Teri123

XXX.XXX.150.224
Dobrý den, máme asi 3 měsíční koťátko co poslední dobou má velkou zálibu, simulovat kojení na mém krku. Tedy olizuje mi krk a hněte tlapičkama. Samozřejmě u koťátek je toto chovalni normální, že to praktikují na dekách a jiných předmětech. Ale přijde mi zvláštní, že to praktikuje pouze mě (příteli nikoliv) a pouze na krku. Chtěla bych se tedy zeptat, co to znamená a jestli to nemůže vést k tomu, že se kočička cítí nekomfortně a kdyby ano, co pro zlepšení udělat.
Nonameh

XXX.XXX.210.130
Dobrý den, toto dělavaji podtržená koťata, předčasně odebraná od matky. Dělají to u hlazení a když mají potřebu se cítit v bezpečí. Asi kočičce nahrazujete matku. Moje současná kočka to dělá taky, respektive by to ráda dělala taky a to má už 15 let. Cumlá látku třeba na břiše a packama hněte. Nelíbí se nám to, člověk je pak celý mokrý a ty drápy od myší taky nejsou nejcitlivější. Naučili jsme ji, že se nám to nelíbí, na klíně ji otočíme hlavou ven a hladime ji jen tak.
Myslím, že s těma podtrženýma koťatama je to pověra. Ono se to nabízí, to je pravda. Jenže to dělají i mé čistokrevné kočky, které se dávali ve 13.týdnu - takže to sotva. U chovatelky jsem byla, kočka je s koťaty normálně v obýváku, mají tam takový vyhražený kout, se stromem a vším okolo, odstavila je maximálně tak kočka, které už lezly na nervy Kočena do dělá ještě občas, teďka mlaďoch kocourek každý den, tomu je 8 měsíců. Ale nežužlají, jen šlapou takovou huňatou deku, na které ležím. Kočka i žužlala, tu to po dvou letech přešlo, už jen šlape
Teri123

XXX.XXX.150.224
Dobrý den, děkuji moc za reakce. Kočička mě opravdu i žužlá a zatíná mi do krku drápky😅 dnes večer mi to za noc dělala 2x a pokaždé mě probudila a hlavně jsme si všimla že mi to děĺ takové malé monokly na krku. Těší mě, že to není nic špatného a že mě má koneckonců ráda. Ale ráda bych kdyby se to odnaučila aspon na tom krku. Máte nějaké zkušenosti jak to kočicku odnaučit?
Ps: vlastně to vypadá, že můj krk je poznávací znamení, protože když je u přitele čuchne mu ke krku a pak jde hned ke mě.