Chci si pořídit na mazlíčka kočku. Líbí a povahou by se ke mně hodila ragdoll nebo birma. Nevím jakou z nich vybrat. Bydlím v bytě v Praze. Chci spíše klidnější kočku, která si bude ráda hrát a bude milovat mazlení. S financemi nemám problém tudíž my na ceně nezáleží.
Chci také aby milovala a následovala pánička ale také aby jí nevadily návštěvy a rodina. Chci aby si s nimi kočka hrála a nechala se pohladit.
Mám doma již králíčka a rybičku, ale plánuji si pořídit více králíčků, morčátka a křečka takže potřebuji aby s nimi kočka dobře vycházela. Miluji dlouhosrstá zvířata, česání mi nevadí. Mám děti, takže chci kočku milou a jemnou. Děti učím zacházet se zvířaty tak to bylo zvířatům příjemné, ale občas neposlechnou dělají jí nepříjemné věci. Takže když ji náhodou špatně vezmou nebo něco podobného, tak aby je kočka úplně nepoškrábala a nepokousala. Chci kočku, které to nebude vadit (pokud se to stane jednou či dvakrát)
Chci také aby nekousala a nedrápala. Při hraní a mazlení by měla drápky zatažené.
Na velikosti my nezáleží.
Doma nejsem celý den ale budu se jí věnovat co nejvíce. Rodina je však doma docela často (i dopoledne. Někdo jde do práce dříve, někdo později, má 12 letá dcera zvířata miluje. Již dlouhou dobu se stará o všechny zvířata která máme a byl její nápad pořídit si kočku, takže ta se o ni bude starat a hrát si s ní)
Takže se tam prostřídáme. Skoro celý den se doma něco děje, takže tam moc sama nebude (občas tam pár hodin bude sama, takže to musí zvládat dobře)
Když na nikoho nebude mít náladu, tak aby nebyla agresivní ale v klidu si někam zalezla.
Pořídíme jí škrabadlo, ale nechci aby škrábadla gauč a nábytek.
Shrnutí: kočka kterou chci by měla být milá, jemná, klidná, bude milovat mazlení, ale bude si i ráda hrát. Chci aby páníčka následovala a nedala na něj dopustit ale aby jí nevadily a dobře vycházela s jinými lidmi (rodina a návštěvy) a třeba aby jí mohli pohladit a hrát si s ní. Neměla by být agresivní vůči lidem i zvířatům. Nechci aby škrábala gauč a nábytek.
Děkuji za odpovědi
Plyšová to splňuje beze zbytku. U ostatních koček...záleží ani ne tak na plemenu, ale na jedinci. Měla jsem doteď 4 britky. PP britky, takže žádné napodobeniny Všechny, krom nejmladšího teprve dospívajícího kocoura se lidí straní, když přijede návštěva, tak se ,,zdejchnou", moje mají kam, jsou v zahradě. Všechny byli jako koťata vítací, pak někdy s dospělostí se to zlomilo. Všechny i ten nejmladší, nesnáší vzít na ruce. Ještě tak zvednout k misce na stůl zvládli všichni, nejmladší se ještě nechá i kousek poponést, když je k tomu důvod, ale zvednout si ho, jakože pomuchlovat...to néééé. Vyskočí na gauč, postel, nechat se trochu pohladit, ale ani to ne moc dlouho. Pak si lehnou radši tam, kde na ně člověk nedosáhne. Jiní majitelé britek vám napíšou, že mají mazly Nábytek neškrabala žádná, ale to nejspíš jen tím, že jsou převážně venku a tam si můžou drápat, kde je jim libo. Mladej jako jediný lítal po nábytku, takže záda sedačky, kde měl trasu vzala za své, jelikož ta noha mu pochopitelně občas ujela, což zachraňoval zadrápnutím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Laila11
napsal(a):
Chci si pořídit na mazlíčka kočku. Líbí a povahou by se ke mně hodila ragdoll nebo birma. Nevím jakou z nich vybrat. Bydlím v bytě v Praze. Chci spíše klidnější kočku, která si bude ráda hrát a bude milovat mazlení. S financemi nemám problém tudíž my na ceně nezáleží.
Chci také aby milovala a následovala pánička ale také aby jí nevadily návštěvy a rodina. Chci aby si s nimi kočka hrála a nechala se pohladit.
