Prosím o pomoc
Začali jsme spolu s dalšími řešit problém v obci Daskabát.
Paní E. T. s největší pravděpodobností týrá a množí kočky, proto potřebujeme zjistit co nejvíce informací. Pokud máte od této paní z Daskabátu kočičku, nebo víte o tomto problémů obraťte se prosím na mě prostřednictvím této diskuze.
Děkuji předem za pomoc.
Ina1012
napsal(a):
Prosím o pomoc
Paní E. T. s největší pravděpodobností týrá a množí kočky, proto potřebujeme zjistit co nejvíce informací. Pokud máte od této paní z Daskabátu kočičku, nebo víte o tomto problémů obraťte se prosím na mě prostřednictvím této diskuze.
Děkuji předem za pomoc.
dobrý den prosím o kontaktování na email mám více infa ale nechci řešit tady muj email je denny.vodicova@gmail.com
bobona

XXX.XXX.8.159
Dobrý den,
před 14 dny jsme si přivezli kotě a jdu s Váma proti té špíně do boje.
Pokud chcete spojte se semnou pres email a ja vam pak napsiu teleofn na mě.
Kocourka jsme dostali jako predsvatebni dar od druzicek a jela pro nej moje sestra az z Plzně.
Nevime jmeno, ale adresa je Daskabat 25, Olomouc. Pani dava inzeráty na internet a prodava kotata bez PP.
Abych to tady nemusela vypisovat, tak kopiruju smsku kterou jsem ji poslala - myslím, že mluví za VŠE. Ani neodpovedela a uz je to tyden.
Kocourka dokrmujeme kocicim sunarkem.
Od včerejška nad tím přemýšlím a prostě musím Vám to napsat. ŽE SE NESTYDÍTE!!! To nejmenší je to, že jste nám za 7500Kč prodala zablešené, zdredovatělé kotě, ALE vymyslet si a zfalšovat v očkovacím průkazu věk kotěte je celkem dost strašné nemyslíte? V očkováku je napsano, ze se kote narodilo 15.5, čili, za týden by mu byli 3 měsíce. Bylo nám divné, že kotě je hodně malé, máme doma Mainku s PP, takže víme jak kotata ve 3 mesících vypadaji, ale to jsme jeste přešli s tím, že kote je bez PP, takze se to dalo cekat (bohuzel nema velikost ani obycejneho koteta na 3 mesice věku). Ale poslední dva dny sjme si všimli ze u naseho kocoura hleda na brisku cecíky a chce mlíčko. Takze jsme ho vzali k veterinaři a veterinář potvrdil, že tomu kotěti je maximalne mesic a pul. Nejen ze jste ho chudinku vzala od maminky nedokojeneho, ale ve 3 mesicich (tedy za tyden) jsme mu chteli dat prašek na odblešení, protože dřív jak ve 3 mesicich se jim to dat NESMI, tkaze by jsme ho tim zabili ( to nam rekl veterinar). Opravdu tohle jsem ještě nazažila. Měla byste se nad sebou zamyslet a opravud se stydte.
bobona

XXX.XXX.8.159
email je klaraherejtova88@seznam.cz
Uživatel s deaktivovaným účtem

....základní chybou bylo brát si kotě bez PP, notabene pokud je v hroznem stavu, takto jste umoznila produkci dalsiho vrhu od jeho ubohe matky..
napsal(a):
....základní chybou bylo brát si kotě bez PP, notabene pokud je v hroznem stavu, takto jste umoznila produkci dalsiho vrhu od jeho ubohe matky..
Tak musím podotknout, že koupit si kotě bez PP není nic špatného.
Kdyby jste měla kočku a neměla PP taky by jste její koťata poslala dal 😁
Každopádně je rozdíl mezi kočičkou bez PP z domácího prostředí a z množírny
To že se prodává kotě bez PP neznamená že je z množírny a že špatných podmínek.

Ina1012
napsal(a):
Tak musím podotknout, že koupit si kotě bez PP není nic špatného.
Kdyby jste měla kočku a neměla PP taky by jste její koťata poslala dal 😁
Každopádně je rozdíl mezi kočičkou bez PP z domácího prostředí a z množírny
To že se prodává kotě bez PP neznamená že je z množírny a že špatných podmínek.
Kdybych měla kocku bez PP, tak ji nemnožim....mam s PP a mnozitelske ani chovatelske ambice nemam...ono he vsude kotat jako blech....jednu bez PP mam od popelnice....
napsal(a):
Kdybych měla kocku bez PP, tak ji nemnožim....mam s PP a mnozitelske ani chovatelske ambice nemam...ono he vsude kotat jako blech....jednu bez PP mam od popelnice....
To není o množení, ale příroda 😉 sama mám kočku s PP ale i bez PP není na tom vůbec nic špatného kočka s PP nemá větší právo na život než kočka bez PP 🙂

Ina1012
napsal(a):
To není o množení, ale příroda 😉 sama mám kočku s PP ale i bez PP není na tom vůbec nic špatného kočka s PP nemá větší právo na život než kočka bez PP 🙂
..no nic, kdo nechce pochopit nepochopí....
Ina1012
napsal(a):
Přesně tak 😅
Ne Ino, jelikož mne to naštvalo, odpovím já. Stěžujete si na množitelku a obhajujete totéž! Pokud máte neuchovněnou kočku, tak ji nemnožte a neprodávejte koťata, jinak spadáte do téže kategorie. Je jedno, že vaše koťata by byla vypiplaná a milovaná...nikdy nezaručíte, že se nedostanou do nesprávných rukou, třeba k té bábě, která na nich bude dál množit. Zodpovědní majitelé koček své mazlíčky vykastrujou.
Janae1

