Zdravím, na jak dlouho dáváte přemrazit syrové maso?
Já teda dávám vždycky zhruba na týden.. Stačí to?
Dáváte i vepřové?
Prý je vepřové nejhorší - moc tučné, největší riziko nemocí atd. Vepřové jsem proto raději nikdy nedávala.
Vždycky jsem dávala kočkám nějaké to maso, ale teď poslední dobou přemýšlím, že bych ho dávala ještě ve větší míře, tak proto ty dotazy
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Vepřovím se nekrmí"
to je pravda
ale vepřovým krmit lze a to zcela v pohodě
i tím zčerstva koupený, bez přemražování
Archie213
napsal(a):
Já z toho mám respekt. No ale tak co, můj kocour venku loví myši, krtky, hraboše, někdy si je před domem i vypitvá, takže masem už fakt nic nezkazím
Tak pokud máte kočky venku jako já, které loví, tak je fakt zbytečné zaobírat se nějakýma parazitama v kupovaném mase, protože u volně žijících živočichů jich bude x krát víc Kočka má tasemnici co tři měsíce

Fernando
napsal(a):
Tedy vepřovým, pardón. Maso je tučné a může obsahovat hodně parazitů. Já s ním nekrmím.
tučné.....doporučuji podívat se, jaký podíl tuků ve stravě by měla mít kočka a jaký podíl tuků obsahuje ten který druh vepřového masa
a co se týká parazitů, tak na tom to hovězí bude nějak podobně
je to obecně o syrovém mase
a pravděpodobnost, že maso bude parazity osídleno a zároveň konzumaci kočka nezvládne (jako kyselina je nezahubí) je tak malá......a pak máme institut odčervení a tak.....

Fernando
napsal(a):
Tedy vepřovým, pardón. Maso je tučné a může obsahovat hodně parazitů. Já s ním nekrmím.
Jaké parazity?

svalovec, toxoplasma
+ jiná mikrozvířátka

lesnížínka
napsal(a):
Svalovec se u nás nevyskytuje a kočkám(zvířectvu) prý nijak nevadí. Toxoplazma je asi u koček běžnější než u prasat
Uvažovala jsem stejně. Boubele odhalí veterinární prohlídka na jatkách, svalovec u domácích prasat není a toxoplazmóza je u koček běžná.
Fernando
napsal(a):
Dobrý den.. Vepřovím se nekrmí, hovězímu týden stačí i s rezervou.. Salmonelu z kuřecího ani přemražením nezlikvidujete..
Jen dodám k tomu, co píšou holky výše: Krmím PŘEVÁŽNĚ vepřovým! Tučnost neřeším, řeším chuťové preference mých čtyřnožců . A ty říkají vepřové + rybí maso + vnitřnosti - ano. Kuřecí a krůtí - spíše ne.
Jen malé upozornění - s vnitřnostmi samozřejmě opatrně. Moji kočouni je preferují před normální svalovinou, ale musím být obezřetná, a to i přesto, že mi po něm neprůjmují nebo nezvrací.
fikovnice
napsal(a):
Jen dodám k tomu, co píšou holky výše: Krmím PŘEVÁŽNĚ vepřovým! Tučnost neřeším, řeším chuťové preference mých čtyřnožců . A ty říkají vepřové + rybí maso + vnitřnosti - ano. Kuřecí a krůtí - spíše ne.
Jen malé upozornění - s vnitřnostmi samozřejmě opatrně. Moji kočouni je preferují před normální svalovinou, ale musím být obezřetná, a to i přesto, že mi po něm neprůjmují nebo nezvrací.
Kočičákovi jsem teď začala dávat vepřové a to mu fakt jede nejvíc.. Hned po rybách samozřejmě