Mám doma již králíčka a rybičku, ale plánuji si pořídit více králíčků, morčátka a křečka takže potřebuji aby s nimi kočka dobře vycházela. Miluji dlouhosrstá zvířata, česání mi nevadí. Mám děti, takže chci kočku milou a jemnou. Děti učím zacházet se zvířaty tak to bylo zvířatům příjemné, ale občas neposlechnou dělají jí nepříjemné věci. Takže když ji náhodou špatně vezmou nebo něco podobného, tak aby je kočka úplně nepoškrábala a nepokousala. Chci kočku, které to nebude vadit (pokud se to stane jednou či dvakrát)
Chci také aby nekousala a nedrápala. Při hraní a mazlení by měla drápky zatažené.
Doma nejsem celý den ale budu se jí věnovat co nejvíce. Rodina je však doma docela často (i dopoledne. Někdo jde do práce dříve, někdo později, má 12 letá dcera zvířata miluje. Již dlouhou dobu se stará o všechny zvířata která máme a byl její nápad pořídit si kočku, takže ta se o ni bude starat a hrát si s ní)
Takže se tam prostřídáme. Skoro celý den se doma něco děje, takže tam moc sama nebude (občas tam pár hodin bude sama, takže to musí zvládat dobře)
Když na nikoho nebude mít náladu, tak aby nebyla agresivní ale v klidu si někam zalezla.
Pořídíme jí škrabadlo, ale nechci aby škrábadla gauč a nábytek.
Shrnutí: kočka kterou chci by měla být milá, jemná, klidná, bude milovat mazlení, ale bude si i ráda hrát. Chci aby páníčka následovala a nedala na něj dopustit ale aby jí nevadily a dobře vycházela s jinými lidmi (rodina a návštěvy) a třeba aby jí mohli pohladit a hrát si s ní. Neměla by být agresivní vůči lidem i zvířatům. Nechci aby škrábala gauč a nábytek.
Děkuji za odpovědi
....Ragdoll z malé ch.st., kde nebude ošizena socializace....nicméně je to zivy tvor a na toho neni nikdy 100 % zaruka...
Nechci Vám kazit představu, ale natrefit na takovou kočku je celkem zázrak .
No... Víte, co se stane, když dáte dohromady křečka a kočku? Hádejte
Moje první čičanda - zachráněné koťátko, tulačka bez majitele. Odjakživa neskutečně drápala, chtěla jsem si ji jen pohladit a měla jsem ruce a nohy od krve. Zkoušela jsem převést pozornost na hračky, nic nezabíralo. Hold to měla asi prostě v povaze .
Nynější kocour - zrodil se "omylem", kříženec - prý teda MCO, ale já ho mám prostě za úplně obyč. kocoura. V životě mě nepoškrábal, nekousl, je něžný, rád se chová. Polodomácí, má z mládí špatné zkušenosti s lidma. Na veterině jsme v mimulosti kvůli úrazům způsobenými člověkem byli jak doma . No, takže je bázlivější, cizích lidí se bojí.
Škrabadlo má, ven jít může kdykoliv, ale ten gauč mi prostě ničit musí pořád .
Ehm no... Od mých dalších zvířat ho raději držím dále. Nedokážu si představit, co by z nich udělal .
Být vámi, jdu do toho ragdolla - s pp, z rodiny s dětma a nejlépe i se zvířaty. Šla bych teda asi spíš do kocoura.
Dobře děkuji za všechny příspěvky. Kočku nebo kocoura koupím samozřejmě s pp.
Ještě si to nechám projít hlavou ale asi navštívím chs kde jsou kočky socializované, zvyklé na ruku, hlazení, nošení a mazlení. Kočičku vezmu z chs, kde kočky žijí s dětmi, zvířaty a jsou na ně zvyklá.
Navštívím chs birem a ragdollů
a vyberu si podle povahy.
Ještě si o plemenech něco přečtu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Laila11
napsal(a):
Dobře děkuji za všechny příspěvky. Kočku nebo kocoura koupím samozřejmě s pp.
Ještě si to nechám projít hlavou ale asi navštívím chs kde jsou kočky socializované, zvyklé na ruku, hlazení, nošení a mazlení. Kočičku vezmu z chs, kde kočky žijí s dětmi, zvířaty a jsou na ně zvyklá.
Navštívím chs birem a ragdollů
a vyberu si podle povahy.
Ještě si o plemenech něco přečtu.
..birma je citlivější, jemnější oproti ragdolovi....krecka vam pohoni kazda kocka, kralik nase kocky nechava v klidu, obcas ho vyhodi z klece a lezi tam v seně...