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2020 16:00
Lia3

XXX.XXX.244.147

Ahoj!:) Mám dvouletého kastrovaného kocoura v baráčku, je zvyklý venku, loví myši, je spokojený, dovnitř moc nechodí. Když ho pustím dovnitř, je pořád se mnou, mazlí se, spí, chodí za mnou když jdu do jiné místnosti. Po pár hodinách ale sedí u dveří a mňouká. Nevím jestli chce ven “na záchod,” nebo jestli chce prostě ven. Každopádně se pravděpodobně budu stěhovat v zimě do bytu a nevím, jestli by byl v bytě spokojený. Mohla bych ho nechat dál v tom baráku s mým tátou, ale moc by mi chyběl.

Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti? Moc by mi to pomohlo, abych se na to mohla nějak připravit.
Děkuji:)

24.5.2020 16:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi vám nezbyde, než to vyzkoušet. Prý jsou kočky, které jsou následně z bydlení v bytě nadšené. Nějak se mi tomu věřit nechce, protože mám kočky dá se říct ve stejném režimu jako vy a doma bych je teda napořád neudržela. Kocour jde ven-domů třeba 5x za dopoledne, kolikrát jen na otočku, než se někde usádlí a usne na půl dne, večer je venku vždycky, na noc zatím chodí domů(je ještě mladý, nekastrovaný)

24.5.2020 18:32
Bobča

XXX.XXX.105.52

Já nevím,já mám jiné zkušenosti-lesnížínka ví-souhlasím s ní-vyzkoušet. .....Já bych to ale zkusila jen za podmínek,že byste ho mohla pak dát zpátky k domečku-pak bych do toho šla...Jak jednou přičichne k venku,a pak ho zavřete do bytu ..nevím-bude trpět....

Já měla 2 roky v bytě kocourka-venkovské plemeno,a neklapalo to,dost v noci divočil...(třeba váš bude jiný).teď pár dní je u nových rodičů v domku s dvorkem a zahradou.....má se tam mnohem líp..

Podle toho taky,jak budete mít velký byt-já mám garsonku...sice s minibalkonkem..ale ten mu nestačil..uvidíte.. -jen můj názor

24.5.2020 20:41
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Lia3
Vyzkoušejte, ale spíš počítejte, že ho vrátíte tam,
kde je zvyklý.
Bude chtít ven, bude "zlobit", může být
velmi nečistotný.
Jinak protestovat totiž neumí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2020 07:16

zkušenosti v tomto případě přenosné nejsou

v bytě na dlouhou dobu (jeden rok, druhý déle) jsem postupně, ne současně, měla dva kocoury, dospělé - chatové přitoulance, a zcela v pohodě. Na víkend na chatu, přes týden v paneláku, a užívali si tam i tam.

25.5.2020 08:29
Bobča

XXX.XXX.105.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zkušenosti v tomto případě přenosné nejsou

v bytě na dlouhou dobu (jeden rok, druhý déle) jsem postupně, ne současně, měla dva kocoury, dospělé - chatové přitoulance, a zcela v pohodě. Na víkend na chatu, přes týden v paneláku, a užívali si tam i tam.

to je ono...se těšili na chatu na ven a taky že byli asi 2,si vystačili ...Max jak přičichl k venku-i třeba u těch koní-i když negativně...a pak ten měsíc venku,byl k neudržení.Začínal už o půl 1 v noci..Ve dne toho ani tak moc nenaspal..Ale je teď hodně spokojený venku i v domku...Tak to je hlavní..To je jen moje zkušenost...Stýská se mi moc,ale (už to nebudu rozebírat)

Soulasím,že zkušenosti nejsou přenosné-je to asi i na stáří a povaze kočky..

25.5.2020 09:47

Tak ono spoustu útulků a dočasek dává kočky pouze do domů/bytů se zabezpečenou zahradou/balkónem. Kamarádka má dva obyčejňáky - kočku jim někdo přinesl, a kocoura si brali dvouletého z útulku a v bytě to dávají v pohodě (i se psem😁)... s kočkou chodila občas ven na kšírách. Jinak jsou to ale oba posteloví povaleči...kocour byl teda dost zbídačenej i z útulku, tak je asi rád, že má konečně klid (a vytrhaný bolavý zuby) a kočka byla potulné vyhublé kotě (Do 1 roku), co mělo samo koťata, takže asi nic moc život venku.

25.5.2020 13:17

" taky že byli asi 2,si vystačili"
byli každý sám, ne ve stejné době

25.5.2020 13:34
Bobča

XXX.XXX.105.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
" taky že byli asi 2,si vystačili"
byli každý sám, ne ve stejné době

to se omlouvám,asi jsem to špatně pochopila prostě je každý tvor jiný ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík