Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NORMENOR

26.8.2020 21:13
NORMENOR

XXX.XXX.65.16

Dobrý den,chci se tu na foru zeptat na vaší zkušenost,popřípadě na odbornější názor.Jak hodně působí změna prostředí na kočku.Mám 2 tříleté kočky,a budu se stěhovat z domu se zahradou do bytu.Chci aby kočky šli samozřejmě se mnou,ale zároveň si kladu otázku,jak moc je to omezí.Díky předem za odpovědi.

26.8.2020 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No nevím, jak moc je to pravda, ale říká se, že pes je fixovaný na pána, tedy kam jde pán, tam půjde rád i pes, ale kočka je fixovaná na dům a změny prostředí nese těžko. Jestli byly kočky zvyklé venku, na zahradě, tak si to nedovedu představit vůbec a já bych jim to neudělala...abych je zavřela v bytě. Jestli je to, jak si myslím...nechte je u rodičů na baráku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2020 21:39

lesnížínka napsal(a):
No nevím, jak moc je to pravda, ale říká se, že pes je fixovaný na pána, tedy kam jde pán, tam půjde rád i pes, ale kočka je fixovaná na dům a změny prostředí nese těžko. Jestli byly kočky zvyklé venku, na zahradě, tak si to nedovedu představit vůbec a já bych jim to neudělala...abych je zavřela v bytě. Jestli je to, jak si myslím...nechte je u rodičů na baráku.

Taky to vidím jako problém. Skoro určitě to neklapne a budete se trápit všichni.

NORMENOR

26.8.2020 22:25
NORMENOR

XXX.XXX.65.16

V tom případě je tu tedy jediná možnost,najít pro ně nový dům se zahradou.

janae1

26.8.2020 22:41
janae1

XXX.XXX.160.6

NORMENOR napsal(a):
Dobrý den,chci se tu na foru zeptat na vaší zkušenost,popřípadě na odbornější názor.Jak hodně působí změna prostředí na kočku.Mám 2 tříleté kočky,a budu se stěhovat z domu se zahradou do bytu.Chci aby kočky šli samozřejmě se mnou,ale zároveň si kladu otázku,jak moc je to omezí.Díky předem za odpovědi.

Záleží na kočce, mám kočky, které se tak max vyhřívají na terase, ty by přestěhovaní zvládly.
A pak mám kočky,které jsou skutečné šelmy, ty by to nezvládly.

Já teda zastávám nepopulární názor, že kočky v bytě by mělo být klidné plemeno po generace v bytě chované, jasně není to 100% zaruka, ale je tam celkem vysoká pravděpodobnost, že kočka bude povaleč gaučový. Naše kočky evropské jsou celkem temperamentní zvířata a pobyt v bytě často nezvládají.

27.8.2020 07:34

souhlas s janae
je to individuální
z mých současných by 2 byly v pohodě, u 4 by problém byl, ale je otázka, jak velký a zda trvalý či dočasný (a jsou to všechno "obyč" přistěhovalci)

a kočky umí být velice fixované na člověka
u těch 2 by asi to nejhorší byla změna lidí

27.8.2020 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janae1 napsal(a):
Záleží na kočce, mám kočky, které se tak max vyhřívají na terase, ty by přestěhovaní zvládly.
A pak mám kočky,které jsou skutečné šelmy, ty by to nezvládly.

Já teda zastávám nepopulární názor, že kočky v bytě by mělo být klidné plemeno po generace v bytě chované, jasně není to 100% zaruka, ale je tam celkem vysoká pravděpodobnost, že kočka bude povaleč gaučový. Naše kočky evropské jsou celkem temperamentní zvířata a pobyt v bytě často nezvládají.

To si myslím, že není nepopulární názor, ale pravda. Canka má briťáka, kterého by ani nenapadlo jít ven. Já mám britky, které jsou od mala(tedy od chvíle, kdy přijdou k nám) zvyklé být venku a neudržela bych je doma. 12letý kocour už domem jen prošel, 2 letá kočka si občas doma poleží, mladej, ještě ne roční, se drží kolem baráku, buď leží za rohem na zahradním nábytku, nebo ve dveřích pracovny, která je celé léto otevřená. Mezitím je samozřejmě po zahradě. V zimě budou určitě víc v baráku, nebo garáži.

27.8.2020 07:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

NORMENOR napsal(a):
V tom případě je tu tedy jediná možnost,najít pro ně nový dům se zahradou.

Tak pokud možnost nechat je tam není, bych první ten byt alespoň zkusila.

NORMENOR

1.9.2020 19:16
NORMENOR

XXX.XXX.65.16

Po delším rozhodování to tedy zkusím.Akorát že budou chtít víc volnosti,přece jenom sou zvyklé na tu zahradu.Jediné co mě napadlo,aby se vyřádili je to že jim udělám v bytě různé skákadla a prolézačky na stěnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík