Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2020 08:11
Tony210

XXX.XXX.128.190

Dobrý den
rád bych se zeptal když si budu pořizovat dvě koťata ze stejného vrhu jaké pohlaví si mám k sobě vybrat aby to bylo nejlepší do bytu, počítám že kocour a kočka se budu asi pařit. Dik

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2020 08:37

je to jedno.

stejně je budete mít vykastrovaná.

26.9.2020 08:51
Tony210

XXX.XXX.128.190

jde mi o to, jaké pohlaví spolu vychází nejlépe jestli dvě kočky dva kocouři a nebo kočka a kocour.
když nebudou nutně Kastrování
Prosím odpověď od někoho kde se opravdu vyzná a má s tím zkušenosti.
Nejde mi jenom o to jestli se budou pařit,ale celkově o co nejmenší bezproblémovost.
Dik

26.9.2020 09:26
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Měla jsem nejdříve kocoura, časem přibyla kočka,
vycházeli spolu velmi hezky.
Později jsem pořídila dvě koťata - kočičky,
vycházely spolu naprosto bez problémů.
Moje kočky mohly ven.
Tam si od sebe mohly případně "odpočinout".
Mám známou a její kocour kočku šikanuje,
jsou jen v bytě.
Všechny zmiňované kočky byly kastrované.
Vaše budou jen v bytě?
Bez kastrace se z 99 % neobejdete.
Kastrace kočky není levná.
Kocour je o něco levnější.

26.9.2020 09:40
Tony210

XXX.XXX.128.190

Tak nejlepší budou asi dva kocouři.
Budou v byte, ale v přízemí, takže jestli budou chtít ven, budou moct.
Je kastrace na kocourovy znat, myslím povaha, zdravý a jestli nebude proste divný,
Přece jenom v těch varlatech se tvoří hormony.
Dik

26.9.2020 09:42

Tony210 napsal(a):
jde mi o to, jaké pohlaví spolu vychází nejlépe jestli dvě kočky dva kocouři a nebo kočka a kocour.
když nebudou nutně Kastrování
Prosím odpověď od někoho kde se opravdu vyzná a má s tím zkušenosti.
Nejde mi jenom o to jestli se budou pařit,ale celkově o co nejmenší bezproblémovost.
Dik

Bodlinka je vet, takže se opravdu vyzná.

26.9.2020 09:46

Tony210 napsal(a):
Je kastrace na kocourovy znat, myslím povaha, zdravý a jestli nebude proste divný,
Dik

Jo, kastrace bude znát - že nebudou smrdět. A nebudou se toulat a rvát s jinými kocoury, takže se zmenší riziko, že o ně přijdete. Nebojte, divný nebudou - mám už několikáté kastrované kocoury.

26.9.2020 09:51
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Kastrace u nás kocoury ani kočky nijak negativně neovlivnila.
Mám názor, že se má kastrovat až v dospělosti, když je kocour
vyvinutý.
Prvního kocoura jsme vydrželi nekastrovat až do 17 měsíců.
Druhý to musel absolvovat po desátém měsíci.
Značkoval. Puch se nedal vydržet.
Naše měli milé povahy a dobré zdraví a nebyli "divní".

26.9.2020 09:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Moje zkušenost: klidně se rvou i kastráti
Klidně cizí (sousedů) kastrát mi vyháněl
kočku z našeho dvorka.

26.9.2020 10:04

předpoklad :
kocour = vždy větší riziko konfliktů
čím víc kocourů, tím větší
kastrace nic 100%ně nevyřeší, pouze snižuje pravděpodobnost, a to včetně značkování, toulání.....

a všechno je to o pravděpodobnosti a záleží na tom, jak si konkrétní jedinci sednou

26.9.2020 10:04

Tony210 napsal(a):
Dik

divnej nebude

když budete mít v bytě dva kocoury, budou se rvát a bude to tam strašlivě smrdět.

když budou chodit ven, platí to, co výše, plus o ně brzo přijdete. prostě se nevrátí.

26.9.2020 10:11
Tony210

XXX.XXX.128.190

ok, takže dvě kočky a pak kastrace. to mi stačí. dik

1.10.2020 16:09
Fernando

XXX.XXX.105.175

Měli sme i kočku co se rvala s každym. Když budou kastrovaný tak se nedá s jistotou říct, že kočky budou víc v poho než kocouři. Záleží na nátuře, řekl bych - když v tom nejsou tak ty hormony..
Náš kastrovaný kocourek je neskutečnej divoch, povaha % do bengálek, savannah. Za to ještě nekastrovanej víc jak roční kocour ujde za den tak ,,pár" kroků rád spí, hraje si jen chvíly. Typickej Garfield

2.10.2020 21:05
juhaj

XXX.XXX.164.121

Záleží kus od kusů. Já mám zas nejlepší zkušenost s kocoury. Většina byla spolu v pohodě, ať kastrát, nebo ne. A pokud měl někdo problém, dal si říct odě mně, nebo od Macka, 8 kg kastrovaného kocourka který tu šéfuje laskavou, ale pevnou tlapkou.

