Prosím o pomoc - nemocná koťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2020 22:14
Tina125

XXX.XXX.193.217

Dobrý den, zkouším s aktualizací ještě jednou popsat potíže našich koťátek a ptám jestli s tím někdo tady nemá zkušenosti, případně někoho něco nenapadne. Je to už opravdu zoufalství....

Dobrý den, máme dvě 11 měsíční koťata. Jako malé byly dost začervené a měly lehký průjem. Byly odčerveny a průjem vyléčen. Byly také dost hormonálně aktivní. Začaly obě mrouskat ve 4 měsících a to každé dva týdny. Kastrované byly na začátku dubna. Často mají obě snížené bílé krvinky. Většinou okolo 4,8. Pokaždé to začne stejně. Najednou začnou snižovat jídlo a poklesne aktivita. Dostanou ATB a zlepší se. Hodně jim to kolísá a někdy se jim to třeba srovnalo i samo bez léčby, ale většinou ne. Potom je třeba měsíc klid a začne to znovu. Jedna už byla i na kapačkách. Jedna z nich často kýchá a pak i dýchá s otevřenou tlamičkou. Po léčbě se to taky zklidní a pak na novo. Na veterině nemůžou přijít na to co jim je. Dělali jsme různé testy a vše se vrátilo jako negativní. Jediné vodítko jsou ty nízké bílé krvinky a klinický stav. FIV a FeLV dvakrát negativní. Jednu dobu měly zvýšené jaterní výsledky, ale ty už teď vychází v pořádku. Jedna teď opět začala kýchat a dýchat s otevřenou tlamičkou. Bílé krvinky tentokrát 2,8. Rentgen hrudníku v pořádku. Dostala ATB a po týdnu výsledky 3,3, takže ATB prodlouženy. Klinicky se aktivita nezvýšila a příjem jídla taky ne. Po dalším týdnu výsledky 3,1. Jediný rozdíl je, že nedýchá s otevřenou tlamičkou a prý už nemá na poslech zesílené dýchání.Jenže mezitím začala být "divná" opět i ta druhá. Nízká aktivita, snížení příjmu jídla a její bílé krvninky 3,8. Zajímavé je, že se to vždy stane v podstatě zároveň u obou. Dělali jsme teď ještě stěr z krku a čekáme opět na výsledek. Ven nechodí a my už jsme zoufalí, že nevíme co se děje. Vypadá to, že na léčbu teď nereagují a my se opravdu bojíme.

30.6.2020 22:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Trochu to vypadá, jako by si ,,něco" předávaly stále dokola. Podle mě to ani nebude bakteriální, ale právě spíš virové, i když testy nic neodhalily. Možná je ještě nějaká potvora, která se netestuje? Hmm, nemají covid? Myslím už vám to někdo psal na tom druhém vláknu...místo kolotoče ATB, které jim odpálí trávení, bych se snažila posilovat imunitu. U lidí je teď moderní třeba hlíva, nebo reishi, nebo nějaký ten imunovet pro kočky? Možná jste to už psala, či řešila vedle, ale čím krmíte?

30.6.2020 22:43
Tina125

XXX.XXX.193.217

lesnížínka napsal(a):
Trochu to vypadá, jako by si ,,něco" předávaly stále dokola. Podle mě to ani nebude bakteriální, ale právě spíš virové, i když testy nic neodhalily. Možná je ještě nějaká potvora, která se netestuje? Hmm, nemají covid? Myslím už vám to někdo psal na tom druhém vláknu...místo kolotoče ATB, které jim odpálí trávení, bych se snažila posilovat imunitu. U lidí je teď moderní třeba hlíva, nebo reishi, nebo nějaký ten imunovet pro kočky? Možná jste to už psala, či řešila vedle, ale čím krmíte?

Taky nám přijde jakoby si neustále něco předávaly. Ještě nás napadlo jestli nemají ty herpesviry, ale nevím no.

Imunitu se snažíme posilovat celou dobu. Dáváme vitamínové pasty. Potom jsme dávali Plerasan a teď Sanicell. No nic zázračného se neděje. Vím, že mi to "kometa" radila. Zkontaktovala jsem tu poradnu firmy Enegry, aby jsme lépe věděli co kombinovat. Ale mám strach, že o ně přijdeme.

Píšu sem právě jestli by někoho nenapadlo co by to mohlo být. Na co se zaměřit. Tak donesli jsme si je ve dvou měsících a nechodí ven. Pochybuju, že by měly covid.

Jinak krmíme granulkama ND grain free. Dále kapsičkama a potkama Applaws. A k tomu dáváme polévky od Cosma.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2020 23:00

jsou to sourozenci?

30.6.2020 23:15
Tina125

XXX.XXX.193.217

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jsou to sourozenci?

Tvrdili nám, že ano, ale jsou to kočky z "chaty" z vysočiny, takže stoprocentní jistota není.

Pán tvrdil, že se narodily na začátku července a paní, že na konci. A nemohli se na tom shodnout. Proto říkám, že není ta jistota...

23.8.2020 10:40
Tina125

XXX.XXX.193.217

I když nikdo neodpovídá, tak to zkouším ještě znovu jestli nemáte někdo zkušenosti. Tak nakonec se po stěru z krku ukázalo, že tam je rezistentní stafylokok (MRSA). Takže ATB. Při kontrolním stěru potom Pseudomonáda. Další ATB. A teď při dalším stěru tam jedná má pořád tu Psedomonádu a druhá bakterii Klebsiella pneumoniae. Takže zítra jdeme za doktorkou a předpokládám, že další ATB. Holky nevypadají dobře. Nehrají si a aby jedly, tak nerou Peritol.

Už jsme vážně zoufalí a nevíme jak je z toho dostat. Říkají, že jim přijde jakoby to byly ty Herpesviry, ale všude na netu se píše, že se kočky do 14 dní uzdravují a viry se opět "uspí". Ale tyhle potíže už trvají víc jak dva měsíce a ony se nezlepšují. Jedna od včerejška mňouká bez zvuku a dnes ráno začala kašlat hleny.

Zkoušeli jsme nějaké přípravky na podporu imunity, ale vše bez odezvy. Ještě jsem našla na netu doplněk F-lysine, tak bych se taky chtěla zeptat jestli někdo neznáte.....

23.8.2020 12:00
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Něco jim nepochybně je.

Hladovět bych je ale nenechala
a nabízela bych všechno možné
co budou ochotné vzít.
Maso, smetánek, klidně mléko
a zapojte fantazii, vymýšlejte,
nemusí to být průmyslově vyrobené krmení.

23.8.2020 13:33

Tina125 napsal(a):
I když nikdo neodpovídá, tak to zkouším ještě znovu jestli nemáte někdo zkušenosti. Tak nakonec se po stěru z krku ukázalo, že tam je rezistentní stafylokok (MRSA). Takže ATB. Při kontrolním stěru potom Pseudomonáda. Další ATB. A teď při dalším stěru tam jedná má pořád tu Psedomonádu a druhá bakterii Klebsiella pneumoniae. Takže zítra jdeme za doktorkou a předpokládám, že další ATB. Holky nevypadají dobře. Nehrají si a aby jedly, tak nerou Peritol.

Už jsme vážně zoufalí a nevíme jak je z toho dostat. Říkají, že jim přijde jakoby to byly ty Herpesviry, ale všude na netu se píše, že se kočky do 14 dní uzdravují a viry se opět "uspí". Ale tyhle potíže už trvají víc jak dva měsíce a ony se nezlepšují. Jedna od včerejška mňouká bez zvuku a dnes ráno začala kašlat hleny.

Zkoušeli jsme nějaké přípravky na podporu imunity, ale vše bez odezvy. Ještě jsem našla na netu doplněk F-lysine, tak bych se taky chtěla zeptat jestli někdo neznáte.....

mají v háji imunitu.

23.8.2020 18:35
Tina125

XXX.XXX.193.217

No to víme taky, že mají v háji imunitu. Ale jsou na tom blbě od koťat, takže s tím nejde nic udělat? Jakože prostě umřou, nebo co tím chcete říct?

23.8.2020 18:46

Tina125 napsal(a):
No to víme taky, že mají v háji imunitu. Ale jsou na tom blbě od koťat, takže s tím nejde nic udělat? Jakože prostě umřou, nebo co tím chcete říct?

já si myslím, že jo. slyšet to nechcete, ale pokud nízké bílé krvinky mají pořád, tak buď je tam nějaká FIP/FeLV společně třeba s tak špatnou imunitou, že už tam nejsou ani zjistitelné protilátky a testy vychází falešně negativně, nebo mají nějakou vrozenou imunodeficienci.

v podstatě cokoliv vratného už by se dalo dohromady od vašeho prvního postu.

