Anet46

XXX.XXX.247.178
Dobrý den,od sousedky mám koťátko a stále běhá zpět k ní.Co mám dělat?(kotě bude venku).Věnujeme se jí furt.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anet46
napsal(a):
Dobrý den,od sousedky mám koťátko a stále běhá zpět k ní.Co mám dělat?(kotě bude venku).Věnujeme se jí furt.
Cítí se samo a opuštěné. Co to je - věnujeme se jí furt? Přece chodíte do školy (i když teď zrovna moc ne) nebo do práce.Malé kotě musíte mít nějakou dobu uvnitř - v bytě, garáži...Jinak si na vás nezvykne a bude se toulat po okolí, kde mu hrozí různá nebezpečí.

Samozřejmě, že vám bude venku utíkat, když na vás není vůbec zvyklé a doma je pro něj u sousedky. Venku ho mít můžete později, ale teď bych ho určitě minimálně na 14 dnů nechala doma, ať si na vás pořádně zvykne.
Píšete, že se jí věnujete furt, taky nevím, co to znamená, ale 24/7 asi ne ...
Nechcete mít kotě alespoň částečně domácí? Nevím, jak je staré, ale brzy bude zima a nedokážu si představit mít malé koťátko v tomhle ročním období jen venku ...
Taky bych ho dala alespoň na 14 dní domů. Zvykne si na Vás a bude vědět, kde teď bydlí. Řekla bych, že je koťátko zmatené a neví, kde bydlí..
Už teď v noci je zima. Teda aspoň u nás na horách.
Pokud nechcete to kotě volně v domě, tak mu věnujte jednu místnost, dejte mu tam záchůdek, misky a pelíšek. Ať v noci spí v teple.

vzít kotě domů
tečka
Zda docasne zavreni pomuze si nejsem jist, zvladte jestli je kote jiz starsi (jak je stare, jsk je to daleko k sousedum?) 14 dni je podle me u odrostlejsiho kotete malo. Dulezite je, aby u vas mel plnou misku, teply pelisek a mazleni a u sousedu nic z toho, domluvte se s nimi. Nejspis to ale dopadne, ze kote bude mit dvoje lidi.
Dve kotata maji byt kdyz budou trvale zavrena v byte. Venku to jedno zvladne (idealne kdyz se dostatecne dlouho socializovalo u mamy kocky).
janae1

XXX.XXX.160.6
Anet46
napsal(a):
Jak je staré?
Bude ošklivé počasí, kočky a hlavně koťata špatně snáší vlhko a chlad.
Vzala bych ho domu, bude mít spoustu času na to být venkovní kočka.
ladd
napsal(a):
Zda docasne zavreni pomuze si nejsem jist, zvladte jestli je kote jiz starsi (jak je stare, jsk je to daleko k sousedum?) 14 dni je podle me u odrostlejsiho kotete malo. Dulezite je, aby u vas mel plnou misku, teply pelisek a mazleni a u sousedu nic z toho, domluvte se s nimi. Nejspis to ale dopadne, ze kote bude mit dvoje lidi.
Dve kotata maji byt kdyz budou trvale zavrena v byte. Venku to jedno zvladne (idealne kdyz se dostatecne dlouho socializovalo u mamy kocky).
Ale kazdopadne dve jsou akorat.
janae1
napsal(a):
Jak je staré?
Bude ošklivé počasí, kočky a hlavně koťata špatně snáší vlhko a chlad.
Vzala bych ho domu, bude mít spoustu času na to být venkovní kočka.
Je to kote zvykle byt venku, pokud bude mit v zavetri teply pelisek kam mu nebude prset a foukat a plnou misku, tak do domu nemusi. Do zimy se krasne osrsti.
janae1

XXX.XXX.160.6
ladd
napsal(a):
Je to kote zvykle byt venku, pokud bude mit v zavetri teply pelisek kam mu nebude prset a foukat a plnou misku, tak do domu nemusi. Do zimy se krasne osrsti.
Není pravda.
Z takových koťat vznikají přenašeči všeho. Nakonec jich několik přežije, ale mají oslabenou imunitu, stávají se z nich takové ta věčně usoplené kočky a trousí kolem sebe nemoci. Jistě to není pravidlo, ale je to pravděpodobný scénář.
Zima není až takový problém, větším problémem pro kočky je vlhko, předci domácích koček žili v suchu, stepých, pouštích, polopouštích a kočka odmácí si stále ze svých předků něco nese.
Už jsem psala do jiného tématu.
Od nepaměti se říká, že nejlepší jsou májová (tzn jarní) koťata a má to svou logiku. Narodí se do hojnosti, odrostou v teple a do zimy jdou jako dobře připravená.
ALe nevíme jak je kotě staré. Je rozdíl mezi dvou měsíčním (běžná praxe) nebo šestiměsíčním.