Britská modrá krátkosrstá koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Jsme malá chovatelská stanice Lovely P...
17000 Kč
Zdravím všechny,
chtěla bych se zeptat, zda-li je nutné, aby kocour denně (či vůbec) dostával konzervy nebo kapsičky? Je mu rok a tři měsíce, od koťátka mu kupuji různé druhy a značky na vyzkoušení, co mu bude nejvíce chutnat a zatím neúspěšně. Vyzkoušela jsem už vše možné Applaws, Schesir, Miamor, Animonda, Cosma... snžím se kupovat kvalitní. Jako kotě měl rád Applaws pro koťata, hlavně tuňáka a obecně rybí konzervičky, nemusel kuře atd.
Teď jak vyrostl, tak se nimrá i v rybích kapsách (asi jak nejsou tak jemně mleté jako pro koťata) a naopak celkem jí kuřecí třeba s chřestem, dýní. Problém je, že někdy se kapsy ani nedotkne nebo minimálně, někdy vylíže jen tu šťávu/gel a jde pryč nebo radši ke granulím. Když slyším, jak tam rachtají granule, dám je pryč a nastavím mu misku s kapsičkou a nic, čeká na granule. Někdy sní polovinu kapsičky (záleží která to právě zrovna je) ale nikdy nesní celou, aby vylízal misku, asi i to množství je na něj velké. Teď kupuji od Cosmy jejich “polévky”, mají 40 g a to miluje, sní celé.
Musím mu tedy dávat kapsičky, když je tak vybíravý? Chtěla jsem mu dopřát, ale když už rok kupuji různé a on je pořád vybíravý, vyhazuji takhle peníze i jídlo.. U některých co jsem zjistila, že fakt nebude jíst, tak jsem je dala do útulku nebo kamarádce pro jejího kocoura, ten můj fakt raději granule.. ty kupuji od kotěte značku Applaws a není problém.
V průběhu psaní jsem si vzpomněla, že jednou dostal kapsičky Gourmet, dala jsem mu je když jsem doma mezitím skoro žádné neměla a po nich se mohl utlouct, ale ty jsem mu odmítla dál dávat, vzhledem ke složení.. Mám mu tedy dávat jen granule, popř. ty polévky místo kapsičky nebo někdy kapsičku pro zpestření (alespoň ty vybrané, kterých sní jen polovinu?).
Děkuji předem za info a zkušenosti. :)
Můj kocour jedl do 12let jen granule Royal Canine pro briťáky, nic jiného přes to, že kočka normálně dostávala konzervy a kapsy. A že by maso...to ani omylem. Až tak poslední dva-tři roky života občas tu kapsičku olízal, jak píšete tu šťávu. V 11letech byl na operaci s porokouslým loktem a dělali mu veškeré rozbory...a prý tak skvělé výsledky v jeho věku u briťáka ještě neviděli. No tak si vyber
Uživatel s deaktivovaným účtem
určitě není nutné kočku krmit prefabrikovanou mokrou stravou
určitě je maximálně vhodné kočku krmit přirozenou mokrou stravou (a to bez ohledu, že jsou kočky, které maso prostě nee, také takové mám)
napsal(a):
určitě není nutné kočku krmit prefabrikovanou mokrou stravou
určitě je maximálně vhodné kočku krmit přirozenou mokrou stravou (a to bez ohledu, že jsou kočky, které maso prostě nee, také takové mám)
Chtěla jsem mu to trošku zpestřit, aby neměl jen granule, ale je hrozně vybíravý no. Zkusím mu uvařit doma vývar s mrkví a masem, třeba to bude lepší než kapsičky.
lesnížínka
napsal(a):
Můj kocour jedl do 12let jen granule Royal Canine pro briťáky, nic jiného přes to, že kočka normálně dostávala konzervy a kapsy. A že by maso...to ani omylem. Až tak poslední dva-tři roky života občas tu kapsičku olízal, jak píšete tu šťávu. V 11letech byl na operaci s porokouslým loktem a dělali mu veškeré rozbory...a prý tak skvělé výsledky v jeho věku u briťáka ještě neviděli. No tak si vyber
Tak to je super :) asi tedy každý nemusí papat kapsičky, některé kočky mají zas pak problém s nadváhou a nebo jiné potize.. je to težké no.
syrové maso
v celé své šíři a pestrosti, tzn. včetně vnitřností, kostí/masokostí
jakékoliv drůbeží, vepřové, hovězí,koňské a další možné i nemožné, ryby
fádnost, jako jeden druh masa, mnohým hrubě nevyhovuje
a mnozí nekonzumují jakékoliv maso, vybírají si
Jo jo, je potřeba vybrakovat řeznictví a vzít od všeho kousek a zkoušet...některé kočky žerou jen čerstvé a přemražené odmítají...některé potřebují maso na pidi kousky, nebo naškrábat...některé se vám vykašlou na cokoliv takového, ale chytře zamíchané v oblíbené kapse sní...naše kočka nežerou nic, ani vařené, ani syrové, ani čerstvé, naškrábané...houby...ale oni nežerou ani moc konzervy...jo, gourmet by jim jel, ale to odmítám...poslední dobou berou na milost alespoň cosmu a applaws...taky co se týče konzerv, některé kočky třeba zase žerou jen paštiky, jiné trhané maso, některé mletiny...je to složité...a nejhorší je zvyknout kočku, která byla zvyklá jíst "kočičí mekáč" na něco zdravějšího...to kolikrát ty kočky raději nežerou a musí se fakt pomalinku přidávat. Ono je dost znát, na co bylo kotě zvyklé u chovatele...obě naše kočky jsou těžce granulové a vyloženě si je vyřvávají...
morké se dává hlavně pro to, aby měla kočka dostatek tekutin...naše se cáchají ve fontánce a myslím, že pijí docela dost...kocour miluje ledové kostky v misce, u toho vydrží fakt dlouho a olizuje si potom mokré packy (já vytírám a honím zbytky ledu po celé kuchyni ...)