23.8.2020 19:11
Tina125

XXX.XXX.193.217

No tak mě už to taky bohužel nějakou dobu napadá, ale člověk pořád doufá. A neprojevilo by se to i v krvi na orgánech? Protože biochemka jim vychází strašně pěkně. Domlouvali jsme se, že by jsme udělali nějaký ten větší test z krve na FIV/FeLV, nevím teď přesně jak se to jmenuje.......

23.8.2020 19:19
Tina125

XXX.XXX.193.217

rapotacka11 napsal(a):
Něco jim nepochybně je.

Hladovět bych je ale nenechala
a nabízela bych všechno možné
co budou ochotné vzít.
Maso, smetánek, klidně mléko
a zapojte fantazii, vymýšlejte,
nemusí to být průmyslově vyrobené krmení.

Ony nejsou hlady. Baští celkem hezky i když mají v jídle docela výkyvy. Ale aby baštily, tak berou Peritol.

23.8.2020 22:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já bych tedy skončila s těma ATB, očividně je to bez výsledku a jestli doteď nějakou imunitu ještě měli, už bude dočista po ní. Nepamatuju si, čím krmíte, ale začala bych krmit jen syrovým masem, aby se jim obnovila střevní mikroflora, protože to je základ imunity. No a děj se vůle boží, jak píše Bodlinka, buď to dají, nebo ne.

23.8.2020 23:03
Tina125

XXX.XXX.193.217

lesnížínka napsal(a):
Já bych tedy skončila s těma ATB, očividně je to bez výsledku a jestli doteď nějakou imunitu ještě měli, už bude dočista po ní. Nepamatuju si, čím krmíte, ale začala bych krmit jen syrovým masem, aby se jim obnovila střevní mikroflora, protože to je základ imunity. No a děj se vůle boží, jak píše Bodlinka, buď to dají, nebo ne.

Dáváme kapsičky Applaws a granulky N&D grain free. Ještě prokládáme Cosma Soup. Někdy to maso. Je to prostě blbý no.....Měsíc a půl byl klid a vypadalo to dobře a teď tohle.....

24.8.2020 13:35
fikovnice

XXX.XXX.139.21

lesnížínka napsal(a):

Peritol není ATB. Je to serotonergikum a histaminergikum a po pravdě na takový lék bych se vy.....

24.8.2020 14:02
Tina125

XXX.XXX.193.217

fikovnice napsal(a):
Peritol není ATB. Je to serotonergikum a histaminergikum a po pravdě na takový lék bych se vy.....

Jejda to já vím, že to nejsou ATB. A lesnížínka asi spíš myslela to, že do teď měly hodně ATB. Ale pravda je, že když nechtěly baštit, tak ten Peritol fakt pomohl.

Víte, ono už je to fakt zoufalství. I ta doktorka říkala, že nechávat tam takové bakterie je blbý, ale pořád nasazovat ta ATB taky.....

25.8.2020 00:17
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Tina125 napsal(a):
Jejda to já vím, že to nejsou ATB. A lesnížínka asi spíš myslela to, že do teď měly hodně ATB. Ale pravda je, že když nechtěly baštit, tak ten Peritol fakt pomohl.

Víte, ono už je to fakt zoufalství. I ta doktorka říkala, že nechávat tam takové bakterie je blbý, ale pořád nasazovat ta ATB taky.....

To Vám věřím a je mi Vás líto! Vždyť já to samé s ATB zažívala a zažívám na sobě samé... Dáváte jim aspoň nějaké kysané mléčné výrobky, apod., prostě probiotika? Střevní mikroflóra je velmi důležitá.

25.8.2020 00:17
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Tina125 napsal(a):

A jen se zeptám: chodíte stále k dr. H.?

25.8.2020 07:58
Tina125

XXX.XXX.158.77

fikovnice napsal(a):
To Vám věřím a je mi Vás líto! Vždyť já to samé s ATB zažívala a zažívám na sobě samé... Dáváte jim aspoň nějaké kysané mléčné výrobky, apod., prostě probiotika? Střevní mikroflóra je velmi důležitá.

Napsala jsem Vám něco do zpráv. A jinak ano. Dostávají probiotika a vlákninu Protexin Pro-Fibre ve které jsou taky probiotika. A taky dáváme Enterozoo gel. Dostávají Imunovet od Energy, ale to je bez efektu. Takže jako to dopotřebujeme, tak už ne. A Vet - Enzymy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík