Dobry den
muze nekdo pomoct, mame kočičku je ji rok a 3 mesice a asi vcera jsem si vsiml ze ma neco s ocima tzv trti vicko a jsou ji na obou oci videt.
Muzete poradit co to znamena, kocica ma posledni dva dny prujem ale jinak beha papa.
Tak si nevim rady, foto ilustracni pro predstavu.
Veterinář! Třetí víčko je příznakem nemocí a průjem není dobrý, vyčerpává zvíře a dehydruje.
Můj starý kocourek měl přetažené třetí víčko 1.1 a 29.1 umřel na lymfom... A poslední týden už ani moc nechtěl jíst. Měl metastázy a poslední den i krvavé fleky v očích. Doktor říkal, že už je to jen odraz toho co má uvnitř a přitom v listopadu měl sono bříška a kompletní krevní testy bez nálezů...
mildo5
napsal(a):
Dobrej poradi nekdo okupal som kocura s pym samponem coz neni problem druhy kocur nebol kupany a zacal na druhy den spravat bojacne a agresivne voci temu co som ho kupal mal stym nekdo skusenosti sory za chyby
Jo, asi mu začal divně smrdět a nevěděl, jestli je to on, či jste ho vyměnili
Uživatel s deaktivovaným účtem

mildo5
napsal(a):
to sem si myslel a mydlite ze se to zrovna ono totis nejsou male kocky docela sou ted ryvalove
Proč koupat kočku? Pokud omylem nespadla do vyjetého oleje nebo tak.

fikovnice
napsal(a):
Promiňte, ale Vy máte nějakou dysgrafii? Číst Vaše příspěvky = luštění nějaké křížovky.
Spíš dyslexie. Nebo oblíbená výmluva na chytrý telefon.

fikovnice
napsal(a):
Dysgrafie = porucha psaní
Dyslexie = porucha čtení
Aha, já to mám zafixované jinak. Dyslexie = porucha čtení a psaní ve smyslu, že dotyčný(á) mj. zaměňuje písmena (b za d apod.) nebo číslice. Jako ta moje kamarádka, která má diagnostikovanou dyslexii a ve svých 40 letech má pořád problém s měkkým a tvrdým i, y. A pár takových dětí jsem i učila (a učím). Dysgrafie = píše gramaticky správně, ale nedá se to přečíst.
napsal(a):
Aha, já to mám zafixované jinak. Dyslexie = porucha čtení a psaní ve smyslu, že dotyčný(á) mj. zaměňuje písmena (b za d apod.) nebo číslice. Jako ta moje kamarádka, která má diagnostikovanou dyslexii a ve svých 40 letech má pořád problém s měkkým a tvrdým i, y. A pár takových dětí jsem i učila (a učím). Dysgrafie = píše gramaticky správně, ale nedá se to přečíst.
No, já myslím, že stejně se velmi často pojí dysgrafie s dyslexií...
Dcera mé kamarádky má zase dyskalkulii, ale děsnou. Tedy ona je postižená - od narození. A dyskalkulie je jen jedna z věcí, čím trpí .
napsal(a):
No a stran výuky...ono všeobecně gramatika šla jaksi do kopru. Takže bývám někdy zhrozena, co je schopen napsat budoucí lékař/ka.

fikovnice
napsal(a):
No, já myslím, že stejně se velmi často pojí dysgrafie s dyslexií...
Dcera mé kamarádky má zase dyskalkulii, ale děsnou. Tedy ona je postižená - od narození. A dyskalkulie je jen jedna z věcí, čím trpí .
To jo, to spojení, souhlasím. Jeden bývalý student o sobě prohlašoval, že je "dysdebil". S nadsázkou, měl dvojky.

fikovnice
napsal(a):
No a stran výuky...ono všeobecně gramatika šla jaksi do kopru. Takže bývám někdy zhrozena, co je schopen napsat budoucí lékař/ka.
Když ony se děti na základkách nesmí přetěžovat. Na některých školách se bouří proti domácím úkolům. A biflování vyjmenovaných slov je pomalu trestné. Holt jsem jiná generace.