3.10.2020 10:53

Podle mě je pohlaví jedno...měli jsme jak kočky, tak kocoury...všechno to spolu vycházelo bez problémů, na vesnici jsme je dříve měli venku. Problém je ten, že nevykastrovaný kocour se vám bude toulat a bude se rvát s ostatními(klidně i s bráchou)...pokud necháte nevykastrovaného kocoura doma, bude vše ochcávat a bude fakt protivnej, protože bude chtít ven za kočkama...pokud se bude toulat, je riziko, že vám ho přejede auto. U koček - samic, které budou hlavně venku bych si dala pozor na včasnou kastraci, protože už v 5ti měsících vám může přinést nechtěný dáreček v podobě koťat...pokud bude kočka a kocour (i když ze stejného vrhu - oni to moc neřeší) tak fakt vykastrovat co nejdřív, jinak vám ji kocour bude chtít nakrývat.
U nás kocouři byli větší mazlové a taky byli línější...kočky zase hodně lovily myši a jednu jsme měli fakt netykavku...jestli to nebylo něco šmrnclého s britkou ...tak maximálně pohladit po příchodu domů a pak nazdar, už na mě nesahej ...
Pokud budete mít ale koťata z jednoho vrhu, tam by se vzájemnou snášenlivostí neměl být problém u žádného pohlaví v případě, že budete kastrovat.

10.10.2020 08:07
Tony210

XXX.XXX.128.190

No když budu mít kocoura a kočku, a dam vykastrovat jen kocoura a budou jen doma, jak se to bude chovat, mohli by si užívat a nic by z toho nebylo ne?
Nebo vykastrovat kočka a kocoura nechat.

10.10.2020 08:33
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Tony210 napsal(a):
No když budu mít kocoura a kočku, a dam vykastrovat jen kocoura a budou jen doma, jak se to bude chovat, mohli by si užívat a nic by z toho nebylo ne?
Nebo vykastrovat kočka a kocoura nechat.

Když nevykastrujete kocoura, tak vám doma bude značkovat a smrdět. A to asi nechcete. Když vykastrujete kocoura a kočku ne, tak by to mělo být ok, pokud to budou jen domácí kočky.
Další věc je teda mrouskání...

10.10.2020 09:03

Ideálně vykastrovat oba. Pro kočku mrouskání na prázdno není taky žádnej med, oslabuje to imunitu, kočky většinou strašně pelichají, řvou klidně 3 týdny v kuse a zvyšuje se pravděpodobnost zánětů a nádorů na děloze a mléčné žláze, takže by vás nakonec kastrace stejně neminula, ale s tím rozdílem, že se záněty a dalším se zvyšuje i riziko, že o kočku můžete přijít, pokud se neodhalí včas.
Pokud budou kočky chodit i ven, tak by vám stejně nosila koťata od nějakého kocoura "od sousedů".

Pokud nevykastrujete kocoura, tak jak psala Majka, budete brzo litovat, jelikož je ten smrad fakt nesnesitelnej a nedostanete to pryč skoro ničím. Venku zase další rizika - rvačky (a s tím i různé možné nemoci či zranění), toulání (životnost nekastrovaných kocourů, kteří chodí ven není moc velká),...

10.10.2020 09:26
Tony210

XXX.XXX.128.190

Dik, smrad kocoura mi nevadí, víc mi vadí smrad parfému.
Mě vůbec přírodní prachy nevadí , Radši budu čuchat kupu hnoje, kocoura a kozla.

Proto je mi vždycky zle když na ulici potkám ženskou co na sebe vylila celou drogerii😀

Ale to už je mimo téma.

10.10.2020 09:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ideálně vykastrovat oba. Pro kočku mrouskání na prázdno není taky žádnej med, oslabuje to imunitu, kočky většinou strašně pelichají, řvou klidně 3 týdny v kuse a zvyšuje se pravděpodobnost zánětů a nádorů na děloze a mléčné žláze, takže by vás nakonec kastrace stejně neminula, ale s tím rozdílem, že se záněty a dalším se zvyšuje i riziko, že o kočku můžete přijít, pokud se neodhalí včas.
Pokud budou kočky chodit i ven, tak by vám stejně nosila koťata od nějakého kocoura "od sousedů".

Pokud nevykastrujete kocoura, tak jak psala Majka, budete brzo litovat, jelikož je ten smrad fakt nesnesitelnej a nedostanete to pryč skoro ničím. Venku zase další rizika - rvačky (a s tím i různé možné nemoci či zranění), toulání (životnost nekastrovaných kocourů, kteří chodí ven není moc velká),...

Naprostý souhlas (akorát kočky línají).

10.10.2020 10:17
Bobča

XXX.XXX.87.249

Tony210 napsal(a):
Dik, smrad kocoura mi nevadí, víc mi vadí smrad parfému.
Mě vůbec přírodní prachy nevadí , Radši budu čuchat kupu hnoje, kocoura a kozla.

Proto je mi vždycky zle když na ulici potkám ženskou co na sebe vylila celou drogerii😀

Ale to už je mimo téma.

tak to jste asi nezažil smrad od kocoura,když vám párkrát označkuje čalouněný nábytek ..tu ženskou minete,ale ten smrad vám v bytě zůstane!!

A není to jako hnůj...ten snad v obýváku nemáte...taky je venku..budete prostě litovat

10.10.2020 10:25

Naprostý souhlas (akorát kočky línají).

Jo jo, línají...ale při mrouskání doslova až vopelichaj (říkáme tak i dekám, kterým vypadalo vlákno, atd) :D, protože to, co tenkrát ztratila babičky peršanka, to byla katastrofa ...
Ale chápu, jak jste to myslela, normálně pelichají jen ptáci ...

A ano...moč nekastrovaných kocourů je jako čpavek, fakt síla...taky nemám ráda silné parfémy, ale kocouří moč je fakt horší a nezbavíte se toho... :D

10.10.2020 11:10

Jo jo, línají...ale při mrouskání doslova až vopelichaj (říkáme tak i dekám, kterým vypadalo vlákno, atd) :D, protože to, co tenkrát ztratila babičky peršanka, to byla katastrofa ...
Ale chápu, jak jste to myslela, normálně pelichají jen ptáci ...

A ano...moč nekastrovaných kocourů je jako čpavek, fakt síla...taky nemám ráda silné parfémy, ale kocouří moč je fakt horší a nezbavíte se toho... :D

Jak píše Bobča - navoněnou ženskou můžeme obejít (nebo vystoupit z autobusu), ale kočičí smrad je navěky.

11.10.2020 07:58
Tony210

XXX.XXX.128.190

me to kastrovaní přijde jako mrzačeni a ještě k tomu zvířátek, které budou moje a budu je mít rad.
Jak to mrouskaní u koček co nejvíc potlačit, aby se to dalo přežít? Dik

11.10.2020 08:32
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Tony210 napsal(a):
me to kastrovaní přijde jako mrzačeni a ještě k tomu zvířátek, které budou moje a budu je mít rad.

Mrouskání se potlačí kastrací.
Jo, někdo si myslí že kastrace je mrzačení.
Někdo si zase myslí že je mrzačení to, nechat zvíře mlátit se s ostatními, vyrvat si chlupy, mrouskat, pak třeba prodělávat záněty a podobně.
Tak si holt musíte rozhodnout sám, klidně si můžete pořídit dva kocoury a být tam i s tím smradem a kozlem.

11.10.2020 08:57

Tony210 napsal(a):

Kastrace opravdu mrzačení není. Zvířeti to nijak neublíží, nijak kastrovaný jedinec netrpí (právě naopak! Kočky mají klid, kocouři taky a jako kastráti mají spokojenější život).

Potlačit se mrouskání nijak nedá. Sice existuje antikoncepce pro kočky, ale to těm zvířatům opravdu zdravotně ubližuje a kastraci byste se stejně nevyhnul, protože způsobují ještě horší nádory.

Neberte to z pohledu sebe, ale z pohledu toho zvířete. Oni nad tím nepřemýšlí. Sama mám kastrované kočky a žijí spokojený život bez rvaček, vysilujícího mrouskání a bez frustrace. Pokud kastrovat nebudete, zvířata se budou chtít za každou cenu rozmnožovat a to u koček nijak neuhlídáte, nese to spoustu rizik a navíc co s dalšími koťaty? Nebo co s každou chvíli zraněným kocourem? Chcete co týden lítat na veterinu? Taková hnisavá infekce není žádná sranda a ani léčení a antibiotika nejsou zadarmo. Na vesnici, kde jsem dřív bydlela bylo hafo nekastrovaných kocourů a většina z nich vypadala jako zombie kočky ...roztrhaný uši, všude šrámy, jizvy, oškubaní...jeden měl i něco s okem...no katastrofa...tohle je pro mě mrzačení zvířete...ne kastrace, která tomu zabrání.
Zodpovědné je kočky kastrovat a pokud budou chodit ven, tak ideálně i naočkovat proti kočičím nemocem, které přenáší venku kde co.