XXX.XXX.160.6
lesnížínka
napsal(a):
Ne Ino, jelikož mne to naštvalo, odpovím já. Stěžujete si na množitelku a obhajujete totéž! Pokud máte neuchovněnou kočku, tak ji nemnožte a neprodávejte koťata, jinak spadáte do téže kategorie. Je jedno, že vaše koťata by byla vypiplaná a milovaná...nikdy nezaručíte, že se nedostanou do nesprávných rukou, třeba k té bábě, která na nich bude dál množit. Zodpovědní majitelé koček své mazlíčky vykastrujou.
Ale kočky se neuchovňují.
Stačí koupit kočku v dražší verzi, ne na mazlíka a můžete chovat + se posílá potvrzení, že kočka nemá lýlu a kocour má sestouplá varlata.
Je to takové množeníčko s PP.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Archie213
napsal(a):
Pokud má neuchovněná kočka s pp, nebo kočka bpp koťata, bere se to jako množitelství.
Takže když vaše bpp kočka bude mít koťata, jste množitelka.
Tak ještě jednou pro Archie, kočky se neuchovňují.
Kupíte si nekastrované kotě s PP, zažádate si o název CHS, nakryjete ho kocourem s PP, s prvním krytím pošlete krycí list + potvrzení veterináře, že kočka nemá kýlu a kocour má obě varlata (pokud kocour také kryje poprvé)
Žádné výstavy, žádné bonitace, nic.
Janae1
napsal(a):
Tak ještě jednou pro Archie, kočky se neuchovňují.
Kupíte si nekastrované kotě s PP, zažádate si o název CHS, nakryjete ho kocourem s PP, s prvním krytím pošlete krycí list + potvrzení veterináře, že kočka nemá kýlu a kocour má obě varlata (pokud kocour také kryje poprvé)
Žádné výstavy, žádné bonitace, nic.
To je jedno, jakým způsobem se to uchovňuje přece, kolik a jakových podmínek, ale nějaké jsou, vet kontrola, vrhy se evidují, hlídají se jejich počty a ne, že micka Iny bude rodit co tři měsíce, protože se někde,,zapomene"
Ina1012
napsal(a):
🤦🏻♀️
Kastrace... Co kdyby vás někdo připravil o možnost mít děti 🤦🏻♀️
Každý máme svůj názor a svoji pravdu tak proč prostě si nemyslet svoje a vykašlat se na nějaké psaní diskuzi 😅
Množitel a vlastník kočky bez PP je úplně něco jiného Lesní žinko 😂
O možnost mít děti jsem se připravila sama, dobrovolně chemickou kastrací - tedy antikoncepcí, protože děkuji nechci
Vy jste ale do diskuze psala...
No to jsou keci... takže každý chovatel který záměrně množí kočky je množitel ?? A jsou chovatelé kteří mají 20 koček a 10 kocourů a ty jsou co ?? Nesnáším tohle škatulkování , je třeba bojovat proti týrání , proti chovu v nevhodných podmínkách , proti příbuzenské plenitbě !! A ne proti tomu jestli máte kočku s PP nebo ne . Kde je poptávka je i nabídka . Ale nechápu jak někdo může být tak hloupí že dá 7500 kč za kotě bez PP . Prodávám vymazlená britská koťata po testovaných rodičích za srovnatelnou částku . Nehledě na to že při nákupu chovných koček jsem se několikrát setkal s ( množírnou koťat s PP) zpravidla to byly velmi distiguvané dámy které vám tvrdily jak pro chov koček žijí... Přijel jsem se podívat v bytě smrad jak v tygří kleci všude chlupy . Chytré keci a když jsem chtěl vidět testy nebo rodiče tak hromada výmluv . Každému zájemci o koťáko mohu poradit , nepospíchejte s výběrem , je to závazek na dlouhou řadu let . A nejdůležitější je povaha chtějte vidět matku případně i otce !! Vybírejte u profesionálů a nesnažte se hloupě ušetřit !!
Věřte že paní která má jednu nebo dvě kočky není zpravidla zrovna nejlepší a nejzkušenější chovatel.
Ina1012
napsal(a):
🤦🏻♀️
Kastrace... Co kdyby vás někdo připravil o možnost mít děti 🤦🏻♀️
Každý máme svůj názor a svoji pravdu tak proč prostě si nemyslet svoje a vykašlat se na nějaké psaní diskuzi 😅
Množitel a vlastník kočky bez PP je úplně něco jiného Lesní žinko 😂
Jo, ještě k tématu kastrace. Pak nám tady za pár let nefňukejte, že vám kočka pošla na rakovinu vaječníků.
Když tu kočku necháte vykastrovat, tak ji pak nebudou trápit hormony a nad tím, že nemůže mít koťata, kočka určitě přemýšlet nebude.
Jste dospělí a svéprávní? Přímý obchod mezi dvěma osobama má jednoduchá pravidla. Přijedete, důkladně si prohlédnete prodávanou věc. Pokud se vám cokoliv nezdá na věci nebo prodávajícím, jednoduše se otočíte a nazdar. Není rozdíl, zda jde o vysavač, auto, bedýnku zeleniny nebo zvíře.
Pokud koupíte za plnou cenu kotě, na kterém vidíte, že není v dobrém stavu, jste blbí, nelze to jinak říct. Podpořili jste šmejda v jeho činnosti a uškodili sobě, příště už kupujte asi jen v e-shopech s 14-denní zárukou vrácení bez udání důvodu.
Na kočkách bez PP není nic špatného. Není důvod, aby se koťata směla narodit pouze v komerčních množírnách (registrované chovné stanice nejsou nic jiného), hobby majitelé mohou své mazlíčky chovat stejně dobře.
Čím více bezpapíráků na trhu, tím lépe. Zpřístupňuje to zajímavá plemena běžným lidem, co nechtějí (ani to není rozumné) dát za kotě půl výplaty a podepisovat šílené smluvní podmínky. Rozbíjí to monopol chovných stanic. Čím více bude bezpapíráků, tím dostupnější budou. MCO jsou bez PP od třetiny do poloviny ceny s PP. Jen je potřeba trpělivě vybírat.
Pokud by zvířata existovala pouze s PP, nevěděli byste ani jak kočka vypadá, protože by existovaly asi tak dvě v každém městě, zavřené v bytech.
Šmejdku z Daskabátů zastaví jedině to, že kupující odmítnou kupovat něco, co neodpovídá inzerátu. Úřední stížnost nezmůže nic, na to jsou šmejdi zvyklí.
Kočkomil Obecný
napsal(a):
Jste dospělí a svéprávní? Přímý obchod mezi dvěma osobama má jednoduchá pravidla. Přijedete, důkladně si prohlédnete prodávanou věc. Pokud se vám cokoliv nezdá na věci nebo prodávajícím, jednoduše se otočíte a nazdar. Není rozdíl, zda jde o vysavač, auto, bedýnku zeleniny nebo zvíře.
Pokud koupíte za plnou cenu kotě, na kterém vidíte, že není v dobrém stavu, jste blbí, nelze to jinak říct. Podpořili jste šmejda v jeho činnosti a uškodili sobě, příště už kupujte asi jen v e-shopech s 14-denní zárukou vrácení bez udání důvodu.
Na kočkách bez PP není nic špatného. Není důvod, aby se koťata směla narodit pouze v komerčních množírnách (registrované chovné stanice nejsou nic jiného), hobby majitelé mohou své mazlíčky chovat stejně dobře.
Čím více bezpapíráků na trhu, tím lépe. Zpřístupňuje to zajímavá plemena běžným lidem, co nechtějí (ani to není rozumné) dát za kotě půl výplaty a podepisovat šílené smluvní podmínky. Rozbíjí to monopol chovných stanic. Čím více bude bezpapíráků, tím dostupnější budou. MCO jsou bez PP od třetiny do poloviny ceny s PP. Jen je potřeba trpělivě vybírat.
Pokud by zvířata existovala pouze s PP, nevěděli byste ani jak kočka vypadá, protože by existovaly asi tak dvě v každém městě, zavřené v bytech.
Šmejdku z Daskabátů zastaví jedině to, že kupující odmítnou kupovat něco, co neodpovídá inzerátu. Úřední stížnost nezmůže nic, na to jsou šmejdi zvyklí.
S tím prvním souhlasím. S ostatním ne.
Kočka bpp je kříženec. Tím, že se množí dále a dále kříženci, vznikají vady, postižení, atp.
Toulavých koček bude vždycky dost, proč si tedy kočku neadoptovat nebo zachránit? Proč stále dokola musíte FINANČNĚ podporovat množitele bpp kříženců?
Proč byste nemohli pouštět pp kočku ven?
Archie213
napsal(a):
S tím prvním souhlasím. S ostatním ne.
Kočka bpp je kříženec. Tím, že se množí dále a dále kříženci, vznikají vady, postižení, atp.
Toulavých koček bude vždycky dost, proč si tedy kočku neadoptovat nebo zachránit? Proč stále dokola musíte FINANČNĚ podporovat množitele bpp kříženců?
Proč byste nemohli pouštět pp kočku ven?
Nevím jestli jste si všimli ale tato diskuze nebyla založena proto aby se tady hádali dvě strany odlišného názoru. Stejně jedna ani touha strana ho nezmění tak co. Každopádně tato diskuze byla založena kvůli tomu aby se přihlásily osoby které byly postižené. Bude zahájeno trestní řízení a proto jsme chtěli získat co nejvíce důkazů a svědectví, ne nějaké moralizování ani nic podobného 😉 děkujeme a snad jste to pochopili.
Ina1012
napsal(a):
Nevím jestli jste si všimli ale tato diskuze nebyla založena proto aby se tady hádali dvě strany odlišného názoru. Stejně jedna ani touha strana ho nezmění tak co. Každopádně tato diskuze byla založena kvůli tomu aby se přihlásily osoby které byly postižené. Bude zahájeno trestní řízení a proto jsme chtěli získat co nejvíce důkazů a svědectví, ne nějaké moralizování ani nic podobného 😉 děkujeme a snad jste to pochopili.
Omlouvám se, nechala jsem se trochu unést..
Ina1012
napsal(a):
No, to jsem tedy zvědavá jak to trestní stíhání dopadne. Dejte pak, prosím, vědět.
Bubohubo

