Obava o kočičku - třetí víčko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2020 17:18
sor nb 12

XXX.XXX.85.52

Dobry den

muze nekdo pomoct, mame kočičku je ji rok a 3 mesice a asi vcera jsem si vsiml ze ma neco s ocima tzv trti vicko a jsou ji na obou oci videt.
Muzete poradit co to znamena, kocica ma posledni dva dny prujem ale jinak beha papa.
Tak si nevim rady, foto ilustracni pro predstavu.

19.7.2020 15:49
LuciferOv

XXX.XXX.236.47

Veterinář! Třetí víčko je příznakem nemocí a průjem není dobrý, vyčerpává zvíře a dehydruje.

Můj starý kocourek měl přetažené třetí víčko 1.1 a 29.1 umřel na lymfom... A poslední týden už ani moc nechtěl jíst. Měl metastázy a poslední den i krvavé fleky v očích. Doktor říkal, že už je to jen odraz toho co má uvnitř a přitom v listopadu měl sono bříška a kompletní krevní testy bez nálezů...

19.7.2020 17:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Aby jsme vás jen neděsili - může být i masivně začervená. Ale to musíte napsat víc: je i venku, je odčervovaná, je očkovaná, je kastrovaná, čím krmíte?

20.7.2020 20:38
mildo5

XXX.XXX.47.72

Dobrej poradi nekdo okupal som kocura s pym samponem coz neni problem druhy kocur nebol kupany a zacal na druhy den spravat bojacne a agresivne voci temu co som ho kupal mal stym nekdo skusenosti sory za chyby

20.7.2020 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

mildo5 napsal(a):
Dobrej poradi nekdo okupal som kocura s pym samponem coz neni problem druhy kocur nebol kupany a zacal na druhy den spravat bojacne a agresivne voci temu co som ho kupal mal stym nekdo skusenosti sory za chyby

Jo, asi mu začal divně smrdět a nevěděl, jestli je to on, či jste ho vyměnili

21.7.2020 00:12
mildo5

XXX.XXX.188.29

to sem si myslel a mydlite ze se to zrovna ono totis nejsou male kocky docela sou ted ryvalove

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2020 09:50

mildo5 napsal(a):
to sem si myslel a mydlite ze se to zrovna ono totis nejsou male kocky docela sou ted ryvalove

Proč koupat kočku? Pokud omylem nespadla do vyjetého oleje nebo tak.

21.7.2020 12:14
mildo5

XXX.XXX.47.72

no chytnul blechy a o vykendu som mal po ruke max ten sampon a us mam pipety

21.7.2020 12:16
mildo5

XXX.XXX.47.72

ale o to nejde skor ze ten druhy ho nechce prijat a ak sa knemu blizi tak zury a potom ak moze sa skryva

21.7.2020 23:14
fikovnice

XXX.XXX.135.11

mildo5 napsal(a):
ale o to nejde skor ze ten druhy ho nechce prijat a ak sa knemu blizi tak zury a potom ak moze sa skryva

Promiňte, ale Vy máte nějakou dysgrafii? Číst Vaše příspěvky = luštění nějaké křížovky.

22.7.2020 08:53

fikovnice napsal(a):
Promiňte, ale Vy máte nějakou dysgrafii? Číst Vaše příspěvky = luštění nějaké křížovky.

Spíš dyslexie. Nebo oblíbená výmluva na chytrý telefon.

22.7.2020 12:32
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spíš dyslexie. Nebo oblíbená výmluva na chytrý telefon.

Dysgrafie = porucha psaní
Dyslexie = porucha čtení

22.7.2020 15:59

fikovnice napsal(a):
Dysgrafie = porucha psaní
Dyslexie = porucha čtení

Aha, já to mám zafixované jinak. Dyslexie = porucha čtení a psaní ve smyslu, že dotyčný(á) mj. zaměňuje písmena (b za d apod.) nebo číslice. Jako ta moje kamarádka, která má diagnostikovanou dyslexii a ve svých 40 letech má pořád problém s měkkým a tvrdým i, y. A pár takových dětí jsem i učila (a učím). Dysgrafie = píše gramaticky správně, ale nedá se to přečíst.

22.7.2020 22:23
fikovnice

XXX.XXX.134.59

Aha, já to mám zafixované jinak. Dyslexie = porucha čtení a psaní ve smyslu, že dotyčný(á) mj. zaměňuje písmena (b za d apod.) nebo číslice. Jako ta moje kamarádka, která má diagnostikovanou dyslexii a ve svých 40 letech má pořád problém s měkkým a tvrdým i, y. A pár takových dětí jsem i učila (a učím). Dysgrafie = píše gramaticky správně, ale nedá se to přečíst.

No, já myslím, že stejně se velmi často pojí dysgrafie s dyslexií...
Dcera mé kamarádky má zase dyskalkulii, ale děsnou. Tedy ona je postižená - od narození. A dyskalkulie je jen jedna z věcí, čím trpí .

22.7.2020 22:24
fikovnice

XXX.XXX.134.59

No a stran výuky...ono všeobecně gramatika šla jaksi do kopru. Takže bývám někdy zhrozena, co je schopen napsat budoucí lékař/ka.

23.7.2020 03:10
mildo5

XXX.XXX.188.29

Asi sem založil nové téma mimo koček

23.7.2020 10:14

fikovnice napsal(a):
No, já myslím, že stejně se velmi často pojí dysgrafie s dyslexií...
Dcera mé kamarádky má zase dyskalkulii, ale děsnou. Tedy ona je postižená - od narození. A dyskalkulie je jen jedna z věcí, čím trpí .

To jo, to spojení, souhlasím. Jeden bývalý student o sobě prohlašoval, že je "dysdebil". S nadsázkou, měl dvojky.

23.7.2020 10:18

fikovnice napsal(a):
No a stran výuky...ono všeobecně gramatika šla jaksi do kopru. Takže bývám někdy zhrozena, co je schopen napsat budoucí lékař/ka.

Když ony se děti na základkách nesmí přetěžovat. Na některých školách se bouří proti domácím úkolům. A biflování vyjmenovaných slov je pomalu trestné. Holt jsem jiná generace.

25.7.2020 06:37
fikovnice

XXX.XXX.134.11

Když ony se děti na základkách nesmí přetěžovat. Na některých školách se bouří proti domácím úkolům. A biflování vyjmenovaných slov je pomalu trestné. Holt jsem jiná generace.

Já taky...
Jiná generace - mám na mysli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík