Tara656

XXX.XXX.33.131
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Ráda bych si pořídila kočičku do bytu 1+1 o rozloze 50m2. (Nejspíše britku nebo ragdoll) myslíte, že jí tento prostor bude stačit nebo je to pro ni příliš málo? (Mé zkušenosti se vztahují pouze na venkovní chov koček u domu) předem děkuji za odpověď. Tara
Uživatel s deaktivovaným účtem

.....mám v takovém bytě tři kočky a maleho psa a bez problému....
V trošku menším bytě jsem měla dva hady, dva kocoury, fretku a dvě děti 😁 Když mají kočky police a možnost běhat např.na skříně, tak se jim ten prostor dá hodně dobře zvětšit. Stěhovali jsme se do většího, až když děti povyrostly. To už bylo kocourům 9 a 8 let a fretka za duhovým mostem.
stacit ji bude ale kupte ji urcite nejake skrabadlo at se ma kde trochu vyblbnout ;-) ja sehnal na http://www.slevokurzy.cz/ s fajn slevou ;-)
Tara656
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Ráda bych si pořídila kočičku do bytu 1+1 o rozloze 50m2. (Nejspíše britku nebo ragdoll) myslíte, že jí tento prostor bude stačit nebo je to pro ni příliš málo? (Mé zkušenosti se vztahují pouze na venkovní chov koček u domu) předem děkuji za odpověď. Tara
Já říkám ne.
Nepíšete zda jste doma nebo ?
Není dobře kočce samotné a na 2 nemáte místo.
Řečem, že samotu kočka spokojeně prospí nevěřte.
Prospí, co jí zbývá, ale šťastná nebude.
Může protestovat nečistotností aj.

rapotacka11
napsal(a):
Já říkám ne.
Já mám kocoura "autistu" a ten začal tolerovat druhého až ve svých 15 letech. Do té doby se z každého dočasného přírůstku docela neviděl. Možná je výjimka.
rapotacka11
napsal(a):
Já říkám ne.
přikláním se k tomuhle názoru...Já měla garsonku 21 m2,měla jsem 2 roky kocoura,ale samotného+venkovana+divočáka....Je něco jiného asi,když mají někteří víc zvířat....pohrají si atd-jsou kamarádi...ale asi pokud budete mít některé z těhle plemen...? nevím,možná by to mohlo vyjít-třeba jsou klidnější(pokud máte možnost,fakt vzít 2)...máte 1+1...já měla pouze garsonku...jako malý spával v chodbičce v pelíšku,ale pak se začal dožadovat do pokoje-škrábal dveře......a v noci(napřed kolem půl 4,pak se to zkracovalo a divočil už od 1-i od pů)l....pak chvíli ztichl,a začlo to za 2 hoďky nanovo..prostě noci byly hrozné...a to měl sloup do stropu,možnost lítat po nábytku-balkon...Po 2 letech jsem mu sehnala nové rodiče na vesnici se zahradou a dvorkem...má se teď dobře..
"Kometo"...kocour autista?...to slyším poprvé! ....Dívočáka jsem zažila teda já,ale to musí být asi zvláštní osobnost

Bobča
napsal(a):
přikláním se k tomuhle názoru...Já měla garsonku 21 m2,měla jsem 2 roky kocoura,ale samotného+venkovana+divočáka....Je něco jiného asi,když mají někteří víc zvířat....pohrají si atd-jsou kamarádi...ale asi pokud budete mít některé z těhle plemen...? nevím,možná by to mohlo vyjít-třeba jsou klidnější(pokud máte možnost,fakt vzít 2)...máte 1+1...já měla pouze garsonku...jako malý spával v chodbičce v pelíšku,ale pak se začal dožadovat do pokoje-škrábal dveře......a v noci(napřed kolem půl 4,pak se to zkracovalo a divočil už od 1-i od pů)l....pak chvíli ztichl,a začlo to za 2 hoďky nanovo..prostě noci byly hrozné...a to měl sloup do stropu,možnost lítat po nábytku-balkon...Po 2 letech jsem mu sehnala nové rodiče na vesnici se zahradou a dvorkem...má se teď dobře..
"Kometo"...kocour autista?...to slyším poprvé! ....Dívočáka jsem zažila teda já,ale to musí být asi zvláštní osobnost
To je nadsázka - prostě nerad změny. Jenom málo návštěv mělo tu čest vidět ho osobně - prostě se schoval a nevylezl ještě dost dlouho po jejich odchodu. Když jsem se dočasně ujala kotěte (fakt malého), tak než se mi ho podařilo po pár dnech udat (a to jsem ho vozila do práce, aby měl Archie klid), vypadalo to podobně. A nikdy nechtěl ven - maximálně na chodbu o patro níž a jakmile se něco šustlo, upaloval zpátky do bytu.
Dobrý den, za mě si myslím, že 50m2 je dostačující prostor. Kupovala jsem si kocoura Birmy do bytu, sice 2+1, ale měl pouze 43m2. Přece jen je birma o něco menší než třeba ragdoll, ale povahově to nebude asi moc velký rozdíl. Ale to nemohu posoudit. Po roce, kdy byl kocour již po kastraci jsem pořídila ještě kočku. A myslím, že jim prostor nepřišel malý. Souhlasím s tím, že je určitě lepší mít kočky dvě, zabaví se spolu. Kocour byl docela ničitel, ale to bylo proto, že se nudil sám a bohužel mu to u některých věcí zůstalo dodnes😃.. kočka nikdy neměla sklony něco demolovat. Můj názor je takový, že pokud to kotě nezažilo venek, tak mu tento prostor stačit bude. Vidím to na těch svojich příšerkách, že se dožadují jen věcí co jim dovolím a ukážu, např.posledně kdy jsem jim ukázala že se přes sítě v oknech dá koukat ven lépe než přes okno zavřené. A teď chodí a škrábou na okna😂. Nikdy se ale nedobývali ven, protože tam nikdy nebyli a ani by je to nenapadlo.
Ale bude to taky jedinec od jedince. Přeji šťastnou ruku při výběru kočičáka😊
napsal(a):
To je nadsázka - prostě nerad změny. Jenom málo návštěv mělo tu čest vidět ho osobně - prostě se schoval a nevylezl ještě dost dlouho po jejich odchodu. Když jsem se dočasně ujala kotěte (fakt malého), tak než se mi ho podařilo po pár dnech udat (a to jsem ho vozila do práce, aby měl Archie klid), vypadalo to podobně. A nikdy nechtěl ven - maximálně na chodbu o patro níž a jakmile se něco šustlo, upaloval zpátky do bytu.
fakt,co kočka,to jiná povaha....holt,tak jak u lidí Co se mě Max už od kotěte nahonil až do 4 patra-jsem mu nadávala,a jak jsem ho nesla na rameni dolů,tak se tvářil vítězoslavně....dělalo mu to radost,jak mě dostal