Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2020 06:19
Summit

XXX.XXX.90.152

Zdravím vás a jdu pro radu.

Bude to dlouhé, omlouvám se. Zůstala jsem sama se synem a kocourem. Nalezenec (kocour, ne syn🙂), mám ho od kotěte, teď 5 let. Zdravej, ockovanej, vykastrovanej, cistotnej...miluje nás a my jeho.
Jsme v bytě, kde je dvorní trakt a kocour chodí denně ven. Projde se, posedává na schodech, sousedi ho hladí a povídají s s ním...Byt je malinkej a syn už je na střední, potřebujeme víc soukromí. Obdobne bydlení s dvorkem v lokalitě není k dispozici. Max. balkon. Poraďte, jak kocour zvládne život bez vycházek?? Predstava, že se z bytu už nedostane mě trochu děsí. Okolí mě má za blázna, že ho v tomto případě nedám někomu na barák..jenže koček je tolik, že nikdo spolehlivý nemá zájem. Neexistuje, že by šel někam, kde ho nepustí dovnitř domu a žil by jako venkovní kočka. Miluje venek i pohodlí v křesle...a dala bych ho strašně nerada.

Děkuju předem za názory a zkušenosti, třeba to nemusí být tak zlý jak se obávám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2020 08:38

Summit napsal(a):

Bude to dlouhé, omlouvám se. Zůstala jsem sama se synem a kocourem. Nalezenec (kocour, ne syn🙂), mám ho od kotěte, teď 5 let. Zdravej, ockovanej, vykastrovanej, cistotnej...miluje nás a my jeho.
Jsme v bytě, kde je dvorní trakt a kocour chodí denně ven. Projde se, posedává na schodech, sousedi ho hladí a povídají s s ním...Byt je malinkej a syn už je na střední, potřebujeme víc soukromí. Obdobne bydlení s dvorkem v lokalitě není k dispozici. Max. balkon. Poraďte, jak kocour zvládne život bez vycházek?? Predstava, že se z bytu už nedostane mě trochu děsí. Okolí mě má za blázna, že ho v tomto případě nedám někomu na barák..jenže koček je tolik, že nikdo spolehlivý nemá zájem. Neexistuje, že by šel někam, kde ho nepustí dovnitř domu a žil by jako venkovní kočka. Miluje venek i pohodlí v křesle...a dala bych ho strašně nerada.

Děkuju předem za názory a zkušenosti, třeba to nemusí být tak zlý jak se obávám.

Když ona každá kočka je jiná (jako lidi). Pětiletý kocour by teoreticky mohl zvládnout bydlení v bytě s balkónem (ideálně pro jistotu zasíťovaném). Zvlášť, když ten byt bude větší než současný, jestli jsem správně pochopila. A bude tam mít škrabadlo, prolézačky, úkryty...

3.9.2020 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když ona každá kočka je jiná (jako lidi). Pětiletý kocour by teoreticky mohl zvládnout bydlení v bytě s balkónem (ideálně pro jistotu zasíťovaném). Zvlášť, když ten byt bude větší než současný, jestli jsem správně pochopila. A bude tam mít škrabadlo, prolézačky, úkryty...

Buďto pár let vydržet, stejně mladej vyletí z hnízda a vám třeba byteček stačit bude...záleží, jak vy jste tam spokojená. A nebo se přestěhovat a doufat, že kocour to dá. Popravdě, moc tomu nevěřím, sama mám polovenkovní britky a doma bych je tedy neudržela(mám velký barák, s ještě větší zahradou) Starý kocour, kterého už nemáme(taky briťák) se po smrti druhého psa natrvalo odstěhoval ven, asi aby tam zbývající pes nebyl sám(přitom ten kočky vůbec nemusí, jen je toleruje ) Ale kocour se na něj upnul a už nechtěl být doma ani v zimě. Teďka mladej se ještě drží spíš kolem baráku, taky visí na psu a je tam, kde pes, ale je rád i doma..i párkrát denně. Kočka, ta podle počasí spíš. Když je venku nepříjemně, přijde dopoledne spát domů. Ale celé léto je zalezlá někde v zahradě a domů se přijde jen najíst a pozdravit a zase si jde. Horší bude, když to váš kocour nebude dávat. Je tu Bobča, která měla na bytečku venkovského kocoura Maxe, od koťátka na bytě s balkonem. Ale jak dospěl, začal po nocích tak vyvádět, nudit se, tahalo ho to ven...že se to prostě nedalo. Musela ho s těžkým srdcem dát na domek se zahradou, naštěstí se trefila na inzerát babička, která si ho ráda vzala.

3.9.2020 11:33
Summit

XXX.XXX.254.52

Děkuju oběma za reakce.

Asi ho chudáka přestěhuju, současné bydlení už je fakt neúnosné. Vtipné je, že kocour ignoruje vše, co kdo vyrobil pro kočky (kromě misek na vodu a žrádla), škrabadel nám prošlo doma snad 7 a stejně vyhrává milovaná sedačka :-). Totéž domečky, i ty vysoké, pelíšky...prostě nahoře na lince, na posteli, ve sprcháči...kdekoliv, jen ne "ve svém". :-). Pokud bych narazila na super člověka a s možností ven/dovnitř a spoustou lásky, tak bych mu to i přála a dala bych ho. Jen ta zodpovědnost za něj, když už jsem ho z té ulice sebrala, je velká :-)

3.9.2020 11:35

Summit, je mu 5 let, což už není divoký puboš, a dle popisu vypadá spíš jako kliďas. Takže bych se toho až tak nebála. A preventivně mu můžeš nový domov shánět dál.

3.9.2020 12:26
Summit

XXX.XXX.254.52

Summit, je mu 5 let, což už není divoký puboš, a dle popisu vypadá spíš jako kliďas. Takže bych se toho až tak nebála. A preventivně mu můžeš nový domov shánět dál.

To je taky pravda :-)

3.9.2020 23:30

Summit napsal(a):

Janci ted kocour ze chce ven?
Vylamuje dvere?
Prevali navstevu ve dverich jen aby se ven dostal?

Pokud ne...kocoura nikam a nikomu nedavat.
Ma Vas rad.
Nikam dal se nehrabe. Je uplne spokojen tam kde je, s tim kdo tam je....

Sice by mohl prskat..., ale - mate doma lasku.

4.9.2020 04:07
Summit

XXX.XXX.90.152

Janci ted kocour ze chce ven?
Vylamuje dvere?
Prevali navstevu ve dverich jen aby se ven dostal?

Pokud ne...kocoura nikam a nikomu nedavat.
Ma Vas rad.
Nikam dal se nehrabe. Je uplne spokojen tam kde je, s tim kdo tam je....

Sice by mohl prskat..., ale - mate doma lasku.

Ne, nijak nešílí, jen to byl takovej jeho rituál. Prostě jde s náma a hotovo 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík