Dobrý den, jdu si pro radu.
Mám doma kotě a slzí mu jedno oko již skoro 3 týdny. Před návštěvou veterináře jsem čistila převařenou vodou a kapkami Ocuflash. Před 5 dny jsme byli u veterináře, oko prohlédl, říkal, že žádné podráždění nevidí. A ať pokračuji v podávání Ocuflash a čištění vodou jako dosud. Byla to naše první návštěva, takže je kotě ve stádiu očkování. Průjmy ani kašlem či kýcháním kotě netrpí. Stelivo stejné již 2 týdny, krmeno bezobilnou stravou (carnilove) a kotěcím mlékem. Stav se nehorší ale ani nelepší. Je to čiré slzení, žádný hnis či tak. Nevíte jak léčit či jak postupovat dále? Děkuji
Těžko říct, náš kocour měl ale v oku nějaké polipy. Přesně takhle mu oko slzelo, jen čisté slzy, někdy víc, někdy míň. Naše vetka říkala, že s tím nejde nic dělat, jen v narkóze seškrábnout, ale nejspíš by to zase znovu narostlo. Předtím jsme zkoušely nějaké kapky, beze změny. Nechtěli jsme kocoura uspávat jen kvůli tomu, řekla jsem si, že to asi nechám udělat v naróze při kastrqaci, vypadal že mu to nijak nevadí. Bohužel než došlo na kastraci, tak se kocour rozhodl odstěhovat a žije u nás v ulici divoce,nebo u někoho jiného a k nám nechodí. Vídám ho, očko mu pořád trochu slzí, ale vypadá spokojeně. Kočky.
MajkaP
napsal(a):
Těžko říct, náš kocour měl ale v oku nějaké polipy. Přesně takhle mu oko slzelo, jen čisté slzy, někdy víc, někdy míň. Naše vetka říkala, že s tím nejde nic dělat, jen v narkóze seškrábnout, ale nejspíš by to zase znovu narostlo. Předtím jsme zkoušely nějaké kapky, beze změny. Nechtěli jsme kocoura uspávat jen kvůli tomu, řekla jsem si, že to asi nechám udělat v naróze při kastrqaci, vypadal že mu to nijak nevadí. Bohužel než došlo na kastraci, tak se kocour rozhodl odstěhovat a žije u nás v ulici divoce,nebo u někoho jiného a k nám nechodí. Vídám ho, očko mu pořád trochu slzí, ale vypadá spokojeně. Kočky.
On k vám vůbec nejde???to si nedovedu představit..ani když na něho voláte??.
Maxík měl taky to slzení-dostal do oka ATB kapky,nevzpomenu si na název a za pár dní byl v pořádku...
Bobča
napsal(a):
On k vám vůbec nejde???to si nedovedu představit..ani když na něho voláte??.
Maxík měl taky to slzení-dostal do oka ATB kapky,nevzpomenu si na název a za pár dní byl v pořádku...
On byl vždycky dost nekontaktní a mazlení ho spíš obtěžovalo.Byl vžedycky venkovní a chodil žrát na okno, pak prostě přestal chodit...možná že cesty na veterinu ho v tom podpořily :-D
Když na něj zavolám,tak přiběhne, pohladím ho, ale když se pokusím ho vzít do náruče, tak se vysmekne a odběhne....pak když mě vidí tak třeba nepřijde, až za nějakou dobu. Dle mě mu vyhovuje být "divoký" a nebydlí u nikoho doma. Možná se někde trošku přiživuje. Je spokojený a zdravý, nemám moc potřebu to řešit. Ráda bych ho nechala vykastrovat, ale nikdy nevím, kdy ho potkám (třeba jednou za měsíc) a musela bych ho chytit (což je dost problém) a zavřít třeba na dva dny do krabice, než by ho vzali na kastraci....
jojo,v pohodě...nevěděla jsem "pointu"...Já po 2 letech a různých peripetiích jsem svého "miláčka"-jestli jste tu někde četla o Maxovi.....věnovala dvěma babičkám k domku s dvorkem a zahradou..Dala jsem mu prostě volnost,kterou jsem mu nemohla dát v garsonce...Je to dlouhý příběh,ale máte pravdu,je mu venku asi líp...Jen škoda,že jste ho nestihla vykastrovat...Max byl už v půl roce...Myslím na něho pořád,ale vím,že se má dobře...
Bobča
napsal(a):
jojo,v pohodě...nevěděla jsem "pointu"...Já po 2 letech a různých peripetiích jsem svého "miláčka"-jestli jste tu někde četla o Maxovi.....věnovala dvěma babičkám k domku s dvorkem a zahradou..Dala jsem mu prostě volnost,kterou jsem mu nemohla dát v garsonce...Je to dlouhý příběh,ale máte pravdu,je mu venku asi líp...Jen škoda,že jste ho nestihla vykastrovat...Max byl už v půl roce...Myslím na něho pořád,ale vím,že se má dobře...
Jo, chtěla jsem s kastrací počkat do roka, pak se to nějak odkládalo a asi v roce a půl asi dospěl a právě se odstěhoval. Problém byl možná i v tom, že jsme si ho vzali jako větší kotě - táta ho přivezl z nějaké pily.
Te'd máme jiného kocoura a ten je také venkovní, ale rád přijde domů se pomazlit a zchrupnout si na gauči. Tam jsem kastraci chtěla určitě, takže cca v roce se udělala a doufám, že to bude ok. Ono je to prostě hodně o povaze kočky. Náš současný je doma rád, má rásd společnost, ale ven chce. Byl letos nemocný (pokousaný od kocourů a měl plná záda abscesů) a musel být nějakou dobu doma. jak se mu udělalo trošku líp, tak jen seděl na okně a mňoukal.
Bobča
napsal(a):
Tak ať se z toho brzo dostane a proběhne se venku
To bylo na jaře, teď je naštěstí zdravej. Ale děkujem.
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš já jsem byla podle postavy přesvědčená, že je to kočka A šikovní jsou, sbírají trnky
Tady už snad vynikne, že je to pes . Mají s kocourem trochu komunikační problémy, ale celkem to jde...
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš já jsem byla podle postavy přesvědčená, že je to kočka A šikovní jsou, sbírají trnky
Raduš,vem si brýle má kratší ocas a břicho a delší nohy ...Ale přiznám se,že jsem taky chvíli přemýšlela ...nechtěla jsem toho tvorečka urazit tak jsem se radši zeptala....jsou oba šikovní...a vidím,že mají taky pěkný venkovní "výběh"