Mokvající vyrážky na ocasu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

malibu

19.8.2020 14:18
malibu

XXX.XXX.56.22

Dobrý den,
nevím si rady. Našemu kocourovi se objevilo olysalé místo na ocasu a vyrážky, takové mokvající tečky. Zdá se mi, že se to rozšiřuje. Nechce se to zhojit, stále si to olizuje.

Děkuji za všechny příspěvky. Přikládám fotografii.

19.8.2020 14:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

malibu napsal(a):
Dobrý den,
nevím si rady. Našemu kocourovi se objevilo olysalé místo na ocasu a vyrážky, takové mokvající tečky. Zdá se mi, že se to rozšiřuje. Nechce se to zhojit, stále si to olizuje.

Děkuji za všechny příspěvky. Přikládám fotografii.

Hmm, tak tohle vypadá celkem dost specificky, že by nějaký parazit? Čistíte něčím? Zkusila bych pořádně poťupat tamponem s betadinou nebo ťupnout přímo na to - jestli si nechá. Snad koukne vetka Bodlinka, přijde mi to dost zvláštní, ani bych to nenazvala vyrážkou. Nebo jsem možná jen neviděla vyrážku tak zblízka

malibu

19.8.2020 15:13
malibu

XXX.XXX.56.22

Ano, Betadinou jsem mu to párkrát poťupala, ale on si to olíže. Taky mi to připadá zvláštní, takové souměrné tečky. Odčervujeme. Děkuji za reakci.

19.8.2020 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

malibu napsal(a):
Ano, Betadinou jsem mu to párkrát poťupala, ale on si to olíže. Taky mi to připadá zvláštní, takové souměrné tečky. Odčervujeme. Děkuji za reakci.

Odčervujeme tady nepomůže já myslela nějaký kožní parazit, typu svrab a pod. Tedy zrovna svrab to určitě není, ale něco, co vrtá v kůži, nebo snad nějaká potvora, co tam mohla naklást vajíčka přímo?Je to domácí či venkovní kocour?

malibu

19.8.2020 16:13
malibu

XXX.XXX.56.22

Je to venkovní kocour. Bydlíme na samotě v lese, ale pobíhají tady i jiné kočky. Mysleli jsme prvně, že se porval s jiným kocourem, že tam má ranku, ale toto bude spíše něco jiného, jak píšete. Navštívíme veterináře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2020 19:42

malibu napsal(a):
Je to venkovní kocour. Bydlíme na samotě v lese, ale pobíhají tady i jiné kočky. Mysleli jsme prvně, že se porval s jiným kocourem, že tam má ranku, ale toto bude spíše něco jiného, jak píšete. Navštívíme veterináře.

Navštivte a dejte vědět. Nejen já asi budeme zvědaví. Mně to připomnělo neštovičky, ale z čeho? U kočky?

20.8.2020 07:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Něco podobného mívám od některých kytek v zahradě, fotosenzitivních, stačí si něco při pletí potřísnit. Jenže mám holou kůži, nejsem chlupatá jako kočka

20.8.2020 09:39

právě, souměrné tečky
jestli se to zvíře spíš někde na něco nenapíchlo, nezranilo.....?

malibu

20.8.2020 10:30
malibu

XXX.XXX.56.22

No právě že to postupuje dál a dál, jakoby samo.. ale už jsme dnes objednaní k doktorovi odpoledne, tak potom napíšu, jak jsme dopadli.

20.8.2020 16:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Držím palce, ale kdyby jste narazila na veta, co to nebude léčit báj očko, tak si můžete gratulovat

21.8.2020 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak co?

malibu

21.8.2020 18:55
malibu

XXX.XXX.56.22

Takže naštěstí nic hrozného. Má to poraněné od jiného kocoura, oni si totož jdou po kulkách při rvačce, takže ty rány jsou od drápků,.. Ulevilo se mi.

21.8.2020 20:07
Archie213

XXX.XXX.207.62

Od drápků? Nevím, nějak se mi to nezdá, ale nejsem vet
A vykastrovat!

malibu

22.8.2020 07:35
malibu

XXX.XXX.56.22

No asi nejlepší řešení, od souseda kocour přišel tak dorvaný, že ho musel nechat utratit. Bydlíme v lese a potulují se tady i divoké kočky, ty skřeky v noci jsou opravdu strašidelné.

