Pernick

XXX.XXX.13.248
Dobrý den, mám doma 3 kočky a ráda bych si pořídila kožené křeslo. Máte někdo zkušenost, zda je to dobrý nápad? Koženku potvory drápou, látku také. Pokud někdo máte kočkovzdorný nábytek, prosím i o tip na výrobce.
Děkuji.
Zdar,
bude to hodně indivindi.
Náš siamák, hodně temperamentní, drápe mnohem radši látku, nejraději tzv žinylku. Koženého křesla si nevšímá. Samozřejmě má i škrabadla. Ta drápe taky, ale nejradši má své látkové křeslo blízko okna (to umístění vidím jako velmi podstatné).
Na gauč ze stejné látky jsme dávali přehoz (taková ta "larisa") a to ho nezajímalo.
Můj názor je, že záleží na konkrétní kočce, hrozně moc na umístění křesla a na tom, jaké má alternativy. Místo, odkud má přehled po místnosti je u nás v preferenci. Umím si ale představit, že nějaká vyděšená kočička bude drásat místa ve skrytu.
Pokud nebude to křeslo v jeho místě zájmu, tak by to nemusel být problém. Drápání je taky způsob značkování - tady je to mé! Jen ještě jedno varování - předchozí kožené křeslo mělo zespodu přístupný molitan a ten byl pro něj asi top - škubal to s oblibou.
Teď jsem zrovna vybíral nový gauč a i když jsou látky pro mazlíčky (spíše kvůli chlupům, špíně a psím drápům), odolnost kočíčím drápům negarantuje nic.
Existují i odpuzující spreje, ale já to nezkoušel a obávám se, že by mohly doma páchnout a kdoví jestli fungují.
Takže hodně štěstí při výběru"
Petr
"Existují i odpuzující spreje, ale já to nezkoušel a obávám se, že by mohly doma páchnout a kdoví jestli fungují."
Fungují..smrad je pouze,když se s tím sprejuje-po chvíli vymizí...Já první posprejovala všechny dráty za počítačem,televizí,a kraje válendy-když jsem si Maxe pořídila..na dráty nikdy nešel......Nevím,jak by reagovala kůže...ale souhlasím,že každá kočka je jiná..Max si oblíbil rohožku ve tvaru kočky-je gumová se sysálovým "břichem" a na ni chodil nejvíc..i na škrabadlo a sloup polepený kobercem,co měl u okna..Válendu neškrábal..A staré křeslo měl jako schovku vevnitř,tam škrábal,ale zvenku ne-jen po něm vzadu šplhal nahoru...
Jo,a taky šplhal po závěsech,to jo Do poloviny jsem měla pěkný vzor z vytáhaných nitek...ale ty jsem obětovala,aby neničil žaluzie Ty jsem právě nahradila závěsama a nechala je vytažené..