Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2020 13:39
Archie213

XXX.XXX.207.62

Zdravím, na jak dlouho dáváte přemrazit syrové maso?
Já teda dávám vždycky zhruba na týden.. Stačí to?

Dáváte i vepřové?
Prý je vepřové nejhorší - moc tučné, největší riziko nemocí atd. Vepřové jsem proto raději nikdy nedávala.

Vždycky jsem dávala kočkám nějaké to maso, ale teď poslední dobou přemýšlím, že bych ho dávala ještě ve větší míře, tak proto ty dotazy

15.8.2020 15:42
Fernando

XXX.XXX.93.33

Dobrý den.. Vepřovím se nekrmí, hovězímu týden stačí i s rezervou.. Salmonelu z kuřecího ani přemražením nezlikvidujete..

15.8.2020 19:18
Archie213

XXX.XXX.207.62

Fernando napsal(a):
Dobrý den.. Vepřovím se nekrmí, hovězímu týden stačí i s rezervou.. Salmonelu z kuřecího ani přemražením nezlikvidujete..

Já právě někde četla něco o tom, že salmonela zlikvidovat jde, ale musí to tam být fakt dlouho. No, raději teda zůstanu jen u toho hovězího

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2020 20:44

"Vepřovím se nekrmí"
to je pravda
ale vepřovým krmit lze a to zcela v pohodě
i tím zčerstva koupený, bez přemražování

15.8.2020 20:53
Fernando

XXX.XXX.31.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Vepřovím se nekrmí"
to je pravda
ale vepřovým krmit lze a to zcela v pohodě
i tím zčerstva koupený, bez přemražování

Tedy vepřovým, pardón. Maso je tučné a může obsahovat hodně parazitů. Já s ním nekrmím.

15.8.2020 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Krmím všechna masa.
Nemrazím.
Krmím čerstvé.

15.8.2020 21:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Krmím všechna masa.
Nemrazím.
Krmím čerstvé.

Stejně. Naposled měl kocour mleté jehněčí s kostma - dodávka pro psa z Vetamixu(objednávka na zkoušku asi po 7letech) a tak s chutí papkat jsem ho ještě neviděla. Chtěl dvakrát přidat To bylo teda rozmražené...

15.8.2020 23:25
Archie213

XXX.XXX.207.62

Já z toho mám respekt. No ale tak co, můj kocour venku loví myši, krtky, hraboše, někdy si je před domem i vypitvá, takže masem už fakt nic nezkazím

16.8.2020 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Archie213 napsal(a):
Já z toho mám respekt. No ale tak co, můj kocour venku loví myši, krtky, hraboše, někdy si je před domem i vypitvá, takže masem už fakt nic nezkazím

Tak pokud máte kočky venku jako já, které loví, tak je fakt zbytečné zaobírat se nějakýma parazitama v kupovaném mase, protože u volně žijících živočichů jich bude x krát víc Kočka má tasemnici co tři měsíce

16.8.2020 12:00

Fernando napsal(a):
Tedy vepřovým, pardón. Maso je tučné a může obsahovat hodně parazitů. Já s ním nekrmím.

tučné.....doporučuji podívat se, jaký podíl tuků ve stravě by měla mít kočka a jaký podíl tuků obsahuje ten který druh vepřového masa

a co se týká parazitů, tak na tom to hovězí bude nějak podobně
je to obecně o syrovém mase
a pravděpodobnost, že maso bude parazity osídleno a zároveň konzumaci kočka nezvládne (jako kyselina je nezahubí) je tak malá......a pak máme institut odčervení a tak.....

16.8.2020 13:52
Archie213

XXX.XXX.207.62

Jj, děkuji všem, měla jsem z toho fakt nejdříve strach, ale uklidnily jste mě .

18.8.2020 08:07

Fernando napsal(a):

Jaké parazity?

18.8.2020 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké parazity?

Taky jsem nad tím přemýšlela, jedině snad tasemnici. Ještě něco?

18.8.2020 11:15

svalovec, toxoplasma
+ jiná mikrozvířátka

18.8.2020 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Svalovec se u nás nevyskytuje a kočkám(zvířectvu) prý nijak nevadí. Toxoplazma je asi u koček běžnější než u prasat

18.8.2020 20:21

lesnížínka napsal(a):
Svalovec se u nás nevyskytuje a kočkám(zvířectvu) prý nijak nevadí. Toxoplazma je asi u koček běžnější než u prasat

Uvažovala jsem stejně. Boubele odhalí veterinární prohlídka na jatkách, svalovec u domácích prasat není a toxoplazmóza je u koček běžná.

23.8.2020 02:26
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Fernando napsal(a):

Jen dodám k tomu, co píšou holky výše: Krmím PŘEVÁŽNĚ vepřovým! Tučnost neřeším, řeším chuťové preference mých čtyřnožců . A ty říkají vepřové + rybí maso + vnitřnosti - ano. Kuřecí a krůtí - spíše ne.
Jen malé upozornění - s vnitřnostmi samozřejmě opatrně. Moji kočouni je preferují před normální svalovinou, ale musím být obezřetná, a to i přesto, že mi po něm neprůjmují nebo nezvrací.

23.8.2020 09:04
Archie213

XXX.XXX.207.62

fikovnice napsal(a):
Jen dodám k tomu, co píšou holky výše: Krmím PŘEVÁŽNĚ vepřovým! Tučnost neřeším, řeším chuťové preference mých čtyřnožců . A ty říkají vepřové + rybí maso + vnitřnosti - ano. Kuřecí a krůtí - spíše ne.
Jen malé upozornění - s vnitřnostmi samozřejmě opatrně. Moji kočouni je preferují před normální svalovinou, ale musím být obezřetná, a to i přesto, že mi po něm neprůjmují nebo nezvrací.

Kočičákovi jsem teď začala dávat vepřové a to mu fakt jede nejvíc.. Hned po rybách samozřejmě

23.8.2020 15:30
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Archie213 napsal(a):
Kočičákovi jsem teď začala dávat vepřové a to mu fakt jede nejvíc.. Hned po rybách samozřejmě

Super!

Přidejte reakci

Přidat smajlík