Chtěla bych se zeptat.
Na našem pozemku pod lešením jsme našli koťata. Jelikož všechny záchranné stanice poblíž ostravy, jsou plné a nemají kapacitu pro dalších 6 koťat a mamku. A uvnitř domu nemůžou zůstat, jelikož máme psa. Rozhodli jsme se že je dáme do krabice s dekou a počkáme na matku.
Matka přišla a vzala si pouze 3 koťata. Téleď je to 6 hodin a stále si pro další koťata nepřišla.
Mám to nějak řešit? A nebo ještě počkat?
Děkuji moc za jakoukoliv odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

https://www.radaveterinare.cz/kocka/clanky/osirele-kote-z-pohledu-veterinare-co-vas-ceka-213
koťata jsou nádherná....
ahoj1

XXX.XXX.113.66
jak to dopadlo? můžete zkoušet koťata trochu "trápit" vzít ho do ruky, atd aby začala mňoukat - takové to kňourání opuštěného kotěte, případně dokonce s kníkajícím kotětem obcházet pozemek, abyste mámu přilákali, pokud se jí něco nestalo
ahoj1
napsal(a):
jak to dopadlo? můžete zkoušet koťata trochu "trápit" vzít ho do ruky, atd aby začala mňoukat - takové to kňourání opuštěného kotěte, případně dokonce s kníkajícím kotětem obcházet pozemek, abyste mámu přilákali, pokud se jí něco nestalo
Stále nic doufám že přes noc, když je klid si pro ně příjde.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Zuzka a Ria
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat.
Na našem pozemku pod lešením jsme našli koťata. Jelikož všechny záchranné stanice poblíž ostravy, jsou plné a nemají kapacitu pro dalších 6 koťat a mamku. A uvnitř domu nemůžou zůstat, jelikož máme psa. Rozhodli jsme se že je dáme do krabice s dekou a počkáme na matku.
Matka přišla a vzala si pouze 3 koťata. Téleď je to 6 hodin a stále si pro další koťata nepřišla.
Mám to nějak řešit? A nebo ještě počkat?
Děkuji moc za jakoukoliv odpověď.
Gratuluji, stala jste se majitelkou tří koťat.
"Mám to nějak řešit? "
Ano, koupit krmivo, pelíšek, stelivo, záchod.....
" A nebo ještě počkat?"
Ano, počkala bych, jestli nevyhraju jackpot a kočka my nedá do péče i zbylá koťata.
A beze srandy. Prostě jim najděte páníčky, přece je nenecháte samotné v krabici.

tak ono jde hlavně o to, že se potřebují nakrmit v nějakém časovém horizontu, a proto jsem dala odkaz na článek, ve kterém to je, jinak uhynou

Janae1
napsal(a):
"Mám to nějak řešit? "
" A nebo ještě počkat?"
Ano, počkala bych, jestli nevyhraju jackpot a kočka my nedá do péče i zbylá koťata.
A beze srandy. Prostě jim najděte páníčky, přece je nenecháte samotné v krabici.
Ale to nejsou zadavatelčina koťata, našla je a ptá se slušně na radu, co s nimi. Váš příspěvek vyznívá trochu ironicky.
kololol123

XXX.XXX.96.72
Janae1
napsal(a):
"Mám to nějak řešit? "
" A nebo ještě počkat?"
najít páníčky?naštěstí kotátka jsou zajímavě vybarvená,ale pokud jde o obyčejné mourky nebo černá kotata,tak je nikdo nechce,nevim kam se podějí ty mraky koček,co jsou stále nabízeny,ale s prvními mrazy inzeráty zmizí,takže asi jejich osud je jasný
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ale to nejsou zadavatelčina koťata, našla je a ptá se slušně na radu, co s nimi. Váš příspěvek vyznívá trochu ironicky.
To je mi jasné, že zakladatelka nemá 6 koťat a netahá je po pozemku.
Ptá se poněkud nešťastně.
Přece je logické, že nenechám samotné koťata v krabici.
Já bych je nenechala ani s kočkou v krabici.
Když nenajde páníčky ve svém okolí, tak je dobře nafotí a přídá srdceryvný popisek, určitě se někdo najde na bazoši.
Má štěstí, koťata jsou moc hezká, mourky by udávala hůř.
Janae1
napsal(a):
To je mi jasné, že zakladatelka nemá 6 koťat a netahá je po pozemku.
Ptá se poněkud nešťastně.
Přece je logické, že nenechám samotné koťata v krabici.
Já bych je nenechala ani s kočkou v krabici.
Když nenajde páníčky ve svém okolí, tak je dobře nafotí a přídá srdceryvný popisek, určitě se někdo najde na bazoši.
Má štěstí, koťata jsou moc hezká, mourky by udávala hůř.
Tak je samozřejmostí že jsem jim dala najíst.
Dala jsem jim mléko pro koťata, jelikož měli cca 4-5 týdnů.
A v krabici jsem jim dala deku a chtěla jsem počkat něž si pro ně příjde matka.
První kotě jsem našla už v pátek v 11 hodin, jelikož jen toto silně mňoukalo.
Tak jsem mu dala mléko pro koťata a přes noc bylo u mě v pokoji.
Další den jsme si všimli že jich tam je dohromady 6. A jelikož byli pod stavebním materiálem tak jsme je dali do bedny s dekou. A chtěli jsme počkat na matku.
Mazitím jsme je co 3 hodiny krmili.