Zdravím, tento dotaz mě nijak netrapí, ptám se spíše ze zvědavosti.
Máme dva kocoury, jeden má polštářky ťapek celé černé a druhý barevné, viz fotka.
Je to pigmentem? Je to podobně jako třeba znaménka u lidí nebo typ pleti?
Vrtá nám to s přítelem hlavou, i když víme, že to není žádná tragédie.
Má některá vaše kočička taky barevné packy? 😊
lesnížínka
napsal(a):
Ano, náš má naprosto stejné, zbarvení koček se promítá jak na tlapky, tak i třeba dovnitř tlamky, na dásně. Nevím, jestli i vy, ale starší generace zná my kocourovým tlapkám říkáme,,mončičáky", protože je má, jako ta hračka
Děkuji za odpověď. My máme právě kocoury měsíc od sebe a ten starší, celý černý, je měl růžové snad týden a pak se mu zbarvily, tak jsme pořád čekaly a čekaly a u Matěje nic. Ten je teda takový barevný, velká část je i bílá, takže se to hodně vysvětluje.
Mončičáky znám znám 😀 teď už ťapkám beztak neřeknu jinak 😀
Katka12345
napsal(a):
Děkuji za odpověď. My máme právě kocoury měsíc od sebe a ten starší, celý černý, je měl růžové snad týden a pak se mu zbarvily, tak jsme pořád čekaly a čekaly a u Matěje nic. Ten je teda takový barevný, velká část je i bílá, takže se to hodně vysvětluje.
Mončičáky znám znám 😀 teď už ťapkám beztak neřeknu jinak 😀
No u nás se to právě začalo používat až s naším malým(je mu 8 měsíců) který jediný má tlapky takto barevné. Zrovna dneska celý den prská a chtěl jít ven. Za chvíli byl zpátky, nohy od bláta jak prase (asi byl na WC ) a muž: podívej ty čunče, jakové máš ty mončičáky a lezeš mi na pracovní stůl!
lesnížínka
napsal(a):
No u nás se to právě začalo používat až s naším malým(je mu 8 měsíců) který jediný má tlapky takto barevné. Zrovna dneska celý den prská a chtěl jít ven. Za chvíli byl zpátky, nohy od bláta jak prase (asi byl na WC ) a muž: podívej ty čunče, jakové máš ty mončičáky a lezeš mi na pracovní stůl!
Tak ten náš si je asi chrání. Jakmile je škaredě, tak vykoukne z garáže, hlasitě zamňouká a pakuje se zpátky do pelechu. Naopak jeho "bráchu" (úplně jiná kočičí směska, dokonce z jiného kraje), počasí nepočasí, člověk ho večer prosí, aby přišel domů. Asi ví, že tlapky už má černý, že mu o nic nejde 😀