Kočka s PP nebo bez PP?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2020 07:38
Saw

XXX.XXX.156.2

Dobrý den, máme v plánu si pořídit dvě kočičky a nemůžeme se rozhodnout zda s PP nebo bez PP( z útulku). Veterinář nám kočičky z útulku nedoporučil, prý mají různé nemoci, nemají vyšetření a je riziko brzkého úmrtí. Kočičky s PP máme vyhlédnuté od ověřené chovatelky, která předkládá všechny možné testy a připouští kočičky, které nemají v rodokmenu žádné nemoci. Před pár dny nás opustila naše kočičí kamarádka, tudíž se nám nechtějí řešit nějaké další zdravotní problémy. Jak to vidíte vy? S PP nebo bez PP?

29.6.2020 07:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To prostě záleží na Vás.
Buďto chcete plemeno, pak jedine PP. A nebo Vás plemeno nezajímá, pak klidně z útulku.
Pokud věříte svému veterináři, zeptejte se, v jakém útulku má tu negativní zkušenost, a jeďte jinam. V útulcích se běžně nabízejí kočky po karanténě, vyšetřené a případně i kastrované.

29.6.2020 07:52
Saw

XXX.XXX.156.2

Varaxi napsal(a):
To prostě záleží na Vás.
Buďto chcete plemeno, pak jedine PP. A nebo Vás plemeno nezajímá, pak klidně z útulku.
Pokud věříte svému veterináři, zeptejte se, v jakém útulku má tu negativní zkušenost, a jeďte jinam. V útulcích se běžně nabízejí kočky po karanténě, vyšetřené a případně i kastrované.

na plemeni mi nezáleží, do teď jsem měla doma pouliční kočičku, která s námi byla 15 let. Chtěla jsem kočičky z útulku, ale ostatní členové rodiny mají jiný názor. Proto se ptám i zde, co si o tom lidé myslí a zda mají kočičky s PP nebo bez.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2020 07:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

má veterinář pravdu i nemá
a šlechtěná plemena zase mohou být zatížena dědičnými nemocemi
jestli jen do bytu, tak bych asi šla do PP

29.6.2020 08:24
Saw

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
má veterinář pravdu i nemá
a šlechtěná plemena zase mohou být zatížena dědičnými nemocemi
jestli jen do bytu, tak bych asi šla do PP

Koťata jsou od ověřené chovatelky - dědičné nemoci žádné nejsou, prý nám vše vysvětlí a ukáže popřípadě výsledky testů. Kočičky chceme do baráku, ale ven by chodily pouze občas na vodítku.

29.6.2020 10:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Saw napsal(a):
Koťata jsou od ověřené chovatelky - dědičné nemoci žádné nejsou, prý nám vše vysvětlí a ukáže popřípadě výsledky testů. Kočičky chceme do baráku, ale ven by chodily pouze občas na vodítku.

Jestli nechcete vystavovat či chovat a jestli Vám nejde o nějakou konkrétní vlastnost plemene, dejte si inzerát, že se ujmete kotěte. Nebo na nějaký ve smyslu „daruji kotě“ odpovězte.
Když budete mít kočku doma od kotěte, zvykne si peršanka stejně jako vesnická kočka. Známá má takto pouličních koček naskládaných doma sedm, všechny v pohodě (teda strašně moc chlupů a všeho, ale zvířata jsou OK).

15.7.2020 20:45
luciee29

XXX.XXX.60.13

a nebo si pořiďte jednoho útulkáčka a jednoho papíráka . rozhodně bych si ale nebrala kotě přes inzerát nebo od rádoby "chovatelů". to je vážně hovadina ...

16.7.2020 15:39
fikovnice

XXX.XXX.135.107

luciee29 napsal(a):
a nebo si pořiďte jednoho útulkáčka a jednoho papíráka . rozhodně bych si ale nebrala kotě přes inzerát nebo od rádoby "chovatelů". to je vážně hovadina ...

Tak to mám já - mám všehosměs - útulkáče, pak od vesnické kočky a nakonec jsem si pořídila i kočku s PP, takže souhlasím s Vámi!

Přidejte reakci

Přidat smajlík