11.10.2020 15:19
Tony210

XXX.XXX.128.190

OK pořídím potkana co jsem původně chtěl :)

11.10.2020 18:07
Bobča

XXX.XXX.87.249

To mě připomělo-v jednom vlákně tu byl kluk,který by kocourovi-aby byl celý-dal po kastraci implantáty,aby tam ty kulky měl....Můžu se zeptat-kolik je vám let??

Lidi vám tu radí...a vy si "radši pořídíte potkana"...to je na vás..

Proč vám tak vadí ta kastrace??Budou v poho,čistí,nebudou smrdět...to vy nechcete?? Vždyť to je proti přírodě omezovat je v mrouskání...pokud nechcete dál plodit nechtěná koťata...A ti kocouři fakt z venku chodí dorvaní...Dcera měla 2,byli venkovní i vnitřní....plní klíšťat,i přes pipetu a obojek...a ty šrámy-atd.-přesně jak píše Tenurri...byli hubení!!!špinaví..

To jakoby vás někdo nutil potlačovat chuť na sex -ty kočky si to neudělají samy.. a tím pádem řvou,s tím nic neuděláte

11.10.2020 18:32
Tony210

XXX.XXX.128.190

jeste jsem slyšel ze je několik typu kastrace koček, podle toho co ji všechno vezmou. dik

11.10.2020 18:51
MajkaP

XXX.XXX.84.93

No obecně lze brát jen vaječníky, nebo vaječníky i dělohu. Vzít jen vaječníky je asi výhoda v tom, že je menší jizva... Ale ( alespoň u psů) pak může vzniknout zánět dělohy....

Když už kastrace, vzala bych i dělohu.

11.10.2020 19:20
ladd

XXX.XXX.69.201

Tony210 napsal(a):
OK pořídím potkana co jsem původně chtěl :)

Asi možná nejlepší.

ahoj1

11.10.2020 19:58
ahoj1

XXX.XXX.113.66

ladd napsal(a):
Asi možná nejlepší.

Určitě ne, pořídit si potkaNA - jednoho, je trýznění toho zvířete, jelikož potkani jsou velmi společenská zvířata a samotný jedinec bude trpět bez společnosti svého druhu.

Zadavatele nechápu -bylo mu vysvětleno všechno, dostal všechny rady a bylo mu vše opakovaně vysvětleno, a výsledek:

26.9.2020 09:40 Tak nejlepší budou asi dva kocouři.
26.9.2020 10:11 ok, takže dvě kočky a pak kastrace. to mi stačí. dik
DNES15:19 OK pořídím potkana co jsem původně chtěl :)

CHÁPETE TO?

11.10.2020 21:04

MajkaP napsal(a):
No obecně lze brát jen vaječníky, nebo vaječníky i dělohu. Vzít jen vaječníky je asi výhoda v tom, že je menší jizva... Ale ( alespoň u psů) pak může vzniknout zánět dělohy....

Když už kastrace, vzala bych i dělohu.

Vzít vaječníky stačí - bez hormonů změny na děloze nebudou.

11.10.2020 21:27
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Vzít vaječníky stačí - bez hormonů změny na děloze nebudou.

A u feny ano?

11.10.2020 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

MajkaP napsal(a):
A u feny ano?

Myslím, že ani u feny. Tady naše sousedka je kastrovaná taky nějak napůl, jako že i hárá, ale štěňata mít nemůže, tak vlastně nevím, co z toho nemá. Panička to taky neví. Ale teď už je stará, tak se i přestala projevovat, jako háravka. Dala ji kastrovat, aby nezdrhala ze zahrady za psama a nevím kdo, jestli vetka? jí navrhnul tuto ,,šetrnější" prý...metodu. Úplně na ho.no to bylo

11.10.2020 22:13

MajkaP napsal(a):
A u feny ano?

Ne, u žádné samice.

11.10.2020 22:16

lesnížínka napsal(a):
Myslím, že ani u feny. Tady naše sousedka je kastrovaná taky nějak napůl, jako že i hárá, ale štěňata mít nemůže, tak vlastně nevím, co z toho nemá. Panička to taky neví. Ale teď už je stará, tak se i přestala projevovat, jako háravka. Dala ji kastrovat, aby nezdrhala ze zahrady za psama a nevím kdo, jestli vetka? jí navrhnul tuto ,,šetrnější" prý...metodu. Úplně na ho.no to bylo

Kastrace napůl? Šetrnější metoda? Pokud hárá - vzali jenom dělohu a vaječníky (tedy i hormony) nechali.

11.10.2020 22:17
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Ne, u žádné samice.

Já právě v širším okolí zažila kastraci feny, kdy se jí sebrali j n vaječníky a fena cca o dva roky později měla pyometru... Možná že tam tedy byl nějaký zbytek po nějakém malém předchozím zánětu, nebo byla kastrace zfusovana....

Přidejte reakci

Přidat smajlík