XXX.XXX.44.144
Prosím o kontaktování na email martina.mrtva@seznam.cz
mickaCatTeam

XXX.XXX.115.202
fikovnice
napsal(a):
No, to jsem tedy zvědavá jak to trestní stíhání dopadne. Dejte pak, prosím, vědět.
Ahoj LEsníŽínko, prosím jak teda dopadlo to trestní oznámení co podávala Hluchavka nebo fikovnice ohledně toho týrání zvířat že se prý kočky nesmí topit ani trávit karbofuranem?
Fakt by mě to zajímalo, protože to evidentně nijak nedopadlo tak at se tím Hluchavka tady veřejně pochlubí. A podobně dopadne tady stížnosti nespokojených zákazníku na kotata bez papírů, paní to má dobře vymyšlené busines plán.
Prostě koupí kotě za přemrštěnou částku, na city se nejlíp prodává. Mě by samozdřejmě tyhle inzeráty nechaly bez odezvy, koček je pořád furt dost, i když jsou některý opatrnější že utečou na 50ti metrech.
MNMN

XXX.XXX.243.178
Tak jsem zjistil že jsem frajerce z Daskabat naletel taky, takže pokud chcete dalsiho svedka rad se pripojim.
Kokososgigjvbb

XXX.XXX.28.140
Zdarec tak já jsem naletel taky, snad bude zdravá jako main vypadá ale jestli bude těžko říct.
hale887

XXX.XXX.32.92
Nevím co řešíte, kočky bez PP mají rozličnou vizáž, a tady na příkladu v přiložené fotce vidíte jak vypadá čistokrevná kočka s garancí původu od chovatele z Frýdku místku. To říkám bych nekoupil ani za 100Kč. ON prodává podržte se za 9000Kč, takovej ksingl.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/127876817/mainska-myvali-kocka.php
U inzerátu se píše:
Prodávam 4 měsiční kotě mainské mývali kočky je to kluk s plnou výbavou škrabadlo zachod přepravka jidlo a stelivo. Ma garanční prukaz puvodu je plně naučen na toaletu v připadě zájmu pošlete sms na čislo 732493224 nebo pošlete email na kozeltomas12@gmail.com
hale887
napsal(a):
Nevím co řešíte, kočky bez PP mají rozličnou vizáž, a tady na příkladu v přiložené fotce vidíte jak vypadá čistokrevná kočka s garancí původu od chovatele z Frýdku místku. To říkám bych nekoupil ani za 100Kč. ON prodává podržte se za 9000Kč, takovej ksingl.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/127876817/mainska-myvali-kocka.php
U inzerátu se píše:
Prodávam 4 měsiční kotě mainské mývali kočky je to kluk s plnou výbavou škrabadlo zachod přepravka jidlo a stelivo. Ma garanční prukaz puvodu je plně naučen na toaletu v připadě zájmu pošlete sms na čislo 732493224 nebo pošlete email na kozeltomas12@gmail.com
Tak formulace ,,garanční průkaz původu" je hodně podezřelá a ten kocour vůbec PP mít nemusí. Protože normálně se napíše ,,prodávám kočku s průkazem původu".
Dobrý den, také jsem se napálila z Daskabátů. Kočičku máme asi 10 dní doma, 3 dny už nejí, chodíme na antibiotika a kapačky...dejte si prosím pozor-šli jsme v dobré víře na očkování, vypadá, že měla v sobě nějaký vir, očkování obtíže nejspíše rozjelo nebo by je možná měla i bez něj, těžko říct.....je to strašný, pořád nejí.....přidávám se jako svědek k vám....
Mon21

XXX.XXX.168.78
Dobrý večer, také jsem se napálila.. jsem na sebe naštvaná.. že jsem si to nezjistila dříve.. paní pak dělala že sebe hloupou a nakonec nekomunikuje..😡 co s tím.. každý den dává nové a nové inzeráty na s bazar..😭 připojím se proti ní...
Mon21

XXX.XXX.168.78
Zase dnes nově na sbazaru...to je neuvěřitelné..to jsou ....😡 Kdybych to neměla 200 km tak tam snad zajedu..
Elce

XXX.XXX.97.135
Ina1012
napsal(a):
Prosím o pomoc
Děkuji předem za pomoc.
Můžete mi říct jak ta ženská vypadala
N

XXX.XXX.133.1
Dobrý den,
Může se mi, prosím, někdo ohledně této paní ozvat?
Mam také špatnou zkušenost
já teda nevím,jak vypadá,ani jestli ještě "funguje",jen jsem chtěla tenkrát pomoct,když jsem bydlela 2km od ní...Teď už je pozdě..jsem už daleko....možná pomůže někdo jiný...Ale copak na ni nikdo nemá??!?!?..Pošlete tam policii-ti,kterým prodala špatné kotě...škoda,že až se spálí další,tak to jde sem řešit...ale zadredované a zablešené kotě se snad pozná už při odběru,néé..že "bobono"(promiňte)...člověk v ten moment si to asi ani neuvědomí....ale později holt...Držím palce ať už ji někdo fakt dostane...