22.8.2020 09:46

Archie213 napsal(a):
Od drápků? Nevím, nějak se mi to nezdá, ale nejsem vet
A vykastrovat!

Taky se mi to nezdá. Kočičí škrábance vypadají jinak (mám doma 2 kocoury ). Tohle jsou jenom takové ťupky a navíc neobvykle symetrické.

22.8.2020 10:22

a teda nevím, jak moc si jdou po koulích, typická je spíše dorvaná hlava, krk......

22.8.2020 10:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a teda nevím, jak moc si jdou po koulích, typická je spíše dorvaná hlava, krk......

po koulích ne, ale další oblíbené místo jsou předloktí a pak kořen ocasu a záda.

22.8.2020 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky si myslím, že je to povídačka, možná si to myslí chlapi Je mi až k smíchu, jak si lidi psí pohlavní ústrojí a chování kolem toho, vztahují na sebe.
Náš Leonek měl vždycky pokousanou přední část, prokouslý loket, vyražené zuby. Soused musel začít kocoura na noc zavírat, protože chodil neustále strašně dorvaný. Viděla jsem ho: hlavu, uši, krk.

22.8.2020 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky se mi to nezdá. Kočičí škrábance vypadají jinak (mám doma 2 kocoury ). Tohle jsou jenom takové ťupky a navíc neobvykle symetrické.

Možná zaťaté drápky, ne až tak škrábanec. Jen mi přijde divné, že by si toho nevšimnuli od začátku a jak píše zadavatelka: tečky přibývaly?

22.8.2020 12:53

lesnížínka napsal(a):
Možná zaťaté drápky, ne až tak škrábanec. Jen mi přijde divné, že by si toho nevšimnuli od začátku a jak píše zadavatelka: tečky přibývaly?

to, co je na obrázku, je prostě zhnisané podkoží, které si už vykousalo odtok na povrch kůže.

prvotní rána - vstup infekce - už nemusí být dávno vidět.

22.8.2020 13:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

to, co je na obrázku, je prostě zhnisané podkoží, které si už vykousalo odtok na povrch kůže.

prvotní rána - vstup infekce - už nemusí být dávno vidět.

Ale v tom stavu, co popisujete, by to bylo pod tím rudé, horké s otokem a místo mízy, už by tekl ven hnis, ne? Minimálně při zmáčknutí. A kocour by měl horečku...zažila jsem právě u Leona.

22.8.2020 13:37

lesnížínka napsal(a):
Ale v tom stavu, co popisujete, by to bylo pod tím rudé, horké s otokem a místo mízy, už by tekl ven hnis, ne? Minimálně při zmáčknutí. A kocour by měl horečku...zažila jsem právě u Leona.

to co teče z těch dírek na obrázku je hnis.

jestli je tam otok nebo horečka, to už záleží. na kocourovi, na tom, co přesně za bakterie bydlí uvnitř.

22.8.2020 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

jestli je tam otok nebo horečka, to už záleží. na kocourovi, na tom, co přesně za bakterie bydlí uvnitř.

Tak já nevím, ale byla na veterině a prý nic hrozného

22.8.2020 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A vlastně zadavatelko, co mu teda s tím dělali, nebo máte dělat vy?

22.8.2020 16:08

lesnížínka napsal(a):

Já si myslím, že ze zaťatých drápků by byly právě ty škrábance - logicky, že by ten kocour ucuknul (jako člověk). Jenom úvaha.

22.8.2020 16:10

Ale stejně mi to rozmístění přijde zvláštní.

22.8.2020 18:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já si myslím, že ze zaťatých drápků by byly právě ty škrábance - logicky, že by ten kocour ucuknul (jako člověk). Jenom úvaha.

Ha, ha jako člověk to neznáte mě. Já jsem drsoň, já budu držet a hučet do kocoura tak dlouho, dokud nepustí. Když byl menší, zůstal mi takto viset na zádech. Měla jste vidět ta orazítkovaná záda X dírek, z kterých mi tekla krev a které se postupem času proměnily ve fialové a pak zelené modřiny. Byla jsem jak batikovaná

Přidejte reakci

Přidat smajlík