Karlakvetinkova

XXX.XXX.237.54
Dobrý den, mám dotaz. Máme doma dvouletého kocourka, je již dlouho po kastraci.. Po dlouhé době začal močit po bytě.. nikdy predtim to nedělal. Nesetkal jste se s tím už někdo? Popřípadě jak jste to řešili?
Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karlakvetinkova
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Máme doma dvouletého kocourka, je již dlouho po kastraci.. Po dlouhé době začal močit po bytě.. nikdy predtim to nedělal. Nesetkal jste se s tím už někdo? Popřípadě jak jste to řešili?
Dekuji.
Proběhla nějaká změna? Zánět močového měchýře? Močové kameny? Navštívit veterináře.

nebo značkuje

napsal(a):
nebo značkuje
Je vykastrovaný.

napsal(a):
Je vykastrovaný.
no a?!

napsal(a):
no a?!
Já jenom, že značkování a močení po bytě je rozdíl. Ale pravda, zadavatelka to blíže nespecifikovala.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Já jenom, že značkování a močení po bytě je rozdíl. Ale pravda, zadavatelka to blíže nespecifikovala.
Ano, značkování a močení rozdíl je.
I kastrát může značkovat, to se nevylučuje.
Já bych začala na veterině. Pokud by se vyloučil zdravotní problém, přidala bych záchody a nakoupila několik druhů steliv. To je základ. Pokud toto splníte, můžeme řešit dál třeba omezení prostoru a doslova učení na záchod.
Pokud by se jednalo o značkování, zkoumala bych proč, ale to je složitější a ne vždy na to člověk přijde.
Hodně štěstí, u mnoha koček je to někdy až neřešitelný problém, některé kočky jsou prostě jenom nečistotné a jiné citlivé na sebemenší změnu.

napsal(a):
ano, proto píšu "nebo značkování"

janae1
napsal(a):
Ano, značkování a močení rozdíl je.
I kastrát může značkovat, to se nevylučuje.
Já bych začala na veterině. Pokud by se vyloučil zdravotní problém, přidala bych záchody a nakoupila několik druhů steliv. To je základ. Pokud toto splníte, můžeme řešit dál třeba omezení prostoru a doslova učení na záchod.
Pokud by se jednalo o značkování, zkoumala bych proč, ale to je složitější a ne vždy na to člověk přijde.
Hodně štěstí, u mnoha koček je to někdy až neřešitelný problém, některé kočky jsou prostě jenom nečistotné a jiné citlivé na sebemenší změnu.
To vím. Můj starší, dávno vykastrovaný kocour si občas "zaznačkuje". Naštěstí to dělá na WC, kde má kočkolit - akorát nepřidřepne, ale klasika ve stoje s vibrujícím ocasem. Setřu (je tam dlažba a omyvatelné stěny) a jede se dál. Když měl zánět močáku, tak taky klasika - močil v podřepu všude jinde, jenom ne na kočkolit. Tablety zabraly a zase začal chodit na záchůdek. A jinak s vámi souhlasím, hezky shrnuto.
Karlakvetinkova
napsal(a):
Dekuji.
Dobrý den, Nám tohle dělala kočička ( po koťatech jsme jí nechali vykastrovat) jak měla zhruba 2 roky, ze dne na den nám začala očůrávat dveře a podlahy začala i kakat v kuchyni no děs, dokonce nám i to stelivo začala vyhrabávat ven, na netu jsem se někde dočetla že to mlže být třeba špatným místem kde má WC, tak jsme jí dali záchodek na jiné místo, koupili lepší stelovo a od té doby máme zatím klid.