Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denisa306

19.7.2020 22:46
Denisa306

XXX.XXX.168.56

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s kožními výrůstky u koček?
Viz fotografie, roste ji to asi tak rok už, kočička je celkem dobře živená, tak jsme si mysleli, že je to jen tuková bulka, ale začíná mě to znepokojovat. Kočka už je 13 let stará. Navíc to má teď na konci zakrvácené, což nevím, zda si to rozškrábla nebo zda ji to začalo praskat. Pod kůží po hmatu nic tvrdého nemá, jen vyloženě na povrchu kůže tento výrůstek.

Děkuji za názory.

20.7.2020 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No fuj, vypadá to fakt hnusně, ale takhle hnusně vypadají i bradavice. V prvé řadě: kde to vlastně má, dosáhne si tam hubou? Měli jsme jen u psa, u kočky ne. Pokud nechcete na veterinu to vyřezat, což jste mohli už dávno, tak bych to podvázala. Pořádně to u ,,krčku" zatáhnout pevnou nití, ale počítejte s tím, že ze začátku to bolí, než to začne odumírat. Vyzkoušeno na sobě. Pokud je to bradavice, zabírá dobře i propolis. Pro psy jsem měla ve vodě namočený, aby to tak neštípalo, ale to je míň účinné, jistota je v lihu(slivce) to zabralo na první bradavici psu, mě i muži. Ono ten lih to asi líp naruší a tím pádem zase propolis líp účinkuje. No nevím, jestli to kočka dá. Pes to měl na lokti, teďka druhou má na tváři a tam mu sem tam ťupu ten ve vodě a zatím nezmizela, je tam. Ale já si taky vzpomenu jednou za uherský rok, on je chlupatý, takže není vidět, jen když ji nahmatám.
Jinak teda, aby to nebyl nějaký hnusný nádor a neradila jsem vám blbosti...i když v případě nádoru je to skoro jedno... Možná sem koukne vetka Bodlinka a ona bude vědět, jestli se u koček nějaké takové ošklivé nádory vyskytují...anebo je to jen ta ,,bradavice".

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2020 15:24

No nevím, jestli podvázání nebo ťupkání čímkoliv pomůže. Přijde mi to dost velké, i když nejspíš nezhoubné. Já bych navštívila veta.

20.7.2020 15:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, jestli podvázání nebo ťupkání čímkoliv pomůže. Přijde mi to dost velké, i když nejspíš nezhoubné. Já bych navštívila veta.

Někdy vám pošlu, co zmizelo po ťupkání muži nad uchem I když mám jen fotku, kdy to ještě vypadalo OK. Pak už to vypadalo jak bezmála 2cm rozpraskaný krvácivý květák. Po ťupkání propolisem se to začalo pomalu oddrolovat od krajů až to dočista zmizelo. Měl to hnědé, jako znaménko, snad nějaká ta keratoza, ale hnus to byl.

20.7.2020 15:49

lesnížínka napsal(a):
Někdy vám pošlu, co zmizelo po ťupkání muži nad uchem I když mám jen fotku, kdy to ještě vypadalo OK. Pak už to vypadalo jak bezmála 2cm rozpraskaný krvácivý květák. Po ťupkání propolisem se to začalo pomalu oddrolovat od krajů až to dočista zmizelo. Měl to hnědé, jako znaménko, snad nějaká ta keratoza, ale hnus to byl.

Dobře. Netvrdím, že vím všechno.

Denca306

20.7.2020 22:19
Denca306

XXX.XXX.229.161

Dobrý den, děkuji za názor. Ano mohli jsme k veterinari, ale nechtela jsem kocku v tomhle veku stresovat. Ma to na krku, pusou si tam nedosahne, zkusim jeste zajit do ordinace a zeptat se primo, zda ma smysl ji tam tahat ci ne.

20.7.2020 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Denca306 napsal(a):
Dobrý den, děkuji za názor. Ano mohli jsme k veterinari, ale nechtela jsem kocku v tomhle veku stresovat. Ma to na krku, pusou si tam nedosahne, zkusim jeste zajit do ordinace a zeptat se primo, zda ma smysl ji tam tahat ci ne.

Nebo jim pošlete fotku s dotazem.

20.7.2020 23:22
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Trochu se bojím, že to zhoubné je. Že je tam eroze cév - proto krvácení. Ale velmi ráda se budu mýlit a prosím zadavatelku, aby sem písla, oč se tedy jedná. Poslání foto na veterinu není špatný nápad!

21.7.2020 09:56

fikovnice napsal(a):
Trochu se bojím, že to zhoubné je. Že je tam eroze cév - proto krvácení. Ale velmi ráda se budu mýlit a prosím zadavatelku, aby sem písla, oč se tedy jedná. Poslání foto na veterinu není špatný nápad!

Podle tvaru je to spíš benigní, to krvácení může být druhotné (poranění a tak). Ale myslet si můžeme, co chceme, bez histologie stejně hádáme. Poslání fota je dobrý nápad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík