Michal.88

XXX.XXX.142.2
Zdravím, máte prosím Vás někdo zkušenosti s elektrický ohradníkem pro kočky? Máme kocoury na chatě, kde nám kocouři chodí na dlouhé procházky a máme o ně starost. Chatu oplotit klasickým plotem nemůžeme a byli bychom rádi, aby se drželi u chaty.
Moc jsem toho na internetu nenašel, reference prakticky žádné. Zaujal mě tento ohradník https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/sada-na-elektricky-ohradnik-pro-kocky-500-m-p9679/
Pokud máte někdo zkušenosti, tak budu rád za každou radu
Díky
Michal
Uživatel s deaktivovaným účtem

Michal.88
napsal(a):
Zdravím, máte prosím Vás někdo zkušenosti s elektrický ohradníkem pro kočky? Máme kocoury na chatě, kde nám kocouři chodí na dlouhé procházky a máme o ně starost. Chatu oplotit klasickým plotem nemůžeme a byli bychom rádi, aby se drželi u chaty.
Moc jsem toho na internetu nenašel, reference prakticky žádné. Zaujal mě tento ohradník https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/sada-na-elektricky-ohradnik-pro-kocky-500-m-p9679/
Pokud máte někdo zkušenosti, tak budu rád za každou radu
Díky
Michal
A co se zeptat někde v ZOO? Třeba na Hluboké je mají v hodně výbězích a určitě nejsou jediní. Tam by mohli mít praktické postřehy a zkušenosti.
Michal.88

XXX.XXX.142.2
Snažím se zjistit co nejvíce. Prozatím, jsem nic moc nenašel. Na Hlubokou už jsem napsal, dík za tip.
Zdravím.
Já to řešil a stále řeším též. Dal jsem přednost typu s přijímačem na krku zvířete. Už jsem to zakoupil, jenže kvůli různým okolnostem ještě nenainstaloval. Potřeboval bych se k tomu dostat, protože bych rád, aby nemusel být kocour na kšírách a mohl si dojít na zahradu, jak se mu to bude líbit.
Pozemek se ohraničí drátem - může být i pod povrchem půdy. Funguje to na principu indukce. Krabka na krku kočky má baterku a přijímač. Když se přiblíží, nejprve je zvukový signál. Půjde-li dál, má dostat impuls. Má jít regulovat intenzita impulsu a dosah od drátu. Tak ještě uvidím v reálu. Kolega má na stejném principu od jiné firmy a prý to funguje.
To, co jste si vybral vy možná taky funguje. Je otázka, zda to kočka nepřeskočí nebo se tomu nevyhne. Sám právě řeším (zatím jen v hlavě) jak to instalovat v místech, kde jsou stromy blízko plotu...
Hodně zdaru při výběru!
Petr