Bobča
napsal(a):
já teda nevím,jak vypadá,ani jestli ještě "funguje",jen jsem chtěla tenkrát pomoct,když jsem bydlela 2km od ní...Teď už je pozdě..jsem už daleko....možná pomůže někdo jiný...Ale copak na ni nikdo nemá??!?!?..Pošlete tam policii-ti,kterým prodala špatné kotě...škoda,že až se spálí další,tak to jde sem řešit...ale zadredované a zablešené kotě se snad pozná už při odběru,néé..že "bobono"(promiňte)...člověk v ten moment si to asi ani neuvědomí....ale později holt...Držím palce ať už ji někdo fakt dostane...
Policie s tím nic neudělá - viz vedlejší vlákno na psech.
Ellllla

XXX.XXX.96.147
Copak se děje
Ellllla

XXX.XXX.96.147
Ta paní teď prodává kraliky
N

XXX.XXX.133.1
Paní nám prodala kralika co po pár dnech umrel. Neseme to celá rodina velmi špatně.
Mate prosím někdo o této paní informace?
Řešil to někdo s policií? Ráda se připojím!
Prosím o informace na email nice.ma@seznam.cz
Na adrese Daskabát 25 se prodávají zakrslý králíci,minilop.
Paní R. komunikuje přes email chs.vojterry@email.cz a web je https://zakrsli-kralicci-vojterry6.webnode.cz/nabidka-miminek/
Jmèna rodičů u miminek chybí a foto rodičů nechtěla zaslat,že mi je ukáže při odběru.Chce zálohu předem a ceny jsou podezřele nízko.Prý má 20 let praxe a vydá Vám originální výpis předků.No nevím,přinejmenším je to dost zvláštní.Takže je to ta samá,co dříve ,,dělala,, kočky??
PettSe

XXX.XXX.32.185
ChS CaviaLove to je ta největší množirna která odchovává v strašném bordelu a špíně. Byla jsem tam u ní v těch Nitrovicich a zvířata pozavirane v malých klecích nevyčištěných, všude srance od koček zvířátka se svrabem, vyhublý a zablešený, prodávají morčata i králíky, množirna. Fotky toho jaký tam má bordel v kotcích ani ne 90 x40 má na webovkach a ani se za to nestydí. Podávali jsme trestní oznámení za týrání zvířat na paní z Mitrovic z ChS CaviaLove protože jsme měli podezření že je týrá.
Eldik

XXX.XXX.66.120
ANO je to ta samá ! Na bazos.cz má neustále králíčky v nabídce, je jich hrozně moc... Když jsem sháněla králíčka poslala jsem ji zálohu 200... Ale pak jsem si na internetu přečetla o koho jde a paní jsem se už neozvala.... Její jméno je Eliška T.
Ela223455566

XXX.XXX.96.131
Koupily jsme si Králíčka od paní z Daskabátu v červnu a ještě ho máme

Ela223455566
napsal(a):
Koupily jsme si Králíčka od paní z Daskabátu v červnu a ještě ho máme
Zajímavé jméno pro kočku.

Bobča
napsal(a):
teda Kometko ..to už je profesionální deformace ta malá a velká písmenka máš teda fest pod kůží
Když já to nevydržela. Nemyslím jenom gramatiku, ale vůbec ten výkřik do tmy.
H206

XXX.XXX.104.226
Zdravím přidám se, po přečtení této informace ohledně králíků, jsem sice přišla o 400kč neboť zálohu mi paní R. Samozřejmě odmítla vrátit, nicméně králíčka jsem si nevzala.
Takže jednání nic moc a jelikož jsem sledovala kolik králíků denně nabízí, počítám s tím, že tam má madam vážně množírnu králíčka a nemají přívětivé podmínky a pravé papíry.
Nikita0000000

XXX.XXX.127.23
Také mám špatnou zkušenost,měli jsme králíčka v rezervaci všechno si potvrdili den před odjezdem,že je v pořádku a vydali se na cestu.Měli jsme to 160 km.Po příjezdu králíček hubený a zánět spojivek. No když jsme jeli takovou dálku vzali jsme si ho to nám ale zamlčela,že má kokcidiozu,lítali jsme po veterinach ale po 3 měsících bohužel zemřel. Nesli jsme to všichni špatně,byl to miláček rodiny. Co tady tak čtu trvá to už dost dlouho,nechápu že ji to pořád prochází.Nyni má aktualizace na stránkách kde garantuje 100% zdraví zvířat a v případě úhynu nabízí zdarma nové. Už to je podezřelé .
Mrzí mě že jsem si ji neproklepla předtím,nikdy bych od ní nic nevzala.
že tu jsou teď králíčci ...
přidám jeden poznatek...Včera jsem byla v ZOOcosi v Olmiku na Horním lánu...Měli tam krásné králíčky..asi kolem 600,-...Nemohla jsem se od nich odtrhnout..Chápu,nevím z jakého chovu byli.....Byli krásní,čilí..vypadali zdravě-i když do nich člověk nevidí...ale určitě garantují nějakou "záruku"...Je to velký obchod se vším možným...

Kovarikovak
napsal(a):
Chtěla bych moc poprosit, aby mi všichni kteří si od této množitelky koupili zvíře napsali zprávu. Hodlám to řešit a každý důkaz proti nim se mi ted velmi hodi...
Jakou množitelku máte na mysli? Je tady hafo příspěvků.

Kovarikovak
napsal(a):
Přesně tak, jde mi o Daskabát 25.
..jestlipak budete též stíhat ty, co si u těhlech množek zvířata pořizují, protože pokud nebude poptávka nebude ani nabídka....jak prosté....

Kovarikovak
napsal(a):
Ti kteří u nich zvíře nakoupili s nejvetsi pravděpodobností nekrátí daně a nepodnikají bez ŽL.
Přesto množírny podporují.

Kovarikovak
napsal(a):
Ti kteří u nich zvíře nakoupili s nejvetsi pravděpodobností nekrátí daně a nepodnikají bez ŽL.
..jo tak vám jde pouze o finance, tak to jo....ale i v tomto případě to podpora množirny je....
napsal(a):
..jo tak vám jde pouze o finance, tak to jo....ale i v tomto případě to podpora množirny je....
Nejde mi jen o finance, vadí mi takováhle lidská vychcanost a vydelavani na zviratech, ale bohuzel vím jak (ne)funguje KVS, proto jediná možnost jak s touhle bábou neco udelat je financak..

Kovarikovak
napsal(a):
Nejde mi jen o finance, vadí mi takováhle lidská vychcanost a vydelavani na zviratech, ale bohuzel vím jak (ne)funguje KVS, proto jediná možnost jak s touhle bábou neco udelat je financak..
.....kterou podporují ti, kteří taková zvířata kupuji...
Bez urážky jste jak zaseknutej magneťak, kdybyste zkusil radši přijít na to jak to udělat, aby ta osvěta, proč nekupovat bPP zvířata,byla efektivní a taková, aby se dostala ke všem co chtějí kupovat bpp :) nebo sem přišel a jiným inteligentním návrhem jak tu osobu/subjekt dostat jinak.. ono tím že se tu budeme mezi sebou dohadovat se absolutně ničeho nedocílí a nic se nevyřeší
Bubblina
napsal(a):
Bez urážky jste jak zaseknutej magneťak, kdybyste zkusil radši přijít na to jak to udělat, aby ta osvěta, proč nekupovat bPP zvířata,byla efektivní a taková, aby se dostala ke všem co chtějí kupovat bpp :) nebo sem přišel a jiným inteligentním návrhem jak tu osobu/subjekt dostat jinak.. ono tím že se tu budeme mezi sebou dohadovat se absolutně ničeho nedocílí a nic se nevyřeší
..bohužel to se tady tak dělá-taky bez urážky...řeší se,co se nemělo dělat,aby se to nestalo...ale až se to pak stane,tak ....
Tady jsou už zkušené chovatelky,které nenaletěly...ale dít se to bude pořád...a té "babě" by to měl někdo zatrhnout...
Pokud vidí někdo inzerát s pěknými kočičkami-teď teda králíčky...tak ho nenapadne pročítat iFaunu...(viz já)..já nenaletěla,ale sem jsem šla,až se mi doma vyskytl problém s kocourem...
Evi,ti lidé ty kočky bez PP budou kupovat dál...vím,že tě to štve,ale s tím nic nenaděláš...
Myslím je tu někde ještě jedno vlákno s Daskabátem....Držím pěsti

Bubblina
napsal(a):
Však my tady osvětujeme jak o život. Bohužel většina lidí sem přijde pro radu až poté, co nalítli. Přitom před koupí mobilu nebo pračky přemýšlejí a shánějí informace. Proč tomu tak není u živých tvorů, nevím.
napsal(a):
Však my tady osvětujeme jak o život. Bohužel většina lidí sem přijde pro radu až poté, co nalítli. Přitom před koupí mobilu nebo pračky přemýšlejí a shánějí informace. Proč tomu tak není u živých tvorů, nevím.
Kometko,protože nikoho nenapadne,že to kotě může mít někdy "poruchu"-blbě řečeno...ta se řeší až po koupi...telefon a pračka se dá přece vyměnit..teď to myslím ironicky,bo ta osvěta je tu dobrá,ale předem si ji tu nikdo nepřečte...až naletí,tak sem jde....ale je potřeba tu "množírnu" v Daskabátu nějak pomoct "dostat"...
Vidíš sama,určitě naletělo spousta dalších,ale neví !!!,že tu je nějaká diskuse o tom..
Takže Bubblino,rozjeďte to nějak asi sama....nahoře tady ve vlákně jsou nějaké kontakty...

Bobča
napsal(a):
..bohužel to se tady tak dělá-taky bez urážky...řeší se,co se nemělo dělat,aby se to nestalo...ale až se to pak stane,tak ....
Tady jsou už zkušené chovatelky,které nenaletěly...ale dít se to bude pořád...a té "babě" by to měl někdo zatrhnout...
Pokud vidí někdo inzerát s pěknými kočičkami-teď teda králíčky...tak ho nenapadne pročítat iFaunu...(viz já)..já nenaletěla,ale sem jsem šla,až se mi doma vyskytl problém s kocourem...
Evi,ti lidé ty kočky bez PP budou kupovat dál...vím,že tě to štve,ale s tím nic nenaděláš...
Myslím je tu někde ještě jedno vlákno s Daskabátem....Držím pěsti
..zvířata jsem si kupovala a ani jsem tehdy nevěděla o I faině nebo mnozirnach, ale tak nějak jsem věděla, že pokud chci zvíře toho daného plemene aby odpovídalo jak vzhledem, tak povahou, tak rostě musím k chovateli, který odchovaná s PP a levné a hned to nebude....no a pak jsem chtěla vždy vymazlené mladě, a to jsem věděla, že je to možné pouze u chovatele s malým počtem chovnych zvířat, nejlépe s dětmi, který odchovaná doma a vrh je tahany a opečovavaný celou rodinou....nebylo to o Ifauně, ale o lásce ke zvířatům, knihach s danou tématikou, chození na výstavy i cvicaky, komunikaci s chovateli vystavovateli nebo majiteli zvirat a zdravem selském rozumu....

Bobča
napsal(a):
Kometko,protože nikoho nenapadne,že to kotě může mít někdy "poruchu"-blbě řečeno...ta se řeší až po koupi...telefon a pračka se dá přece vyměnit..teď to myslím ironicky,bo ta osvěta je tu dobrá,ale předem si ji tu nikdo nepřečte...až naletí,tak sem jde....ale je potřeba tu "množírnu" v Daskabátu nějak pomoct "dostat"...
Vidíš sama,určitě naletělo spousta dalších,ale neví !!!,že tu je nějaká diskuse o tom..
Takže Bubblino,rozjeďte to nějak asi sama....nahoře tady ve vlákně jsou nějaké kontakty...
Jasně, pračka nebo mobil se dá reklamovat. Ale ono to jde i u kočičích nebo psích jedinců s PP. Zodpovědný chovatel si svůj odchov radši vezme zpátky, než aby zvíře trpělo. Kamarádka tak měla neplánovaně 4 irské vodní španěly - matku s dcerou - ty chtěla, jednoho psa neudala a druhý (ten největší) se jí vrátil, protože lidi podcenili situaci. A všichni u ní dožili. Množka zvíře zpět nevezme.

..I ty bl.be osmaky jsem si raději vzala od kamarádky, která skupinku zachránila z ohavnych podmínek, nechtic tenkrát vydat 3 000 korun za jedno zvíře s PP, než bych si vzala od lidí , kteří naprosto nesmyslně mnozí na zvířatech ze zverimexu.a uvolnila tak místo pro další vrh.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
napsal(a):
..I ty bl.be osmaky jsem si raději vzala od kamarádky, která skupinku zachránila z ohavnych podmínek, nechtic tenkrát vydat 3 000 korun za jedno zvíře s PP, než bych si vzala od lidí , kteří naprosto nesmyslně mnozí na zvířatech ze zverimexu.a uvolnila tak místo pro další vrh.....
Tak zrovna u hlodavcu to mnozrni brzhlave nevidim jako problem. Co se neproda sezerou hadi, krokousi a varani. Pohoda. Neco zrat musej.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zrovna u hlodavcu to mnozrni brzhlave nevidim jako problem. Co se neproda sezerou hadi, krokousi a varani. Pohoda. Neco zrat musej.
...no už jste viděla jak chovatele sjíždí inzerci a jezdí v kupovat křečky, morčata nebo osmaky z rodinného množení.....co mám kamarády hadare a I já jsme nakupovali na burzách anebo od známého dodavatele....určitě bych nejezdila a nevykupovala z inzerce na fsuně nebo bazosi...navíc od určitě velikosti člověk potřebuje velké potkany což u mazlickarů nesezene....no a v dnešní době kdy se převážně krmí mražených tak mi to připadá tuplem nesmyslný.....navíc inzeráty se stále opakuji a věk je vyšší, takže to s tím vykupem moc slavně nevypadá....
Sabca2951

XXX.XXX.97.181
Také máme králíčka.. byl velmi hubený a po položení otázky na křížení (odeslala mi papíry až asi 4h po převzetí). Byla velmi arogantní a útočná. Všechno jsem již předala kámošce.. co tohle také řeší. Popř. Se na mě však můžete otočit.
1 foto - foceno hned vedle baráku.
2 foto - po 3 týdnech doma.

Sabca2951
napsal(a):
Také máme králíčka.. byl velmi hubený a po položení otázky na křížení (odeslala mi papíry až asi 4h po převzetí). Byla velmi arogantní a útočná. Všechno jsem již předala kámošce.. co tohle také řeší. Popř. Se na mě však můžete otočit.
1 foto - foceno hned vedle baráku.
2 foto - po 3 týdnech doma.
..to takhle vyrostl a změnil barvu po třech týdnech?
Afroditeplzen

XXX.XXX.250.139
Dobrý den,mám králíčka od p.Rotterové, nebo jak se tato osoba jmenuje 100 % nevím.Samičku jsem si vyzvedla na adrese Daskabát 25 Olomouc,jela jsem pro ni 450 km.Samička je strašně vyhublá,v mé péči jen žere.Granule, které mi tahle osoba pro ni dala,že pry je na ně zvyklá ,vůbec nechtěla.Koupila jsem ji nové,kvalitní ,po kterych se může utlouct.Za 3 dny jsem si všimla že naše Rozinka slzí z obou očiček.Další dny je měla slepené.Neváhala jsem a hned ji odvezla na veterinu.Dostala Maxitrol,antibiotika na zánět spojivek,roztok na posílení imunity.Za pár dní jsem s ni šla na veterinu znovu,prože oči se nelepšily.Byla zde jiná veterinářka, která mi přidala výživu na doma,našla v rozboru trusu kokcidie,kterou také léčíme,provedla sono břišní dutiny.Mládátko bych ráda zachránila,je mi ho líto tulí se ke mě,bojujeme všichni.
Osobě která mi miminko prodala za 2500 Kč nemohu přijít na jméno,pocity které v sobě mám nemohu ani slovně vyjádřit a nechci být zlá ani útočná.Ale myslím si že by měla být už konečně řádně potrestaná,nechápu,jak je možné,že dál funguje a nikdo s tím nic nedělá.Po přečtení těchto všech zpráv jsem se ujistila v tom že udělám maximum,aby už v jejích rukách nemohlo být žádné zvíře.Ona sama by zasloužila za mříže a to na hodně dlouho.Je mi z ní na zracení.
Zároven bych ted ráda zachránila Rozinku,pro kterou udělám maximum.
Ozvěte se mi prosím na tel.č. 774 510 162 Edita H.
Spojime všichni své síly,kdo máme rádi zvířata a snad něco vymyslíme.

Afroditeplzen
napsal(a):
Dobrý den,mám králíčka od p.Rotterové, nebo jak se tato osoba jmenuje 100 % nevím.Samičku jsem si vyzvedla na adrese Daskabát 25 Olomouc,jela jsem pro ni 450 km.Samička je strašně vyhublá,v mé péči jen žere.Granule, které mi tahle osoba pro ni dala,že pry je na ně zvyklá ,vůbec nechtěla.Koupila jsem ji nové,kvalitní ,po kterych se může utlouct.Za 3 dny jsem si všimla že naše Rozinka slzí z obou očiček.Další dny je měla slepené.Neváhala jsem a hned ji odvezla na veterinu.Dostala Maxitrol,antibiotika na zánět spojivek,roztok na posílení imunity.Za pár dní jsem s ni šla na veterinu znovu,prože oči se nelepšily.Byla zde jiná veterinářka, která mi přidala výživu na doma,našla v rozboru trusu kokcidie,kterou také léčíme,provedla sono břišní dutiny.Mládátko bych ráda zachránila,je mi ho líto tulí se ke mě,bojujeme všichni.
Osobě která mi miminko prodala za 2500 Kč nemohu přijít na jméno,pocity které v sobě mám nemohu ani slovně vyjádřit a nechci být zlá ani útočná.Ale myslím si že by měla být už konečně řádně potrestaná,nechápu,jak je možné,že dál funguje a nikdo s tím nic nedělá.Po přečtení těchto všech zpráv jsem se ujistila v tom že udělám maximum,aby už v jejích rukách nemohlo být žádné zvíře.Ona sama by zasloužila za mříže a to na hodně dlouho.Je mi z ní na zracení.
Zároven bych ted ráda zachránila Rozinku,pro kterou udělám maximum.
Ozvěte se mi prosím na tel.č. 774 510 162 Edita H.
Spojime všichni své síly,kdo máme rádi zvířata a snad něco vymyslíme.
Proč dál funguje? Protože lidi jako vy od ní ta zvířata kupují.

Bubblina
napsal(a):
Problém je v tom, že spousta lidí si myslí že je to s CHS jako u psů a koček, ta osvěta že to tak není není zas až taková
Nikomu se nebrání získat si informace dopředu. Třeba tady, na ifauně. Pak by nemuseli plakat nad rozlitým mlékem.

Inka 123
napsal(a):
Dobrý den,
zítra jsem si měla jet pro králíčka jsem opravdu ráda,že jsem si našla tuhle stránku.
Jak postupovat, pokud mám zájem o zakrslého králíčka?
Nějaké stránky chovatelů co jsou prověřené?
Díky předem za info :)
..poradi vám v sekci králíků tady na Fauně
Bubblina
napsal(a):
Ono ale ne každého napadne podívat se na ifaunu,kor začínající co leckdy ani o ifaune neví s tím už jsem se taky potkala
Přesně tohle tu pořád říkám ...napřed člověk naletí...a pak hledá pomoc-tak si vyhledá iFaunu...Je to normální...jen pár zkušených,co si to tu napřed prověřily(i) a měly(i)štěstí...já o tom taky nevěděla...až jsem náhodou hledala pomoc s kocourem...a naskočila mi tahle sekce...
Nikdo neví,kde se to hledá...jo,recenze na pračku a jiné zboží-jak tu někteří připomínají-jsou přímo tam,ale u CHS to asi není...Prezentují se jako ideální CHS,,fotky pěkné...ale na druhé straně-ještě pořád zájemci můžou odmítmout to které zvířátko,když vypadá při převzetí tak,jak vypadá....jsou tu i fotky převzatých ubohých koťat,za těžký peníz-přieli si lidé i z daleka ...ale pořád ho nemusí přece převzít,když se jim nelíbí...A hned s tím něco dělat...Pořád se to tu omílá,ale nikdo,kdo naletěl,ji nežaluje!!!PROČ??
Psala jsem tu párkát,že jsem viděla králíčky normálně ve zverimexu-asi větším-v Olmiku...krásné-čilé...od 300-600...tak proč za několik tisíc si jedou pro králíka až někde z daleka,do neověřené CHS.??

Bubblina
napsal(a):
Ono ale ne každého napadne podívat se na ifaunu,kor začínající co leckdy ani o ifaune neví s tím už jsem se taky potkala
....no když si chci pořídit zvíře, tak prostě koukám do knih, časopisů, na internet a tak dále....když jsem si porizovala zvířata tak jsem o nějaké fauně vůbec nevěděla, ale četla jsem, projížděli stránky chovatelů a tak podobně....
přesně tak.. souhlasím... najít veřejný seznam jedinců, kteří jsou CSCH.. není úplně jednoduché.. předtím jsem musela přečíst asi 1000 článků než jsem zjistila jak to vlastně chodí... a to si pořizuji zakrslého králíčka už druhého-měl 11 let a byl ze zverimexu... ale u nás v Brně ten výběr stojí za.... 🙉🙈 navíc přesně tohle vlákno jsem našla až v momentě co jsem napsala do Google adresu vyzvednutí....a to nemluvím o tom, že na některé jedince CsCh se celkem slušně i tak nadává.... člověk neví čemu věřit...😪
napsal(a):
....no když si chci pořídit zvíře, tak prostě koukám do knih, časopisů, na internet a tak dále....když jsem si porizovala zvířata tak jsem o nějaké fauně vůbec nevěděla, ale četla jsem, projížděli stránky chovatelů a tak podobně....
Já jsem měla štěstí a osvícené rodiče, když jsem chtěla před 20 lety psa, táta řekl, jestli chceš plemeno, šetři na psa s PP, bez papírů nikdy neber, nebo zajdi do útulku. Byla jsem chudý student, vyhrál útulek.Internet jsme neměli, zato knihovna a knihkupectví všude, tak jsem si načetla vše možné o psech, i když jsem věděla, že táta byl zkušený
To samé i u koček, po smrti psa jsem měla nějaký čas pauzu, pak už mi začalo zvíře chybět , ale malý byt, malé dítě a nechtělo se mi po práci ze školky hned běhat domu venčit, tak jsem zavítala do útulku, bohužel nám kocourek umřel na FIP, začala jsem si zjišťovat víc a víc informací o kočičích nemocech, virových i genetických, začala jsem se zajímat o různá plemena, nakonec vybrala a pak dlouho vybírala CHS. Nelituji. Testují kočky na kde co i když u toho plemene se to nemusí. Zdravé a sebejistě kočky s úžasnou povahou.
Když kupuju telefon, TV, ... Taky si zjišťuju všemožné informace, co to umí, kde to koupit, tak nevím ,proč se lidi nezajímají před pořízením zvířetem. Vidí inzerát a bez rozmyslu koupi, párkrát jsem viděla i stejnou cenu bez PP jako s PP.
šv

XXX.XXX.25.2
ahoj je mi 13 a čtu ifaunu právě jsem se prokousala těmi zprávy a bydlíme kousek od Daskabátu a pokud je to aktuální mohla bych se domluvit s rodiči jít na policii a společně tam zajet aby se to jednou pro vždy vyřešilo
kdyžtak mi můžete napsat na toto číslo
739941117
šampon

XXX.XXX.248.224
Obnovuji tuto diskuzi abych varovala všechny před touto šílenou množírnou znova!!!
Tentokrát se zaměřila na zakrslé králíčky plemen Mini Lop, Beránek, Teddy a Rex.
Je to ale zase velký podvod na lidi! Pozor na ni, je nás stovky, které tato ženská podvedla.
Je to stále stejná adresa Daskabát 25, okres Olomouc. Inzeráty má zde na iFauně stále topované také na Bazoši a Sbazaru a také má webové stránky, momentálně tyto: zakrslikralicci4.webnode.cz/zakrsliberanciminilop/ Ale pozor, neustále mění stránky, název, číslo, e-mail a také své příjmení! Jediné, podle čeho ji poznáte je ta adresa!
Množí králíčky v šílených podmínkách, posílá je lidem maličké i 150 g! Také nemocné, většině lidem do pár dní králík zahyne. Nám prodala místo zakrslého mini lopa velkého berana, zřejmě ani ne zakrslého.. Dejte si pozor!!! Je nás stovky podvedených takto a chystá se hromadné trestní oznámení, kdo této množírně také naletěl přidejte se k nám ve skupince na FB skupince Mini Lop a Zakrslí beránci-Mini Lops&Dwarf Lops Worldwide
A dejte si pozor!! Mění jména, ale vždy je to Daskabát 25! Když posílá tak je to Olomouc ale přijde vám nemocné anebo zcela jiné zvířátko za nemalé peníze!

Zuzizajda
napsal(a):
Obnovuji tuto diskuzi abych varovala všechny před touto šílenou množírnou znova!!!
Tentokrát se zaměřila na zakrslé králíčky plemen Mini Lop, Beránek, Teddy a Rex.
Je to ale zase velký podvod na lidi! Pozor na ni, je nás stovky, které tato ženská podvedla.
Je to stále stejná adresa Daskabát 25, okres Olomouc. Inzeráty má zde na iFauně stále topované také na Bazoši a Sbazaru a také má webové stránky, momentálně tyto: zakrslikralicci4.webnode.cz/zakrsliberanciminilop/ Ale pozor, neustále mění stránky, název, číslo, e-mail a také své příjmení! Jediné, podle čeho ji poznáte je ta adresa!
Množí králíčky v šílených podmínkách, posílá je lidem maličké i 150 g! Také nemocné, většině lidem do pár dní králík zahyne. Nám prodala místo zakrslého mini lopa velkého berana, zřejmě ani ne zakrslého.. Dejte si pozor!!! Je nás stovky podvedených takto a chystá se hromadné trestní oznámení, kdo této množírně také naletěl přidejte se k nám ve skupince na FB skupince Mini Lop a Zakrslí beránci-Mini Lops&Dwarf Lops Worldwide
A dejte si pozor!! Mění jména, ale vždy je to Daskabát 25! Když posílá tak je to Olomouc ale přijde vám nemocné anebo zcela jiné zvířátko za nemalé peníze!
Jak jako "posílá králíky"??
Přepravcem pro zvířata. Posílat se dají takto všechna malá zvířata včetně psů a koček. To je v pořádku, pokud nezašle podvodem jiné, anebo nemocné anebo věkově ještě nevyzrálé mládě, které do pár dní hyne jen za účelem zisku. A i to se může dejme tomu stát, ale ona pak záměrně nebere telefon, mění si e-mail, mění jméno i webovky,...
Zuzizajda
napsal(a):
Přepravcem pro zvířata. Posílat se dají takto všechna malá zvířata včetně psů a koček. To je v pořádku, pokud nezašle podvodem jiné, anebo nemocné anebo věkově ještě nevyzrálé mládě, které do pár dní hyne jen za účelem zisku. A i to se může dejme tomu stát, ale ona pak záměrně nebere telefon, mění si e-mail, mění jméno i webovky,...
Ano, posílají, většinou do zahraničí, po ČR nebo kousek za hranice si většinou lidé jezdí osobně, aby si zvíře vzali osobně, viděli z jakých je podmínek atd, v neposlední řadě aby se zamezilo ještě většímu stresu z cesty
Kromě množky a podvodnice z Daskabátu nevím o nikom kdo by tohle dělal. Ale je dobré aby jste se přihlásila nejprve na FB skupinky s králíčky, třeba: Mini Lop a Zakrslí beránci-Mini Lops&Dwarf Lops Worldwide tam si našla co nejvíce informací. Až si vyberete podle ověřených recenzí (pozor, ty taky může mít leckdo stažené) pak si dejte pozor, aby měl prodejce VŽDY uvedenou adresu prodávajícího. Já už bych nikdy nedala peníze v hotovosti, protože tak nemám důkaz, že jsem platbu hradila. Takže já příště si vyberu velmi dobře, přečtu si velmi pozorně recenze, králíka budu chtít vidět včetně rodičů a zázemí kde se chovají, pak si ofotím inzerát a fotky králíka kterého jsem si vybrala, prohlédnu si jeho zdravotní stav a poté budu chtít výpisy předků vidět ihned, ne že mi je zašle na mail, to mi nebude stačit. Anebo ať zašle ale pojedu domů i bez králíka abych si je nastudovala a poslala platbu převodem. Pak si zajedu pro králíka a budu si dávat velké majzla na to, aby to byl ten stejný kterého jsem si vybrala. Tohle je jediné možné řešení. Králíky, které jsou zde uchovněny a mají PP si také můžete pořídit na výstavách, tam máte velkou jistotu že to bude OK. Ale Mini Lop zde s papírama není, je v Polsku, ale ne u nás a to proto, že se jich rodí málo a na výstavu je prý potřeba mít 4 mláďata ale těmto králíkům se 4 málo kdy narodí. Jsou maličkatí a úžasní. Je mi líto, že ho doma nemáme a byli jsme tou čarodejnicí podvedeni.
Rezzzy
napsal(a):
Ano, posílají, většinou do zahraničí, po ČR nebo kousek za hranice si většinou lidé jezdí osobně, aby si zvíře vzali osobně, viděli z jakých je podmínek atd, v neposlední řadě aby se zamezilo ještě většímu stresu z cesty
My jsme si ho u ní převzali osobně a stejně s námi vypekla,... druhý den když jsem si spojila vše dohromady a začala mít podezření tak už nebrala telefon a změnila si e-mail. Další den pak u veterináře nám bylo vše jasné.. :-( Fakt by mě to nenapadlo, že se dějí u králíků takové podvody. Jasně, teď už budu poučená a budu si příště dávat majzla asi i na rybičky :-D
Zuzizajda
napsal(a):
My jsme si ho u ní převzali osobně a stejně s námi vypekla,... druhý den když jsem si spojila vše dohromady a začala mít podezření tak už nebrala telefon a změnila si e-mail. Další den pak u veterináře nám bylo vše jasné.. :-( Fakt by mě to nenapadlo, že se dějí u králíků takové podvody. Jasně, teď už budu poučená a budu si příště dávat majzla asi i na rybičky :-D
Teď už je pozdě, ale aspoň jste poučena a můžete v okolí udělat osvětu, že když se kupuje zvíře, je dobré si vždy dopředu zjistit informace a sehnat nějaké recenze, lidí to dělají u telefonu, praček, bot, zkoumají, porovnávají jak produkty tak prodejce, ale u zvířat to tak bohužel většinou není, vidím inzerát, dobrá cena a kupuji
Hmmichal

XXX.XXX.79.84
Máme s paní na zítřek domluvené předání. Adresu nám poslala do zprávy, už to vzbudí trochu obezřetnosti. Nicméně na tuto a jiné diskuze jsem přišel náhodou, když jsem chtěl ukázat fotku králíčka známým a zadal jsem do googlu “králíci daskabát”. No takže jsme zase na začátku a kdyby nás tady někdo odkázal na poctivý chov minilopa, za libovolnou cenu, kdekoliv v ČR, nejlépe s odběrem co nejdříve, klidně se mi ozvěte na telefon 723 174 425.
Hmmichal
napsal(a):
Máme s paní na zítřek domluvené předání. Adresu nám poslala do zprávy, už to vzbudí trochu obezřetnosti. Nicméně na tuto a jiné diskuze jsem přišel náhodou, když jsem chtěl ukázat fotku králíčka známým a zadal jsem do googlu “králíci daskabát”. No takže jsme zase na začátku a kdyby nás tady někdo odkázal na poctivý chov minilopa, za libovolnou cenu, kdekoliv v ČR, nejlépe s odběrem co nejdříve, klidně se mi ozvěte na telefon 723 174 425.
Nevím,jak daleko jste od Daskabátů...jeďte se tam podívat...a uvidíte,jak vypadá..nebo podmínky,v jakých králíčci žijí...nemusíte ho brát..!
a pak se můžete rozhodnout,zda podáte jako PRVNÍ nějakou stížnost na chovatelku...Pořád se to tu omílá už dost dlouho,napálených lidí je dost,ale nikdo ji prostě nedokáže zastavit!!!
střídá jména,kontakty...ale adresa je pořád stejná!!!