Dobrý den, zajímal by mne Váš názor. Vím, že rozhodnout se musím sama, ale třeba tu někdo má zkušenost. :)
Máme s přítelem, pouze v bytě, cca 15 měsíců starou kočičku, jako dvouměsíční jsme ji nalezli na ulici zraněnou, zablešenou... Jistě si prožila svoje. :( Přesto od prvního dne u nás se chovala jako doma, postupně se stávala čím dál závislejší na naší pozornosti, dnes je z ní umazlená princezna. Ovšem stále se chová jako malé divoké kotě, a my její kočičí hry nedokážeme suplovat - i když já jsem s ní doma prakticky nonstop, stejně se viditelně nudí a trápí. Když už odejdu pryč, slyším mňoukání za dveřmi a když se vrátím, může se zbláznit radostí. Konečně se nám naskytla možnost jiného bydlení a tudíž bychom jí rádi nějakého parťáka pořídili.
K otázce - zalíbili se nám sourozenci z dočasné péče, 10 měsíců staří kocourek a kočička... Údajně oba hraví. Ale nevím, jestli by to nebylo na nic moc. Jistě jako sourozenci budou semknutí, a nechci aby se cítila odstrčená, vystresovaná, že jsou na ni hned dva... O své věci ani lidi se nikdy nemusela dělit. Nebylo by lepší si teď vzít jen jednu/jednoho a třetí třeba možná někdy v budoucnu? Nebo to vůbec nevadí? Či dokonce raději nikoho, vzhledem k její fixaci na lidskou pozornost? Nevím si rady, každopádně chci pro ni jen to nejlepší. Děkuji za názor, zkušenost, cokoliv. :)
Měli jste jí kumpána pořídit dávno.
Ty dva bych nebrala.
Jsou prakticky dospělí , možná venkovní.
Co když si nesednou?
Musí být jen v bytě?
Zkusila bych sehnat KOTĚ bytové.
Začátky soužití asi nebudou
snadné, ale získá parťáka
ke hrám ....a tak vůbec.
Naše se vždy sžily a měly se rády.
No, jsme si toho vědomi, ale byla by to od nás předtím velká nezodpovědnost.
Bytoví jsou oba, a aby byli i nadále je i podmínkou pro adopci. Nemyslím si, že by paní měla důvod lhát. Ostatně z 5. patra paneláku ve velkém městě bych žádnou kočku ven ani nepouštěla.
Vážně kotě? Nějaké malé? Všude jsem četla, že nejlepší pořizovat stejného nebo alespoň přibližneho věku. 😳 Tak už teda nevím...
Uživatel s deaktivovaným účtem

margit, na tvé otázky neexistuje odpověď, neb možné je vše, každá varianta může být dobře i špatně i katastrofa i zcela super.
Co lze konstatovat, tak to, že jakékoliv množství zvířat větší než jedno přináší riziko konfliktů......a pokud bude zle, je plán jaký?
co se týká stěhování, je i varianta to udělat najednou, jedna změna v jednom okamžiku pro všechny
Nemyslela jsem úplně malé kotě.
Třeba čtyřměsíční?
Píšete, že ta 2 koťata jsou z dočasky.
Nemusí být tedy původně bytová!
MŮŽE to hrát svou roli. Podstatnou.
co se týká stěhování, je i varianta to udělat najednou, jedna změna v jednom okamžiku pro všechny ...
- myslím, že to je správně
No, však ani ta naše není původně bytová, když jsme ji našli na ulici jako kotě...
Ti sourozenci jsou v dočasné péči v bytě už min. 7 měsíců, od svých cca 3 měsíců, kdy je odebrali od lidí z nevhodných podmínek (pouze krmeni, ale žádná vet péče - měli svrab, oční zánět), takže žádný problém v tomto nevidím???
Tak mě právě to kotě čtyřměsíční přijde právě až moc malé k přes rok staré kočce... Navíc teda o žádném takovém nevím, možná tak od množek.
A nechápu, jaký plán by měl být, pokud by bylo zle... Normálně si útulky,ddocasky a snad i chovné stanice apod. berou zvířátka zpět,pokud se vyskytne něco vážného , co vyřešit jinak nejde. 😳😳