Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kobližka

25.8.2020 14:25
Kobližka

XXX.XXX.2.255

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - jak řešíte krmení když máte více než 1 kocku? Jde o to, že můj kocour neustále vyžírá žrádlo kočce, jsem už z toho zoufalá. Jakmile dám kočce do mističky pár granulí nebo trochu konzervy a zmizím na 2 minuty třeba na záchod, všechny misky jsou okamžitě vyluxovane.
Jde kocourka toto chování nějak odnaucit? Bohužel nám kvůli tomuto kocour začíná tloustnout a kočička má furt hlad, jelikož jí hned všechno sežere.
Každý má své misky a na žrádlo dostávají to stejné.
Kočka má zdravotní potíže, proto potřebuje granule po celý den, vždycky si pár spapá a zbytek si nechá na později, ale jakmile opustí misku tak kocour to okamžitě všechno sní 😟 už jsem z toho fakt na palici.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2020 15:39

Kobližka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - jak řešíte krmení když máte více než 1 kocku? Jde o to, že můj kocour neustále vyžírá žrádlo kočce, jsem už z toho zoufalá. Jakmile dám kočce do mističky pár granulí nebo trochu konzervy a zmizím na 2 minuty třeba na záchod, všechny misky jsou okamžitě vyluxovane.
Jde kocourka toto chování nějak odnaucit? Bohužel nám kvůli tomuto kocour začíná tloustnout a kočička má furt hlad, jelikož jí hned všechno sežere.
Kočka má zdravotní potíže, proto potřebuje granule po celý den, vždycky si pár spapá a zbytek si nechá na později, ale jakmile opustí misku tak kocour to okamžitě všechno sní 😟 už jsem z toho fakt na palici.

Nedá. Já krmím kocoury odděleně. A většinou se daří 3 - 4 krát denně.

Kobližka

25.8.2020 16:23
Kobližka

XXX.XXX.2.255

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedá. Já krmím kocoury odděleně. A většinou se daří 3 - 4 krát denně.

No tak to nevím, co budu dělat, když budu v práci ☹️ Kočka když má hlad a nedostane najíst, tak neustále zvrací a z kocoura se stává tlusťoch. Odděleně jsem je zkoušela dát, ale kocour prostě vyžaduje mít hodně pohybu po celém bytě a vzteky mi vždy pos*re a pocura postel :/

25.8.2020 16:33

Kobližka napsal(a):
No tak to nevím, co budu dělat, když budu v práci ☹️ Kočka když má hlad a nedostane najíst, tak neustále zvrací a z kocoura se stává tlusťoch. Odděleně jsem je zkoušela dát, ale kocour prostě vyžaduje mít hodně pohybu po celém bytě a vzteky mi vždy pos*re a pocura postel :/

Krmím hned ráno, když vstanu, pak před odchodem do práce, po návratu z práce, někdy stihnu i odpo svačinku, někdy je rovnou večeře. Odděluju je jenom na krmení a protože mám garsonku, tak mladý dostává na balkóně a starší v bytě. Je to otázka 10 minut.

25.8.2020 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

- kocour neustále vyžírá žrádlo kočce...

Má hlad.
Pořádně nakrmit (třeba i masem)
a granule nechat stále v misce.

25.8.2020 17:50

rapotacka11 napsal(a):
- kocour neustále vyžírá žrádlo kočce...

Má hlad.
Pořádně nakrmit (třeba i masem)
a granule nechat stále v misce.

Zadavatelka píše, že kocour vyžírá misku druhé kočce a tloustne. Já toho svého mladšího taky musím omezovat, sežral by všechno a kdykoliv, co v miskách najde a taky by podle toho vypadal. A to krmím i masem.

Kobližka

25.8.2020 18:36
Kobližka

XXX.XXX.2.255

Přesně jak píše Kometa, kocour tloustne a myslím si, že nažrat dostává dobře. Má kvalitní granule, konzervu ráno a večer, často i syrové či vařené maso, občas rybu, ale on by jedl dokud by doslova nepraskl. Kdybych mu nasypala 2 kila granulí tak by je sežral.
Když jsem doma musím dávat granule pro kočku vysoko na skříň kam ani jeden nevyleze a když kočka přijde že má hlad, tak jí misku na chvilku dám. Nedej bože abych ho tam nechala s ní samotného. A když jsem v práci tak to takhle opravdu nejde, neustále loudí co by mohl sežrat.

Jinak kocourovi jsou 2 roky a je kastrovaný, je to klasický mourek. Kdyby to bylo kotě, neřeknu ani půl slova 🙁

janae1

25.8.2020 21:03
janae1

XXX.XXX.160.6

Kobližka napsal(a):

NEchávám granule pořád v misce, kdych krmila jako vy, dopadla bych stejně. Pár dominantnějších a větších koček by vyžíralo granule těm méně průbojným.
Zbytečně se přiděláváte starosti a práci.

Já bych nasypala do velké mísy granule a udržovala ji neustále plnou - to je na dokrmení.
Krmila bych masem a to pod kontrolou, aby se dostalo na všechny.
Konzervu pouze občas, místo mlsky.

25.8.2020 21:10

janae1 napsal(a):
NEchávám granule pořád v misce, kdych krmila jako vy, dopadla bych stejně. Pár dominantnějších a větších koček by vyžíralo granule těm méně průbojným.

Já bych nasypala do velké mísy granule a udržovala ji neustále plnou - to je na dokrmení.

Trochu nerozumím - velká mísa granulí a pořád plná? Pominu finance - u mě by to zase sežral mladší a tloustnoucí kocour.

janae1

25.8.2020 21:27
janae1

XXX.XXX.160.6

Trochu nerozumím - velká mísa granulí a pořád plná? Pominu finance - u mě by to zase sežral mladší a tloustnoucí kocour.

Jo, jedna mísa granulí neustále plná doma a druhá mísa granulí neustále venku. Krmím i toulavky v okolí.
Jaké finance? Bavíme se o dvou kočkách, to je zanedbatelné. Kolik jich krmím já netuším, potřebuji asi 15kg granulí měsíčně.

Kocour by si časem zvyknul, ano nejdřív by seděl u granulí a hltal, ale nakonec by se uklidnil.
Pokud odměřujete a krmíte určité časy akorát tu jeho žravost/dravost podporujete.

Máme takovou smutnou historku v rodině. Majitelka smečky koček byla dlouhodobě v nemocnici, o kočky se starala neznalá osoba. Přečetla si dávkování granulí, vynásobila počtem koček, nasypala do mísy a odešla. Část koček umřela hlady, část koček byla vychrtlá a dvě kočky hodně tlusté.
Dokud se kočky krmily stylem vždy plná mísa, nikdy nebyl problém. Nikdo nebyl vychrtlý, tlustý ani mrtvý.

Kočky maj jiné zažívání než pes, jejich žaludek nikdy nesmí být prázdný, hodně chovatelů to řeší stylem granule nepřetržitě a hlavní jídlo tzn maso dávkují.

Kobližka

25.8.2020 21:29
Kobližka

XXX.XXX.2.255

janae1 napsal(a):

To jsem zkoušela, ale kocour vždy vyluxoval do prázdna jakmile jsem misku naplnila. S tímto přístupem by z něj byla do měsíce obézní koule.
Na nic se nevymlouvám, jen se to snažím nějak řešit, ale zdá se mi, že jsem snad všechny možnosti už vyčerpala 😔

Kobližka

25.8.2020 21:47
Kobližka

XXX.XXX.2.255

janae1 napsal(a):
Jo, jedna mísa granulí neustále plná doma a druhá mísa granulí neustále venku. Krmím i toulavky v okolí.
Jaké finance? Bavíme se o dvou kočkách, to je zanedbatelné. Kolik jich krmím já netuším, potřebuji asi 15kg granulí měsíčně.

Kocour by si časem zvyknul, ano nejdřív by seděl u granulí a hltal, ale nakonec by se uklidnil.
Pokud odměřujete a krmíte určité časy akorát tu jeho žravost/dravost podporujete.

Máme takovou smutnou historku v rodině. Majitelka smečky koček byla dlouhodobě v nemocnici, o kočky se starala neznalá osoba. Přečetla si dávkování granulí, vynásobila počtem koček, nasypala do mísy a odešla. Část koček umřela hlady, část koček byla vychrtlá a dvě kočky hodně tlusté.
Dokud se kočky krmily stylem vždy plná mísa, nikdy nebyl problém. Nikdo nebyl vychrtlý, tlustý ani mrtvý.

Kočky maj jiné zažívání než pes, jejich žaludek nikdy nesmí být prázdný, hodně chovatelů to řeší stylem granule nepřetržitě a hlavní jídlo tzn maso dávkují.

Zkusím to znovu, děkuji :)

25.8.2020 23:02

...opravdu chapu, ze radit takto po netu je vlastne o nicem, protoze nikdo nevi nic o kocourkovi - kocce...Vas....byte... atd atd.

Ale jen tak od klavisnice - mlady kocour se mozna nudi. Nudu zajida?
Snazi si vybudovat dominanci? - mozna to kocice dokazuje i tim nerespektovanim jeji misky...

Krom krmeni "hlavnim atraktivnim jidlem" oddelene (pripadne pod dozorem) - rano/vecer - dle vasich moznosti... Bych zapracovala i na kocourkove aktivite (hry...poslusnot....triky...) - plus respektu ke kocce (jeji miska je jeji - tam se nechodi...).

Posledni moznosti je, ze z toho prezirani kocour vyroste, ale to se taky stat nemusi.

Od kud ho mate? Od kud kocicku? Jaci jsou jinak? Vychazi spolu?
+ jestli to dobre chapu, jsou to bytove kocky (?) - jak u nich (Vas) vypada jejich wc - deli se o jedno/maji dve?

Kobližka

26.8.2020 07:03
Kobližka

XXX.XXX.2.255

...opravdu chapu, ze radit takto po netu je vlastne o nicem, protoze nikdo nevi nic o kocourkovi - kocce...Vas....byte... atd atd.

Ale jen tak od klavisnice - mlady kocour se mozna nudi. Nudu zajida?
Snazi si vybudovat dominanci? - mozna to kocice dokazuje i tim nerespektovanim jeji misky...

Krom krmeni "hlavnim atraktivnim jidlem" oddelene (pripadne pod dozorem) - rano/vecer - dle vasich moznosti... Bych zapracovala i na kocourkove aktivite (hry...poslusnot....triky...) - plus respektu ke kocce (jeji miska je jeji - tam se nechodi...).

Posledni moznosti je, ze z toho prezirani kocour vyroste, ale to se taky stat nemusi.

Od kud ho mate? Od kud kocicku? Jaci jsou jinak? Vychazi spolu?
+ jestli to dobre chapu, jsou to bytove kocky (?) - jak u nich (Vas) vypada jejich wc - deli se o jedno/maji dve?

Dobré ráno Victoria, kocourka i kočičku máme zachráněné (kocour benzínka, kočka množírna), kočička je hodně submisivní, takže kocourovi se nesnaží nějak zabrat jeho místo, přeci jen kocour je mladý, zdravý a ona je starší a není tak aktivní.
Jinak spolu vychází vcelku dobře. Rádi spolu koukají každý večer z okna 😊

Možnost nudy mě napadla, ale máme domek + velkou zahradu, kde se můžou každý den vyblbnout (loví včely, motýly, hrají si s trávou nebo kamínky) a každý večer když jdou domů, tak je vyčešu, ještě si s nima pohraju s balónky a mávátkem a pak jim dám najíst. Doma mají 4 velká škrabadla, 2 záchody, ale budu kupovat ještě třetí.

Jinak kocoura i trénuju, je hodně temperamentní a strašný drzoun, umí i nějaké triky.
Když jde loudit k misce, řeknu rázně NE. Někdy poslechne, jindy to musím říct třeba 3x. Ale jakmile si ho nevšímám, všechno sežere. Kolikrát se mi i stalo, že schválně čekal, až odejdu z pokoje.

Ještě mě napadlo, že by mohl být nemocný, proto taková žravost. Ale veterinář odebral krev, kocoura prohlédl a řekl, že je zdravý jako rybka.

Tohle všechno trvá cca rok - prostě od té doby, co je mám.

26.8.2020 08:21

"hodně chovatelů to řeší stylem granule nepřetržitě a hlavní jídlo tzn maso dávkují."

přesně tak to máme, granulí mám trvale nasypaných 5 misek-5 druhů a mokré krmení se děje "z očí do očí", večer nechávám zbytky ilegálním strávníkům

"Když jde loudit k misce, řeknu rázně NE."
no, ono tohle opravdu umí vyrobit pažravce, sežer jídlo dokud je......
jako malé kotě se naučil co je hlad, takže ten princip "žer dokud je co" má patrně vtištěný
pak se k tomu přidala i objektivní potřeba v růstu
a když se k tomu přidá to učení NE..........

ono tohle se opravdu řeší dostatečným přístupem k jídlu
misky s granulemi bych dala na více míst
a hlavní důraz bych dala na syrové maso (pokud to u koček projde)
určitě ráno u kočičky, měla by se víc nafutrovat
granule skutečně většinou uzobávají po troškách, po celý den

nemáš fotku "tlusťocha"?

26.8.2020 09:22
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Asi máte různé představy o sytosti.

26.8.2020 11:35
manitschka

XXX.XXX.25.190

Resila jsem podobny problem, mam dve kocky, obe nalezenkyne. Starsi je stihla tak nejak sama od sebe, zvykla na granule nonstop, maso davkovane. Mladsi jsem nasla jako vice nez pulrocni (prezubenou), podvyzivenou tak, ze byla skoro mrtva. Cca rok trvalo, nez se prestala cpat jako bagr, snazila se vyluxovat vsechno jidlo okamzite. Kdyz zacinala byt tlusta, chtela jsem chvili nejak zkombinovat to, aby dal nepribirala a starsi aby mela dost, od davkovani vickrat denne pres ruzne granule pro kazdou kocku, no vsechno k nicemu. Velka na povel zrat nebude, je zvykla si tak uzobavat, u male jsem se bala, ze praskne, no nepraskla. :-) Skoncila jsem u granuli nonstop, jidlo na vice mistech, maso na pridel, mlada se postupne prezirat prestala, kdyz bylo jidlo trvale k dispozici tak dva roky. Oproti velke ji tedy prezdivame Tlustena, ale neni to zadny extrem, proste je trochu oplacanejsi. Zajimavy je, ze maso nemusi, vzdycky tak uzobne a odkraci, takze to vetsinou spucne vsechno velka. :-)

26.8.2020 13:28
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Když mohou ven, bych to neřešila.

Kobližka

26.8.2020 14:07
Kobližka

XXX.XXX.83.210

"hodně chovatelů to řeší stylem granule nepřetržitě a hlavní jídlo tzn maso dávkují."

přesně tak to máme, granulí mám trvale nasypaných 5 misek-5 druhů a mokré krmení se děje "z očí do očí", večer nechávám zbytky ilegálním strávníkům

"Když jde loudit k misce, řeknu rázně NE."
no, ono tohle opravdu umí vyrobit pažravce, sežer jídlo dokud je......
jako malé kotě se naučil co je hlad, takže ten princip "žer dokud je co" má patrně vtištěný
pak se k tomu přidala i objektivní potřeba v růstu
a když se k tomu přidá to učení NE..........

ono tohle se opravdu řeší dostatečným přístupem k jídlu
misky s granulemi bych dala na více míst
a hlavní důraz bych dala na syrové maso (pokud to u koček projde)
určitě ráno u kočičky, měla by se víc nafutrovat
granule skutečně většinou uzobávají po troškách, po celý den

nemáš fotku "tlusťocha"?

Díky moc za radu, tady je foto kocoura.
Zkusím teda rozmístit víc misek po domě a nechám v nich nonstop granule. Snad z něj nebude za chvilku fakt koule 😁

26.8.2020 17:44
Míra n

XXX.XXX.233.193

Možná bych zkusil dávat granule do tohoto hlavolamu.
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/inteligentni_hracky/154804
nebo krmítko na čip, to už je ale dražší
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/misky_krmivo_voda/krmitka_automaticka/dalsi/479575

26.8.2020 17:50

Nečetla jsem celou diskuzi, ale morkou stravu zvládnete zkrmit, když budete doma (maso, konzervu) a u granulí bych dala misky na čip, je to sice dražší, ale u "jen" dvou koček to zase člověka úplně nezrujnuje. Případně misky s dávkováním (pouští granule po menších částech v průběhu dne). Nebo pořídit misku na čip jen kočce, kocour se tam nedostane.Další možnost je mít je odděleně, když není nikdo doma, nebo poprosit někoho z rodiny, kamaráda, kdo má přes den čas aby je šel pod dohledem nakrmit. Těch víc misek po domě je super nápad, nebude kočku dohánět od všech zdrojů jídla a pokud se nepřežírá, tak je to fajn.

My krmíme tak, že mají granule stále k dispozici celý den - ráno nasypu, večer dosypu...kdybych jim granule omezovala, tak kocour se přežere naráz a pak zvrací...oba mají dietnější granule. Mokré krmení jim dávám pod dohledem, ale kocour z toho stejně nic moc nechce, akorát se ofrňuje a čeká až dosypu granulky... ...

27.8.2020 12:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Naše kočka je už taky trochu vepřík, ona má k tomu asi sklony, už chovatelka mi říkala, že bude ,,macek", že je velká po taťkovi. Nechtějte vidět, jak vypadala po zimě, kdy měla tasemnice imrvere. Vychrtlá, srst jí na hlavě a krku vypadala...nebylo téměř poznat, že je to britka. Chovatelku by kleplo, kdyby ji viděla Pak se konečně začala kulatit, obrůstat, další tasemnici jsem likvidovala hned, jak jsem zachytila náznak. A Gucci už je jak koule, ale žrát ji v miskách vidím málokdy, asi se cpe jen těma granulema, co má v garáži. A je venkovní, celý den je někde po zahradě, ale z toho čučení u díry asi nezhubne Možná jí tak proto, aby byla větší a silnější a mladému nabančila Mladý kocour ten jí pořád, ještě ani není kastrovaný a je jak vyžle, někdy vypadá, že má kožich z jiné kočky, jak to na něm visí

27.8.2020 19:51
Bobča

XXX.XXX.87.249

se ti zas povedlo"žínko" .."kožich z jiné kočky" ..co jsem ho viděla,byl teda baček ..

29.8.2020 23:32

Kobližka napsal(a):
Dobré ráno Victoria, kocourka i kočičku máme zachráněné (kocour benzínka, kočka množírna), kočička je hodně submisivní, takže kocourovi se nesnaží nějak zabrat jeho místo, přeci jen kocour je mladý, zdravý a ona je starší a není tak aktivní.
Jinak spolu vychází vcelku dobře. Rádi spolu koukají každý večer z okna 😊

Možnost nudy mě napadla, ale máme domek + velkou zahradu, kde se můžou každý den vyblbnout (loví včely, motýly, hrají si s trávou nebo kamínky) a každý večer když jdou domů, tak je vyčešu, ještě si s nima pohraju s balónky a mávátkem a pak jim dám najíst. Doma mají 4 velká škrabadla, 2 záchody, ale budu kupovat ještě třetí.

Jinak kocoura i trénuju, je hodně temperamentní a strašný drzoun, umí i nějaké triky.
Když jde loudit k misce, řeknu rázně NE. Někdy poslechne, jindy to musím říct třeba 3x. Ale jakmile si ho nevšímám, všechno sežere. Kolikrát se mi i stalo, že schválně čekal, až odejdu z pokoje.

Ještě mě napadlo, že by mohl být nemocný, proto taková žravost. Ale veterinář odebral krev, kocoura prohlédl a řekl, že je zdravý jako rybka.

Dle popisu to u vas vypada na kocici dum snu...

Kocourkovi nerikejte 3x ne - ale klidne pred nim misku uklidte.

Na jednu stranu souhlas s "hmn_" o tom, ze ten co jednou poznal "co je hlad" to v te palici ma na porad...

Asi jo.

Ale na druhou stranu - takovych zvirat uz jsme doma meli... a vsichni se ze zacatku "prezirali", protoze se bali ze druhy den jidlo nebude...
Ale po par tydnech pochopili, ze jidlo je... a navic ve stejny cas na stejnem miste....na zavolani atd.

Dle fotky ma kocourek fakt slusnyho "Milana"...

Zkousela bych krmit oddelene. Rano + vecer. Vzdy ve stejny cas. A to opravdu ohlidat.
Granule bych klidne chvili vynechala uplne.
A pokud by se bufetu dozadolavala Cica - tak ty pro kastraty v malem mnozstvi + na Cici mista.

30.8.2020 04:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Já bych přestala krmit vůbec.
Oba.

30.8.2020 07:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

Také máme v miskách granule non-stop.
Netuším, jak někdo může řešit finance - to je divné.

Uvědomte si tu psychologii zvířete. Když někomu narvete plnou lednici jeho pochoutky,
tak jí ano, půlku sní, ale na zbytek už prostě nemá místo v žaludku a přejde ho to.

Mám asi 4 druhy granulí, tak mají 3-4 misky neustále plné.
Mají psychologický dojem dostatku a v podstatě je granule už ani moc nezajímají.

A že se u mě točí různé kočky, to je dávná pravda.
Zrušili ve vsi kravín - všechny kravínové kočky, co tam chytaly myši a dostávaly mléko,
skončily u nás - 9 kousků!
Zemřel soused - kocour bez ocásku, těžký asociál navyklý léta na 1 osobu,
skončil u nás.
Mohl bych pokračovat.
Teď dokonce 19letý kocour po babičce.

Aktuálně nejnověji mám spolu 11,5 letého kocoura a tříměsíční kotě.
A jak harmonizují...

Necháte-li po bytě 3-4 vždy plné misky a přestanete-li řešit kocourovo přibírání,
uvidíte, že 3-4 dny ty misky vyluxuje, ale pak ho to přestane bavit, pochopí.
A třeba si najde jinou zábavu. Musíte mu dokázat, že jsou si s kočkou rovni.
Že je máte oba stejně ráda. Že je jeho místo jisté.
Přidejte herní prvky.

Ono se ne nadarmo říká, jaký pán, takový kocour. Viďte.
Musíte z toho prostě přestat dělat problém.

30.8.2020 08:29

honzapm napsal(a):
Také máme v miskách granule non-stop.
Netuším, jak někdo může řešit finance - to je divné.

Uvědomte si tu psychologii zvířete. Když někomu narvete plnou lednici jeho pochoutky,
tak jí ano, půlku sní, ale na zbytek už prostě nemá místo v žaludku a přejde ho to.

Mám asi 4 druhy granulí, tak mají 3-4 misky neustále plné.
Mají psychologický dojem dostatku a v podstatě je granule už ani moc nezajímají.

A že se u mě točí různé kočky, to je dávná pravda.
Zrušili ve vsi kravín - všechny kravínové kočky, co tam chytaly myši a dostávaly mléko,
skončily u nás - 9 kousků!
Zemřel soused - kocour bez ocásku, těžký asociál navyklý léta na 1 osobu,
skončil u nás.
Mohl bych pokračovat.
Teď dokonce 19letý kocour po babičce.

Aktuálně nejnověji mám spolu 11,5 letého kocoura a tříměsíční kotě.
A jak harmonizují...

Necháte-li po bytě 3-4 vždy plné misky a přestanete-li řešit kocourovo přibírání,
uvidíte, že 3-4 dny ty misky vyluxuje, ale pak ho to přestane bavit, pochopí.
A třeba si najde jinou zábavu. Musíte mu dokázat, že jsou si s kočkou rovni.
Že je máte oba stejně ráda. Že je jeho místo jisté.
Přidejte herní prvky.

Ono se ne nadarmo říká, jaký pán, takový kocour. Viďte.
Musíte z toho prostě přestat dělat problém.

za poskytování azylu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík